Vai dar nu citeste nimeni sa ne sinucidem

Wednesday, 28 March, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Primo, cu citate :

Da io am blog, numa’ ca nu-l citeste nimeni, si nici nu-i cu karme sau cu credite ca sa atraga publicul carcotitor, de aia ti-am propus tie.
~ Florin

Bine, deci scrii mult si nu te citeste nimeni.
~ Freud

Mda, scrisesem vreo cateva randuri, dar oricum nu le citeste nimeni si nu mai are sens sa ma enervez. iar.
~ Freud

Citatele sunt obtinute asa, fuguta, am scris "citeste nimeni" acolo-n cutiuta de cautat prin comentarii si am luat primele trei ce-au iesit la suprafata. Da' sa nu va imaginati ca sentimentu' se coaguleaza astfel din cauza ca asa-s astia ce comenteaza pe la mine, mai defecti, sau asa-s astia al caror nume-ncepe cu F, mai devecti, sau de-astea.

Pentru ca nu-i asa, asta-i groaza si frica si teroarea care-i bintuie si-i oprima si-i mina din urma pe toti, absolut toti. Ca-s ei blogari, comentatori, scriitori, orice. Absolut orice. Sa te fereasca Nelutu din Ceruri sa spui - da' ce zic eu "sa spui", e suficient sa sugerezi, nici macar atit nu-i nevoie, e suficient sa te comporti ca si cum n-ai fi convins pina-n strafundul fiintei si-n ultima fibra - ca un veleitar oarecare e relevant in discursul cultural al oraselului - da' ce zic eu "oraselului"! al tarii, numaidecit al tarii, pe care n-a vazut-o, nu o cunoaste da' si-o imagineaza si atunci e in regula, ba chiar al LUMII!!! care fix idem.

Da' ce zic eu relevant ? O figura centrala, axul lumii, chestia-n jurul careia se pivoteaza cozmosu', un fel de mic Rege Soare doar ca mai mare. Sa te fereasca Sfinta Mucenica Cacastecherita si cu Dreptmergatoarea Parnasia sa formulezi atacuri virulente la adresa cuiva precum odiosul "Ce te face pe tine sa crezi ca lucrurile pe care le scrii sunt importante pentru altcineva decit tine ?", sic anathema.

Si chestia asta nu-i limitata nici intr-un caz la prostii citati, e o caracteristica specifica romanitatii la ora actuala. Stiti care ziare sunt numarul unu pe primul loc ? Toate. Toate. Stiti cite proaste anonime sunt cel putin Mega Direttore Galattico in persona ? Toate. Absolut, absolut toate.

Si-atunci, cam asta-i problema : pretindem in fals ca avem o "literatura" da' nu avem scriitori. Deloc. Poate un singur individ dintre cei care se reclama scriitori astazi sa aiba vre-o sansa sa conteze, pentru ceva ce se numeste Levantul si-a fost scris acum douazeci de ani. Poate unul. Cite sute de mii de milioane de scriitori imbracati in chiloti cu bretele si hraniti cu saorma graviteaza ca niste muste cu biziiala maxima ?

Pretindem a avea cultura, atit ca n-avem opera, si-aici vorbesc de aia care trec drept rasariti si spalati, un curajos care lupta cu sistemul neinregistrindu-si masina de batut, un estet care scrie cu maxim profesionalism etichete, sau oricum pamflete de maxim doua pagini despre ingeri. Doara vorba ceea, daca poate Coelho...

E un cerc vicios, dragii tatii. Tu nu scrii pentru ca "nu te citeste nimeni". Ca asa crezi tu, in capsoru' tau defect construit (nu-i vina ta, stai printre romani, normal ca ajungi murdarit de prostia lor comuna) ca ar functiona chestia : te citeste lumea si deci atunci daca tot te citeste hai sa scrii. Nu invers, ca adica te pricepi la a scrie si-atunci te-a citi, sau daca nu te-a citi paguba ei. Deci nu scrii, poa' sa spuna Popescu ce vrea el in 2009 si de-atunci neintrerupt si fara ragaz ca daca vrei sa ajungi macar mediocru tre' sa scrii mult, da' IMENS. Aiurea, ce stie ala care domina net incercarile vagi de discurs public in limba romana. Ie prost, da-l in ma-sa. Tu mai bine stai si nu scrii, ca nu te citeste nimeni, da' iti doresti. Sa scrii, si sa te citeasca.

Si-atunci, cu puterea imaginatiei, te mai alegi cu inca doi-trei prosti de la tine din sat si gata, Ion ca-i mai scund e prozator ca asa-s prozatorii, scunzi, iara Marin daca-i mai desirat atunci ie numaidecit poet, ca poetii-s cu fruntea ancorata-n stele. Si gata, Ion e poet, Marin e prozator adica scuzati, invers. Scuzati, zic, ca-i o gresala usor de facut data fiind arbitrarietatea etichetelor, noa. Dupa care va intilniti in tot sfirsitu' de saptamina negresit, pentru ca mereu apar probleme : Teodorovici din capu' satului o zis ca Mirel e prozator ? Pai tre' sa mearga Ion si cu Marin sa-i sparga geamurile dracu' sa-l ia de dujman dujmanos ce e el. S-o zvonit ca Mariuta de pe ulita din dos scrie ceva intr-un caiet ? Tre' mers si confiscat fir-ar sa fie de curve auzi la ele cu ce umbla mai nou dom'le. Si-asa mai departe.

Rezultatul ? Mai, nu stiu, da' mai povestiti-mi despre cum salariul median (median, nu mediu, bine ?) in SU e vreo treizeci de mii de dolari pe an si benzina o idee mai ieftina decit prin Prostlandia asta de-aici. Este ce nedrept ?

Sugeti pula.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

8 Responses

  1. FIAT PAGERANK!

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 28 March 2012

    Bai, cu pageranku' pulii... e expirat de prin 2009-2010 cel tirziu. Pe bune, forgeddaboutit.

  3. daca-i mai desirat atunci ie numaidecit poet, ca poetii-s cu fruntea ancorata-n stele

    Deci Mircea Popescu ie poet și nu filozof.

  4. @Cristian, sigur n-ai vrut sa zici ca Mirshea Pupesco ie poet si nu filfizon?

  5. Cacat fututi ceapa, tocmai am primit ca cica posting comments prea rapid.

  6. @Anon: hai să nu fim răi, hai să încurajăm cultura.

  7. SUNT FAIMOS PE ACEST BLOG NU POT SA CRED DECI SANE CUNOASTEM CUTOTII MAI BINE

    http://vexare.tk/index.php/2012/03/28/mircea-popescul-unicul-far-de-lumina-al-societatii-romanesti-uniprostlateraldezvoltate-in-capitalism/

  8. Calivita`s avatar
    8
    Calivita 
    Friday, 30 March 2012

    Este tot nedrept!

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.