Daca doriti sa ma auziti vorbind 2

Sunday, 18 October, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Departamentul de Calitate si Analiza Politica din cadrul PNL Timis, in care si eu prestez, a organizat ieri un seminar intru sustinerea si propasirea organizatiei PNL din Birda, care-i o comuna in sudul Timisului, cum treci de Voiteg.

Marele avantaj de-a vorbi intr-o comuna este ca desi te vei adresa unor oameni care au o opinie gata formata, ca peste tot, totusi te vei adresa unor oameni care nu sunt intru totul surzi la contra-argumentare, fiind intelectual capabili sa atinga un compromis, ori altfel o situatie din care toata lumea iese mai desteapta. Explicatia acestei stari de fapt se gaseste probabil in diferenta de maturitate intre orasean si satean, primul fiind stimulat sa ramana intr-un stadiu pre-adult, de larva, "noi nu stim vorbiti cu seful", in timp ce al doilea este fortat sa-si asume responsabilitatea propriei interactiuni cu lumea, ca n-are cine.

Niste constatari perfect aliniate astazi, in 2009, cu opiniile taranistilor din 1909, ceea ce pune in perspectiva vaitarile despre cum au murit tinerii la revolutie degeaba, si anume : Care tineri, aia de la 89 sau aia de la 48 ?

Mircea Popescu - Sesiune training Birda, Timis

Aici este unde radeti.

Category: Evenimente
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

48 Responses

  1. ba, chiar te si vedem vorbind! te misti foarte natural pe acolo. de vorbit nu stiu, ca nu am intrerupt muzica ca sa te aud. dar mai incolo o sa te si ascult si imi spun parerea atunci. :D

  2. mno, am incercat sa ascult, dar se pare ca nu prea inteleg mare lucru. o fi de vina fie ecoul de biserica. mai ales cand se isca confruntarea dintre cetatean si tine, se mai intelege doar: aaaaaa, eeeeeeeeeee, iiiiiiiiiiiiiiiiiii, ouuuuuuuuuuu pe acolo.

    sa vedem ce or zice celilalti! ;)

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Sunday, 18 October 2009

    Lol nu-i beserica, ii camin cortoral bre!

  4. nu am zis ca e biserica, ci ecou de biserica. pare-mi-se, denumirea vine din engleza sau ceva limba straina, eu am auzit de la cineva, nu am inventat-o.

    ma gandeam si eu ca e camin cultural. unde altundeva se poate vorbi la sat/comuna? :)

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Sunday, 18 October 2009

    M-am gandit, da suna funny :D

  6. Io zic (inca o data si tot degeaba), daca vrei sa te auzim vorbind fa un podcast la calitate audio. Ce faci tu cu timpanele noastre s-ar putea descrie vizual cam asa. Si camera aia pune-o naibi pe un trepied ca nu costa mai mult de 15 parai. Imi da cu ameteli :D !

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Sunday, 18 October 2009

    Mane, io-s vorbitoru'. Recunosc gresala ca n-am cerut x mii de parai per engagement, cum obisnuiesc si cum se obisnuieste, ci l-am facut pro bono. Si chiar daca l-am facut pro bono, l-am facut cat m-o dus pe mine capul de bine.

    Pe de alta parte, organizatorii s-or ocupat de organizare. Discuta tu cu dansii.

  8. Organizatorii n-au nici o vina ca ai pus tu o inregistrare slaba pe blog la tine. Sunt convins ca in sala te-ai auzit cu oamenii in dolby.
    Cat despre "obiceiuri", nu am auzit in romania de engagement la tara pe x mii de parai (unde x>0.05). Asa un training e in general "nepretuit" si ca atare se poate presta exclusiv pro bono.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Sunday, 18 October 2009

    Noa pai vezi ? Ce pretentii ai atunci ?

  10. Nu stiu daca e biserica ori camin cultural, mie imi inspira a fi o taverna scunda si mohorata; vad ca banci de lemn au, feresti nu stiu daca sunt, vad doar o usa, mese lunge au, o ceata (copii saraci si sceptici) pribegita si posomorata avem. Iar cine-i Cezarul palid in ganduri adancit mi-e clar.

    In schimb, nu-mi sunt clare doua cestiuni:
    - ce naiba era chestia aia roz-bonbon din sticla de polietilentereftalat de pe masa?
    (variante de raspuns: zeama de varza ori European freaks)
    - de unde si pana unde training?
    (eu vad pe acolo doar niste bluji si jeci de piele)

    Zâmbirea lui deşteaptă, adâncă şi tăcută,
    Privirea-i ce citeşte în suflete-omeneşti,
    Şi mâna-i care poartă destinele lumeşti,
    Cea grupă zdrenţuită în cale-i o salută.
    Mărirea-i e în taină legată de aceşti.

