Inca o teapa marca Guvernul Romaniei
Va mai amintiti ideea Guvernului Romaniei de-a acorda oarecari inlesniri studentilor, acestia putand sa-si "inceapa o afacere", de fapt, sa-si inregistreze o firma, cu costuri mult reduse, practic doar cu buletinul ? A fost cu cativa ani in urma.
Rezultatul ? Pai un numar de naivi tineri s-au apucat si si-au facut firma, "ca nu se stie". Las ca-i buna acolo, sa fie. Si-au facut bietii firme cu zecile de mii.
Ei, odata inghitita momeala, Guvernul a trecut la faza 2 : introducand impozitul forfetar, toti fraierii tinerii care au beneficiat de "inlesniri" s-au trezit usor deslesniti, de cateva sute de euro pe an, asa, inspre cinci. Pai gura lu' bugetaru' nu tre' sa mananca ?
Nici n-a trecut bine asta, si ce se apuca Guvernul Romaniei sa faca ? Pai anunta cu mare tamtam ca tinerii de până la 35 de ani pot deschide "microintreprinderi" în condiţii speciale, fiind scutiţi de taxe în primii 3 ani de zile. Vedeti, tinerilor pana in 35 de ani, cum are grija Guvernul Romaniei de voi ?
Si vuieste toata presa, care nici vorba sa fie aservita, cum scriam eu mai deunazi. Nici vorba, organele isi fac doar datoria lor sfanta de-a informa populatia. Si anume populatia de oi, despre drumul cel mai scurt spre cel mai apropiat abator.
Pentru ca amanuntul pe care in mod convenabil uita sa-l precizeze, si unii si ceilalti, este ca daca dupa cei 3 ani de zile "microintreprinderea" n-are un capital anumit, toate taxele si impozitele datorate de care melteanul se credea scutit, devin exigibile. Plus dobanda. Anumitul ala e fixat la 5000 de euro pe moment, dar stiti cum e, criza. Se mai poate schimba, asa in 2 ani, ca de exemplu.
Poate ca sunt singur, dar mie nu mi se pare acceptabil sa avem o tara in care principala preocupare a Guvernului sa fie fentarea populatiei. Pur si simplu nu mi se pare ok sa mergi la niste oameni, prin definitie vulnerabili, acoperit de sus si pana jos cu insemnele autoritatii statale, pe care pana una-alta eu si altii le conferim, ca nu-s date nici de Dumnezeu nici de matusa Tamara, si sub pretextul ca vrei sa-i aperi si sa-i ajuti, sa le furi din casa.
Este abuz de incredere, este abuz in functie, este abuz peste abuz umplut cu abuz. Si nu este acceptabil. Eu propun sa desfiintam Guvernul, daca tot nu serveste el la nimic. De ce l-am mai tine ?
Monday, 28 September 2009
E o teapa foarte mare !
Puteau sa treaca pe cheltuieli nedeductibile toate cheltuielile facute cu masinile care depasesc valoarea de 20 000 de euro sau 100 000 lei , eventuala diferenta dintre valoarea masinii si aceasta suma urmand sa fie nedeductibila .
Impozitul forfetar omoara spiritul antreprenorial , mai ales ca este calculat la un cuantum nerealist .
Monday, 28 September 2009
amu no, uamenii livreaza pizza la domiciliu. cu sosuri.
eu de ce sa nu livrez cartofi prajiti la domiciliu? tot cu sosuri! :p :)
Friday, 8 October 2010
Guvernul ca guvernul.. dar mai mult ii condamn pe cei care se apuca sa isi faca firme fara sa gandeasca. S-au inmultit firmele astea mai rau ca ciupercile dupa ploaie.. una doua, ne facem firma. Nu stim de ce, nu stim ce o sa facem cu ea, de legislatie nici nu se mai pune problema.. firma sa fie. Da bine in zilele noastre sa fii patron pe bancile facultatii.
Pana la urma, cand ai cu cine, de ce sa nu te joci? Trebuie sa ne invatam cumva.. si daca nu merge din experinta altora, cel mai bine e sa ne ardem pana ne trezim.
Friday, 8 October 2010
@Cristina Stanciu Ma gindesc ca jucatul in vederea invatarii nu-i pina la urma un lucru rau.
Singura problema imi pare mie ca-i faptul ca ai nostri se joaca intr-un poligon de tragere, printre sirma ghimpata si obuze neexplodate, iar ai lor intr-un mediu gindit sa fie safe si sa-i ajute in a-si dezvolta inteligenta si abilitatile. Avantaj ei.
Friday, 8 October 2010
Mare problema a romanilor e ca nu prea le pasa. Sa traiesti in Romania si sa nu iti cunosti drepturile e cel mai prost scenariu. Stiu din experienta ca atunci cand decizi sa te informezi parca nu mai e dracul atat de negru. Trebuie sa ne adaptam cumva. Nu spun ca toti romanii, de la ministru la maistru, ar trebui sa fie toba de cunostinte legislative insa cand pleci pe un drum e bine sa stii ce te asteapta. Macar atat cat sa ne mentinem la suprafata.
Friday, 8 October 2010
Bun dar strict sub aspectul discutat, nu stiau studentii, victimele "avantajelor" oferite de guvern in 2005 ca in 2009 se va schimba codul fiscal si li se va cere ce nu s-a mai cerut niciodata in Romania, AMT (alternate minimum tax).
Sincer nu mi se pare ca li se poate imputa un viciu de diligenta. Cit despre experienta, e cinic sa reprosezi unor tineri ca n-au experienta, oarecum similar cu a reprosa schiopilor ca n-au picioare.
Friday, 8 October 2010
Poate ca e cinic dar asta e adevarul. Cand nu te protejeaza statul ai doua optiuni: o faci singur sau stai si induri ce ti se pregateste. Am ajuns sa ne jucam cu firmele asta ca si cand am iesi la o cafea. Cati dintre studentii care si-au facut firme vrajiti de avantajele oferite de guvern chiar aveau nevoie de ele?
Studenta am fost si eu cand am inceput sa ma lovesc de genul asta de probleme..nu ma refeream la experienta ce vine cu varsta ci la notiuni de baza.
Frumos ar fi sa nu existe astfel de piedici, insa asa cum am mai spus.. te adaptezi, altfel suferi. Tanar sau batran.. asta e tara. Si deocamdata nu prea face nimeni nimic sa schimbe asta.
Friday, 8 October 2010
Nu pot zice ca nu-mi place cum gindesti.
Dar ma gindesc si eu la copii astia...