Noa tuterilor, si-acum ce faceti ?

Saturday, 11 February, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Sa incepem prin a cita dintr-un politician mai priceput in aceasta subtila arta decit oricine din PNL, absolut oricine din PNL, de la presedinte pina' la ultimu' papucar :

Daca Miercuri nu-l trimiteti la plimbare pe impaiatul de Crin Antonescu, mai pupam noi guvernare cindva dupa 2012. Adica in 2016 cel mai devreme. Si-n 2020 cel mai probabil.

Eu am 30 de ani astazi si voi avea 40 de ani in 2020. Voi aveti astazi, in medie, cincizeci de ani. In 2020 veti avea, tot in medie, 60 de ani. O virsta frumoasa, sau macar ar putea sa fie, la alti oameni.

Mi se chiar filfiie mie ca veti face voi foamea zece ani, pierduti in slujbe de copisti clasa a 3-a prin primariile oraselor neresedinta de judet. Mi se filfiie mie ca dupa zece ani de linie moarta politicienii de 60 de ani se pot pensiona linistiti, ca oricum nu-i mai baga nimeni in seama.

[...]

Daca iarasi ingaduiti lasitatii care va caracterizeaza sa va conduca vorbele si faptele, va condamnati la zece ani de temnita. Din care veti iesi macinati, distrusi, sfirsiti.

Se joaca miercuri viata voastra. Aud ca pina si hienele, aud ca pina si sacalii sunt capabili de acte de bravura atunci cind li-e amenintata pielea.

Va doresc succes, de pe margine. Fara iubire, si fara prea mult interes.

De complezenta, va doresc succes.

PS. Bonus puncte pentru cine citeste mesajul asta in plen.

Mnoa, mesajul nu s-a citit in plen, s-a citit pe sub masa, ca la sobolani asa-i.

Intre timp s-au consumat niste momente de un penibil atroce, ca de exemplu ala cu "n-o să mă duc eu prin oraş să caut bani pentru partid". Sau ala cu "USL şi ACD sunt construcţii politice între partide, nu între partide şi persoane". Sau ala cu vorbitul aiurea la Bruxelles, acum mai recent.

Si ieri, lovitura de gratie : "Discursul lui Victor Ponta din Parlament a fost o optiune proprie a acestuia!", zice Crin Antonescu. "Opinia noastra a fost alta, dar l-am rugat sa vorbeasca in numele USL. Nu am vorbit despre vreo conditie inainte. Nu ne potrivim, daca vreti, stilistic cu suflul nou al discursului domniei sale prin care ii ia de buni pe membrii cabinetului, insa cred ca fondul pozitiei noastre ramane comun. N-am nicio indoiala ca PSD si PNL sunt pe aceeasi pozitie", zice tot Crin Antonescu. Boala diagnosticata de Ghinea cu ocazia aparitiei in PE s-a agravat. Zicea Ghinea acum nici doua saptamini :

După Ponta, potopul. Crin Antonescu a fost jenant. A vorbit repede, nelăsând loc de traducere, în română, nervos, cu volte retorice, fără fapte, dar cu poante. Pe scurt, s-a crezut la Antena 3. Nervos, furibund, vorbește, gesticulează, se repetă. Nu știe publicul, nu e adecvat. A părut un bufon balcanic pierdut în peisaj.

Incoerent, se contrazice singur. Regula e simplă la aceste evenimente, timpul e prețios, zi faptele și concluzia, nu pierde timpul oamenilor. Antonescu s-a crezut în alt film. Şi era din alt film. ”N-a spus nimeni că în România e dictatură, nu a spus nimeni că Președintele e dictator”. Bon, atunci care e problema? Spune că el nu acceptă criteriul propus de Băsescu: anume că un președinte criticat la televizor nu poate fi dicator. ”Și Lukașenko este criticat de opozanții politici, și Președintele Rusiei”. Ups! Parcă nu eram dictatură. Acum Băsescu = Lukașenko. Adică Președintele ăla cu care UE refuză să aibă relații, care e suspus la sancțiuni economice? Apoi, de care opozanți e criticat Lukașenko? De ăia din pușcării? Săracul Antonescu nu are habar de nimic din ce se întâmplă în Belarus, orice om din PE minim informat despre țara aia ar râde de el. Nu știe nici ce relații (nu) are UE cu dictatorul din Belarus, asta merge la Antena 3, dar acolo e jenant.

Boala s-a agravat, Antonescu se contrazice la fiecare fraza. Cum adica "discursul a fost o opinie personala" daca "l-am rugat sa vorbeasca in numele USL" ? Cum pot fi aceste doua afirmatii reconciliate logic ? Stilistic, auzi.