    Cam asta imi inspira mie.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Sunday, 18 October 2009

    Habar n-am ce drac o fost in sticle, banuiesc ca asta-i culoarea ospitalitatii locale, colectia toamna 2009. Eu nu strivesc corola de minuni a lumii.

    Feresti, pentru stiinta ta de carte, erau, si anume, de termopan. Buzi erau si ele, de asemenea, si anume, cu faianta si usi tot de termopan, dar rau gandite asa ca nu prea puteai sa le inchizi dinauntru cabinei de cacare. In mod amuzant, ele nu se aflau in corp comun cu cladirea, ci afara, in curte, la o distanta, intr-o mica constructie separata (despre care am inteles c-ar fi fost foarte scumpa).

    Si daca ti-i clar cine-i palid &c, ar trebui sa-ti fie clar si de unde perversiunea de-a training intre jeci si bluji.

  12. De la ei nici una. De la trilema in schimb ...

  13. draga domnule, io n-o sa fac nici una bucata macar remarca despre calitatea probono a emisiunii acesteia webistice, atata doara o sa recunosc ca din cauza prostiei mele n-am reusit sa urmaresc discutia la inaltul nivel (sonor) la care s-a purtat dansa pe sine. dar apreciez in mare masura altceva si anume prima ocazie de-a te urmari asa in miscare casazicasa, cu viata vietuitoare, pe cat se poate in limitele tehnicii.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Sunday, 18 October 2009

    @Dr.A Noa da' auzi, io zic ca-s doo pozitii posibile, si doar doo. Precum urmeaza :

    I. Sau suntem oameni cu pretentii, si atunci io ma duc acolo-se, vorovesc spre domnii ceia, imi iau purcoiu' de bani si ma duc acasa, dupa care primesc frumos inregistrarile in format HD tatuate pe fragezi sani de fecioara, sau care-o fi prevailing market standards peste ani, cand ajunge si Romania din urma sa le-aplice. Iara nemultumirile in ce priveste probleme tehnice se indreapta spre oamenii care se ocupa de ele, care clar nu-s omu' ce s-o ocupat de partea cu vorbitu'.

    sau daca nu

    II. In care suntem oameni cu "la sat" si face si noi ce putem, si anume, io' nu cer purcoiu' de bani, ca nu-i de unde, si tu nu ceri nimic, tot din acelasi motiv din care se zice la buche ca in vizita nu-i frumos sa ceri unt daca nu se aduce la masa.

    Pre cat merge mintea mea, astea-s si altele nu-s, ne alegem unu' si ne tinem de el. Dara si daca nu ne tinem de el, un lucru sigur si cert nu putem face : ala in care pe de-o parte imi spunem mie ca noa, stii tu, partea II in ce priveste purcoiu, da' in schimb fii atent ca partea I in ce priveste pretentiile, si anume, a tuturor si din toate partile, tu poti sa fii linistit instalator ca nu intereseaza pe nimeni, si de treaba zugravului tot raspunzi.

    Stii cum zic ?

    @skythes E un poem intreg :p

    Si-acu, sorry ca n-o iesit sunetul mai calumea, dar oamenii nu aveau instalatie in cladire, si eu n-aveam car de reportaj cu mine. Asa ca n-o fost din pacate incotro. Da' problema este in studiu, si poate ca s-a si rezolva la un moment dat, cumva.

  15. ce as dori eu, si o sa bag la cutiuta de recomandari sau asa, e sa mai prestezi prestatii prestidigitatoare de asemenea natura (dar imbunatatita).

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Sunday, 18 October 2009

    Pai io-s inca tanar, sigur mai apuc macar 1-2, fii pe pace.

  17. Noa, ma declar pohticios la dezbateri de fata cu un pahar prin Temeswar, iarna asta poate ajung. De data asta parca ai fost mai ghidus. Ma gandesc ca alaturarea cu politia de proximitatea nu-i intamplatoare
    http://picasaweb.google.com/sorin970/ScrisDeMana#5393995299973021426

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Sunday, 18 October 2009

    Asa sa fie, pana atunci caut sa-mi cumpar faeton de gala.

