SEO pentru blogeri

Tuesday, 08 September, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Internetul.ro geme de-o mare nesfarsita de persoane auto-calificate in magica, mitica si fascinanta preocupare cunoscuta mai ales dupa initialele unor cuvinte atat de sfinte, atat de incarcate de multiple intelesuri metafizico-metempsihotice incat simpla lor expunere in fata ochiului neavizat poate provoca psoriasis al retinei.

In internet.com, situatia se prezinta oarecum altfel : web-ul geme de pagini, o buna majoritate dintre ele generate automat, fie de scripturi remarcabil de bine scrise, fie de vorbitori mai mult sau mai putin nativi, remarcabil de tampiti. Pe acest imens munte de text cu o utilitate disputabila stau cocotate cateva nume, pseudonime, si prezente nenumite care sunt marii, granzii, expertii. Pe langa ei si muntele lor, ori pe insulite productie proprie, ori pur si simplu facand pluta pe spate, tot soiul de aspiranti.

Noi, bineinteles, mai destepti decat fraierii care-s ei, n-avem nevoie sa creem intai un munte de text, sau de orice altceva. Noi aici in .roul nostru n-avem nevoie de nici un fel de performanta obiectiva pentru a ne institui superioritatea gnosologica. Asa incat noi avem din contra, cateva bucatele de text prapadit si ogarjit, si-un trib nesfarsit de gurui si gurule dansand pe muzica orientala in jurul lor, iubindu-se-n praf, urandu-se-n noroi, asa cum stim sa facem noi.

Persoanele oarecum rationale o cam incaseaza la faza asta, cum se intampla mai mereu. Sa zicem ca vrei sa inveti sa repari o priza. Pui mana pe o carte cu schema prizei, te uiti ce-i acolo, citesti un manual de reparat prize unde se explica ce-i de facut, si te apuci sa-ti repari priza, intr-un mod rational, si adecvat secolului astuia. Sa zicem ca vrei sa devi mecanic auto. Cumperi niste carti de mecanica, te uiti la niste planse, citesti niste manuale. Sa presupunem ca doresti sa ajungi filosof. Biblioteca-i a ta, ca de unde bani de atatea carti ?

Nicaieri, poate ati observat, nicaieri in discutia atitudinii rationale fata de invatare, si fata de performanta obiectiva, nu apare "socializarea". Nu se invata socializand, pustanii ce merg la scoala pentru pauze si zile onomastice nu sfarsesc invatand mare lucru, dupa cum va amintiti de altfel din scoala. Nicaieri in discutia atitudinii rationale nu apare "gandirea pozitiva", si nici recomandari sa pretindeti ca stiti repara prize, pentru ca asa veti sfarsi stiind. Nu veti sfarsi stiind, veti sfarsi curentati.

Deci, persoanele rationale sunt frustrate in incercarea lor de-a aborda internetul sub aspectul lui tehnic, si a-l folosi in scopul in care-a fost creat, dupa metodele care-i sunt proprii de o mare nesfarsita, un ocean fara maluri de tampiti, idioti si retardati mintal (daca n-am fost destul de dur, mai introduceti si dvs epitete) care abordeaza internetul sub aspectul lui magic, si-l folosesc ca niste maimute. Din fericire, Internetul toleareaza orice, ca si hartia, ca si cerul.

seo_blogeri Dupa asa o abundenta introducere, sa trecem chiar la discutia a ceea ce ne intereseaza de fapt : SEO ca tehnica. Aveti in partea stanga un bun exemplu de cum e de asteptat sa arate evolutia vizitatorilor din motoare de cautare, pe-un blog cu varsta intre 6 luni si 1 an.

Pentru a ajunge aici, aveti de facut un numar de lucruri, si nimic altceva. Lista mai jos :

1. O platforma solida. Wordpress e o alegere buna. Blogspot e o alegere proasta. Nu aveti nevoie de nici un fel de plugin. Nimic. Scoateti tot, nici macar Akismet nu este necesar. Cel mult, daca sunteti inclinati si aveti un server rapid, puteti introduce un plugin de evidentierea comentariilor recente si unul pentru subscriere la comentarii, dar cu titlu de maxima exceptie, si doar la insistenta comunitatii.

