Noroi avem.

Tuesday, 02 June, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

N-avem paine, n-avem sare, sau ma rog, depinde de unde privesti chestiunea, e discutabil daca avem sau nu, dar inclina mai degraba ca nu, as zice. Si n-avem nici macar canal la mare, ca sa nu mai vorbim de barcuta, Ceausescu ori Lenuta. Pe ultimii i-a rezolvat primul locatar la Cotroceni, in timp ce pe barcuta, mare, mica, cum era, a rezolvat-o asta ultimul, sau asa ceva. Bon. Faina coincidenta apropo, dar macar stim o treaba.

Adevarul esta ca nu-i nici prima oara, nici nu suntem noi primii oameni care n-au una alta, ca le-or rezolvat unii ori altii, sau pur si simplu pentru ca nu au. N-am avut zahar, ulei, paine, curent electric, papusi gonflabile, chiloti de matase, prezervative, curve (pardon), BT, ce sa mai intram in detalii, n-am avut, si uite ca am trait si noi si mandra noastra patrie, Republica Umorista Romania.

Experienta neaverii ne invata, sau cel putin pe mine ma invata ca de cate ori n-avem de toate, avem totusi de unele. Prin anii 80 aveam bancuri frate, daca se intalneau doi hatrii puteau spune bancuri alternativ cam de marti seara pana joi dimineata. Anume, martea in luna iunie si joia in luna martie.

Prin anii 90 aveam bune opinii despre noi insine, mai ales la inceput. Urma sa schimbam lumea, urma sa fim nedreptatiti de straini indiferent ce faceau ei sau noi, mai ales prin reprezentantii lor, NATO, UE, FMI etc. Urma sa ne pricepem, sa stim, sa facem, sa fim, chestii. Prin anii 90 aveam deci urmari. Revolutia tocmai se incheiase si acu' urma sa. Ca n-o prea urmat, in fine, nu inseamna ca atunci n-aveam.

Citind mai deunazi scrisoarea a treia a Behaelei am realizat brusc ce avem azi. Noroi avem. Mult si abundent, si dupa toate aparentele, pe toate drumurile. Asa si este, eu plec dimineata cu o camasa alba si ajung cu ea seara jegoasa pe la maneci dincolo de ce se poate descrie. Dar nu pe interior, pe exterior, si nu fac alt toata ziua decat sa sed prin birouri, tribunale, meeting room-uri, restaurante si asa mai departe, nu dau la sapa. Un filtru de aer care se curata odata pe an intr-o tara normala, se curata tot la doua saptamani si se schimba de 3-4 ori pe an in patria nostra de ajunge producatorul sa te cheme la interviu sa-i explici care-i de fapt problema, ca-n bancurile cu prosti si rachete.

Uitati-va numa-n jur, si vedeti daca n-avem noroi, scris, vorbit, cladit. Aveti praf in lingurita de langa cafea, clisa in coltul bordurii, nisip dupa oglinda retrovizoare si pamant in filtrul masinii de spalat. Curge afara din televizor, de pe aproape orice post de radio, din telefon de-a dreptul la cei mai nenorociti dintre noi (care-l dau pe speaker, sa nu ramana neimpartasit), e deluviu, ce mai.

Noroiul asta nu-i neaparat un lucru rau. Pentru egipteni era (pana sa regularizeze comunistii cursul Nilului) cel mai valoros cadou pe care-l facea zeul lumii. Asiaticii zic ceva cu "nu stii tu oare ca doar pe lacurile cu noroi pe fund cresc nuferi ?" Asa o fi, nu te poti pune cu cele mai vechi civilizatii ale lumii la intelepciune.

Bun, noroi avem. N-aveti careva niste seminte de nufar ?

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

18 Responses

  1. Offtopic: mersi mircea ca mi-ai atras atentia,am vazut si eu mai demult dar credema ca nu stiu unde trebuie sa intru si sa schimb!
    OnTopic:Nu am prins prea multe zile insorite fiind nascut in 87.Dar pot sa spun ca in copilarie o duceam mult mai bine decat acum.Cat am vazut tara si dincolo de ea in copilarie nu am sa reusesc prea curand sa o revad la maturitate.Si daca stam sa ne gandim bine in noroiul ce'l aveam trebuia sa ramanem,acum suntem deja in ..t .Pai daca nu ne aliam cu UE nu simteam noi criza,pentru ca nu prea depindeam asa mult de export dar daca tot am vrut UE ramane cu ..UE

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 2 June 2009

    Ti-am dat si-un click doua pe adsense, is curios cati centi iei.

