In sfirsit avem ocazia sa ne scapam de tiganimea din cimpia Dunarii ✭

Monday, 30 July, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Sa deschidem acest articol istoric cu un citat dintr-un idiot promovat in inalte functii :

Ei s-au dus la vot, au vrut sa-l dea jos pe Basescu si pentru niste smecherii facute de Basescu si faptul ca maghiarii au stat acasa, uite ca ramane Basescu in functie.

"Smecheriile facute de Basescu" sunt o decizie a Curtii Supreme. Iar maghiarii in aceasta formulare dincolo de orice limita sunt, de exemplu, eu.

Sincer sa fiu sunt satul pina in git de tot jegul, toata prostia si toata lenea care-ncepe, brusc si strepezitor, cum ce treci Carpatii ori daca faci prostia sa traversezi spre est Argesul sau spre sud Milcovul. Sigur ca prostia-i ubicua si mizeria perpetua, da' e ceva acolo, dom'le, ceva anumit. O rezervatie a raului in toate formele lui, locu' in care supravietuiesc ingemanate ultimele desfasurari ale Imperiului Otoman - bolnavului Europei, raposat acu' fo' suta de ani da' cumva zombificat in valea Dunarii - amestecate pernicios cu toate tarele bizantine.

Pe masura ce trece timpul ideea ca unirea cu tiganimea a fost o prostie istorica se contureaza tot mai clar. Chiar nu-s curios sa vad continuarea ei.

Asa ca hai sa profitam draghe de ocazia istorica pe care ne-o ofera, iata, prim-ministrul in functie al acestui conglomerat nefunctional, nereusit si pina la urma regretabil zis Romania. Ca n-are el atita cultura cit sa discearna intre unguri si ungureni nu-i de-a mirarii, dat fiind ca si Miorita o fo' plagiata la rindul ei. Ca am tolera noi de-astea... Iarasi si din nou ? Da' pina cind ? Banii cu care s-a platit cel mai scump sondaj de opinie din istorie, banii cu care s-au platit tot soiu' de cladiri inutile, ridicole si la drept vorbind existente doar in virtutea nevoii de-un pretext care s-acopere furtul din bani publici - si nu de ieri, de azi... banii aia de unde credeti c-au venit ? Din Prahova ? Din Ilfov ? Sa-si faca ragatenii cite referendumuri doresc din banii luati pe vindut pepeni de Dabuleni.

Deci, pe scurt, ca sa n-o mai tot lungim : daca prin cine stie ce absurditate Curtea revine si accepta referendumu' vom considera asta semnalul despartirii. Romania ca proiect istoric a esuat, e un stat mort, se reorganizeaza Transilvania independent, restu' idem daca or dori, isi aleg si-i priveste. Punem granite pe Carpati, intram in spatiul Schengen in doi ani. Si sa se faca Dieta la Cluj.

Eu sunt dispus sa petrec un an-doi in transee pentru asta. Daca mai sunt si altii, semnati dinjos.

PS. Da, asta e unul dintre mesajele alea care trebuie preluate. Pe blogul propriu, pe retele de socializare, la bodega si asa mai departe. Nu, nu glumesc citusi de putin.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

94 Responses

  1. Şi-n noua Transilvanie punem în loc de Curtea Constituţională Curtea Supremă... :)

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 July 2012

    Apai CC e curte suprema pe temele alea. Tu cum zici, curte de ultima instanta ?

  3. Acum am sosit aici...vreau sa zic...pentru situatii dramatice, pentru cazul in care se face prezenta pentru transee...se primesc acolo si femei (foste fecioare) sau e valabil apelul numai si numai pentru barbati?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 July 2012

    Da' de ce sa nu se primeasca, femeile nu stiu sa moara sau ceva ?

  5. @ Mircea Popescu: Ba, stiu, si inca foarte curajos, as zice! Intrebam si eu, ca sa fiu sigura...

  6. Alexander`s avatar
    6
    Alexander 
    Monday, 30 July 2012

    Un iredentism mai mult decat jegos. Daca s-ar face referendum pentru dezlipirea covasnei, harghitei, clujului si altor teritorii care si-au manifestat dispretul pentru restul tarii eu as fi de acord. Sa va duceti invartindu-va. Si nu, nici eu nu glumesc.

  7. În dragoste şi-n război femeile sunt de nerefuzat. Şi nu, eu făceam referire la formularea "sunt o decizie a Curtii Supreme" mai de la începutul articolului.

  8. Ahaha, de cand cresc pepeni in rafinarii prin Prahova?

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 July 2012

    @Alexander Discuta cu Ponta. Eu doar urmez in dansul asta.

    @Diana Coman Idem supra.