Ca sa ma repet : Uitati de "seo plugin", e o prostie. Uitati de "continut duplicat", google nu mai are o problema cu CMS handling din 2007 (Cutts a anuntat prin 2008 daca bine retin). Uitati de toate rahaturile astea, nu sunt probleme, si mai ales nu sunt problemele dvs.

2. Continut. Adaugati minim un articol pe zi. Articolele trebuie sa aiba intre 300 si 1000 de cuvinte, preferabil undeva intre 4 si 600. Nu copiati, nu traduceti, scrieti, cu manutele si capul dumneavoastra, articole, unul pe zi. Daca nu puteti scrie un articol pe zi timp de un an, fara intrerupere, nu puteti fi bloger. Punct. (Fara intrerupere inseamna exact asta. Esti bolnav azi ? Scrii un articol. Esti in spital ? Te descurci sa-ti gasesti ethernet. Ti-a murit pisica si n-ai chef de nimic ? Scrii. Ai orbit ? Te viziteaza o prietena sa faceti in weekend un menaj a trois cu o alta prietena ? Nu conteaza. E zi ? Scrii articol.)

Daca nu sunteti in stare, solutiile sunt doua : Fie va apucati de munca la blog cu 3-6-18 luni inainte de-a va apuca de publicat blogul, deci scrieti articole incepand de azi, dar va lansati blogul prin 2010, avand astfel zeci spre sute de articole gata pregatite, fie va acceptati soarta. In care caz, chiar nu va intereseaza statisticile de nici un fel, si am sfarsit discutia aici. Ca sa ne lamurim : sigur ca multi oameni tin un blog, fara sa chiar fie blogeri, tot asa cum multi oameni conduc masini, fara sa fie soferi. Nu-i nici o nenorocire, dar nici nu te apuci sa zici "eu ?! sunt sofer!" cand tu esti contabil.

(In caz ca va intrebati de ce eu am rezultate din Google mai serioase decat Petcu, aveti raspunsul aici : eu scriu articole bune, el le scria in general prea scurte. Google taxeaza. Omu' pare ca a inteles intre timp.)

3. Link-uri. Comentati pe bloguri. Comentariul mediu trebuie sa aiba intre 20 si 100 de cuvinte, continut original si relevant. Asta inseamna hmm.. ce inseamna oare ? E o buna problema, ce inseamna oare original, pana la urma ?

9769492873912374 <- asta-i un numar.
2909345098543905 <- asta-i alt numar
1100110000101001 <- asta-i alt numar
ghhrkwjhdkltrllyiwe <- asta de ce n-ar fi un numar ?

Asa este. Textele sunt fix numere. Varianta, adica diferenta intre texte intelese ca numere e ceva ce Google masoara. Dupa care numara instantele. Daca dvs sunteti fix a opt miliarda persoana anul asta care comenteaza "De acord", cine va fi impresionat ? Credeti ca Google sta sa canda-n fund de extraordinara contributie pe care ati adus-o lumii ? Masina traieste din diversitate. Construiti-va deci si articolele si comentariile pentru a fi diverse. Aveti un bun exemplu chiar aici, pe Trilema si comparati cu cine vreti, rezultatele va vor indica ceva. Asta inseamna original.

Relevanta este cealalta jumatate a problemei. Un blog plin de "Fkdlhgker. Tdgjl lkeeq [p[q ffw3! Alepgahor mukuk." nu va atrage atentia masinii. De ce ? Nu-i relevant. Ce inseamna ca nu-i relevant ? Inseamna ca nu se refera la nimic. Ce inseamna ca nu se refera la nimic ? Sunteti prima persoana care vorbeste despre fdgjl. Nimeni n-a mai pomenit acest termen, Google nu stie ce sa faca cu el daca nu l-a mai vazut, nu exista deci nici o legatura. Daca nu exista nici o legatura, nu poate sa existe relevanta, ca la ce ?!

Deci, asta-i marele secret pe care l-au citit Cocioaba si trupa, dar nu l-au inteles. Exista o valoare semnificativa in a scrie despre lucruri care exista dar sunt rar discutate : faptul ca masina este mai interesata sa indexeze, si sa recomande astfel de pagini. Mult mai interesata. Atat ca asta nu inseamna "blog de nisa" decat dintr-un shorthand, un abuz interpretativ.

