Nimic nu este nou sub soare, cu exceptia istoriei pe care n-o cunosti.

Thursday, 30 August, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Sa citam dintr-un... nu chiar asa tinar blogar, da' naiv si el pe ici, pe colo :

Care pe lîngă faptul că a fost tăticul literaturii anti-totalitare, s-ar putea să fii fost primul om care să propună ideea de sex fără atașamente, cu mențiunea că el a văzut doar jumătatea goală a paharului. Pe cînd jumatea plină oferă cele mai multe recompense, deși mulți oameni nu-și dau seama de asta. Abia în ultimele 2-3 decenii a luat amploare fenomenul așa-zisei prietenii cu beneficii, a sexului lipsit de complicații emoționale. Bine, pînă la urmă, orice prietenie e una cu beneficii, fie ele sociale, financiare, intelectuale, emoționale, adică pe interes, ca să înțeleagă și maneliștii rătăciți pe aici pe blog. Dar prietenia cu beneficii de ordin erotic este relativ nouă în progresul societății. Să-i urăm succes și la mai mare!

Trecind peste terminologia enervanta da' totusi revelatoare in context cu progresul societatiii nu pot sa ma abtin de la a nu observa ca... mai frate mai. Maaaai frate mai.

Intr-o zi intalni o fata dulce si, pe mine ea ma privi si-n taina imi sopti :
Tu vrei sa ma cunostiii, sa-mi spui ca ma iubesti, sa fiu o noapte a ta iar maine vei uita...

Saruta-ma atunci! si-n brate sa ma strangi caci stiu ce tu voiesti si minti ca ma iubesti
Saruta-ma atunci! si spune-mi vorbe dulci cu ele-a ma-mbata, si-apoi sa fiu a ta...

Atat el astepta, de brat usor o lua si-o noapte petrecu c-atat iubirea fu
A doua zi in zori ca doi trecatori s-au despartit razand si ambii fredonand

Saruta-ma atunci! si-n brate sa ma strangi caci stiu ce tu voiesti si minti ca ma iubesti
Saruta-ma atunci! si spune-mi vorbe dulci cu ele-a ma-mbata, si-apoi sa fiu a ta...

Deci interbelic, bun ? Asa, la reprezeala, dat fiind ca la rigoare mai gasim. Adevaru-i ca sexul "fara obligatii" nu este precum nici nu poate fi o noutate. Noutatea-i ideea de "obligatii", o inovatie relativ recenta si relativ amuzanta in ridicolul ei tern. Mai ales dat fiind ca aia care cred cu sinceritate ca ele chiar exista sunt tot aia care cred cu sinceritate ca lumea nu s-o futut inainte sa-si inventeze ei coconul de aiureli si reprezentari fictive-n care sa se simta uscati, curati si protejati de nesfirsitul lumii (si vietii). Precum fara indoiala cred ca "progresul", sau ca Europa s-a inventat de catre crestinism sau tot soiu' de alte aiureli de-astea capabile sa-ti opreasca ceasu-n loc.

Ce mai urmeaza sa aflam cu procedeul asta invers, ca americanii au descoperit Europa ? Ca statul e sursa libertatii, dat fiind ca inainte de-a exista stat nu existau libertati ?iii Ca ploaia urmeaza pluguliv, futa-va sa va fut de timpiti care sunteti da' nu recunoasteti ? Eventual ca noroc cu invadatoru' european c-o progresat si prapaditii aia de indieni americani pina la statutul perfectiunii progresului progresiv progresist ? Aferim.

In incheiere sa va spun un banc. Cica profesoara de educatie civico-patriotica se apuca sa le explice copilasilor sovietici cum e cu starea lumii si ce bine e sa traiesti in US (Uniunea Sovietica) pentru ca acolo copilasii se pot juca si papa inghetata si bomboane nu-s trimisi pe cimp sa munceasca in frig pina degera, ca-n SU (Statele Unite). Olguta in ultima banca incepe sa plinga cu disperarea unei fetite prinsa-n falcile crocodilului. Intrebata ca ce-o framinta raspunde ritos : Vrea si ea in Uniunea Sovietica!!!

Progresu' frate. Progresu' si cu "ultimii ani" respectiv "ultimele decenii". Progresu' si cu ultimele astea va fut in cur cu lemnu' nelacuit de va lasa aschii. Noroc c-aveti cutotii si-n particular si-n colectiv memoria scurta, sa puteti redescoperi cacatu' tot la citiva ani respectiv citeva decenii odata.

Traiasca!

———
  1. Notiunea de "progres" e o fantasma fara acoperire in realitate. Ca o intilnim aproape exclusiv drept mema centrala a "gindirii" despre lume si viata (zisa de ei "societate") la cetatenii naivi... noa. E de mirare ? []
  2. Apropo de "avansati" in vorbirea limbii romane : in epoca "sa ma cunosti" insemna literalmente "sa ma futi" in contextul asta. []
  3. Nefiind nevoie de cuvint pentru a numi ceva universal si perpetuu tot asa cum n-are nevoie pestele de-a numi apa. Si deci statul a inventat libertatea, vai vai rau de oamenii aia sarmanii ce traiau in libertatea dinainte de stat. []
  4. "Rain follows the plow", in formularea originala. Subiectul merita aprofundat pentru oricine-i curios de ce oamenii cititi si cultivati, cum sunt de exemplu eu, nu dau doua parale pe "opiniile", "convingerile" si restu' de behaieli ale vitelor si loazelor ce se exprima pe teme precum "ecologia". []
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

8 Responses

  1. Lol, e destul de raspandita (ori era, ca n-am mai luat pulsul pe tema de ceva vreme) printre copiii prescolari abordarea ca "-vreau si eu sa merg la scoala! - de ce? - ca sa am vacanta!!". Asa ca treaba cu statul ca sursa a libertatii (si altele asemenea) o(r) fi avand ceva radacini intr-o anume imaturitate a adultilor care hm, nu ca-i progres, dar e deocamdata realitate curenta s-ar zice.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 August 2012

    Deocamdata dintotdeauna cu vedere spre forever, cum s-ar parea.

  3. Ce bijuterie de postare o fost aia cu Europa crestinā, si ce discutie interesanta s-o incins... foarte plācut de citit! Freud producea pe-atunci niste commenturi b o m b a s t i c e :))

    By the way, where iz all teh ppl? Te boicoteazā?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 August 2012

    Nu se mai simt in stare.

  5. e-n stare.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 August 2012

    O hai.

  1. Nimic nu este nou sub soare- cu exceptia istoriei pe care n-o cunosti- pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Bordel!

    Buricule, sa ma votezi!...

  2. [...] sa va povestesc putin si despre "Rain follows the plow". Rain follows the plow asta e teoria ca in urma plugaririi solurilor virgine se schimba clima! [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.