Young Adult

Sunday, 15 July, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Young Adulti e un film atit de prost...

Mie imi place fata, dintotdeauna mi-a placut, unde prin "dintotdeauna" intelegem Devil's Advocate. Din pacate ma vad silit sa accept adevarul, sa-l confrunt si sa-l declar : e toanta. Nu doar toanta in sensul preconceptiilor de mula (nu face nuduri si restu' de chestii pe care le asteptam de la o femeie) - astea ar fi poate de inteles la cineva cu tite cit de clasa a 7-a si curu' cam schilod. Daca numa' zimbetu-i de ea si o anume dulceata sudafricana a trasaturilor atunci de ce s-ar dezbraca ? Sa zicem ca asa ceva s-ar putea accepta, puica de Gostat are bunu' simt sa tina hainele pe ea.

Da-i toanta si in sensu' ca nu joaca decit in filme proaste. Aeon Flux, ala ii film ? Sau ce exact, Monster o fost aproape acceptabil da-n rest parca e obligata prin contract & juramint sa nu apara decit in filme cretine pentru debili mintali. Iar chestia asta nu face exceptie.

Dialogurile par scrise de ceva finalist pe locu' 2 la Nanowrimo faza pe Rhode Island si corectat pe ici-pe colo de o tipa desteapta care isi uraste ocupatia, isi dispretuieste sefii si pur si simplu rezista prin cultura : incearca sa strecoare cit de multe insanitati pirjolitoare cunoscute drept sopirle-n text, pe care capetele patrate angajate-n angrenaju' de produs filme ca si cum ar fi coca-cola sa nu le detecteze. "The 90s were awesome" ca un exemplu, "I'm just here for you, how long do you need ?" de alt exemplu si-asa mai departe.

Moment la care avem in fata o alegere de interpretare. Ori vedem filmul drept ceea ce se pretinde, in care caz avem in fata o nereusita de proportii epice, ceva atit de prost ca ar putea fi Liceenii 3 - Intilnire de Zece Ani, ori vedem filmul drept ceea ce ar fi putut sa fie daca era si-avea noroc, adica o ucigatoare ironie la adresa tembelismului autosuficient si magaresc-cancerigen al americanilor (toti), un fulminant act de acuzare care va dainui peste veacuri si suficient motiv capturat pe pelicula (banii statului) pentru dezinfectarea definitiva si perpetua a acelui colt de lume cu focoase nucleare. Pentru ca pe bune, oamenii aia asa cum is aratati exista, si acest fapt e o insulta la adresa a tot ceea ce-i frumos si bun. Marile Cimpii de le zic ei Great Plains erau mult rafinate, elegante si admirabile pe cind le populau nesfirsite cirezile de bizoni patrupezi decit azi, cind le populeaza nesfirsite cirezi de tembeli bipezi. Pe bune, filme ca asta ma vor face sa ma inscriu in Al-Quaeda, pentru ca mizeria aia trebuie cumva extirpata de pe fata lumii.

Si deci cam asta este, daca doriti sa rideti de cit de idioti sunt americanii e un exemplu la fel de bun ca oricare altul dintre miliardele de tone de dovezi, exemple si mostre pe care le deverseaza szilnic asupra lumii. Iar daca nu doriti... priviti la altceva.

Pacat ca or bombardat aia New Yorku', pe bune acuma. Era mult mai indicat sa bombardeze Minnesota et al. Yeeeah ? Yeeeah.

———
  1. 2011, de ceva jidan irelevant, cu Charlize Theron []
Category: Trilematograf
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

4 Responses

  1. [...] mizeria de Young Adult simteam nevoia de a-mi spala cu ceva clisa din [...]

  2. [...] fancy that wonder for a 42yo ex-blondy!), and the writing is no longer the cringy atrocity of yesteryear, but strictly because it is formalized atrocity, the post-Ritchie "British action"iii, which, as [...]

  3. [...] having miniapples in Chardonnay. Because she's from Indiana, see ? She's a young adult from Indiana, eating mini apples in Belgrade ? Get it [...]

  4. [...] worthless, society's in the business of dealing with the loss you represent, but let's do it like "writer/barrista in small storage box", and not like "baby factory", okay ? We're not set up for doing it the southern way, and what's [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.