  10. lexy229`s avatar
    10
    lexy229 
    Monday, 30 July 2012

    Eu sunt curioasa daca Alexandru stie ce inseamna iredentism sau doar foloseste cuvinte gasite in lista de cuvinte rele si injurioase de scandal.

  11. @ Lotus: Ca o prelungire, zici tu, a unei stari de fapt care nu-i generata neaparat de diferentele geografice, cat de chestiuni mult mai dificil de cuprins si analizat, cum ar fi trimiterea la aceea ca prostia e ubicua si mizeria - perpetua? De acord ca nu-i de generalizat, nicicand, in nicio imprejurare.

    Cat despre chestiunea cu dragostea si razboiul, acolo e specificat ca totul e ingaduit, nu? Fiindca n-as zice ca femeile-s numai si numaidecat de nerefuzat, ba dimpotriva, le poti refuza atunci cand pretentia lor n-are niciun temei...

  12. Alexander`s avatar
    12
    Alexander 
    Monday, 30 July 2012

    da , iredentism inseamna dorinta de separare, ungurii din romania traiesc cu impresia ca transilvania a fost a lor si o doresc realipita ungariei, ala e iredentismul maghiar. Nu mai crede tu nimic, ca nu ai de-a face cu presa de scandal ci cu mine. Am proprietatea termenilor pe care-i folosesc. Daca o pui la indoiala cred ca tu esti cea care nu intelegi termenul

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 July 2012

    @lexy229 Pare improbabil.

    @Alexander Vezi de-o curiozitate-n DEX ?

  14. lexy229`s avatar
    14
    lexy229 
    Monday, 30 July 2012

    The plot. It chickens.

  15. Alexander`s avatar
    15
    Alexander 
    Monday, 30 July 2012

    IREDENTÍSM n. 1) Mișcare politică (apărută în sec. XIX în Italia), care avea drept scop eliberarea unor teritorii aflate sub stăpânire străină. 2) Mișcare politică șovină ai cărei adepți urmăresc anexarea la o țară a unor teritorii în care conaționalii sunt în minoritate.
    vezi varianta doi si las-o mai moale.
    maghiarii iredentisti din romanica traiesc cu impresia ca Transilvania a fost furata Ungariei. Ce e asa greu de inteles? vrei s-o iei mai moale? spune-i separationism daca te simti mai bine.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 July 2012

    De fapt iredentismul e o miscare nationala de eliberare de sub ocupatie straina. Ca de exemplu activitatea unor ardeleni in perioada 1870-1915. Sau activitatea unor sirbi astazi ori moldoveni mai demult.

  17. lexy229`s avatar
    17
    lexy229 
    Monday, 30 July 2012

    Alexandre vezi in cel din 1998 ca e mai putin stricat decat asta noul.

    IREDENTÍSM s. n. Mișcare politică de eliberare națională a unor teritorii aflate sub ocupație străină, devenită, după primul război mondial, mișcare anexionistă și naționalistă. [Var.: iridentísm s. n.] – Din it. irredentismo, fr. irrédentisme.

  18. Alexander`s avatar
    18
    Alexander 
    Monday, 30 July 2012

    l-am citit si pe ala. spune-i cum vrei, ceea ce ai afirmat tu nu mai e separationism faza aia cu transeele si devenind o actiune mie mi se pare ca ar fi iredentism. Dar desigur poate e jignitor cumva termenul pentru bozgori. Separationism e bine?

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 July 2012

    Independenta ce-are ?

  20. Alexander`s avatar
    20
    Alexander 
    Monday, 30 July 2012

    dar am uitat ca tu esti un mare conferentiar universitar, ca reanalizarea de catre specialisti si repozitionarea unor definitii din dex pe realitate e facuta de elevi de liceu si ca putem tarnosi cu dex-ul pe jos pana ia foc. Eu am luat acea definitie din dex care se potriveste pe realitate. Cred ca nu trebuie sa iti reamintesc faptul ca sute de cuvinte din dex au diverse definitii functie de context. Dar de, eu nu sunt un mare invatat al secolului 21 ca tine.

  21. Alexander`s avatar
    21
    Alexander 
    Monday, 30 July 2012

    In conditiile pe care le-am vazut sunt de acord ca Harghita si Covasna ba chiar si Clujul daca doreste sa se reorganizeze sau alipeasca Ungariei. NU toata Transilvania va impartaseste opiniile si acolo sunt tarani romani get beget care-si vad de treaba.
    Sunt scarbit de astfel de atitudini si sunt de acord cu independenta acestor judete maghiare. Mai putini bani de la buget.

