Revista Curvelor Romance sau azi in Pulisoara, miine-n toata tara.

Monday, 21 May, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Deci m-am dus eu sa sed pe scaun si sa beau cafea in timp ce-mbuc placinta cu mere. De ciuda, literalmente, dupa ce-am aflat - si aici citez,

Fiindcă, se știe, Orza e un tip monden, care semnează fest prezența în cluburile timișorene. La urma urmei, e treaba lui, e necăsătorit, fiind proabil cel mai râvnit burlac timișorean. (În urmă cu ceva timp își disputa titlul cu fostul prefect Ovidiu Drăgănescu.)

Pentru toti cei 99.9997% dintre cititorii nostri care nu-s unul dintre cei poate cinci locuitori ai Pulisorii la curent cu toate prostiile mondenitatilor provinciale tre' numaidecit explicat : Draganescu e un anonim in virsta de fo' 50 de ani cred ca are, fost penelist si fost prefect de Timis. Un om inteligent da' cam alunecos, asa. Iara Orza e ceva tuter de prin PNTCD, o chestie care cica-i partid. O idee mai putin partid decit PRM, de exemplu, un fel de ramasita de accident istoric, supravietuind intimplator in trei judete sau ceva. Tipul candideaza la primarie, si cam asta-i toti, nici n-ati auzit de el pina acum nici n-aveati de ce auzi de el altminteri. Deci cei mai vandabili burlaci din acest orasel de provincie sunt ceva bosorogi pe la cincizeci, fosti hangii viitori negustori sau reciproc. Aparent Timisoara s-a integrat cu totul in Mehedinti. Prin absorbtie, direct.

Noa si vazind io ca cine ii cu floarea cea vestita a "cluburilor" timisorene m-am enervat si m-am dus pe promenada sa fiu rafinat in orasu' pulii. Cum mi s-a mai intimplat de altfel cel putin o data. De fapt de mai multe ori.

Iar acolo odata asezat fata mi-a adus gazeteii si pina eu am rasfoit ea mi-o povestit cum o fost la Opera. Ca ea s-o dus cu ma-sa la Opera iara eu n-am vrut sa ma duc, pe motiv ca nu exista Opera in Timisoara, chestie pe care am stabilit-o nemijlocit. Au ei ceva cladire acolo de-i zic opera unde se agita cum au vazut la televizor si prin schimburi de experienta sponsorizate prin POSDRU, da' deajaba.

Si sa va zic ce mi-o povestit fata, asa pe scurt : ca in seara respectiva era o mare de tugulani in piata care se imbulzeau unii-n altii ca niste rumegatoare in fata unor ecrane imense cu ceva sistem de sunet de mare putere asociat, atita ca subwooferele nu erau in faza cu restu' cit se si auzeau din interiorul pseudo-cvasi chestiei de-i zice fara motiv "Opera". Deci va dati seama, Figaro-bumstcz tunde-bumstcz si rade-bumstcz. Plus ca s-o vazut silita sa ocoleasca (pe tocuri) cladirea ca sa intre pe portita din dos, dat fiind ca poarta principala e prea mult pentru fututii astia de consumatori de cultura. Si de fapt oamenii care se ocupau cu indrumatul vitelor din piata i-au si spus ca "nu se poate intra la Opera". Deh, Pulisoara este o capitala culturala sui generis. Bumstcz nu-i cultura ?!

Si pina mi-o spus ea asta mie mi-o cazut literalmente falca pentru ca am treizeci de ani si CE ESTE ASTA!

vivat-pulisoara-1

Business Woman ?! In limba romana ? CE ESTE AICI, VIITORUL ?!?!

vivat-pulisoara-2Noa si m-am apucat sa conspectez cu maximum de seriozitate ca sa mai invat si eu chestii precum si sa-mi imprastiu din piclele ideilor gresite pe care pe nedrept mi le-am format atit despre tara cit si despre locuitori. Pentru ca sunt un gen optimist si care-si doreste sa invete si sa se imbunatateasca continuu, bine ? Vreau sa gindesc pozitiv, deci iata am lasat fetei (nu a mea, a locului) bacsis zece lei si-am luat acasa revista de aproape doi bani (in euro vorbind) ca sa va pot ilustra si voua. Pregatiti-va deci de progresul.

Sa citam dara din chestiunea introdusa-n dreapta si semnata de catre editoarea sefa a productiei informationale, stimata doamnaisoara (ca nu mai retin care) Andreea Zinadinpovesti Nustiucum Marin! Zice asa :

[...] Cu ce seamana ? Cu nimiciii. Greu sa mai faci ceva nou in moda in ziua de astazi.iv Cine sa fi desenat haina asta ? Citesc in josul paginii : Stefan Pelger. Un debutant.

