Sa va arat nemijlocit si direct cum fac evreii, atit bani cit si orice altceva

Saturday, 04 August, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Deci, acum niste citeva luni (prin Februarie) imi lansam eu o companie virtuala.

Chestia a fost primita cu destul interes, am avut si mentiuni pe Reuters, intre oamenii civilizati stam bine. Evident ca dincoace, in Balcania, stam destul de prost - eterna blablaologie de limba romanai desfasurata pe-aici de un set de idioti care au impresia ca daca eu fac actul de binefacere de-a scrie un blog in limba romana (pentru a da o sansa diversilor concetateni care nu vor sa fie idioti ca si ei da' nici nu stiu chiar anume cum ar proceda, neavind modele, respectiv pentru a ma conversa cu aia care chiar nu-s idioti) asta inseamna acuma ca gata, i-am validat si-i recunosc drept oameni si pe ei! Ba chiar suntem egali gen. Nimic mai fals, bineinteles : ei sunt in continuare niste aborigeni iar eu sunt in continuare un om civilizat care intimplator vorbeste si limba aborigenilor alora, intre multe altele. Antropolog, deh.

Deci, cu tot hau-haul, respectiva entitate virtuala impartita intr-un miliard de actiuni virtuale si ele a primit repejor si o evaluare : Fiecare actiune valora atunci 9085 satoshiii, deci intregul total 90`850 BTC, care la pretul pietei de-atunci (~5 USD/BTC) inseamnau un respectabil 454`250 USD care la pretul pietei de-atunci (~3.2 RON/USD) insemnau un respectabil si el milion si jumatate de lei. Destul de bine pentru o companie virtuala, s-ar zice.

Au trecut, iata, sase luni, ne aflam in August (20 Februarie pina-n 4 August, deci n-au trecut chiar sase luni, da' sa zicem c-ar fi trecut, doara ne permitem).

Intre timp toate aceste preturi s-au modificat. Numarul de actiuni a ramas acelasi, tot un miliard, da' valoarea per actiune e acuma la 27`031 satoshi, venind in total intreaga chestie 270`310 BTC. Deci o crestere de trei ori, +197.53% pentru cei interesati de precizie. BTC si el s-a apreciat in dolari, astazi merge cam 11.15. Deci, cele actiuni nu mai sunt 90`850 x 5, si nu mai sunt nici macar 270`310 x 5. Sunt 270`310 x 11.15, care-i cu un solid 113% in plus. Si-asa ajungem deci la o inca si mai respectabila valoare de 3`013`956.5 (citeste trei milioane si ceva de dolari) pentru proiectul cel virtual. Adica, o crestere de sase ori, sau +563.5%. Si daca ne apucam sa transformam in lei nu avem 3`013`956.5 x 3.2 ca si pina acuma, ca prin grija "unui nesăbuit, unui coate goale, unui neîmplinit politic dar mai ales ale unui neterminat la mansardă"iii iata ca nici leul nu mai e 3.2, ci s-a dus mai spre 3.8iv. Si-atunci 3`013`956.5 x 3.8 = 11`453`034.7.

Vedeti voi acolo unde scrie unsprezece milioane de lei si aproape jumatate ? De unde in Februarie vorbeam de un milion si jumatate ?

Noa asa fac evreii bani. Aprecierea actiunilor denominate intr-o valuta care se apreciaza fata de dolar care se apreciaza fata de leu. Nominal, virtual si teoretic eu am facut zece milioane de lei in ultimele sase luni, adica ma rog, cinci si ceva. Ceea ce revine peste un milion pe luna, moment la care ma simt compelat (de puterea lui Trompi) sa revin asupra unei discutii,

Chestia asta-i improbabila din capul locului chiar daca prostalaul mediu asa isi inchipuie, ca exista cumva undeva o rezerva nesfirsita, o cantitate infinita de posibili prim ministri, ministri, secretari de stat scl. Impresia asta e intru totul si complet falsa. Ea survine din imbecilitatea inchipuitorului, care crede cu toata sinceritatea ca si el, daca-i pina acolo, ar putea fi ministru. Ca adica suntem cetateni cutotii cum erau profesorii intr-un liceu pe vremea lui Ceasca, si pe care cade magareata ala-i directoru’. Asa o egalitate de-asta prea natinga ca sa fie macar constienta.

O stiti, e aia cu "de ce nu se duce nimeni sa traga ca ministru pe cinci mii de lei salariu". Pai de-asta nu se duce : peste un milion pe luna. Sper ca-i clar acum.