Deci, original si relevant. Acesti doi termeni nu mai sunt numele unor demoni, ingeri, idoli, nu ne mai inchinam, nu-i mai repetam de zeci de ori fara sa stim ce-s, ce fac si cum lucreaza. Nu mai gandim magic, gandim tehnic. Acum stim ce sunt, rudimentar, si stim cum sa ne aprofundam aceasta stiinta rudimentara.

Asta-i, si asta-i tot. La munca puilor.

Category: 3 ani experienta
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

30 Responses

  1. Deci nu-s blogger. Pheeew, that's a relief. :D

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 8 September 2009

    Sa stii, e asa de mare lumea, si poti fii atatea chesitii, chiar nu-mi reprezint cum de si-or pus atatia pata sa fie blogeri.

  3. Iti dau eu o explicatie: Omul infantil isi alege o chestie pe care s-o "fie". Cat e "de usor" e un criteriu. E foarte usor sa "fii" bloger, ca mama te vede la calculator si se gandeste da, e bloger. E greu sa "fii" sapator de santuri, si deci nimeni nu incearca sa "fie" sapator de santuri.

  4. Nu știu de ce eu trăiesc cu impresia că „blogger” e ăla care scrie pe un blog, cam atât. Conținutul propriu-zis e livrat de scriitori, jurnaliști, specialiști în domeniul x, oameni de afaceri, oameni care doar se bagă în seamă etc. Că se întâmplă ca respectivii să fie și bloggeri, asta e partea a doua.

    Altfel, da, sunt de părere că direcția de evoluție e web-ul semantic, caz în care conținutul fără semnificație își (va) pierde complet relevanța iar chichițele cum ar fi SEO vor dispărea în mare parte.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 8 September 2009

    @Anonimosu Zici tu ceva.

    @spyked Nici eu nu stiu de ce traiesti cu aceasta impresie. Imi pare mai degraba o confuzie intre circumstanta si ocupatie. Daca tu deschizi acum o sticla de bere, inseamna ca esti deschizator de sticle ? Deschizatorul de sticle este altceva decat cel ce deschide ocazional o sticla. Daca te apuci si-ti zugravesti baia, inseamna ca esti zugrav ? Zugravul este altceva decat persoana care-si zugraveste ocazional baia. Iar continutul este livrat de scriitori (in carti), jurnalisti (in ziare), blogeri (pe bloguri).

  6. Excelent articol, Trilemoiule. Mi-a placut!

    ( pe asta când l-ai scris?)

  7. Nu tocmai, adică nu-i deloc confuzie între circumstanță și ocupație. Nu văd blogging-ul ca pe un scop în sine, ci tocmai ca pe un mijloc. A folosi blog-ul să transmiți o informație e analog (în contextul nostru) cu a folosi un desfăcător pentru a scoate dopul sticlei. Desfăcătorul și-ar pierde utilitatea în lipsa sticlei, la fel cum blog-ul devine inutil atunci când nu există ceva anume de transmis la un moment dat, informația putând fi la rândul ei transmisă doar de cineva care o deține, un individ care își propune să scrie *despre ceva*. Ori, un om care are drept ocupație principală blogging-ul, despre ce scrie? Asta-i nelămurirea mea.

    Iar continutul este livrat de scriitori (in carti), jurnalisti (in ziare), blogeri (pe bloguri).

    Eu nu văd lucrurile așa. Blog-ul e un mediu, sau mai bine zis o formă la fel de bună pentru propagarea materialelor jurnalistice, scriitoricești sau altfel. Dacă eu sunt gamer profesionist (exemplu luat pur întâmplător :) ) și îmi fac un blog cu scopul de a scrie despre jocuri, până la urmă sunt gamer, ori blogger? Sau: fotograful care postează zilnic peisaje (și care e un caz special, neîndeplinind multe din condițiile din articol) e fotograf, ori blogger? Cu alte cuvinte, nu pot atribui unei persoane calitatea de blogger decât pe baza activității de a scrie pe blog.