Simbata seara, la TV. Am decis sa-l invit in programul meu. Audienta maxima, de aceea vreau tot ce e mai bun, nu cred in jumatati de masurav Cumva, ca un mic Dumnezeuvi bla bla bla.

Mbun. Fiind ceva mai inteligenti decit proasta medie cit si ceva mai experimentati in afaceri decit curva medie ne punem deja problema ca hopa, ce-o fi aici ? Pe cine fute putulica asta, barbat sau femeie ?

Raspunsul nu intirziie sa ni se ofere cu toata disperarea isterica a unei pizde de aproape patruzeci pe care practic vorbind n-o vrea nimenivii :

vivat-pulisoara-3

Ca sa scurtam povestea : pe fondul faptului ca Andreea Banica face absolut orice pe cinci sute de euro maxim (discount pentru clienti fideli) Iulia Badiu s-o gindit ca e o ocazie buna sa-si promoveze amicul pe post de marca de succes. Si si-au facut ei asa o laba-n cerc mica da' cooperativa.

Sa citam, ca ie amuzant :

vivat-pulisoara-4Stefan Pelger si Ileana Badiu, creatorul si muza.

Despre motivul acestui interviu transformat in povestire v-am marturisit chiar in editorialul din deschiderea acestui numar al revistei. Pentru ca mi-am dat seama ca naratorul a fost prea cald si bun ca sa mai aiba nevoie de intrebarile mele, pur si simplu le-am eliminat la transcrierea vorbelor pe hirtie. Si textul s-a legat ca prin minuneviii. Pentru ca el da viata cuvintelor la fel de bine cum deseneaza tiparele pentru creatiile saleix, acum cunoscute in tara si mai departex in lume.

vivat-pulisoara-5Si daca tot se face referinta, sa revenim deci la editorial.

[...] indragostit. De ajuns, insa, pentru a observa ca nu e doar un om cu har, are si o energie pozitiva, simt acea comunicare, chimie pe care o trezeste in tine un om plamadit dintr-un aluat bun.

Pasamite fata i-a luat putin aluatul in gurita si ce-a gustat i-a placut atit de mult incit mai-mai sa-l detroneze pe Dan Pulic sau ceva. Este, sa recunoastem cinstit, o performanta.

Da' sa revenim putin la Iulia, sa nu spumege nebagata-n seama intr-un colt ca n-ar fi frumos chiar daca ar fi realist. Zice ea :

vivat-pulisoara-6Pelger este un designer care stie sa imbrace Femeia. Cred ca acesta este, de fapt, principalul motiv pentru care acum vreo 7 ani am decis sa-mi asociez imaginea cu creatiile acestui designer pe atunci foarte tinar si extrem de talentatxi. Pentru mine, ca si pentru el, femeia in sensul ei de adjectivxii este o fiinta complexa, sigura pe puterile ei, puternicaxiii senzuala, dar nu neaparat perfectaxiv... si tocmai asta stie Pelger sa faca cel mai bine - bla bla hau hau wau wau

Noa si in incheiere, vreau sa subliniez ca nu ar fi cinstit precum nici onest sa va formati impresia ca toata revista consta in limbile reciproce pe care si le dau astea doua babute in directia generala a unui tip mai tinar ca ele si mai degraba dezinteresat & absent. Ci sunt chiar si vedete, precum de exemplu :

vivat-pulisoara-7

Sper ca realizati si intelegeti ca daca veti urma sfaturile vedetei Kanal D veti fi incununat de la fel de mult succes, atit in viata cit mai ales in spatiul ala fictiv in care va refugiati mental ca sa nu va luati glanda cu o cutie veche de pizza ori de cite ori nu puteti adormi noaptea de foame.

Da-n fine, ca sa revenim cu articolul la de unde-am pornit, cit si sa va spun ce voiam de fapt sa spun (ca pin-aici n-o fo' decit introducere, sa cunoastem personajele, alea) :

vivat-pulisoara-8

Naiva-mi insotitoare a suferit un soc cultural vazind pagina asta, si m-a intrebat cu o oarecare disperare cacum ii posibil sa pui asa ceva in revista dedicata femeilor de afaceri ?!

