Nici macar o teapa calumea nu-mi stiu trage

Monday, 25 June, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

teapa-fraere

Contextul e cam asa : aveam strins f-un milion, i-am dat jumate unei sclave sa-si faca monku' c-o atins nivelu' 60. Fata a trecut de la 13k la 49k hp, de la ~200 la ~300 rezistentei si de la ~15 la 160 MFii Mai are de lucrat la dps da' mnoa, din ~800k cheltuiti eu zic ca-i foarte bine si-asa. Prima ei zi de lvl 60, sa-i traiasca.

Cum nu prea aveam ce face cu cei 600k ramasi (ca in Diablo III banii curge, ma-ntelegeti ?) m-am apucat de-am pus 590k bid pe-o sabie. Eu am 840 dps 145 int 1.3 aps aia avea 880 dps 100 int 1.4 aps. Deci practic trebuia sa fie ceva mai buna, mnoa. Evident cineva s-o gasit sa puna peste mine, asa ca azi cind m-am logat (ca discutia de pina aici se intimpla ieri noapte) am constatat ca am 590k in plus in banca. Ce facem cu ei ?

Intr-o stare usor confuza m-am apucat (pentru prima oara) sa ma uit pe pagina de "obiecte recomandate". Asta-i ca un fel de twitter va recomanda sau mizeria echivalenta de pe facebook : uite ce cacaturi inepte la suprapret ai putea cumpara daca nu stii cum sa-ti strici banii. Noa si-acolo pe pagina 5 era un inel, cum vedeti in imagine, 154 int 33 vit. Faza-i ca eu am cam luat teapa cu ias-urileiii tura trecuta, in sensu' ca la 16 ore dupa ce le-am cumparat ei le-or taiat in jumatate. Suparat pe tema asta si chitit sa imi dau jos mizeriile de ias m-am gindit eu in mintea mea incetosata ma... hai c-ar merge un inel, are inteligenta multa pe el, dam jos "mizeria". Asa ca-l cumpar.

Si-l transfer in cutiuta, si ma bag in joc sa ma uit la el pe mine.

Precum vedeti si voi : dps +- 0. Deci, ecuatie matematica, ias 7% = 154 int. In conditiile in care eu fac 26928.61 dpsiv si am 2100 int (fix) cele doua sunt atit de echivalente incit nici macar un 0.01 diferenta nu apare. Asta inseamna o precizie de ~0.0000005. Din aceasta imprejurare deducem o chestie relativ interesanta, anume ca in reprezentarea interna dps-ul nu este integer (cum ar fi logic) si nici double (cum ar fi o substitutie buna de "logic") ci este de-a dreptul float. Single, cum ii zicea lui mai demult.

Asta este, teapa mea. Doreste cineva inel ?

———
  1. Faina faza la monk, are un pasiv care-i face toate rezistentele egale cu cea mai mare. Deci practic daca iei tot iteme cu lightning sau ce-o fi primesti la toate. Ca sa nu mai povestim ca all resistances +30 lightning +20 devine in cazu' asta all +50. []
  2. Extra chance to find magic items. []
  3. Increased attack speed. []
  4. Damage per second, in caz ca va intrebati. []
Category: Trolloludens
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

5 Responses

  1. Sugi fraeere.

    Asta este, teapa mea. Doreste cineva inel ?

    Lol asa ceri tu maritis, pe diablo?

  2. Nelămurirea mea e: jocul ăsta are multe obiecte în el? Sau se fac calcule multe cu măsurile astea pe partea server-ului? Că nu văd o altă rațiune de a folosi float în loc de double, cu toate că da, tradițional double-ul e folosit mai degrabă în calcul științific decât în jocuri.

    Da' cu viteza de calcul și spațiul de stocare din zilele noastre e posibil să nu conteze foarte mult.

  3. mihai b`s avatar
    3
    mihai binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 25 June 2012

    doar inel pe strengh. :))

    mai sunt itemuri ok pe gold ah?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 26 June 2012

    @Freud Ce esti tu ase pornit mei tinere ?

    @spyked Pai fiind generate aleator mare parte dintre ele putem zice ca-s practic o infinitate.

    Teoretic nu recalculeaza dmg decit la reechipare, altfel foloseste ca proxy valoarea aia cu doua zecimale.

    Si mie mi se pare (asa din avion si-n necunostiinta de cauza) ca nu ar exista motive practice sa fie single, ci pur si simplu asa s-o nimerit sau ceva. N-am idee, daca ma intilnesc cu dezvoltatorii si au voi sa-mi spuna voi intreba.

    @mihai b Pai ce, ala de exemplu nu-i ok ? La cit sunt eu dispus sa platesc pe iteme garantat nu pot fi decit pe gold ah, inca n-am dat peste 400k pe nimic. Cit mai e goldu' acuma pe aialalta, 2 dolari milionu' cam ?

  1. [...] ce naspa ii sa joci Diablo ? Numa' tepe si iara tepe. Category: Trolloludens Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.