  8. Radu Ciocan`s avatar
    8
    Radu Ciocan 
    Tuesday, 8 September 2009

    Fruncea blogosferii romanesti, calculata in numar de accesari, e asa cam ca vedetele OTV. Acolo pe sticla lui Diaconescu ele sunt mari vedete pentru ca OTV are audienta de 23 de milioane. De prosti.

    Atata timp cat tara e plina de prosti, ei fac audienta pe blog, cu articole de 3 randuri despre nimic, poze semidezbracate si filmulete haioase.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 8 September 2009

    @kokofifi In timp ce faceam dus, cam cu o ora inainte de publicare, mi-a venit in cap, dupa care l-am pus pe biti.

    @spyked Disputa asta nu va fi curand rezolvata, daca-i rezolvabila. Pentru mine, a fi bloger azi e la fel si exact identic cu a fi scriitor in 1800. Un individ oarecum suspect, mereu suspectabil, care n-are "o meserie certa", nu face (inca) parte dintr-o ghilda oraseneasca, precum un berar respectabil sau un cizmar serios. Si pana la urma, despre ce scrie el acolo ?

    Blogul este, in si de cu sine, indiferent de scopul pe care-ti inchipui tu ca-l urmaresti prin el. Nu-i o simpla unealta, e o esenta care momentan si-a gasit oglindire in lumea noastra prin unelte precum wordpress si typepad. Materialele nu-s unele "jurnalistice" sau "scriitoricesti" intr-o mai mica, mai mare, sau alta masura decat sunt altele "blogeresti". Tot asa cum arta fotografica nu-i o forma a picturii, tot asa nu-i nici blogul un simplu vehicul pentru scriitor.

    @Radu Ciocan Tara e mereu plina de prosti, tara numita Franta era plina de prosti si pe cand facea Balzac succese. Nu-mi pare ca volumul prostilor conteaza cine stie ce. Interpretarea pe care oamenii ce nu se considera prosti i-o dau e locul unde incepe problema.

  10. Cel mai bine este sa scrii macar un articol pe zi, decat sa scrii sa zicem 5 articole din 3 in 4 zile cand ai tu chef. Jurnalul e jurnal si atuci cand o sa fii cu ani multi dezamagirea se va intoarce impotriva ta. Vei dori poate sa ti recitesti articolele... si ... deodata o mare pauza: atunci vei fi dezamagit asa cum ii dezamagesti tu acum pe cititorii tai fideli daca nu scrii cateva zile ... ei asteapta sa citeasca in fiecare zi cate ceva ... si nu ma refer la nimeni anume ... vorbesc asa in general, chiar si eu sunt in situatia asta din lipsa de timp si datorita vietii cotidiente... dar sper sa remediez.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 8 September 2009

    @Grijincu Dragos Dap, absolut de acord. 1 articol la 24 de ore, asta inseamna 1 articol pe zi. Nu un articol la zi, adica 700 azi si 2 ani pauza.

  12. Eu am simtit asta pe pielea mea asa: Eram la tara si bunicul obisnuia sa scrie cu un toc cu penita aurita intr-un gromovnic vechi. Scria pe marginea textului tiparit ce se intampla la zile mari. Inundatii, cutremure, incendii, etc De exemplu: La data de a venit "apa mare" pana la a doua treapta de la scara si a fost prapad etc, etc ... Dupa ce a murit bunicul meu am gasit acest gromovnic pe care il pastrez ca amintire si in ziua de azi. Cred ca are vreo 100 de insemnari ... de mare valoare pentru mine, mai ales sentimentala. Mi-ar fi placut foarte mult sa fi avut vreo cateva mii ... ar fi trait prin scris, poate as fi citit si rascitit uneori inchipuindu-mi ca e putin plecat ...

  13. urangutanita`s avatar
    13
    urangutanita 
    Tuesday, 8 September 2009

    nu inteleg totusi de ce ti se pare asa importanta ritmicitatea de 1 pe zi? nu mai vine gogu daca te prinde ca ai chiulit?

  14. No bun, ai mai scris tu ceva articol la un moment dat despre cum sa fii blogger de succes (mi se pare), despre stil, creatie si altele asemanatoare. In articolul ala, sincer sa fiu, mi s-a parut ca vorbesti in dodii, da' stii, asa, dinadins.
    Asta pe care l-ai scris acuma - ei, asta da. Ritmicitate, commenturi (!) multe pe alte bloguri, un pic de scandal eventual, inca alte cateva manevre - pronto - iaca si traficu'.