Ce control exact mai detine Antonescu in USL, sau in PNL daca-i pina acolo ? Penibiliciunea aia cu demisiile care vor aduce alegeri anticipate ba de fapt nu (sa ajungi sa te invete Nastase legile tarii, hai ca-i bine, sa ajungi sa faca nepotul Tamarei spirite fine pe socoteala ta, halal!) da' totusi mai bine le dam da' de fapt nu le dam ci stati sa vedeti le-am cerut tuturor membrilor PNL care mi le-au depus din vointa proprie si asa mai departe. Tot circul ala nu ca nedemocratic da' profund antidemocratic, tu te lupti cu tiranul de Basescu dupa care ceri parlamentarilor sa iti depuna tie mandatele de parca esti Mafalda sau ceva. Ce autoritate are concret presedintele unei grupari politice sa controleze mandatele cistigate uninominal ? A, nu stie Antonescu ce-s chestiile astea, cum functioneaza tara, care-s legile, ce zice Constitutia. Nici n-ar avea de ce sa stie, el e profesor de geografie parca, sau nu, de educatie fizica. Asa ceva, nu ?

Un set de certitudini politice au ramas in urma investirii noului cabinet, limpezi ca un ghetar elvetian, neclintite ca un iceberg gata sa scufunde orice vas, orice efort, oricit de titanic. Cea mai importanta certitudine dintre ele este ca Antonescu nu va ajunge niciodata presedinte al Romaniei. Niciodata. Nu are cum, nu are cu ce, inca nu s-a vazut in istoria lumii sa ajunga presedinte un tip care se contrazice singur la a doua fraza. Crin Antonescu e facut din material de Viorel Lis, ar face poate un consilier municipal acceptabil in Tulcea natala. Si-atit.

Restul certitudinilor sunt de-un interes ceva mai restrins, si se gasesc enuntate dinsus pentru uzul infrintilor din PNL de catre un politician mai priceput decit oricine din PNL, de la inca-presedinte pina la ultimul papucar.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

9 Responses

  1. Citit pe sub masa lol, ce impresii ai.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 11 February 2012

    Da' nu ie impresii.

  3. Adevarul e ca cineva ar trebui sa se ceara acasa. Penibil, rau de tot.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Saturday, 11 February 2012

    Am senzatia ca inca n-am vazut nimic.

  5. Nici n-ar avea de ce sa stie, el e profesor de geografie parca, sau nu, de educatie fizica. Asa ceva, nu ?

    Ei, pe dracu'. Sunt eu mai muzician decât e el profesor. Profesorii fac lucruri utile cum ar fi educarea și învățarea prostimii. Io zic că i s-ar potrivi mai bine profesia de clovn, jucând într-o satiră în care el nici nu-și dă seama că-i actor. Sau cam așa ceva.

  6. Candidatul PNL pentru alegerile prezidenţiale din acest an, Crin Antonescu, şi-a început cariera profesională în Vaslui. În 1984, actualul preşedinte al PNL a repetat intenţionat ultimul an la Facultatea de Istorie-Filozofie Bucureşti, încercînd, astfel, să evite o repartiţie la ţară. Numai că nu prea i-au ieşit calculele. Anul următor a fost repartizat la Şcoala din Ştioborăni, comuna Soleşti, judeţul Vaslui, unde a predat istoria pînă în 1987. Profesorii mai vechi de la Soleşti îşi amintesc de Antonescu, care a stat în gazdă în satul Bouşori, la soţii Gheorghe şi Catinca Popa, trecuţi demult în lumea celor drepţi.

    "Eram într-un sat, la şapte kilometri de primul autobuz. Nici măcar portretul lui Ceauşescu nu era acolo. În satul Ştioborăni, comuna Soleşti, erau doar două televizoare, iar majoritatea părinţilor erau plecaţi pe şantier, la Braşov, prin ţară. Copiii de acolo aveau calităţi, erau inteligenţi, dar nu auziseră decît de Iaşi şi Vaslui... Bucureştiul pentru ei era o necunoscută. Cînd le-am făcut o pledoarie despre capitala ţării, în prima jumătate a discursului nu le prea venea să creadă. Pentru ei, Iaşul era cel mai mare oraş de pe planetă"

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Saturday, 11 February 2012

    Mda.

  8. iar furati ba nickurile

  1. Noa tuterilor- si-acum ce faceti - pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    In care ma bucur de evolutia lucrurilor....

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.