Mai nou visez scenarii alternative la filme...

Tuesday, 14 August, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Am vazut Glengarry Glen Ross (un film excelent, apropo) chiar inainte sa ma culc, si cum in somn mintea lucreaza...

Moss - Bai, esti asa un erou, esti asa de bogat, cum pula ai ajuns sa te freci aici cu prostii de noi ? Ce cauti tu aici intre luzari ?

Blake - Vezi ceasu' asta ? Bai, vezi ceasu' ? (isi da jos ceva ceas sclipicios si i-l pune pe masa).

Moss - Mda.

Blake - Ceasu' asta costa mai mult decit masina ta. Am facut 970`000 de dolari anu' trecut, bai puta. Tu cit ai facut ? Vezi prietene, de-asta io-s cine is si tu esti nimic. Baiat de treaba. Mi se rupe. Tata de familie. Sugi pula, mergi acasa si joaca-te cu copiii.

Moss - Mbine (ia tacticos ceasu' omului si-l baga-n jeb).

Blake - (distras de propriul discurs nu observa gestu' lui Moss) Vrei sa lucrezi aici ? Fa contractei. (mergind spre Lavine) Ti se pare ca te-njur, muistule ? Ti se pare ca "nu-i politicos", ba pula ? Nu esti capabil sa duci atita lucru cum pula o sa duci ce capeti in fiecare zi cu clientii ? Nu-ti place ? Cara-te-n pizda ma-tii. Eu pot sa ies in noaptea asta, cu materialele voastre, si sa-mi fac 15`000 de dolari. In noaptea asta! In doua ore! Tu poti ? Voi puteti ? Mergeti si faceti, A I D A. Enervati-va, cacanarilor, enervati-va.

Stiti ce-i nevoie ca sa vinzi imobiliare ? Coaie de fier, ba. Mergeti si faceti. Banii-s pe drum, te apleci si-i ridici is ai tai, nu te apleci sa-i ridici te apleci sa te fut in cur. Iesiti la vinzari in seara asta, faceti contracte, is ai vostri. Nu iesiti, va fut in cur. Si stiu ce-o sa ziceti, o trupa de bulangii fututi in cur, "vai, eram in vinzari, ustura curu'".

Astea-s noile contacteii Astea sunt contactele Glengarry. Pentru voi is aur, si voi nu le primiti. De ce ? Pentru ca daca vi le dau va cacati pe ele. Is pentru aia care fac contracte. V-as ura succes da' n-ati sti ce-i ala daca v-ar cadea-n cap.

(se intoarce sa-si ia ceasul). Ti-a raspuns la intrebare, prietene... unde mi-i ceasu' ?

Moss - Hmmmm ?

Blake - Ceasu' fraiere, unde-i ceasu' ?

Moss - Ala care valora mai mult decit fata ta ?

Blake - Ba tu te crezi smecher ?

Moss - Nu, io nu ma cred smecher. Tu te crezi ?

Blake - Da ba ceasu' incoace futu-ti mortii ma-tii de poponar stelist tuciuriu.

Moss - Deci io sa-ti dau tie un ceas care face mai mult decit nevasta-ta ? E o idee. Vinde-ma.

Blake - Ce pula...

Moss - Vinde-ma, fraiere. Esti asa smecher, vii tu aici ca o favoare personala pentru Mitch & Murray sa ne ridici noua spiritele pe cur in sus, vinde-ma. Bai smechere, faci cinspe mii in seara asta da ? Pula, nu vad cine da doua prune pe fata ta cazuta din betoniera da' hai sa zicem, cine stie. Ai ocazia, rupe-ma, iei un ceas mai smecher decit avionu' ce-o fute pe ma-ta. Baga mare. Banii este pe drum, bun ? Apleaca-te sa ti-i iei ca daca nu te fut in cur.

Blake - Ba gunoiule! Ba cirnatule! Daca nu-mi dai ceasu' inapoi acuma-ni

Moss - Asa...

Blake - Daca nu-mi dai ceasu' inapoi...

Moss - Daaa...