    Cat priveste ritmicitatea de 1 pe zi nu stiu daca e musai sa fie exact asta frecventa. Eu unul banui ca nu e. 1 articol la fiecare 3 zile cred ca e suficient. Sigur, conteaza si exact cat trafic vrei si ce anume vrei sa faci cu el. Dar, intr-adevar, daca vrei trafic, conteaza sa publici ritmic la fel cum pentru un magazin conteaza sa aiba stocul bine facut - nu vrei sa ramai fara marfa; tre' sa iti formezi cititorii sa stie ca la tine se pote citi ceva nou cu o anumita periodicitate.

  15. Hm. La fel zicea si Blaga, ca presa i-a format scrisul, tocmai pentru ca, mort-copt, trebuia sa publice articolul, indiferent de starea de spirit sau alte detalii. Doar ca el vorbea de stil, tu de succesuri. Si pentru succesuri, eu raman la vorba mea ... "cand poti, dar ce e mai bun". Altfel ajungi ca alte zec de one-lineri din .ro, care cu un excerpt din alt articol, si un comentariu de 3 fraze pe langa, au publicat articolul LOR zilnic. Si tu ai momentele tale, incepand cu articolele despre natura moarta si terminand cu ala despre ce mananca omul sarac.

    In alta ordine de idei, esti singurul cu un articol relevant la o cautare despre fdgjl.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 8 September 2009

    @Grijincu Dragos Ei vezi ?

    @urangutanita Nu-i chestie ca mi se pare. si nu are legatura cu ce fac utilizatorii, vorbim despre masini. Iar masinile urmaresc frecventa, functie de niste parametrii pana la urma arbitrari, ca timpul e inventie umana.

    @Andu Ehei, esti in companie buna. Daca-i stii cati oameni si-au formulat despre mine parerea ca vorbesc in dodii, ori intentionat, ori ne, o-ho.

    Da' sa nu confundam traficul per se cu optimizarea pentru masini de cautare. Cat despre detalii : Motivul pentru care te duci la doctor nu-i sa-ti spuna calitativ, ce-ai de facut. Andule, ia aspirina. Aia stii si singur, daca-i pana acolo. Motivul pentru care te duci la doctor (si motivul pentru care pana la urma ce face el e o profesiune) e ca-ti spune cantitativ. Andule, ia 1 aspirina pe zi, si doua sambata.

    @dAImon Nu ajungi ca Bobby saracu'. Nimeni nu zice ca 1 pe zi e singurul criteriu. E pur si simplu un criteriu sine qua non. Fara el, nu discutam. Cu el, ne uitam la ce-ai scris, si deducem cam cate parale faci ca bloger.

    Este o vorba printre jucatorii inraiti de bridge, ca orice Gheorghe poate juca Bridge bine primele 2-3 ore. Vorba-i sa joace bine primele 2-3 ore ale zilei urmatoare.

    Si sincer iti spun ca nu consider ca articolul ala cu natura moarta e slab. Mie-mi pare grandilocvent de-a dreptul, viata bate filmul style.

  17. E, nu ma intelege gresit, e simpatic articolul cu dodiile. Dar pentru cum e acuma, pe termen mediu .ro-ul, nu cred ca se aplica.

    Da, ok - trafic =\ SEO. Insa mi se pare ca ce scrii aici, chiar daca titlul l-ai pus cu SEO, are de-a face cu atragerea de cititori mai mult decat celalalt post. Cam asta voiam sa zic.

    P.S. De ce tocmai 2 aspirine sambata?

  18. "Noi aici in .roul nostru .." zise clar si raspicat, spre luare aminte si neuitare, domnul ".us" ..

