Discutie despre viitor

Sunday, 24 April, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

El : Apropo de Bucuresti :)) utopiabalcanica.net
Eu : "Lăsând la o parte că cântecu-i o veritabilă nebunie şi Sandu e fantabulos ca întotdeauna… Mirajul Capitalei, frăţie!" ahahahaaa

El : Dap..mai avea el o clasica. Da stii ce-i socant? Ca noi radem si ne jucam de-a ''viralitate'' cu clipurile astea, dar sunt zone in care piesele chiar se asculta. Si Sandu Ciorba & Co scot la o nunta cat un A-Lister pe sase luni. Radeam de ''Dicu the Best''...fratii Dicu..aveau o piesa despre cum ''le da padurea bani''. Bai, la Straja, am auzit-o si in taxiuri, si in restaurante si in maxi-taxiurile dinspre Lupeni...
Eu : Mda. Mei, hai sa spunem adevarul. "A listerii" sunt niste maimutele dresate sa aiba si bcr/romtelecom/vodafone/etc pe cine scoate la inaintare. Sa crezi ca aia reprezinta blogurile nu-i cu nimic diferit de-a crede ca actoru' in halat alb cu "vedeti cum penetreaza cerneala" e reprezentativ pentru doctori. El nu-i doctor, el e actor.

El : Ma rog, imediat ce are unul o opinie contra, se face o invitatie la agntie, se discuta nitel cu omul si brusc se schimba opinia. Asta nu stiu la noi, dar am oameni veniti din asa zisele agentii de online si cam aia era procedura, ceea ce-i trist in esenta dar cat se poate de natural. Imi amintesc ca arhi , buddha sau nu mai stiu cine pardon, visurat era se vaita acum un an jumate ca oamenii din agentii si de la client sunt mult mai bine platiti decat bloggerii care de fapt ''fac toata campania''. Ce nu inteleg, el si altii e ca, vorba celor de la Mafia ''nu ne-ati facut voi, v-am facut noi pe voi''. Fara contracte de publicitate, baietii astia n-ar scrie, dat fiindca nu-i duce prea multi capul sau darul + intreaga campanie de online, chiar si in cazul celor mari si de succes, e maxim 7-10% din bugetul total. Pai Tnuva, numa sa faca push pe distributie intr-un oras de munte cheltuie cat a dat pe vreo 3 mari bloggeri sa povesteasca ce halesc de dimineata
Eu : Mdap. Cunoastem, ca ne-am facut temele.

El : Dap, tu da..si alti 2-3. Dar vad ca astia micii care se baga in seama masiv in ultima vreme. Chiar au impresia ca toata balacareala asta conteaza, ca patronii dorm cu frica in san sa nu scrie auras sau nu mai stiu care de rau de brandul lui.
Eu : Mai cam vreo 20-30 asa, s-au indesit imens in ultimii doi ani. Aia vreau eu sa-ti atrag atentia, blogerii in adevaratul sens al cuvintului au crescut cu 1000% in ultimii doi ani. Uita-te la rate de crestere ca sa vezi cam care-i viitorul.

El : Cam care a fost si viitorul forumurilor pana la urma. Au ramas cele cu continut reelvant si comunitate stransa, dar n-au disparut, cum le cantau unii prin 2005-2006.
Eu : Blogurile nu dispar. In viziunea mea blogurile vor fi centrul vietii in 10-20 de ani. Acolo se vor cistiga sau pierde bataliile electorale, acolo se vor forma toate obiceiurile de consum. In 2030 blogurile vor fi un superagregat egal cu fotbalul, televiziunea, outdoor-ul si endorsmentul din 1990. Sigur, distribuit pe 1000, 10,000, 1,000,000 de puncte.

El : Sa inteleg ca-l e vezi ca pe un fel de ''social hub'' => fiecare va avea un blog => blogul va fi o portita catre mintea consumatorului ?
Eu : Dap. Si alea citite/respectate de multi oameni vor fi partile adevarului social, pur si simplu. Adevarul social se va compune de oricine care are chef, cu un search pe bloguri. Sfirsitul institutelor de sondarea opiniei. Pe masura ce oamenii invata sa isi puna opiniile in text, si pe masura ce se invata sa faca asta, textul va deveni in sfirsit ceea ce promitea sa fie de la inceput : oglinda realitatii. De fapt, superoglinda, mai reala decit "realitatea" insasi.