Blake - Sugi pula, da-l incoace.

Moss - Cum merge contractu' smechere ?

Blake - Bai tu vrei sa ajungi la inchisoare sa-l cauti pe tac-tu ?

Moss - Ba tigane, daca tu dai cuiva un cadou si ala nu ti-l mai da inapoi cind ti se scoala tie nu inseamna ca merge cineva la inchisoare. Esti prost ?

Blake - Ce cadou ba cacatule !?

Moss - Nu mi-ai dat tu un ceas chinezesc ieftin da' lucios cadou ca is mai jmecher ca tine si poate te las sa-mi sugi un pic pula ?

Blake - Ba pula, chem politia.

Moss - Asa, si ?

Blake - Te dau in judecata.

Moss - Da, bine. Pai e ok, sa ma dai. Dupa ce-mi da puletele asta niste contacte care nu-s copiate direct dupa ce scrie pe zidurile buzilor de prin statiile de benzina de pe autostrada oi face si io niste bani, din care sa-ti pot plati tie ce iti da judecatoru', in caz ca-ti da ceva. Cindva.

Blake - (mai ca incepe sa plinga) E cadou de la nevasta-mea si de la socri...

Moss - (aruncindu-i ceasul) Ma pis pe ma-ta.

Pacat ca nu prea avem scenaristi. Sau actori. Mai ales actori, de altfel. Sau bani cu care sa-i platim. Sau puleti care sa poata aprecia un film. Sau orice altceva. Ar fi fost un film bun. Deconstructivist, asea.

———
  1. E ingrozitor de dificil sa traduci "close" in contextu' asta pentru niste buliti paraeconomici cum is romanii. Neavind cultura economica (dar DELOC, ma-ntelegeti voi ? aborigeni.) conceptele nu pot primi echivalent. Totusi, cred ca "a face" e solutia corecta. []
  2. Pula mea, leads. Stie romanu' ce-i aia "leads" ? Nu stie. Demonstratie :

    mircea_popescu .tr :en :ro lead
    markac mircea_popescu: "conduce" (en to ro, translate.google.com)
    mircea_popescu .tr :en :ro leads
    markac mircea_popescu: "conduce" (en to ro, translate.google.com)
    mircea_popescu .tr :en :ro business leads
    markac mircea_popescu: "de afaceri conduce" (en to ro, translate.google.com)
    mircea_popescu .tr :en :ro sales leads
    markac mircea_popescu: "de vânzări conduce" (en to ro, translate.google.com)
    mircea_popescu useless fucken language.

    []

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

18 Responses

  1. Limbajul s-ar potrivi in cinematografia româneasca

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 14 August 2012

    Ce esti haterita ?

  3. pai n-ai banii aia facuti din mpex?

    ce... poti face lejer un film in romania cu un procent mic din ei. sa faca mircea popescu film! :p

    intr-o alta ordine de idei, apare patch la diablo cu scopul de a relansa jocul in publice si uzul de obiecte unice.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 15 August 2012

    Ai tu idee cam cum se finanteaza filmele ?

  5. io n-am

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 15 August 2012

    Pai depinde de buget. Ceva cu un buget mediu, sa zicem $100 milioane vine cam 5-20% diversi smecheri persoana fizica, un 30-70% de la fondurile de risc care se ocupa cu asa ceva si un 5-50% de la reteaua de distributie. Cumva toate procentele astea se jongleaza impreuna ca sa iasa 110% cacam atita devine in general problema, sa nu trebuiasca sa refinantezi ca iei rate mai proaste.

    Structurarile sunt rareori in termeni de bond (adica, venit fix la interval fix), in general contin diverse clauze de indeminzatie dupa profit, participare la profit (sau la venituri brute chiar), e unul dintre domeniile cele mai avansate ale finantarii, cu junk bondurile acolo cot la cot. Si da, rezultatele adeseori se colateralizeaza si asa mai departe, o intreaga poveste.