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 July 2012

    Problema nu-i ca daca sunt sau daca nu sunt tarani romani get-beget in Ardeal. Problema e ca nu exista asa ceva in sud incolo, si-atunci faptu' ca niste vecini de-ai nostri si-au ales ei drept ideal national felu' in care suntem noi e destu de putin relevant pentru noi si viata noastra. Cam asta. N-au decit tiganii sa se apuce de munca, sa cladeasca din piatra in loc de balega amestecata cu poalele nevestii sau ce se mai foloseste si asa mai departe, e liber.

    Apropo de definitie : cre' c-ai cistigat totusi ceva din discutia asta, precum urmeaza : tu esti tinar si-ai impresia (gresita) ca "a avea proprietatea" definitiilor inseamna a fi cautat cuvintele in dictionar. Aceasta parere e gresita din urmatorul motiv : toata lumea umbla sa te minta si sa te fure (cel mai adesea fara sa-si dea seama). Daca nu stii cine-o fost ma-sa si tac-su n-ai mari sanse sa stii cine-i ploada, tine minte asta ca iti va folosi la virsta la care se pun bazele familiei, sa n-ajungi sa crezi ca si la fete-i ca la cuvinte, te uiti la ea si stii "totul".

    Deci : pe cind Romania era bucatele-bucatele, miscarea de emancipare pe criterii etnice se numea iredentism si era o cauza nobila (tot asa cum motii furind din minele de aur ale imparatului erau niste eroi). Mai apoi creindu-se instrumentul politic numit Romania-stat-unitar s-a luat decizia politica ca "am obtinut tot ce-am putut dori" (si s-au si facut conventii in acest sens cu puterile Europei) si pe cale de consecinta aceeasi miscare de eroism de mai dinainte a devenit un ce rau. Vezi doamne cita vreme ardelenii doreau sa se emancipeze de unguri era iredentism-bun in limba romana, dupa primul razboi mondial acelasi a devenit iredentism-rau.

    A nu se amesteca politica in ratiune.

  23. Pai Transylvania-i foarte frumoasa, dar de ce as muri eu pentru asta?

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 July 2012

    De ceva tre' sa mori. Preferi sa mori de plict ?

  25. calmogen`s avatar
    25
    calmogen 
    Monday, 30 July 2012

    Servus!!!
    Fii dibaci pin' la capat!

  26. UNGUR BOZGOR JIDAN BOLSEVIC SEPARATIST AUTONOM IREDENTIST CE ESTI

    Ba Pasa Mircea Lucescu, excelenta idee sa refaci Banat Eyalet.

    Satisedeie multe saorme. Am impresia ca toata tiganimea la furat prin lume are vile in Tm, iti urez succes la expropieri.

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 July 2012

    Pai asta face parte din umorul homeric al situatiei.

  28. Ar fi un punct de plecare daca ardealul ar fi votat 80 % cu Basescu si restul regiunilor 80 % contra. Nu e cazul. O mare parte dintre aia care n'au votat, in realitate nici nu mai exista in Romania. Argumentul ca aia care exista si nu au votat pot fi asociati unui punct de vedere in chestiunea demiterii e o insulta la adresa bunului simt.

    Altfel singurul mod in care Basescu ajunge sa NU mai fie presedinte e prin decizia Curtii Constitutionale; tot aia care a decis ca e ok "smecheria" cu 50% + 1 din numarul cetatenilor din 2001 desi au murit 2 milioane jumatate si au emigrat 3. In final: sau e suprema sau nu e. Tertium non datur.

  29. Mircea Popescu`s avatar
    29
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 July 2012

    Tot punctu' de plecare-i ca daca identificam nesocialistii cu maghiarii putem la fel de bine sa identificam socialistii cu tiganii. Sau orice cu orice altceva.

  30. Tu parca nu erai ungur.

  31. Mircea Popescu`s avatar
    31
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 July 2012

    Apai is si io ungur cit ii si Ponta politician abil.

  32. @Dr.A

    La polul opus, o prezenţă redusă la vot s-a înregistrat în judeţele Harghita - 9,78%, Covasna - 17,26%, Satu Mare - 23,21%, Mureş - 26,96%, Bistriţa - 28,12%.

    Deci da.

    @mepe

    În Bucureşti au votat 32,97%.

    Deci nu. Eventual daca reusesti cumva sa extragi mediul urban din mediul rural.

  33. Mircea Popescu`s avatar
    33
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 July 2012

    Auzi, hai sa-ti citez o chestie apropo de Teleorman.

    Principii și vaccină
    de Ion Luca Caragiale

    Lunile trecute, județele de jos ale Olteniei, o parte a județului Oltul și întreg județul Teleorman au fost bântuite, acesta din urmă într'un mod înfiorător, de epidemia variolei. Astăzi încă, deși răul merge descrescând, mulțumită măsurilor energice pe care le-a desfășurat serviciul sanitar, nenorocitele populațiuni dela țară dau o mortalitate extraordinară din cauza flagelului.