El : Da, dar chiar si asa..in continuare, sunt extrem de putini oameni care pot scrie bine (si mai putini care pot scrie foarte bine). Din perspectriva unuia care intr-o ora scrie in engleza despre medicamente pentru ca in urmatoarea sa vorbeasca in romana frantuzita despre ''micile capricii La Dorna '', imi dau seama ca alea 10 000 de ore sunt perfect valabile pentru scris.
Eu : Nimeni nu cere sa poata toata lumea. Se cere sa incerce toti si sa poata unii. Uite la fotbal. In anii 80, bun ? Care copil nu incerca sa ajunga fotbalist ?

El : Pai si in anii 90' la fel.
Eu : Ei, iote ca nu au putut toti. Si ? Toti sparg seminte in 2000, privind la aia care pot pe stadioane. Ca le-o ramas lor pe chelie de cit erau mici si ii ducea tati la fotbal. Copiii de azi nu mai joaca miute in strada in ciuda masinilor. Ca rezultat, ghici cit de bine se vind pachetele publicitare ale lui Dragomir ? Eu sunt dispus sa-ti dau in scris ca-n douazeci de ani bugetul pe bloguri va fi ~= cu bugetul. Poate mai tai un 1% ceva pentru un outdoor sau un TV, da' cam in ciuda.

El : Pentru tv sunt de acord. O sa scada masiv...numai in RO este imens. Suntem pe locul 3 in UE.
Eu : Stiu lol. Eu sa stii ca urmaresc cifrele ca daytraderu'. Ca n-o murit, bestia aia nu mai moare odata ce s-o trezit, in nimeni.

El : O sa fug putin. Merg la o intalnire cu vreo 3 colegi...sa o ''ardem ca in liceu''. Bafta mare.
Eu : Spor.

Aceasta discutie tocmai ce avu loc citeva ceasuri in urma cu un tip care-i ceva prin ceva agentie. Din Bucuresti.

Category: Trilterviuri
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

9 Responses

  1. Da dar, majoritatea lumii nu prea obisnuieste sa citeasca bloguri, sau sa citeasca in general, se uita pe youtube la pisici si oameni care au accidente casnice sau la "stiri".

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 24 April 2011

    In 2011 majoritatea tinerilor citesc bloguri, si-o buna fractie au blog. Majoritatea adultilor nu citesc bloguri, preferind TV-ul.

    In 2001, majoritatea tinerilor nu citeau bloguri, si nici unul n-avea blog. Majoritatea adultilor nu stiau ce e ala Internet.

    In 1991, majoritatea tinerilor priveau la MTV. Majoritatea adultilor nu stiau ce e ala Rap.

    In 1981, majoritatea tinerilor etc etc etc.

  3. Mda, ma gandeam la Romania.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Sunday, 24 April 2011

    Pai la Romania. Ma rog, minus partea dinainte de 2000, ca pe atunci inca nu se inventase Romania. Da-n rest, zic.

  5. GiacomO`s avatar
    5
    GiacomO 
    Monday, 25 April 2011

    Întotdeauna, dar întotdeauna cei care promovează campanii pentru firma la care sunt angajați sunt plătiți mai bine decât cei care promovează. Nici nu mă mir că niște idioți (nu-mi cer scuze pentru ce am scris) se ultragiază de asta, n-au habar (chiar dacă câștigă niște bani) cum se mișcă piața.
    Mircea nu am unde să îți trimit un mail sau ceva aș avea o propunere pentru tine dacă ești amabil te rog să mă contactezi. De fapt n-am mare propunere doar aș dori un guest post, dacă ai timp, pe blogul meu. Dacă dorești și crezi că merit te rog să-mi dai un răspuns.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Monday, 25 April 2011

    Emailul se gaseste in dreapta, la pagina de Publicitate, da' daca nu e disponibil si direct aici.

  7. Dorin Victor Vasile`s avatar
    7
    Dorin Victor Vasile 
    Tuesday, 26 April 2011

    sunt total de acord cu aceasta discutie, fie ea reala sau inventata :)

    Si eu cred ca in urmatorii ani blogurile vor evolua de la ceea ce sunt acum la o modalitate centrala a informarii online. Si odata cu aceasta evolutie va evolua si ideea de 'a-lister', spre indiferenta unora si disperarea altora. Disperati care de dupa blocuri au venit, dupa blocuri se vor intoarce.

    Ashes to ashes, dust to dust, cum ar veni :)

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 26 April 2011

    Sa stii ca-i absolut reala.

  1. Discutie despre viitor pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    El nu e doctor, el e actor....

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.