Si io i-am explicat : ca dat fiind ca toate femeile is curve asa ceva trebuie numaidecit plasat in toate revistele pentru femei. Singura diferenta intre femeile curvele care se pretind "de afaceri" si femeile curvele obisnuite de zi cu zi care se pretind studente sau ce se mai pretind ele este ca astea de afaceri au ceva bani si deci isi pot permite (cit si au ceva ani, in virtutea faptului ca nici banii aia nu se string de pe azi pe miine, ci e de munca & prestaj - si deci au nevoie).

La care ea indignata a exclamat ca atunci sa se numeasca Revista Curvelor Romance, idee care mi se pare atit judicioasa cit si adecvata, procedind de indata precum puteti constata in titlu. Da' ei i-am explicat ca nu este posibil asa ceva in Romania, dat fiind ca ipocrizia nemasurata cit si nemasurabila proprie locuitorilor a impamintenit regula ca nimic niciodata nu poate fi denumit dupa ceea ce este. E interzis asa ceva, si daca miine revista s-ar intitula dupa ce este lumea ar pica lata pe strada.

A, si ca incheiere pe final :

vivat-pulisoara-9

Mnoa, cum sa va spun eu... e distractiv pe-aici. Cam ca un spectacol gratuit de circ. Nu chiar gratis, ca suporti unele costuri, da' atit de rafinat incit poti zice ca merita.

———
  1. S-o dam si-n scris : pozitia mea a fost si ramine ca asta curentul e absolut ultimul mandat al lui Ciuhandru. Cum zice englezu' aceasta hotarire a mea este duly applied, cum se-ntimpla. In rest putin imi pasa cine iese, nu intentionez sa sustin pe absolut nimeni (in principal din motivele aratate cu ocazia articolului scris din timp) precum nici nu cred ca Robu are vre-o sansa. []
  2. Nu aia a locului, aia adusa de mine & proprietate personala, ca de la atita rafinament in orasu' pulii azi miine tre' sa-mi aduc gamela de-acasa sa aiba-n ce-mi servi cafeaua la "club". []
  3. Umoru' neintentionat e cel mai umoristic soi de umor, sa mor. []
  4. Dezavantaju' de-a fi un produs media adresat pensionarilor, de exemplu, este ca iti insusesti automatismele de exprimare proprii feliei pe care te-ai specializat ca sa nu zic formatat. Asa ca in ziua de astazi este greu. []
  5. Aparent regula este ca linia doi din paragraful doi trebuie sa fie neaparat un cliseu, in exclusivitate si pentru ca meriti. []
  6. Nuca sufera, va zic. []
  7. Da' intimplator o tine un domn al carui nume nu-l mai mentionam in virtutea faptului ca nu ni se pare relevant. In tot cazu', stiti cum Gogu' de cartier ii face coafor lu' printesa inimii lui ca sa nu stea cacurva toata ziua-n virfu' patului ci sa fie femee de afaceri respectabila-n mahala, si ea-si angajeaza toate "prietenele" pe post de coafeze de onoare si cumpara tot soiu' de cacaturi de "produse cozmetice" pe care nu le intelege da' le foloseste dupa cum ii pare ca o zis la televizor ? Noa exact la fel doar ca nu coafor ci firma de hm. Sa stiti ca nu e clar.

    Sau poate e pur si simplu firma de folosit abuziv nume, a la Vintan-Biris/Goran-Tirboaca-etc.

    Your search - site:http://wunderman.com/ badiu - did not match any documents.

    []

  8. Io ma intreb ce se intimpla daca trec sase ore fara vre-o minune in viata asteia, are atacuri de minunopanica ? []
  9. "Si de asemenea din trei sute de euro sa-mi suga pula daca ii scriu eu si intrebarile, n-are decit sa se spele pe cap." []
  10. Te caci pe tine de ris cind le vezi pe tute cum se intituleaza, "creator de moda INTERNATIONAL". Adica, nu in gara Titu sau Pulisoara&imprejurimi cum e normal, ci ahem. []
  11. Logica sufera putin, in sensul ca s-ar parea ca se sugereaza ca cetateanul nu mai este talentat azi, chiar daca a fost acum sapte ani. Totusi, complet sedusi de fantastica lipsa a oricaror grave greseli de scriere in cele aproape doua sute de cuvinte citite pina aici vom lasa sa treaca mici probleme de-astea. Sa nu fim rai, sa fim buni si cu aluatu'. []
  12. Mnoa ? Mai aveti ceva de zis ? []
  13. Ce-au bre cu puterea toate distrusele in ultima vreme ? []
  14. Ci eventual putin trecuta. Ca - sa zicem cu totul intimplator - de vreo treizeci si sapte de ani asa. Sau cit mai ai pisi, 38 ? Nu mai retin. []
Category: Rautati si Mizerii
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

29 Responses

  1. Espti dus rau. Cu pluta. Eu cred ca esti un poponar. Sau poate un frustrat ca nu te baga femeile in seama. Iti mai amintesti cand ai ... ultima oara? Cu o femeie nu cu sora lui Stanga.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 21 May 2012

    Sa tot fie fo' sase ore. Dadice intrebi ?

