Razboiul cu "presa" in reluare

Sunday, 15 January, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Whatcha gonna do, bleed on me ?

Tineti minte aia cu "nimeni nu cistiga razboiul cu presa", enuntata emfatic cu putin inainte ca "presa" sa se vada pusa in genunchi si violata cu capatul rupt al unui picior de pat din lemn masiv. De catre Traian Basescu, pina a obosit el, si apoi de catre cinci-sase copii de casa de-ai lui, care voiau si ei sa se simta oameni mari.

In filme nu se arata ce se alege de ala infrintu', de prapaditu' care intra-n ringu' de box, face doi pasi si se intinde lat pe podea pentru restul zilei. In general fictiunea nu prezinta soarta infrintilor, rareori isi gasesc pierzatorii loc in universul livresc. E si normal, de altfel, pe cine intereseaza sa urmareasca descompunerea lenta a unui cadavru, mursicarea lui de catre aparatele bucale ale nematodelor si convertirea-n cacat de nematoda ?

Ei, pe realitate o intereseaza. Evenimentul "gloriei" sau "victoriei" pe un cimp de batalie e trecator si neremarcabil pentru imensa masina de calculat mecanic care-i lumea. Ea e mult mai interesata de fenomene de capilaritate ale singelui in huma, de mecanismele decapsularii bacteriilor in contact cu cilia celulelor epiteliale, de procesele fitoinmuguririi prin tesuturi moi.

Luind o pagina din cartea naturii putem urmari "ce s-a mai intimplat" cu presa dupa ce a pierdut razboiul pe care nu putea sa-l piarda pentru ca "nu se poate" : a mucezit, s-a descompus, si-a privit jumatate din sedii, aparatura, mijloace fixe iesind din circuit, o treime dintre angajatii de top si doua treimi dintre angajatii de la baza plecind in alte zari, sa se angajeze spalatori de geamuri sau ingrijitori de babe pentru ca pe infrinti nu-i primeste nimeni.

Si mai departe ?

Pai mai departe, sa vedeti tristul ridicol al naturii! Mai departe acest corp in stare de putrefactie, acest Black Knight fara doua picioare si doua miini (it's a flesh wound) se intoarce!!! Revine, sa mai dea o batalie. Cine stie, poate de data asta cistiga...

Asa ca se organizeaza mari megamanifestatii (ca asta face presa, da, scoate oamenii in strada in contra tiranilor, am citit eu in manualu' de presa) cu cite 2-300 de participanti, pe principiul ca daca dai bere gratis ies douazeci de mii si-atunci doua sute de putoi fara ocupatie mai buna intr-un weekend chiar conteaza politic. Va amintiti, ca-i exact ca acum doi ani, s-au strins doua milioane de oameni in strada!!11

Da' pe bune, sa nu vorbim mortii de rau : poate de data asta le iese. Poate ce n-au putut face cu patru membre si opt litri de singe vor reusi acum, exsangvinati de jumatate, cu unghiile si cu dintii. Ce, nu se poate ?

Mnoa, de-asta-i trista natura. Pentru ca nu admite solutii alternative, pentru ca nu permite paleative, pentru ca nu exista iesiri. Ori stai si mucezesti ori incerci sa lupti. Indiferent cit de slabe sanse ai, te vezi silit sa pretinzi ca totul e in regula, ca totul e normal, ca in final va fi bine. Limfocitele unui bolnav de cancer care va muri miine inca alearga prin sistemul circulator, incercind sa gaseasca si sa neutralizeze celulele neoplastice. Pentru ca-n realitate nu exista end scenario, nu exista surrender si mai ales nu exista start new game.

Asta este.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

23 Responses

  1. rezistenta88`s avatar
    1
    rezistenta88insigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Sunday, 15 January 2012

    Ba sa mor eu, tu mereu o arzi ca esti mai destept. Ba e cu conspiratie, ba cu evrei, ba cu masoni, ba cu bloggeri falsi, ba cu spammeri, ba cu stiri false, ba cu revolutii de carton, ba cu $lice occupy, ba cu arafat acuma.

    De ce nu vii la bucuresti sa protestezi. Ce, nu e tara ta bozgoras ateu?

    Inainte sa-ti dau ddos, am sa te intreb cu frumosul, ca-s om bun: ai inceput sa crezi in ceva sau crezi in ceva? Crezi in patria ta? Crezi ca Straus-Kahn e un violator si nu a fost inscenat?