  19. noa, un pic de recpitulare nu strica. deci, hai sa vedem:

    zic oamenii ca nu avem parte de o disctutie inteligibila. bun. s-au facut observatii despre sucuri, sala, care la drept vorbind arata din punct de vedere calitativ precum romania.

    ce vad eu pe acolo? un nenea care a venit de la oras si vorbeste lumii stranse pe acolo despre problemele curente. apoi un ins care abia astepta sa ajunga cineva din alta lume pe acolo ca sa isi poate spune si el of-urile. peisaj foarte pitoresc de altfel prin lumea politica, ca doar am fost si eu prin tinerete pe la tot feluri de adunari de partide din astea.

    concluzia mea: de ce: "Daca doriti sa ma auziti vorbind 2"? si de ce nu: "daca doriti sa ma vedeti vorbind 1"?

    p.s. nu pot sa nu iti remarc lookul draga owner al acestui blog. acum nu ma mai mira cand te-au identificat drept evreu bbb-istii de la dinamo zagreb. :D

  20. Adi wrote:

    "Si camera aia pune-o naibi pe un trepied ca nu costa mai mult de 15 parai. Imi da cu ameteli :D"

    plm, parca ar filma frate-meu... la faza aia cu intoarcea camerei. sigur nu el a fost? ca e prin timisoara. =))

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Sunday, 18 October 2009

    Ma adevaru' este caci dupa ce-am dat titlul mi-o picat fisa ca de fapt asta-i de vazut mai mult decat de auzit, da' n-am mai schimbat. Sorry si ramane pe-alta data.

    Da' stii cum e, pe internet oamenii sunt de doua feluri : Cei ce observa o problema si vin cu o solutie ("stii, vad ca sunetul nu-i foarte bun, uite aici am facut si eu o transcriere cum am putut") si cei care observa o problema si vin cu o vaitare ("vai, dar sunetul nu e suficient de deosebit"). Traditia tot pe internet este ca cei din urma sa fie luati in ras, ca vaitarea-i un obicei daunator. Internetul este cladit pe cei dintai.

    Si care-i faza, evreii sunt oamenii imbracati cu haine ?

  22. look nu inseamna numai imbracaminte, ci si barba, freza, etc.

    http://images.google.ro/images?hl=ro&um=1&sa=1&q=jewish+man&btnG=C%C4%83uta%C5%A3i+imagini&aq=f&oq=&start=0

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Sunday, 18 October 2009

    Deci eu mai repede seaman cu

    http://images.google.ro/images?hl=ro&um=1&sa=1&q=sexy+babe&btnG=C%C4%83uta%C5%A3i+imagini&aq=f&oq=&start=0

    decat cu al tau.

  24. mno, pai nu era cazul sa te simti ofensat. eu am mentionat doar opinie. opinie pe care mi-am format-o dupa imaginile din clip, ca face-to-face inca nu te-am vazut.

    dar, promit ca atunci cand voi fi in timisoara, de te zaresc, fac cinste cu cel putin o vodca(ca bere ziceai ca nu bei) pentru materialele faine de pe trilema!

  25. Mircea Popescu`s avatar
    25
    Mircea Popescu 
    Sunday, 18 October 2009

    Lol da' nu-s ofensat mei. Da' nici nu mi se pare ca saman.

    Si tu adu studente de la Cluj, ca dau io bautura.

  26. @fanita
    e 2 fiindca mircea a mai comis-o acum cateva luni. Sunetul e de aceasta data "mai superior" calitativ dar in continuare sub minimul acceptabil pentru oricine a beneficiat vreodata live si in persoana de retorica domnului Popescu.

    @mircea
    un reportofon si o lavaliera te rezolva. Majoritate mobilelor moderne au voice recorder. un sincron poti procesa usor cu movie maker-ul moca de la M$.

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Sunday, 18 October 2009

    O sa razi, dar prima "beneficia" de sistemul de sonorizare instalat in sediul PNL Timis. Asta a doua e microfonul camerei.

    Da' sa stii ca ma bate gandul sa-mi iau un reportofon ca sa nu mai sun secretara ori de cate ori imi vine cate-o idee de blogpost.

  28. Trebuia sa pui subtitrare. :))
    E si calitatea filmarii slaba, dar sa mor eu daca te recunosc - arati total diferit fata de ce-am vazut in pozele pe care le-ai mai afisat pe blog sau pe post de avatar.

  29. Mircea Popescu`s avatar
    29
    Mircea Popescu 
    Sunday, 18 October 2009

    Noa, si-acu io sa stau sa ma macin, oare unde aratam mai bine, in video ori in poze ?

