Vocatia critica sau vulpita fata cu ciorbita de pasarica (cu ardei iuti)

Saturday, 17 March, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Pfoai ce titlu, este ? Poate cel mai reusit titlu din isteria multimilenarai a Trilemei.

Ca sa-l lamurim (pe titlu, zic) cititorului (nelamuritului, cum ar veni), vocatia critica sunt evident eu insumi. Vulpita e o domnita pe numele ei Ana Dobrescu. De ce vulpita ? De-asta. Iar cit despre ciorbita de pasarica (cu ardei iuti) va edificati neindoielnic daca-i cititi la vulpita acolo-n articol, mai ales pozele.

Si-acum sa purcedem la a traduce vocatia-n fapt.

Mi-a placut tratamentul. Departe de a fi perfect, vadeste totusi abilitatile de exprimare in scris ale adultului educat, precum si o gindire corect structurata. Este totusi imperfect pentru ca amesteca momentele discursului in loc sa construiasca un edificiu clar si lamurit, neted si progresiv. Da, sunt un clasic, domnilor, ce doriti ?

Mi-a displacut in principal paginatia. Unele puncte finale sunt precedate de spatiu cit si urmate de spatiu. Altele n-au spatiu deloc. Altele au doar inainte, sau doar dupa. Nu e bine. Pozaii traznita central la finalul articolului... de ce nu se regaseste ea intercalata frumos in text, cum se face ? Tot la capitolul paginatie defectuoasa intra si impartirea textului in paragrafe. Primul e prea scurt, doua cuvinte acolo. Pe Internet s-a impamintenit, vrind-nevrind, stilul de paginatie cu linie libera intre paragrafe. Stilul fara linie libera da impresia penibila de mat nesfirsit de text, care-ar fi bine sa fie evitata.

Nu pot zice ca mi-a displacut neaparat, da' nici nu m-a incintat banalitatea temei. E adevarat ca nu-i banalitate de-aia groasa si mitocaneasca capabila sa te impiedice de la a avea succes cu blogul (punctul IV). E adevarat ca-n fata asaltului neobosit si repetat al mamaligutelor si ciorbitelor de tot felul o oarecare repetitio est mater intelegiorum, pricepiorum cit si aplicariorum se impune. Da' totusi, ie banala.

Vorbind putin si-n general, tema blogului imi place, ca-i simpla. De imbunatatit s-ar putea imbunatati si anume :

  • O pagina despre.
  • Inlocuit sapoul ala cu ceva personal. Chiar si-n cazul in care acolo-i reprezentata arta produsa de chiar autoarea blogului, tot e prea vag. O suprafata importanta din chiar centrul atentiei unui blog personal e investita in a imprima-n mintile cititorilor ce anume ? Merita ?
  • Imaginea micuta de deasupra de Blogroll tre' sa reprezinte ceva, sa insemne ceva, si sa dea link catre acel ceva. Asa cum e ar fi mai bine fara.
  • Partea de meta nu prea are ce cauta acolo.
  • Butoanele aruncate cu furca-ntr-o capita dizgratioasa la finalul blogului imi amintesc cumva de footer-ul Ralucai, probabil detinatoarea recordului absolut in ce priveste "cel mai prost footer" din istorie.
  • Obiceiul de-a cita sursele ilustratiilor tre' format si respectat. Nu-i posibil asa ceva, nu suntem jurnalisti ca Tolontan si restul.

Deocamdata cam asta. Succes in minunata lume scl.

———
  1. Nu fiti hateri, ca cinci mii. []
  2. Si apropo de care chestie, vazind lipsa oricarei surse deducem ca autoarea textului e si autoarea pozei, ceea ce-i posibil. Da' daca mai tirziu se vadeste ca de fapt nu, ca de fapt autoarea pur si simplu foloseste ce poze gaseste pe net vom avea sentimentul c-am fost mintiti la acest moment, si ca ni s-a abuzat increderea. []
Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

11 Responses

  1. Bună!

    În primul rând mă bucur că ai citit articolul şi ai scris un post întreg despre asta, încă sunt uimită.
    În al doilea rând îţi mulţumesc pentru sfaturi şi mai ales pentru critici, încă mai rumeg o parte dintre ele. Eu mă ocup de blog sporadic, nu prea am dat atenţie unor amănunte şi îmi este de folos un ochi format.
    În final repet, încă învăţ şi am să încerc să corectey anumite lucruri.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 17 March 2012

    Hehe pai foarte bine. Oricum nu e graba, blogurile-s ca diamantele.

  3. Revin, după ce m-am mai gândit la footer-ul de jos, adevărat sunt puse cam cu furca, dar aş vrea să ştiu cum aş putea să fac să nu mai apară butoanele care trimit la zelist etc. Am văzut că alte bloguri nu le au şi totuşi figurează în topuri.
    De asemenea, aş vrea să te întreb cum să îmi ascund etichetele, mi se pare extrem de inestetică înşiruirea lor la stânga poatului.
    Nu înţeleg spre ce să ducă imaginea de deasupra blogrollului, oricum, mă gândeam să o înlocuiesc.
    Am reţinut partea cu pagina despre şi ssapoul şi mă gândesc deja să le fac.
    Mulţumesc şi sper că nu am pus prea multe întrebări...

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Saturday, 17 March 2012

    Pai sapou = chapeau = imaginea de deasupra blogului. Ala ie. O idee ar fi sa te contina (cum face de exemplu Sonia), o alta idee ar fi sa nu existe (cum face de exemplu Lucian).

    Apropo de butoane, ma gindesc ca ele apar pentru ca le-ai adaugat undeva, deci le scoti tot de-acolo ? Nu stiu, si nu stiu nici cum sa-ti raspund la intrebarea cu afisatul etichetelor pentru ca astea-s chestiuni care tin de tema respectiva, eventual are ea ceva setari ? Daca stii un pic de php te poti baga in ea s-o mai foarfeci dupa nevoi.

    Nu exista prea multe intrebari :p

  5. Pentru tema Chateau în wordpress.com nu am posibilitatea de a ascunde etichetele. Ar trebui să updatez CSS-ul şi asta costa cam 90 dolari. Oricum, mai studiez eu : )

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Saturday, 17 March 2012

    N-are cum sa coste 90 de dolari, da-o-n ma-sa.

    A, ca tu esti pe wordpress.com. Mnoa, o idee ar fi sa te muti pe domeniu propriu si-acolo chair faci ce vrei.

  7. Inb4 sponsorizare trilema.

  8. Neah, găzduire oferită de Polimedia contra karmei de pe fain.

  9. Zici ca ma scot cu headerul? lol

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 March 2012

    Nu ca al tau e naspa.

  1. [...] motiv excelent ar fi asta : Pentru tema Chateau în wordpress.com nu am posibilitatea de a ascunde etichetele. Ar trebui să [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.