Preventiva cu ONGurile.

Wednesday, 28 March, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Presimt ca in scurta vreme urmeaza iara o tura de campanii de-alea cu dati 2% din veniturile neglijabile de le realizati ca sa sustineti nustiuce cauza. Mai mare efortu' de-a trimite un SMS decit iese 2% din 50% dintr-un salariu romanesc, da-n fine, sa nu fim hateri.

Exclusiv de dragu' de-a face opinie separata in tara luarii prin surprindere (universala si completa, de la tinara mireasa pe care-o ia mirele prin surprindere in noaptea nuntii si pina la primaru' pe care-l ia orasu' prin surprindere, tot poporu' isi uita de foame cu surprize - pina si fraza de baza a oricarui labar de umple spatii de emisie e "v-am pregatit o surpriza, dragi ascultatori") eu am sa ma pregatesc din timp, cu o lista de ce ONG-uri as sustine la o adica. Asa cum m-am pregatit si cu o lista de ce tre' sa faca viitoru' primar al Pulisoarei, si probabil cam cu aceleasi efecte.

In primu' rind nu voi sustine nici un fel de ONGuri care fac chestii normale, banale si comodizate. Nu ma obositi sa sustin salvarea, serviciul de apa al primariei sau minuni. Da, is perfect de acord ca ele sunt chestii necesare si importante. De-aia si pastreaza guvernu' 98% din taxe, sa faca cu ele timpenii in loc de chestiile necesare si importante. Restu' de 2% nu-s pentru asa ceva, is pentru dezvoltare, pentru antreprenoriat, pentru chestii de-astea. Si-n plus io-s trendsetter (ca un fel de bassethound) asa ca nu ma gasesc interesat de banalitati. Ci numai de inovatii!

In al doilea rind nu voi sustine nici un fel de ONGuri care fac cacaturi milostive. Ma pis pe ea mila, precum si pe toti cateii, pisicutele, iepurasii, copilasii si mai ce alte lacrimogene obosite. Da, am inteles, mor astia pe capete cutotii. Foarte bine, de-aia si exista moarte pe lume : ca sa se foloseasca. Nu ca sa steie nefolosita si sa someze cu pinze de paianjeni atirnind din coasa.

Voi sustine una sau mai multe dintre urmatoarele ONGuri :

  • Un ONG dedicat descurajarii participarii locuitorilor din mediul rural la practici religioase. De exemplu sa stringa banii, sa mearga prin satele din Moldova si sa imparta gratuit sedinte de epilare si machiaj respectiv alcool strict si exclusiv in timpul slujbelor, in celalalt capat de sat fata de biserica.
  • Un ONG dedicat incurajarii elevelor de liceu in directia prostitutiei. De exemplu, merge o caravana prin scoli cu propunerea de impact "arata-ne titele si-ti dam un webcam bluetooth wireless cu anal probe + doua flacoane de lubrifiant".
  • Un ONG dedicat batjocoririi functionarilor publici. Amplasat perne de-alea cu besini pe toate scaunele din Consiliul Judetean. Minjit toate clantele din cladirea Autoritatii Nationale Pentru Autorizari Diverse cu cacat proaspat. Condus o masina de-aia cu megafoane cum au circurile care sa debiteze injurii diverse cite sase ore de pe la noua dimineata in jurul Administratiei Fiscale din localitate. Si asa mai departe, in ideea creerii unei situatii de instabilitate si stress psihologic pentru toti functionarii publici. Idealmente sa se ajunga in situatia in care cineva mai degraba lucreaza la privat pentru o mie de lei pe luna decit la stat pentru doua, atit e de naspa atmosfera acolo.

Cam astea-s cele trei mari probleme pe care le intimpina la ora actuala societatea romaneasca si mai nimeni nu pare nici sa le perceapa, nici sa incerce sa le rezolve : faptu' ca inca mai exista (absolut inexplicabil, pe bune, suntem maimute ?!) biserici, faptu' ca inca mai exista virgine (macar ca mentalitate, ca suptu' pulii in parc e ceva gresit sau genu') si ca inca mai exista functionari.

Dupa ce se rezolva astea toate putem considera c-am reparat lumea.

PS. Incalzirea globala e o mita.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

7 Responses

  1. Vai de mine, acest Ron Paul de Romania.

    Ce hater esti tu ca nu futeai cacalau in scoala si n-ai ajuns politician cumetre.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 28 March 2012

    Lolz zici ?

  3. S-a inceput deja cu „dati 2%”...

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Thursday, 29 March 2012

    Nu m-am miscat suficient de rapid se vede. Poate la anu'.

  5. pulimedia nu vrea 2%?

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Thursday, 29 March 2012

    Io prefer sa taxez in sume absolute.

  1. Preventiva cu ONGurile- pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Tarii cit mai multe solutii!...

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.