———
  1. Mai sunt si jumatatile de masura, cum de le-ai uitat? Un milion de lucruri incepute, un catralion de bune intentii, fatalismul care pune piedica la tot ce-i bun.

    ~una cu brisca-n jeb.

    []

  2. Cea mai mica unitate disponibila, pentru ca in contradictie cu parerea comuna Bitcoin nu-i o valuta fractionabila, nu exista fractii ale unitatii. Ea-i o valuta numar intreg, si acesti satoshii sunt cei mai mici intregi. []
  3. Citat din Daniel Bogdan, care pe linga ca e un cetatean patriot participa si pe-un blog destul de bun. []
  4. Chestie despre care ati citit tot aici, cu ceva timp inainte sa chiar aiba loc, ca nu degeaba e Trilema atit de mult deasupra presei romanesti. []
Category: Actiuni si Optiuni
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

19 Responses

  1. Mnoa, continuā-ti gândul, mai emiti niste actiuni, recapitalizezi , vinzi si te retragi in plinā glorie

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 4 August 2012

    Actiuni nu mai emit nicicind, aia-i cert, c-ar fi dilutie. Cu retragerea mai greu dat fiind ca mnoa, tre' lasat cumva unui comitet sau ceva, nu vre-unuia care apoi sa strice chestia. Prea multi oameni depind de ea.

    Si nici nu pot zice ca am asa mare nevoie de bani. Unde-i graba ? Las' ca vindem cind o fi bitcoinu' zece mii de dolari. C-o fi si-o piine 150 va fi probabil adevarat, da' kein problem.

  3. mihai b`s avatar
    3
    mihai binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 5 August 2012

    man, eu sunt curios de poti sa ii scoti pe bani reali. mie mi se pare o cvasi prostie bitcoinul asta. adica, nu ii vad rostul, dar daca ti-i cumpara cineva, ei sunt prostii, nu tu. ;)

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Sunday, 5 August 2012

    Cred ca tocmai ti-ai dat singur o explicatie destul de buna pentru ca de ce esti sarac.

  5. Boiarule, felicitatiuni, la cat mai mare, sa-ti priasca si sa-ti tihneasca.
    Chiar daca am citit putin cam in diagonala si-n felul asta poate mi-o scapat ceva detalii, fa-ma si pe mine sa inteleg unde ii plusvaloarea in toata minunea asta.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Monday, 6 August 2012

    Apai nu-mi ceri ceva neaparat simplu, da' ala nu-i motiv sa nu incercam. Deci, bitcoin ii o valuta mult mai puternica decit suma tuturor celorlalte, existente azi sau existente vre-odata. Pentru a putea alinia in batalie cu ele aceasta superioritate are nevoie de niste instrumente financiare.

    MPEx ii chestia care ofera tunuri, tancuri si avioane de bombardament precum si aproape orice altceva si-n cantitati nelimitate rusilor, ca sa poata distruge complet si irevocabil toata Europa. Cam asa ceva.

  7. mihai b`s avatar
    7
    mihai binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 6 August 2012

    @florin
    singura chestie care a omis-o mircea sa o mentioneze este ca-i intr-adevar puternica, dar din punct de vedere virtual.

    mai exact, bitcoinul asta functioneaza ca o schema ponzi clasica. se extinde pe incredere, pana intr-un punct critic din care se ajunge la colaps. chestia aia ce o zice mircea: ca va vinde bitcoinul cand o fi 10 000 de dolari, e o mare prostie pe care nu o crede nici el. :d bitcoin exista pe cerere si incredere. cat timp se bifeaza astea doua conditii existentiale, piata respectiva are potential. cand una dintre conditii nu mai exista, piata se va prabusi.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Monday, 6 August 2012

    Nu stii despre ce vorbesti.

  9. @Mihai b, io incercam sa aflu ce aduc in plus bitcoinii pe langa faptul ca, niste oamenii care se aduna intr-un cerc, isi vand si cumpara pixeli, pale de vant sau bitcoini, ajungandu-se in general la formula ca cei care vand mai mult sunt de obicei in castig iar cei care cumpara mai mult, cel putin la un moment dat sunt potentiali loseri.
    Ca instrument, nu vad de ce bitcoinul nu ar putea fi util, insa atat timp cat in cercul de cumparatori/vanzatori se declara crestearea valorii minunatiilor virtuale (pe motive mai mult sau mai putin intemeiate, dar nu cele din spatele valutelor precum rezerve de aur sau alte cacaturi nesemnificative) doar cu aplicabilitatea de vanzare si revanzare (ca ce altceva se poate face cu bitcoinii?), la ce bun?
    Io asta ii ceream uraciosului sa ne spuna, ce aduce in plus bitcoinul - in general - si in particular, plusuri fata de valute (ca minusurile sigur nu le spune :D).