    Daca da, te iert.

    -s.s. legiunea de aur

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 15 January 2012

    Lmao.

    Cred ca singurul motiv pentru care nu sugi o ceapa e lipsa cepei.

  3. Anonimosu`s avatar
    3
    Anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Sunday, 15 January 2012

    inb4 ddos of danger: http://www.youtube.com/watch?v=DJH9bIeHD1k

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Sunday, 15 January 2012

    De ce iti bati joc de rezistenta cetateanului relativ recent ? Nu-i si el om ca toti putoii ?

  5. Deci mai, hatere de rezistenta88, Pircea Mopescu crede, si daca are chef, se suie in virful muntelui, in adancul codrului, si, de acolo, cu o pusca cu luneta, impusca toti sefii de post, toti politrucii, toate leprele, indiferent de culoarea politica. Daca are chef, Pircea Mopescu poate sa creeze o miscare de rezistenta cum nici macar nu poti tu sa-ti imaginezi sau, daca nu stiai, el face si va politica zi de zi, militatand astfel pentru liberte, prosperite, precum si propasiarea nemului. Oh ... waet ... ca parca, intre timp, l-au dat aia din PNL afara din partid. Bine, Pircea Poate sa faca ce are el chef, mai putin partea cu implicarea politica.

  6. Adevaratul Anonimosu`s avatar
    6
    Adevaratul Anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Sunday, 15 January 2012

    Sunteti niste hateri cu totii!

  7. Anonimosu`s avatar
    7
    Anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Sunday, 15 January 2012

    Miati furat adresa de mail cutotii

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Sunday, 15 January 2012

    Va rog sa nu mai comentati ca suntem in ddos bine ?

  9. keep talking, this is relevant to my lulz interest.

  10. Barfield`s avatar
    10
    Barfield 
    Sunday, 15 January 2012

    MUIE BASE

  11. Falsul anonimosu`s avatar
    11
    Falsul anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Sunday, 15 January 2012

    http://polimedia.us/dtng/c/src/132664335232.png

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Sunday, 15 January 2012

    Asta a fost inainte de ddos sau dupa ddos ?

  13. Romania is his personal army?

  14. Adevaratul Anonimosu`s avatar
    14
    Adevaratul Anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Sunday, 15 January 2012

    @fa : tradatorule

  15. Troll Freud`s avatar
    15
    Troll Freudinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 15 January 2012

    JOS BASE JOS TRILEMA
    SUS 'SUTA DE COMENTARII'

  16. Aulo mancatias, jos base, vrem pensii... da la tigani nimic? ca noi ie saraci. azutor jocial, sucre, leite, ieruo, dasta nai? ca e criza si foame la pouradelle.

  17. Vadim Tudor, Noua Dreapta, PUR si BOR`s avatar
    17
    Vadim Tudor, Noua Dreapta, PUR si BOR 
    Sunday, 15 January 2012

    MUIE SI MOARTE SA MURITI MANCAND CACAT DE BOZGORI, TIGANI, JIDANI SI ATEI IMPUTITI CE SUNTETI

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Monday, 16 January 2012

    Bai voi cum tot postati comentarii cind e ddos ?!

  1. [...] raport cu acest fenomen social "presa" este bineinteles amplu irelevanta. Avea loc si cu ea si fara ea, isi va urma cursul si cu ea si [...]

  2. [...] cum se gaseste e de departe mult mai bun decit ce apare prin presa vorbeste bineinteles de trista stare a presei). Ma gindesc ca poate fi un exercitiu interesant, eventual o baza de discutie. Nu-i facut sa fie [...]

  3. [...] se accepte in Romania. Si da, exista un motiv pentru care Trilema nu cade (exemple mai recente : 1, 2 etc). Poate ca-l [...]

  4. [...] asa ?) dupa care luam chestii in serios : tu citi puleti controlezi ? De exemplu presa n-are si de-aia da faliment. Asa ca da, daca aspirati la putere politica dragi feministi faceti bine si inventati ceva metoda [...]

  5. [...] aceasta jalnica alcatuire din ce s-a gasit prin tomberoane, dupa ce-a supt-o o data, si-a supt-o a doua oara, s-a re-ntors pentru o noua infruntare. Si-a cistigat de data asta intr-un fihahahah vai ce-am mai [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.