  30. N-ai de ce sa te macini, doar nu esti femeie. :)

  31. Mircea Popescu`s avatar
    31
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 October 2009

    Pai deci nu chiar total diferit, asa, mai partial diferit hmm ? :D

  32. Da. :))
    Nu am inteles faza cu barba, totusi.. nu te imbatraneste?

  33. Mircea Popescu`s avatar
    33
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 October 2009

    Nu definitiv.

  34. Valentin`s avatar
    34
    Valentin 
    Tuesday, 20 October 2009

    Sarumana, Parinte ..

    Asta a fost prima impresie cand a pornit videouletul si ma foiam pe langa monitor sa ma prind unde esti ...

    Eh ..

    Apoi nu vreau a ma plange de calitatea audio a inregistrarii, aia e, era de asteptat intr-o camera goala de marimea aia ..

    Dar ceva mi-a trezit amintiri neplacute. Asistam (iar, din nou) la o sedinta de Partid (comunist) locala (pe sectie), cu agitatorul de serviciu in "sala" si "tovarasii" care stateau cuminti "la locurili lor" asteptand sa se termine ... si firesc, fara vreun gand sa zica ceva.

    Vrei o parere sincera ? Fie implicate in organizare alta data, fie .. forget it. Altminteri tu iesi in pierdere .. timp, nervi, imagine.

  35. Mircea Popescu`s avatar
    35
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 20 October 2009

    Lol.

    Nu stiu ce sa-ti zic, nu cred ca-s dispus sa las comunistilor monopolul absolut pe ideea ca omu care vorbeste oamenilor. Inteleg de unde vii, da' mi se pare ca exagerezi.

  36. Valentin`s avatar
    36
    Valentin 
    Tuesday, 20 October 2009

    Organizarea, adica aspectul "sedintei", comportamentul aluia "cu piele", lichidele alea din peturi pe masa .. mi s-au aratat in zatul de la cafea a fi gen "ceausescu pcr, doua zile libere".

    "Barbosul" de la "catedra" incerca sa-si faca treaba ..

  37. Mircea Popescu`s avatar
    37
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 20 October 2009

    Asta-i Romania profunda, mei. N-are nimic de-a face cu Ceausescu PCR decat prin cea mai pura coincidenta. Basescu OMV sau Antonescu FPR, tot aia.

  38. Valentin`s avatar
    38
    Valentin 
    Tuesday, 20 October 2009

    pfff nu ma pot abtine :-))

    Gurile rele sustin ca e "Patriciu/Tariceanu OMV" ..

    ops .. Patriciu/Tariceanu is de la la PNL? Atunci nu citi randul de deasupra ..

  39. Mircea Popescu`s avatar
    39
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 20 October 2009

    Pai incercam sa realizez amestec.

  40. râ răţuşcă rămurică

  41. Laura Diha`s avatar
    41
    Laura Diha 
    Friday, 18 December 2009

    Ahh, esti rarait!!! SupeRb !!! Daca se putea sa imi placi azi si mai mult decat ieri, ei bine tocmai s-a intamplat!

  42. Mircea Popescu`s avatar
    42
    Mircea Popescu 
    Friday, 18 December 2009

    owa owatushca wamuwica!

    Rusine sa va fie amanduwowa!!!

  43. Laura Driha`s avatar
    43
    Laura Driha 
    Friday, 18 December 2009

    Nu mi-e rusine, rusine sa-ti fie tie ca n-ai trecut in CV calitatea asta! :P
    Noroc cu rascolitul meu prin trileme c-am aflat...

  44. Mircea Popescu`s avatar
    44
    Mircea Popescu 
    Friday, 18 December 2009

    Noa sa stii ca trec, si-asa trebuia updeitat.

  45. Ion Mitrica`s avatar
    45
    Ion Mitrica 
    Tuesday, 14 December 2010

    de multe ori din pacate satenii sunt exploatati de catre asa zisii intelectuali de la oras si aasta pt ca profita de simplitatea lor in gandire. pacat ....

  46. Mircea Popescu`s avatar
    46
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 14 December 2010

    N-am chiar inteles la ce te referi, sincer sa fiu.

  47. Noroc ca am laptop ... si ma pot uita oricum la el :P

  1. [...] va intereseaza sa ma auziti vorbind aveti aici citeva exemple : Caci eu sunt ura, Poveste, Daca doriti sa ma auziti vorbind (II), Seminar de practica si teorie politica. Nu citez exemplele in sensul de-a sugera cit de extaziat [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.