  3. Cristian Lisandru`s avatar
    3
    Cristian Lisandru 
    Tuesday, 2 June 2009

    Noroi a fost, noroi e încă - încercând să parafrazez...

  4. Mircea la subiectul ala sa stii ca am luat destul de bine desi nu ma gandeam sa iau pentru BiteFight 0,12:).Is mult prea incepator sa nu ma multumesc cu 0,12 defapt e chiar bine.Am luat si 0,30 dar 14 zile de blogging pot sa cer mai mult?Acel post are o alte menire,trebuie sa ajunga la ochiul cuiva:)))Plus inca 2 dedicatii.Oricum exceptand faza cu Copleazate cum ti s-a parut la 14 zile de activitate?Tin sa precizez ca e prima data cand vad si eu cu ce se mananca blog-ul!

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 2 June 2009

    Pai atunci e foarte bine. Si ai vreme.

  6. zamolxis`s avatar
    6
    zamolxisinsigna de prim sosit 
    Tuesday, 2 June 2009

    eee nuferi.. anul asta n-am mai plantat rosii, ca n-am timp / chef, da' cred ca mai am seminte de floarea soarelui.. poate n-or mai fi in ro :)

  7. Io cand iti spuneam ca-i inlacramata si indurerata, posibila framoasa domnita Behaelea, n-ai vrut sa te faci sustinator.
    Nu stiu cate naiba de scrisori o scris transa, banuiesc ca a treia ii cea in care ne anunta (cu dedicatie espaciala ptr. Tuca) ca se retrage din mocirloasa tara.
    Inteleg ca omii o asteapta pe scrisoarea cu nr.4, in care domnita impresionata din cap pana-n unghii, induiosata de valul de afectiune ce vine spre transa, se rasgandeste si se intoarce catre vulg.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 3 June 2009

    @zamolxis Ie, ca le-or crapat cetatenii pe toate-n dinti, si nu mai sunt.

    @sorin Ori asa, ori mai degraba eu cred ca va anunta descoperirea dreptei credinte, daca e sa punem pariu eu pe dreapta credinta as pune 40.

  9. Constantin`s avatar
    9
    Constantin 
    Wednesday, 3 June 2009

    Seeeeminteeeee buneeee baieti... Seeeeminteeeee buneeee aveeeem!

    ce sa mai zic..

  10. Noroi avem da` si Nufarul cred ca mai avem ca doar nu le-or fi inchis astia pe toate. Cel putin unu` l-am vazut eu pe langa Mosilor (sunt bucurestean, deh!).

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 3 June 2009

    @Constantin pai zi si de ciunga.

    @adi Si aici in Timisoara am vazut unul, amenajat intr-un apartament de parter de bloc transformat. Chiar amuzant, ce branduri or construit comunistii fara sa vrea neaparat.

  12. A venit cum nu se poate mai bine post-ul ăsta. După ploaia de-aseară, voi fi nevoit să înot în balta din fața blocului (nu exagerez, m-ar mira să nu se închege vreo mlaștină acolo). Capodoperă a naturii, nu alta. Deh, locuiesc în sectorul ăluia care este.

  13. Ai dreptate cu brandurile. Maica-mea si acum mai cumpara legume de la "Aprozar" si pui de "Gostat".

    @spyked: eu sunt in parohia lu` Ontanu, deci ma pot considera fericit pe langa tine...

  14. Constantin`s avatar
    14
    Constantin 
    Wednesday, 3 June 2009

    noo de ciunga nu zic. ca nu ai cerut.

    sa zicem ca la noi la Hontanu, lacul circului va seca. de ce? zvonuri.. ca se ridica o mandrete de fier si sticla exact in colt lacul tei cu barbu vacarescu.

    noroii aveeem.. nu-feri de bloooc..

  15. Da tanti Beha a uitat ca totusi glodul asta a facut-o celebricioasa?A uitat ca ea singura facea pluta in mocirla cu zana Zambilici?

  16. when life gives you lemon, break put tequila and salt....

  17. erata
    put=out

  18. cred ca ne place mai mult noroiul decat nuferii si ramanem la stadiul asta

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.