    Alarmat de această stare nenorocită de lucruri, serviciul sanitar central a pornit inspecțiuni peste inspecțiuni, și ce a descoperit până în sfârșit ? că în județul Teleorman, mai cu seamă, de vreo 17-18 ani niciodată nu s'a aplicat regulamentul pentru vaccinare; că rapoartele serviciului sanitar local în privința numărului vaccinărilor erau toate arbitrare și prin urmare fictive; că cifrele arătate, privitor la numărul copiilor vaccinați, nu erau decât închipuite de către acei ce erau datori să execute vaccinarea.

    Aproape douăzeci de ani prin urmare nu s'au vaccinat în Teleorman nici 5 la sută din câți se declarau de serviciul respectiv ca atari. Așa, se înțelege dela sine ce favorabil teren a găsit epidemia; firește că succesul strălucit al variolei era mai dinainte garantat de onesta activitate a serviciului medical public.

    Dar, va zice cineva, oamenii prepuși la serviciul medical din localitate au fost niște criminali când au mințit astfel, căci, din neîndeplinirea datoriei lor, din minciunile oficiale cu care ascundeau aceea abatere a lor, a rezultat pieirea atâtor copilași, mai fericiți poate aceia chiar, decât cei ce scăpând de moarte au rămas infirmi, orbi, surzi, tâmpi ! Dar ar trebui o pedeapsă exemplară pentru acei ce au cauzat atâta rău ! Și ce făceau dacă nu se ocupau cu datoria lor, acei oameni ? Pentru ce, în ce scop au desăvârșit ei această infamie contra vieții atâtor nenorocite familii ? Până aici ! zicem noi. Cum e poate astfel acuza niște oameni nevinovați. Cum ? ce făceau ? Făceau politică și mi se pare că aceasta este datoria cea mai de căpetenie a unui cetățean. Și înainte de a fi doctor, felcer, vaccinator, cineva e cetățean.

    Se știe că Teleormanul este județul în care luptele politice sunt conduse de unii din cei mai aprigi și mai intransigenți bărbați politici; este de ajuns să pomenim numele onor. d. Kirițescu sau Kirițopolu - căci până acuma Academia nu a fixat ortografia acestui nume ilustru. Poftim, în mijlocul unor lupte de principii, de te mai ocupă cu detalii ca acestea, salubritate, igienă, vaccinare și altele, căci se știe că spiritele politice superioare neglijează detaliile; astfel de spirite îmbățișează numai generalitățile și astfel sunt obligate să cultive nu vaccina, ci principiile.

    Presupunem că toți copiii - care au pierit de atâția ani - al căror nume nu se poate știi, și nici nu trebue să-l știm, pentru că iar am cădea în detalii, - presupunem zic că ar fi trăit, sau alții n'ar fi orbit; ce fel de viață ar fi fost aceea ? ce fel de cetățeni ar fi fost ei fără conștiința drepturilor lor politice, fără înțelegerea instituțiilor pe cari și le-a dat națiunea, într'un cuvânt fără principii ? Ar fi vegetat, ar fi trăit ca robii, nu ca oameni liberi; alții ar fi văzut; dar oare vede omul fără lumina inteligenței și a conștiinței de cetățean ? Ar fi fost vaccinați, dar n'ar fi avut principii, și știut este astăzi că un om fără principii, o națiune fără principii, este, cum să zic ? - în fine este rău, este o nenorocire pe lângă care toate variolele din lume nu s'ar putea compara.

    Să lăsăm dar micile detalii, și să căutăm a avea principii. Principiile mai întâi ! apoi, vine variola și apoi vaccina. Și în adevăr după atâta calamitate, județul Teleorman, tare în principii, a primit în fine dela serviciul sanitar superior o întreagă brigadă de vaccinatori, care, după afirmația onor. șef. dr. Felix, a și făcut în trei săptămâni până azi vreo 26.000 (citește douăzeci și șase de mii) de vaccinări.

    S'a constatat se'nțelege prealabil dacă micii și marii cetățeni aveau principii, pentrucă vaccina, cum am zis, nu poate trece înaintea principiilor.

    Precum vezi, veche traditie in virtualitatea fictiva a imaginatiei altfel bogate si-a saraciei altfel lucii.

  34. Mihai B`s avatar
    34
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 30 July 2012

    de acord cu alexander, ma ungure!

    dar nu asa, ci chiar total. si ia nu mai inventa tu dexuri propri, domnule "vre-o"! ;)

  35. @Mircea Popescu
    toti sunt socialisti. si tigani.
    neparticiparea la vot nu-i un criteriu de departajare.

