Operiatiunea dulapul

Monday, 05 March, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

operatiunea-dulapul-1

Voi ce vedeti in aceasta poza ?

Eu vad o copila speriata de bombe, cam pe tiparul soricel asa, fotografiata in fata unei etajere. Arata cam ca o fata saraca achizitionata de un tip bogat pe criteriul ca-i proasta si deci nu stie ce sa ceara si e deci ieftina. Da' nu din gresala, ci pe merit : mai mult nu merita.

Da' sa zicem de dragu' fictiunii ca nu-i etajera, e dulap, si nu-i juninca de productie, e un fashion editor ELLEi. Power user de-ala care nu-si face decit meseria, revolutionind moda sau chestii. Cristina Craciun, sau un alt mod de-a spune "nimeni anume". Apropo, ca-i un numar mai vechi : mai "lucrezi" "in presa" pisi ? Sau te-ai reprofilat ? Piar, ceva ? Nu stiu, intreb doar.

Si ca tot suntem la acest subiect : cunoasteti chestie mai penibila decit Playboy care cica-i o revista de succes facind pictoriale cu pizde agatate prin redactie, pe criteriul ca mnoa, au tite mari si in felu' asta nu mai tre' platite modele sau locatie ? Ele [cred ca]-s editoare, ca Andra Ilias gen, doar ca-n fisa postului mai figureaza diverse chestii, cum ar fi de exemplu sa stea la camera. Ce mare chestie ? Parca la baieti e altfel ?

Da-n fine, sa lasam astea si sa trecem la carnita : cum arata GARDEROBA unui fashion editor de-asta ELLE. Poftiti :

operatiunea-dulapul-2

Zice la buche :

Isabel Marant, Lanvin, Celine, Zara, Cos, Proenza Schouler... acestea sunt brandurile care o reprezinta pe Cristina.

De unde tragem concluzia ca zisa Cristina e undeva intre clasa muncitoare si ceva fata de birau, secretara, chestii. Pret-a-porter, povesti de-astea ieftine, de cartier. Poate c-am inteles eu gresit cum vine socoteala cu fashion editorii, poweruserii respectiv schimbat lumea. Sau poate ca-s unul dintre putinii cetateni ai lumii care-n paralel vorbeste limba romana si stie cam cum e cu ierarhia brandurilor. Cu alte cuvinte, poate ca nu-s in target.

Asta este, citim mai departe :

In garderoba ei exista trei rochii negre semnate Stella McCartney, Chloe si Alexander McQueen, pe care reuseste sa le reinterpreteze de fiecare data, in asa fel incit nu simte nevoia sa investeasca inutil in piese pe care stie ca nu le va purta niciodata.

Noa frate, dintre toate chestiile pe care imi puteam eu inchipui ca le-ar sti un power editor fashion de-asta care revolutioneaza lumea niciodata, da' niciodata nu mi-as fi inchipuit-o pe asta cu "nu le va purta niciodata". Echivalentu' ar fi un sofer de curse care n-are Ferrari pentru ca stie ca nu l-ar conduce niciodata, un putoi de internete care n-are ipad pentru ca stie ca nu l-ar porni niciodata si un curvar care n-are topmodele pentru ca stie ca nu le-ar fute niciodata. Negreso, ce pula mea zici ?!

Ideea, sustine Cristina, este sa alegi acesoriile potrivite.

La rochii negre, "clasice" ?! Lasa-ma sa ghicesc, pene de cocor si pule roz de fier cu luminite atirnind de-un lant de platina. A, nu platina, ca n-avem bani. Atirnind de-un lant de pleu.

O piesa clasica, care iti vine bine nu trebuie inlocuita ... cu o alta piesa clasica. Trebuie sa stii cum sa o reactualizezi!

Dat fiind ca o pizduta proasta nu-i capabila de altceva decit piese "clasice". Ca aia-i cel mai simplu, orice tarancuta arata acceptabil, adica indistinct, adica neglijabil intr-o piesa "clasica". Da' sa nu fie cu decolteu, atentie mare, ca prin decolteu se vad titele si chestii. O piesa clasica de fapt e prin chiar definitia provinciala a termenului fara decolteu. Sa nu se vada titele. Ca soriceii nici nu prea au, daca e sa fim cinstiti.

Adelante!

Tinuta preferata pentru zi a Cristinei este compusa din jeansi gri suflecati, pantofi Isabel Marant, un tricou alb si un blazer bleumarin, iar seara prefera sa poarte un sacou vintage cu un model spectaculos ; favoritul ei a costat 30 de lei si este un cadou de la mama sa.

