Riscurile meseriei

Monday, 17 August, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Sigur, nu-i clar ce meserie este de fapt "molia de birou", chiar daca ea exista in toate firmele. Nu-i neaparat femeie, poate fi barbat, la douazeci de ani sau la cincizeci. Mai face o cafea, mai da un mass pe mess ca doara asa se face publicitate, mai citeste un articol pe web, mai da un email. Munca, deh. Nu-i clar care-i exact meseria, dar omu' crede ca munceste.

Si uite ce-mi trimite. Deci, cu nesimtire, pe patru adrese de la firma, ca doara asa se face. Si cu toti nenorocitii inclusi pe lista de spam. Ca asa se face. Pai nu ?

La care le-am trimis o avertizare, dupa cum urmeaza :

spam_toptools_warning

Notificare care le-a fost remisa a doua zi, dupa cum si rezulta din stampila de zi a postei, fiind primita de un delegat al firmei :

spam_toptools_receipt

Baietii au dat telefon in aceeasi zi, probabil gandindu-se ca "imi arata ei mie", ca doar e tara lor, si pot face orice prostie le da prin cap. Le-a raspuns secretara, si brusc le-au trecut cocosismele, ceea ce e bine. Probabil ca acum aplica cealalta tactica a pasaretului de afaceri, daca n-o mers cocosel, sa-ncercam strut.

Daca cineva isi inchipuie ca au vre-o sansa sa scape nejumuliti, inseamna ca nu prea citeste acest blog. Si asa, uite cum greselile de management se tin lant : Intai sa faca tampenia de mai sus, apoi sa faca tampenia de-a nu ajunge la o intelegere, cat timp aveau ocazia. Dupa care se va trece la masuri, ei isi vor pierde adresa de internet, cateva mii de lei amenda, cateva mii daune, cateva mii onorarii, si uite cum se ajunge la faliment.

"Din cauza crizei" ? Nu. Din cauza prostiei. Riscurile meseriei.

Category: Activism
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

18 Responses

  1. nesimtire curata...
    lasa...nu-i nimic...le-ai aratat tu..:)

  2. Excelenta atitudine.

    Din nefericire multi nu au nici timp si nici resurse pentru a proceda asa cu orice spam pe care il primesc.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Monday, 17 August 2009

    @victor Pana in final, hai sa ne gandim. Tiparit foaia respectiva, 15 secunde (mergand pe ideea ca toata lumea are un printer). Trimis prin posta, cu confirmare de primire, 5-10 lei. (mergand pe ideea ca toata lumea are drum la posta de cateva ori pe luna, intra intre celelalte plicuri).

    Deci, costuri ar fi, dar nu-s chiar asa substantiale. Daca omu' prefera alternativa lui Ionut Oprea, cu tot riscul de-asi confirma emailul ca sa poata fi vandut cu juma' de dolar, nu cu juma' de miime de cent, poate eventual pune link.

  4. @mircea Ma refeream la resursele necesare in momentul pornirii unei actionari in instanta pentru recuperarea daunelor.
    In ceea ce priveste comunicarea pe email sau comunicarea pe fax. E cam acelasi lucru. Si prin acel fax trimis de tine ai confirmat primirea emailului si validitatea adresei , chiar daca nu ai dat reply.

    Asa ca, daca nu esti hotarat (sau daca nu ai resursele necesare) sa mergi mai departe ( instanta si tot ce implica ) un email si raportarea la organismele competente este, din punctul meu de vedere, cea mai facila modalitate de educare/combatere a fenomenului numit spam.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Monday, 17 August 2009

    Nu fu fax, fu trimitere recomandata (prin posta). Confirmarea nu se face de fapt, pentru ca toata chestia cu spamul e economia de scala. E mai scump sa verifici manual o adresa, decat valoreaza adresa respectiva. Dar daca reusesti sa verifici automat, atunci e alta poveste.

    Dar da, in rest ma gandesc ca ai dreptate.

  6. Mircea, si daca e numai de "spaima" si nu ai chef sa mergi pana in panzele albe, tot le-ai tras-o ca lumea. Si poate ca alti 'zorro' din astia care trimit mesaje 'ce nu sunt SPAM' (dupa cum zice mintea lor creata de rahati incompetenti) vor cogita de 2 ori inainte de a da send, stiind ca mai sunt unii 'nebuni' care stiu ce trebuie sa le faca.

    PS: daca unii se simt atinsi de apelativul "rahati incompetenti", ii invit sa vada ce misto este sa selectezi ZILNIC prin zeci de mesaje ce este cu adevarat OK si reprezinta comunicarea ta, ca si om de 'net', de alte zeci de rahaturi trimise de nesimtiti din astia. email marketing my arse :D

    PS2: cum mai stai cu actiunea contra sitului cjt? Ti-au mai dat aia explicatii?

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Monday, 17 August 2009

    Stii, eu am mai pleznit o data o firma de-asta cu mari aere si proaste obiceiuri (CIT Computers), genul care "stiu ei mai bine". Am castigat atunci chiar si daune morale! un unicat din cate cunosc in jurisprudenta romaneasca (daune morale in lieu de punitive damages).

    Tre' sa scot de la naftalina cererea, scria acolo clar, "Si inca o data suma, cu titlu de daune morale, pentru a descuraja alte companii de la comportamente asemanatoare" sau asa ceva era.

    N-am mai primit nimic, si din nefericire nici nu am resurse sa urmaresc chestia in momentul de fata. Poate de la anul, ca oricum nu se prescriu.

  8. spam este si cand gasesti in cutia postala 10 de pliante pe zi (nesolicitate) :D ... eu nu vad diferenta !

  9. hahaha, wordpad rullz

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 19 August 2009

    @ByREV O, da. Si pentru amicii aia trebuie facut ceva, si cat de curand.

    @de ce? Closest thing there is to vi on windoze :)

  11. Cum sa-si piarda adresa de internet?

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Thursday, 20 August 2009

    Uite bine, exista o lista de conditii ca sa ramai listat la fiecare TLD (.com, .ro etc). Nu le respecti, pa.

  13. Critic`s avatar
    13
    Critic 
    Monday, 2 May 2011

    ei sunt inca online si linkul cu poza catre spam e expirat.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Monday, 2 May 2011

    Lmao @Timisoara NOU/ B-dul. Simion Barnutiu nr.11A.

    Astept cu entuziasm editia 2, daca mai e nevoie.

  15. Asta mi-a placut :)), e misto sa vezi cate unul cand ii arde pe spammeri la modul grav.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Monday, 6 February 2012

    Ca-n viata.

  1. [...] Zilele trecute am găsit o chestie interesantă în acesta privinţă. O scrisoare numai bună de trimis celor care trimit spam şi o altă scrisoare relativ asemănătoare. [...]

  2. [...] Eu scriu despre ce-i de facut cu spamerii, ieri dimineata. La cam jumatate de ora distanta, Ionut Oprea scrie despre ce-i de facut cu [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.