    @anon
    sa ne lamurim : aia care nu au votat nu conteaza in discutia asta. Asa cum aia care n-au futut nu conteaza in discutia despre cine-i priceput la sex si aia care nu s-au prezentat in discutia despre rezultate la BAC. Aia care au votat in transilvania au votat la fel ca aia din oltenia.

  36. Mircea Popescu`s avatar
    36
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 July 2012

    @Mihai /B Taci ma copchil lachios cu net free de nici 11 ani maxim de la gay romeo.

    @Dr. A Nuntelegi tu politica. Cine se prezinta ii tigan, cine nu se prezinta ii ungur. Taranii romani adevarati adica pardon, gebeleit supravietuiesc in imaginarul colectiv.

  37. @Dr. A Totusi, o parte dintre cei care au stat acasa au votat prin asta. Daca ziceai "aia care n-au futut curve nu conteaza in discutia despre legalizarea bordelurilor" era o reflectare corecta a starii de fapt. Ma gandesc ca n-ai zis asa pentru ca nu te intereseaza reflectarea corecta neaparat.

  38. Mircea Popescu, primul tigan evreu ungur care s-a refugiat in Romania din... Cuba?

  39. Io-s ungur si fara sa nu fi mers, pot si eu in eyalet tati pasa, pot poooot? Sa mancam cutotii gulas wrap'.

    Da' care-i problema cu Teleorman, selectie naturala. Jegul tha fittesth.

  40. Mircea Popescu`s avatar
    40
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 July 2012

    @pletzalcoatl Si ma hatereste ciobanasii neaosi pentru ca-s om cuban. Plus cornute.

    @Freud In ce limba n-ai reusit sa te exprimi dinsus ?

  41. Lol uite ce se intampla cand le inveti romana.

  42. Troleasca.

  43. ce se intampla? E evident ca in Ardeal si Banat se voteaza altfel decat in Muntenia si Moldova. Ardealul si Banatul varsa mai mult decat M&M la bugetul de stat, dar M&M are populatie mai mare. In esenta cei care produc mai putin hotaresc cum se folosesc banii din impozitele celor care produc mai mult.

  44. @anon
    daca crezi ca analogia ti-a mai familiara o putem pune in termenii tai: aia care n-au futut curve nu-s parte in discutia despre cat face o curva. Da ma indoiesc ca ti-e familiara discutia avand in vedere ca nu identifici corect the stake holders in discutia despre legalizarea bordelurilor. Corect ?

  45. Si a doua propunere tot o falsa analogie e.

    Daca discutam de legitimitate, atunci legitimitatea celui ales printr-un scrutin fara clauza de invalidare dupa procentul voturilor exprimate din numarul total de voturi ce se puteau exprima e o functie de acele DA si NU exprimate. Legitimitatea celui ales printr-un scrutin cu clauza de invalidare insa e accesorie satisfacerii conditiilor din clauza de invalidare. In cazul nesatisfacerii acelei clauze ea nu exista.

    Sa vedem putin mai in amanunt analogiile tale cele defecte, in ordine:

    Daca prin "Cei ce n-au futut" intelegem "cei ce n-au votat" atunci prima analogie devine "cei ce n-au votat nu au cadere sa se pronunte in problema ca cine-i priceput la a vota". Votul se deosebeste insa fundamental de futut prin aceea ca e un act care exista doar prin consecintele lui. Daca urna s-ar umezi si ar geme, daca ar fugi pe campii si-ar trebui lamurita sa stea la vot atunci analogia ar fi ceva mai putin defecta. In plus, nicaieri in discutie nu aparea pana acum problema de "pricepere la votat", care-i de altfel si perfect irelevanta.

    Daca validitatea examenului de Bacalaureat ar depinde de prezentarea unui numar anumit de elevi atunci cei care nu se prezinta ar avea si ei un cuvant de spus in validitatea rezultatelor. Motivul pentru care neprezentatii nu conteaza in discutia aceea e tocmai faptul ca examenul se considera valid si daca se prezinta un singur om (lasam pe alta data discutia daca ar fi valid si daca nu s-ar prezenta absolut nimeni).

    Analogia corecta ramane cea cu bordelul. Din totalul clientilor potentiali ai unui bordel, total egal cu populatia masculina in putere, cei ce merg la bordel sunt cei ce se prezinta la scrutin, cei ce nu merg la bordel sunt cei ce nu se prezinta la scrutin, politicienii diversi (sau daca preferi, chestiunile politice propuse a se decide prin scrutin) sunt curvele, sectia de votare (sau daca preferi, intregul sectiilor de votare + birouri electorale + numaratori de voturi scl) e bordelul. Evident, oportunitatea existentei unui bordel depinde in mare masura de cei ce nu se duc la bordel, pentru ca daca nu se duce nimeni el nu exista si deci orice discutie despre care-i cea mai frumoasa, bolnava sau priceputa curva e nula. Toate sunt egale, si anume egale cu zero.