  3. N-a mai dat ma-sa pe-acasa de ieri..

    Mircea mama, vad ca ai hateri. Unde-s fanii?! Cum te las si cum te regasesc.. ntz ntz

  4. Foogi d'aci. A fost un vis urat. Trezeste-te. Ai mari probleme "cu coerenta"

  5. Garfield`s avatar
    5
    Garfield 
    Tuesday, 22 May 2012

    Vorbeste unu' care macelareste limba romana pocindu-i cuvintele si folosind ghilimele incorect. Am zambit putin.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 22 May 2012

    @Lilly Io n-am fani, io am fane. Stii cum zic ?

    Restu' : dadice nu puteti fi voi prietenosi si sa facem cutotii laba-n cercuri ?

  7. All the girls want to be with you and all they guys want to be like you. Prin extensie, toti masculii feroce te urasc, aham.

  8. Nu ca-i popo, a iesit din dulap acum vreo saptamana.

  9. related http://trilema.com/2012/masajul-prostatei-masochismul-si-alte-chestii-nfricosate/

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 23 May 2012

    @Lilly Pup u & bafta la Bac.

    @Freud Lol tu inca mai speri ?

  11. Mersi Mirshea
    @freud: l-ai tinut tu in dulap pana acum? antisemit pervers ce esti!

  12. Retractez afirmatia, eu mai sug puli...

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 23 May 2012

    Lol nubule care esti tu nub, sa-ti pun insigna de nub ?

  14. Better get him a ,,boob'' badge. Ce usor e cu nic, omu recunoaste pe fata. Si cand ma gandesc la vremurile de demult cand trebuia sa te chinui sa insulti un om. Now they do the job for you. Times are 'a changin' cum ar veni

  15. Your tits or gtfo.

  16. Froid, mai lav, you've seen them already. Now you ,,tits or gtfo!''

  17. Cand ai dat tu tate? Hai cu link, sursa, citat, ceva.

  18. Lilly`s avatar
    18
    Lillyinsigna de trol 
    Friday, 25 May 2012

    Mno, atunci doar Jan sa fi fost?:-?si gheo?

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Friday, 25 May 2012

    Ce drac ii asta mica...

  20. Salefie debine.

  21. Aproape toti hipsterii la un loc`s avatar
    21
    Aproape toti hipsterii la un locinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Saturday, 26 May 2012

    Deci cum? Froid platon cu Lilly, Lilly cu Jean si/sau cu Gheo, si Mirhea cu boobs?
    Ma declar confuz?

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 May 2012

    Tu nu i-ai vazut titele lilei ?

  23. Aproape toti hipsterii la un loc`s avatar
    23
    Aproape toti hipsterii la un locinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Saturday, 26 May 2012

    Sasedea ceva, cumva, o bula cum ca oricine citeste trilema, sa-i vada titele lui Lilly, iar cine nu, sa primeasca linsigne de noobi.
    Io doar ma gandeam sa aflu din telenovela asta cine cu cine.

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 May 2012

    Lasa ca-i tinara, are vreme sa i se vada titele. Unde atita graba ?

  25. Lilly`s avatar
    25
    Lillyinsigna de trol 
    Sunday, 27 May 2012

    Eheee, sa iei badge ca mi-ai vazut tatele ar fi ceva. Da zic ca nu poate fi asa simplu. Cat m-am chinuit eu pentru badge-u de troll, eheeee.. munca tată,munca!
    Ca sa clarificam, Froid e barbati-miu, Jan îi amantu', Gheo e cu pisica ca nici ca l-am mai vazut de nu stiu cand

  26. Mircea Popescu`s avatar
    26
    Mircea Popescu 
    Sunday, 27 May 2012

    Daca nu te baji pi chat...

  27. Lilly`s avatar
    27
    Lillyinsigna de trol 
    Sunday, 27 May 2012

    Îi greu muică, că îl făcuseşi marcă înrejistrată sau ceva. Nu mai e ,,liber'' ca pă vremuri:))

  28. Mircea Popescu`s avatar
    28
    Mircea Popescu 
    Sunday, 27 May 2012

    La sclavie cutotii.

  1. [...] : continuing that old lulz series, admire this accomplishedly precious cuntlet -- a nineteen year old on sale under the very [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.