Depun armele. Pentru treizeci de lei chiar nu merita discutate toate copilele de viticultor recent eliberate de glod (chiar si in crapaturile calciielor!!). Incep sa ma simt ca-n Costa Rica pe-aici.

Ps. Prostiile citate sunt debitate (ca semnate e prea mult zis) de-o tembela pe numele ei Maurice Munteanu, merita mentionat pentru posteritate. Esti proasta, fa!

———
  1. Care ne atrage atentia pe cotor ca e cea mai vinduta revista pentru proaste femei. Aparent Vogue o dat faliment sureptitios sau ceva. []
Category: Trilema Presei
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

20 Responses

  1. @Mircea Popescu: :-) Ma gandesc ca n-ai dat o cautare pe Google sa vezi ca "proasta Maurice Munteanu" e, de fapt, o...el. Eu m-am amuzat cu atat mai tare cu cat il vazusem pe el la TV in nu stiu ce emisiune si mi s-a parut atat de fandosit-intelectual incat cred ca ar fi iesit un articol si mai si daca tema ar fi fost insusi M.M. decat biata Cristina... cum o cheama, careia nu-i tin prea mare vina...in afara faptului ca s-o fi aflat si ea prin preajma...
    E pentru mine prea putin explicabila toata truda asta a multora din tanara generatie de a-si construi identitati de mucava, numai si numai pentru a raspunde cumva presiunii modelor momentului. Tineri altfel inzestrati cu o bruma de inteligenta, olecuta instruiti (ma rog, macar atat cat sa treaca de nivelul genunchiului broastei!) care se expun ridicolului...pentru ca sa ce?!

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 5 March 2012

    Este si posibilitatea sa fi zis intentionat :D

    Astea-s efectele glorificairi lu' als : tot soiu' de putoi obositori cred ca si ei.

    N-am raspunsuri, ma minunez si io.

  3. Chestie amuzanta asta cu hainele apropo, hainele scumpe nu-s alea de ata ce-a mai buna, ci de brand cel mai scump pe panze de cacat.

    JOS BASESCU PAI CE-I ASTA!1111 COMUNISTI SA NE SALVIEZE!

  4. Esti hater. Tu crezi ca pe criza asta lumea isi mai permite sa se imbrace de la Costco ?

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Monday, 5 March 2012

    Plm, aia parca vin vindeau.

  6. Vand de toate. Eu am vizitat unul in Tokyo acum niste ani da nu stiu in ce masura e relevant pentru ce-i intr-un costco american.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Monday, 5 March 2012

    Costco : USA, Australia, Canada, Japan, Mexico, South Korea, Taiwan, UK.

    Deci nici macar nu iegzista.

  8. Da cine isi poate imagina un fasion editor care isi cumpara haine din Bucuresti?
    Mie imi pare evident ca orice cumparatura de articole de moda pentru romania include posesia prealabila a unui un bilet de avion.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Monday, 5 March 2012

    Pina la Pfaffendorf ala sau cum ii zice.

  10. pabdorf ala e outlet. Teoretic acolo ar trebui sa se vanda ce ramane nevandut la final de sezon. Chestie care e clar in contradictie cu conceptul dr la moda.
    Pe de alta parte, calitatea din outlet e adibas pentru ca marcile comanda loturi de calitate inferioara pt outleturi. In fapt peste 50% din volume sunt pe outlet deci nici votba de eliminat stocuri.
    Ramane la latitudinea ta sa apreciezi daca o copie ieftina dupa moda din sezonul trecut se califica a fi <>.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 6 March 2012

    Pai ramine la latitudinea ta sa apreciezi daca eu apreciez ca da :)

  12. wow. avant in vedere numarul de typo din comentariul anterior e clar ca scrisul de comentarii de pe tableta nu-i o operatiune recomandata.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 6 March 2012

    Apai suntem toleranti cu noile tehnologii.

  14. Calivita`s avatar
    14
    Calivita 
    Tuesday, 6 March 2012

    Ce buni sunteti de facut critici!

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 6 March 2012

    Blogari deh.

  16. @Calvita
    Te-ai putea eventual plange ca evidentiem banalitati evidente dar ar trebui sa stii nu-i cum face "critica" la ceva ce nu exista.

  17. ar trebui sa fe un trackback in asteptare aici

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 March 2012

    Nu este ;/

  1. [...] had no idea they have a "style" section. If I had any idea I'd have probably done them instead of Elle and whatnot. [↩]Basically Gawker plus its entire fifty man readership - phear them for they [...]

  2. [...] in Trilema, because it is such fertile ground for so very much derision. Some choice titles : Operiatiunea dulapul ; Power Fashion - editorii care au revolutionat moda ; Jurnalist = labagiu. [DOVEZI] ; Preocupari [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.