    Sper ca te-am edificat, dar si daca ai reusit sa te lamuresti unde-ai gresit si daca ai reusit sa te lamuresti unde-ai gresit ar fi poate o idee buna sa-ti mai lasi din aere si pentru alta zi.

  46. @Mircea Popescu
    De la tine asa se vede ?

  47. Mircea Popescu`s avatar
    47
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 31 July 2012

    Io ma straduiesc sa pricep ce legaturi vedeti voi intre sex si politica, bordel au nebordel. Nu pot zice ca am ajuns la ceva rezultat.

  48. Tu, veriga universului.

  49. ar fi o idee, doar ca zegrean, antonoanella, cei doi unguri si ala care a fost in PD sunt de partea lui B si vor invalida cum vrea Ioropa

  50. Mircea Popescu`s avatar
    50
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 31 July 2012

    @F Apai articolele scrise "la caz de" sunt la caz de, nu altceva.

  51. @Mircea:

    Ca esti un iredentist iudeo-maghiar ca (sau platit de) Soros, ca-ti place de Monica (Macovei, nu ex-Columbeanu), ca-l consideri pe MRU un mic geniu al Carpatilor (ca tot ii zic unii micul Ceausescu), pot sa-nteleg, da` sa pui chiar asa presiune publica pe CCR, chiar nu m-asteptam. Pai, democratura-i asta? Stat de drept?

    PS. Lu` Base i s-a cam stins flacara olimpico-democratico-anti-lovituro-de-stat. O fi vre-un semn, ce zici?

  52. Mircea Popescu`s avatar
    52
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 31 July 2012

    La partea cu MRU n-ai dreptate, la partea cu Soros n-ai nimerit. Altfel dictatorial sunt, presiuni fac, cineva tre' sa dea liniile-n tara asta dat fiind ca altfel ce se intimpla, anarhie ?!

    Poa' sa fie si-un semn, sigur ca da.

  53. Stand asa in pat, mai dupa-amiaza spre seara, m-am mai linistit, mi-a trecut indignarea, si uite la ce ma gandeam:

    Daca Ardealul era o entitate statala independenta, mai aveati voi ocazia, sansa, privilegiul de a fi condusi de Basescu? Nu. Si nici ocazia sa luptati pentru democratie stand acasa de referendum (sau la o bere cu prietenii).
    Ati fi avut de ales intre Boc si Tokes. Adica, daca ma gandesc mai bine, tu ai fi avut de ales intre Tokes si Laszlo, ca Banatu` nu-i in Ardeal. Sau, cine stie, poate ajungeai tu regele Banatului, la concurenta cu tiganii aia cu viloaie de care vorbea colegu` dinsus.

  54. kokofifi`s avatar
    54
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Tuesday, 31 July 2012

    Ashe-i trebe lui Felix daca n-o bagat subtitrare in magyara la Antena3 :)

  55. Mircea Popescu`s avatar
    55
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 1 August 2012

    @adi Tu esti inca dintre aia recuperabili cum ar veni. Si ca bonus observ ca dup-o tigara seszizsezi si umorul.

    @kokofifi Si curvosi colacji.

  56. Constantin`s avatar
    56
    Constantin 
    Wednesday, 1 August 2012

    @Dr. A sunt de acord cu tine.

  57. Omega Peter`s avatar
    57
    Omega Peter 
    Wednesday, 1 August 2012

    Mi-am tot exprimat pareri despre aceasta realitate pana cand am ramas fara resurse de e4xprimare! Deci, no comment. Nici nu mai e nevoie. S-a cam zis tot

  58. Wai cat de pufos poti sa fii :))

  59. Si eu mi-as lua Moldova, as lipio de ailalta, as face trading cu estul si as arata muie inspre sud cu manie, ca si asa de cand suntem numa noi am ramas ultimii rapanosi din cauza ca Bucurestiul are coada barzie si noi stam cu granitele blocate si certati cu toata lumea.
    Da ma gandesc ca nici aia nus chiar toti vinovati, si ca sunt si multi moldoveni si ardeleni prin partidele lor, si de fapt e vorba de o amestecatura de jigodii fara patrie.

  60. Mircea Popescu`s avatar
    60
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 1 August 2012

    E o speranta pur imaginata asta, cadefapt s-ar putea cumva distila vre-o esenta structural diferita de reprezentantii actuali. Adevarul simplu si direct este ca politicienii is reprezentantii exacti ai poporului pe care-l reprezinta, fix asa cum e el. Ca nu ne place rezultatu'... mnoa, nu ne place.