    :-))))))))))))))))
    (sorry, nu m-am putut abtine ((-: )

    Pe de alta parte, sa sti ca ar fi timpul sa se discute si despre hdhhdfkj sau HH-)[[[^hjsfd .. poate mai invata cate ceva si nea Gogu despre stiintele si artele abstracte (sau absurde, nu mai retin cum se numeau, pe vremea aia eram impresionist, adica impresionam hartie fotografica)

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 9 September 2009

    @Andu Poate sa ai dreptate, dar civilizatia e pana la urma rezultatul net, cenusa arderii unei atitudini pe tiparul : o fi aici o salbaticie, dar eu imi fac pupitru sa am pe ce deschide Vietile Sfintilor.

    Partea amuzanta, si daca vrei finetea articolului astuia e ca discuta despre o chestie, strict despre ea, in termeni care aparent vorbesc despre o alta. Asta impune niste diferente subtile, care transmit mesajul.

    @Valentin Hehehe

    Sa stii ca n-ar strica, ca experiment. Nu cred ca ti-ar trebui mai mult de vreo suta de oameni ca sa construiesti un intreg spatiu, al absurdului pur. Sa fiu eu crai de ghinda, sau macar cel putin sef de catedra pe la ceva scoala de arte, as face proiectul asta intr-un an cu copchii.

  20. TargetShop`s avatar
    20
    TargetShop 
    Wednesday, 9 September 2009

    si totusi nu am inteles de ce esti impotriva folosirii plugin-urilor de orice fel.
    din punct de vedere SEO ele ajuta de multe ori.
    Parerea personala oricum este ca traficul pe un blog nu trebuie sa vina din motoarele de cautare.
    Si adevarul este ca nu am vazut blog serios optimizat on page dupa densitati de cuvinte cheie , pozitionari ale acestora in pagina , folosirea neaparata a unor tag-uri ... etc.
    Optimizarea unui blog se va face singura atata timp cat e de calitate.
    E diferenta mare intre optimizarea unui magazin online ( unde e absolut necesara ) si optimizarea unui blog.Probabil daca faci optimizare pentru un blog acesta isi va pierde din calitate.
    In fine ..... intrebarea tot ramane . De ce refeuzi folosirea unor unelte ajutatoare totusi?

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 9 September 2009

    Pentru ca in vasta majoritate a cazurilor, overhead-ul pe care-l adauga (tradus in milisecunde de incarcare a paginilor) dauneaza mai mult decat beneficiile (cel mai adesea complet imaginare) pe care le aduc.

  22. TargetShop`s avatar
    22
    TargetShop 
    Wednesday, 9 September 2009

    Daca doar asta e motivul atunci ma vad obligat sa te contrazic categoric.
    Plugin-urile ajuta la optimizarea unui blog dincolo de orice beneficiu pe care il produc.

  23. Foarte interesant articolul. Bineinteles continutul conteaza, daca scrii doar pentru ca trebuie, fara sa ai ceva de spus, fara sa stii cum sa o spui, fara sa fii actual si informat, poti scrie cate un articol pe zi poti chiar sa reusesti sa-ti faci un seo bun. Forma fara fond tot dispare pana la urma.

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Friday, 11 September 2009

    @TargetShop Pai tu contrazi-ma linistit, nu costa.

    Da' asa, ca experiment, hai si contrazi-ma cu fapta, fa-ti blog, pune pluginuri, bate Trilema.

    @Mugur Frunzetti Intr-adevar.

  25. Nu cred ca aici ajung din greseala aia care cauta "seo pentru bloggeri" ... ajunge cine stie nu tot "tzaranu" :D !

    (adica Mircea scrie articole nu SEO... sper ca nu se supara !)

  26. Mircea Popescu`s avatar
    26
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 15 September 2009

    Io ma supar greu si-mi trece usor mei.

  27. asta e un articol misto si punct.

  28. Ilinca Droboteanu`s avatar
    28
    Ilinca Droboteanu 
    Tuesday, 28 September 2010

    Pentru a face SEO bun e bine să ai și o campanie de strângere de linkuri - link exchange, concursuri, ceva, orice e mai bine decât doar să postezi pe blogul tău și să nu știe nimeni de tine.

  29. Mircea Popescu`s avatar
    29
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 28 September 2010

    @Ionut Mersi.

    @Ilinca Droboteanu Pai vezi ca se afla acolo #3, nu ?

  1. [...] mai scris un articol cu titlu asemanator, dar acela este mai general. Totusi, recomand persoanelor interesate de problema sa-l citeasca [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.