O prostie si-o erezie intr-un singur paragraf. Cum se face la Focsani.

Monday, 18 June, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Este regretabil faptul că tocmai în biserică, unde preotul predică pacea şi iubirea faţă de semeni, un preot paşnic şi venerabil este ucis cu cruzime. Această crimă oribilă arată starea alarmantă de degradare, de violenţă şi de nesiguranţă din societatea românească de azi. Prin urmare, este nevoie ca şi bisericile, fiind spaţii de utilitate publică religioasă a comunităţilor locale, să fie mai bine păzite şi protejate. Familiei îndurerate a Părintelui Tudor Marin şi parohiei îndoliate din Focşani Patriarhia Română le adresează condoleanţe şi se roagă Domnului Iisus Hristos să odihnească sufletul preotului Tudor Marin în ceata drepţilor.

Zice patriarhia romana. Contextu' e ca un tip mai dubios, fost muncitor prin Italia a injunghiat un preot.

Prostia se regaseste-n prima parte. Eu de exemplu ma asteptam la un citat precum de exemplu

Este regretabil faptul că tocmai în biserică, unde preotul predică pacea şi iubirea faţă de semeni, un preot paşnic şi venerabil este ucis cu cruzime. Această crimă oribilă arată completa inutilitate a popimii in particular cit si a religiei in general. Recunoastem cu maxima tristetei ca suntem in plus si degeaba. In afara de cazu' ca aveti ceva fetite intr-o imperioasa si disperata nevoie de viol ne retragem la meserii mai utile precum de exemplu agenti imobiliari si samsari de diverse. A, si piar.

Da' te pui cu popimea ? Singura chestie la care-i buna e sa intoarca orice intimplare concreta in directia ca le mai tre' bani. Rusine.

Erezia se regaseste-n a doua parte, dat fiind ca afara de cazu' in care-o trecut tot BOR-ul la adventism sau ceva nu Gizas odihneste pe nimeni nicaieri, el fiind doar fiul si-atit. Cel putin eu asa retin vag, ca de-aia-i ortodoxie. Sau era, gata, au cistigat "sectele" disputa ideologica ?

Altfel alea cu "cetele dreptilor" si alte arhaizari de forma suna destul de bine, da' fantastic cit de modern ie totusi continutul. Si da, este o erezie, si da, patriarhia e oarecum in schisma cu propria credinta la miscarea asta. Da' vorba ceea, daca se pot tainui simonitii de ce sa nu poata si asta micu' odihni diversi in "ceata dreptilor" ?

Eventual combinam prostia cu erezia si ne iese o piata libera a aderarii la cete. O punem si de-o concurenta mica intre diversele surse de viatavesnica si "we're in business" cum zice englezu'. Eu de exemplu cre' ca negociez cu porumbelu'. Ca si-ala-i in schema, sper.

Si eventual un serviciu deconcentrat care sa supravegheze aceasta piata, s-ajunga-n Rai toata lumea buna, de la Preafericitul Intii Turnator si pina la Ciubotica Cucului asta curentu', toti. Pai ce-are ?

A c-am uitat : care aveti zece euro marcati banu' ca va dau io certificat de ceatadreptilor direct. Digital.

———
  1. Nu tristete ca suntem degeaba, tristete ca am fost prinsi. []
Category: Breaking News
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

One Response

  1. [...] Impachetat Fraieri in Vederea Consumului Socio-Profesional cit si Economico-Financiar si de Elita. O prostie si-un adevar in doua fraze fac un paragraf si asta e celula de baza a discursului mincinosului, indiferent pentru ce linie piarizeaza [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.