  61. Cel mai bine ar fi sasi faca fiecare tara lui. Deegzemplu Tara lu Mircea Popescu. Are casa, gradina are si curte. Ma rog nu e constitutionala dai curte.

    La mine e mai greu ca stau in apartament cu sotia si copii. si daca vreau sami fac tara imi sare asociatia de locatari in cap. Si am probleme si cu cota indiviza.

  62. Mircea Popescu`s avatar
    62
    Mircea Popescu 
    Thursday, 2 August 2012

    Tuti faci muutara.

  63. in care se vede ca de fapt aia care n-au votat la referendum sunt in marea majoritate muncitori si elevii la care se adauga o puna parte din pensionari.

    http://turambarr.blogspot.fr/2012/07/structura-votului-la-referendum-istorie.html

  64. Mircea Popescu`s avatar
    64
    Mircea Popescu 
    Thursday, 2 August 2012

    Nu stiu cita incredere am in poll-uri de orice fel realizate de cosmelii romanesti : pina acum n-au avut niciodata, da' niciodata o coerenta cu rezultatele reale comparabila cu coerenta intre ele. Sa-ti anunte toate acelasi rezultat in marje de 0.5% care rezultat sa fie exact invers decit realitatea nu-i o chestie ce se poate spala, nicicum. Iar lor li s-a parut normal, nici macar n-au perceput ca ar fi ceva de spalat. Chestia s-a intimplat cam cu regularitate la fiecare set de alegeri.

    Iar in autorul blogului respectiv am cam tot atita incredere cit am si-n Vali Perfu : foarte mult cu minus in fata.

  65. Obiectiile tale relativ la track record imi par justificate.

    Totusi in context: fata cu metafora hiperbolizanta "tiganimea din cimpia Dunarii" pe care o propui tu pentru cei care aproba destituirea lui basescu (un tigan din campia dunarii si el), estimarea lor imi pare mult mai aproape de realitatea obiectiva.

  66. Mircea Popescu`s avatar
    66
    Mircea Popescu 
    Thursday, 2 August 2012

    Pai sigur ca ti se pare ca tu esti maghiar.

  67. Hungryones, the new arians.

  68. Nu prea am înţeles io cu ce se mănîncă politichia despre care se face vorbire în textul de mai sus dar mă bag în seamă poate mă lămuriţi şi pe mine.

    Deci să zicem că sîntem patru "prieteni" şi că toţi locuim într-un singur apartament, fiecare în camera lui. Probabil fiecare şi-a mobilat camera cum îi este lui mai comod şi mai plăcut. Ceea ce înţeleg eu este că Mircea, unul din locatari, a propus să nu mai folosim cu toţii uşa de la intrare şi nici bucătăria şi baia (incinte comune) ci fiecare să-şi facă în camera lui baie, bucătărie plus o uşă de acces. Despre asta este vorba?

    Că dacă despre asta este vorba atunci am un sentiment de déjà vu (am scris corect?). În urmă cu vo 100 de ani teoria asta era vehiculată şi gata, gata să prindă, de intelectuali şi lideri de opinie catolici, jeguri infiltrate care aveau misiunea de a dezbina neamul ăsta. Eram un popor prea şmecher, am stat în coasta Turcilor, Ruşilor, Nemţilor şi chiar a Imperiului Roman dacă ne întoarcem puţin mai înapoi, cum dracu să nu ne dorească dezbinaţi?

    Ideal ar fi să înţelegem mecanismul prin care un neam atît de mic a putut ţine piept atîtor imperii. Eu zic că unitatea şi spiritul nostru, faptul că ne-am avut ca fraţii chiar dacă eram oarecum deosebiţi. Am stat fiecare în camera lui dar cînd am fost ameninţaţi ne-am unit că doar vorbim o limbă, avem o credinţă şi un singur "apartament" de apărat.

    Nu mi se pare corect ce povesteşti tu mai sus. E ca şi cum ai fi aşteptat ca neamul ăsta să slăbească, să fie înrobit de datorii, asuprit şi umilit iar cînd toate astea erau la apogeu tu vii cu "soluţia salvatoare"! Cum poţi să crezi sau cum ar putea cineva să creadă că dacă am împărţi ţara asta în patru state mai mici acele state ar putea trăi mai bine? S-ar pişa pe noi orice neam de căcat din împrejurimi.

    Pentru că eşti băiat deştept aştept de la tine o altă soluţie, probabil una în care ar trebui să muncim mai mult, mai ordonat, mai cu sîrg dar cel mai important - împreună! Astea cu dezbinările şi demolările le-ar face şi un copilaş, noi trebuie să construim, cam aşe cred eu că stă treaba.