    Da' ce conteaza-n discutia asta e ca daca ala prim procent notat e mai spre 20% (si rareori sa treaca peste, daca-i ceva vanity film facut de-un prost bogat cum ar putea fi de exemplu Heniferrr Lopez) atunci aia persoane fizice is zeci. Iara daca-i mai spre 5% inseamna ca bugetu' total e mititel, citeva zeci de milioane, si tot sunt mai multi. Sau cu alte cuvinte ideile lu' Mihaita nu traduc in fapt decit teribila lui inocenta fata de lumea asta.

  7. Bun, da' discutia nu cred c-ar reveni la un film de lung-metraj, ci la ceva short, 30j de minute acolo. Sau ai idei cat pentru a rescrie tot filmu'?

    inb4 MP rescriind scenarii de film de la cap la coada, ca s-a plictisit sa-l rescrie pe Mateiu Caragiale

  8. Apropo, "buget mediu, sa zicem $100 milioane" e zisa avand in vedere Romania? Sculele-i clar cacosta, insa actorii in nici un caz n-ar costa la fel.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 15 August 2012

    Apai bine, asa un short ce mare chestie, fac short-uri pe camere digitale cu pizdele saptaminal, fix fis. Silviu Gherman face short-uri pe digitale. Aia poate oricine oricind, nu e o discutie.

    Depinde pe cine castezi, nu ? Ce, is obligat sa refac un film bun dupa un scenariu de Mamet numa' cu puleti vorbitori nativi de limba romana ? Si pe urma ce sa fac cu el, sa-l dublez ? Si sa-l vind la exotice nicaieri si sa scot o suta de mii incasari si ceva premiu de cacat ? Da' laissez, castam eventual 2-3 storfete in roluri secundare si-n principal tacute si altfel aducem oameni care stiu sa joace. Gen Norton.

  10. man, tu esti in toate mintile? am zis film in romania, nu la hollywood. faci lejer aici si cu mai putin de 1-2% din 100 milioane de $. plus ca de ai timp si tu ai... si iti cauti colaboratorii personal, suta la suta scoti mai ieftin. cat despre distributie... da-o-n plm, il bagi sa participe la festivale de film independente si de ia premiu, iar de il face mircea popescu cum sa nu ia premiu, ti-l distribuie ei.

    numa' sa nu il faci la fel de explicit ca si klip 2012 - serbia, ca atunci indifirent cate premii iei, nu ti-l baga nimeni in cinematografele de consum.

  11. auzi la el, $100 milioane...

    dar ce plm, vrei sa iti joace nicole kidman, tom cruise si bruce willis in el?

    fa si tu ceva mai uman...

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 15 August 2012

    Da' cine sa joace bre, Mircea Badea, Irinel Columbeanu si Crin Antonescu ? (Irinel aia ii pizda ca nu mai retin ?)

    Io nu lucrez cu puleti pe masline. Ca voi aici in saracie o frecati pe cincizeci de lei si aveti impresia ca "faceti afaceri" ie fix problema voastra, tot ce putem face impreuna e sa rid de voi. Altfel banii e bani, discutam de milioane sau stam frumos pe curu' nostru si ne vedem de tichetele de masa si cartela de metrou.

  13. The Blair Witch Project = 70 grand

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 15 August 2012

    Dada, si-o facut un sfert de miliard, binebine. Pacat ca l-or furat americanii regizorului adevarat, unu' Petrache Poenache.

  15. Okay, necredinciosule.
    Amu' cine-i hater? :p

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 15 August 2012

    Eu sunt hater perpetuu. E de la excesul de iubire.

    A, PS : http://www.youtube.com/watch?v=PQuT-Xfyk3o&hd=1

  17. Drāgālasā Stoya!
    Iar textul..Monoloagele vaginului gen ? Mie scena imi aminteste de When Harry meet Sally

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 15 August 2012

    E ceva cacareaza la moda acuma, http://supervert.com/necrophilia_variations/thoughts_on_hysterical_literature

    Cam ce viseaza tata generatia de pizdute a la Nede sa faca, c-or vazut ele cind or fost la lucru' ospatarite-n New York.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.