    P.S. sper ca discutia nu va ajunge la ce se intampla cu bitcoinii daca pica curentul sau ca tranzactiile care se pot face pe interneti cu bitcoini nu se pot face cu valutele.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Monday, 6 August 2012

    Daca asta incercai sa afli ai intrebat gresit (tu ai intrebat ce plusvaloare aduce MPEx, nu bitcoin) cit si la articolul gresit.

    Fa efortul de a te documenta gasind articolul corect cit si de a-ti formula intrebarile in conformitate cu propriile intentii, cu toata increderea ca asa o supunere fata de lucrurile mai importante decit umilul tau intelect iti vor aduce fara indoiala tie un beneficiu, ca nici nu se poate pune problema sa fie invers, adica sa contezi tu pentru ele.

  11. Florin`s avatar
    11
    Florin 
    Monday, 6 August 2012

    Uracios, nu zici tu rau ce zici acolo, numai ca io am specificat ca am citit in diagonala si apoi matale mi-ai raspuns ca bitcoin ii o valuta trololo pentru care ai pregatit susnumitul arsenal, asheadar una ii legata de alta ori sunt facute una pentru alta.

    Iara documentarea cere timp, asta mai ales pentru ca trollema permite lecturarea a doo articule pe saptamana si pana le nimeresc io pe alea doo bune, s-o dus sufletului documentarea mea.

    Cu tot arsenalul din spatele lui, MPOe, MPEx si ce o mai fi, de ce as avea mai mare incredere in bitcoin decat in aur, pamant sau quart?

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Monday, 6 August 2012

    Cinci pe saptamina mei.

    Bitcoin e derivat dintr-o lege matematica. Aurul, quartul sau orice altceva sunt simple accidente materiale. Tu ce-ai mai mare incredere, ca orice o fi si orice se-ntimpla 2 + 2 = 4 sau ca orice o fi si orice se-ntimpla creste iarba ?

  13. Florin`s avatar
    13
    Florin 
    Monday, 6 August 2012

    Pai daca ii sa o luam asa, si noi suntem tot niste simple accidente materiale si iaca cum pornesc de unde am plecat.
    Timp ar fi, rabdare este, nu-mi ramane decat sa ma apuc de documentat si sa urmaresc evolutia in timp a lucrurilor :D

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Monday, 6 August 2012

    Bun mei, suntem niste accidente materiale, da' atunci cind ne dorim sa interactionam cu esentele ne gasim (experientia docet) mai bine serviti de instrumente esentiale. Daca doresti sa interactionezi cu capitalul, ori cu valoarea, ori cu preturile, care-s toate concepte si nu obiecte te gasesti cel mai bine servit de acei bani (prin definitie banul e instrumentul prin care interactionezi cu astea, ce-o fi el) care-s mai aproape de natura lor. De-aia monedele au inlocuit pestii afumati, de-aia hirtiile au inlocuit monedele, de-aia sistemul curent a inlocuit bancnotele si de-aia bitcoin va inlocui sistemul curent.

  15. Dean Graziosi`s avatar
    15
    Dean Graziosi 
    Saturday, 13 February 2016

    I am now not positive the place you are getting your information, but good topic.

  1. Sa va arat nemijlocit si direct cum fac evreii- atit bani cit si orice altceva pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Nici n-am stiut un' sa-l incadrez, adevaru-i ca economia ar trebui poate sa primeasca o categorie....

  2. [...] ~20 de minute drumu'. Literalmente nimic nu-i mai usor de facut decit bani, nu-i nevoie decit de-o fantezie bogata. Nu tre' s-astepti nici noua luni sa ti-i fete careva, e mai usor sa faci bani decit sa faci copii [...]

  3. [...] despre ce inseamna asta, valoare in crestere a unei actiuni denominate intr-o valuta in crestere. Asa fac evreii bani. Ultimul IPO pe MPEx a facut Bursa de Valori Bucuresti de ris. Toate chestiile astea s-au petrecut [...]

  4. [...] affairs : my current fortune consists inter alia of about ten million dollars (yeah, it grew since last Autumn) which exist in the intangible form of putative fiat currency value of unrealised BTC capital [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.