  69. Mircea Popescu`s avatar
    69
    Mircea Popescu 
    Friday, 3 August 2012

    Daca ceea ce zici tu acolo cu impreuna si asa mai departe reflecta o convingere onesta si nu-i simpla gheseftareala atunci iti revine sarcina imposibil de satisfacut de-a explica de ce prim-ministrul Romaniei declara ca "smecherii ale lui Basescu si maghiarii". Faptu' ca un bloger scrie ce timpenii-i dau lui prin cap nu-i tocmai comparabil ca gravitate cu declaratiile politice ale primului ministru, intelegi asta ? Iar intr-o tara organizata asa cum propui tu, in jurul unor relatii fratesti, aceasta declaratie era simultan si declaratia demisiei lui, nu doar din functia pe care o detine, dar din orice viata publica de-acum incolo. De fapt, nu mai avea ce sa caute pina la colt sa cumpere tigari.

    Ce tre' foarte clar lamurit, da' foarte clar zic, este ca Ardealul nu-i o provincie cucerita, e o provincie care s-a unit in urma unui vot, si nu s-a unit oricum si pentru orice. Ca sa ma intelegi mai usor gindeste-te ca nu-i o femeie pe care-ai cumparat-o de la tirgu' de vite, sa faci ce poftesti, nici nu esti tu Ahile sa-ti fi revenit ca parte cuvenita din prada de razboi. E o fata de familie buna (in tot cazul mai buna decit a ta) pentru a carei mina a trebuit sa te zbati si sa te zdrobesti si sa te rogi frumos sa ti se ingaduie obraznicia. In aceste conditii bravo tie ca ti-a reusit si sa traiti fericiti impreuna, da' daca te-apuci s-o bati te lasa si se duce, pentru ca lumea nu incepe si nu se termina cu un prost ca tine. Da, in biserica se face legamintu' pe forever&ever, da' in aia nu se include chiar orice timpenie.

    Deci, pe scurt, Ardealul nu e o posesiune. Asa cum s-a unit fix exact la fel se poate si dezuni. Nu se pune si nu se poate pune problema de-o unire perpetua si indiferent de circumstante, ca nu asa functioneaza chestiile astea, oamenii-s liberi si independenti de la natura si-si vor vedea de treburile lor. Oricit de neplacut, inconvenabil sau indigest ar fi sa auzi treburile astea, daca nu se pricepe de vorba buna se va pricepe din fapte. Ideal ar fi sa se priceapa de la sine, fara sa mai fie nevoie sa le explice cineva, da' asta e casnicia cu mojicimea, tre' sa ai explicatii clare la tot pasu', ca la ei in casa nu s-a pomenit inca multiculturalitate si de-alea domnestile si deci "nu stie".

    Altfel la obiectia practica, cehilor nu le merge asa de prost fara slovaci, croatilor fara sirbi si-n general nimanui nu-i merge prost dupa ce s-a lipsit de niste prosti. Norvegienii traiesc chiar bine fara suedeji, Scotia s-a descurcat independenta ani de zile, Irlanda n-a dat inca faliment ca nu s-a unit cu anglicanii, ei find intelectuali de-aia catolici pe care bag seama ca din ceva motiv nu-i inghiti. Iar pe de cealalta parte, Elvetia e mititica si nici n-a vrut sa se uneasca cu Europa nici nu-i merge prost pe tema asta, cum nu i-a mers niciodata prost in virtutea micimii ei. Luxemburgul, una dintre cele mai mici tari din Europa, are si unul dintre cele mai mari PIB-uri pe cap de locuitor, de Monaco ma gindesc c-ai auzit, si-n general toata propunerea ta e complet ortogonala realitatii : cu cit mai mica, cu atit ii merge mai bine.

    Ca sa tragem si-o morala : ori Romania invata sa se construiasca in termenii in care este cea mai buna alternativa pentru toate partile ei componente, persuasiv si convingator, ori zilele ei sunt numarate. Alternative la aceasta dilema nu exista, aia cu "trebuie sa intelegi ca" e un vis si-o speranta desarta. Parerea naiva ca Romania asa cum e ea azi ar fi un dat imutabil al veacurilor pute (cum pute o buna parte din discursul prezentat de tine) de protocronism ceausist, si banuiesc ca stii unde l-a dus aceasta abordare ideologica a realitatii pe cel mai de seama reprezentant al ei.

  70. Măi Mircea,

    În primul rînd te asigur de cele mai oneste gînduri şi convingeri cînd vine vorba de românia. Probabil în scurta mea viaţă nu am înţeles pe deplin istoria noastră dar zic eu că în mare am priceput cam cum au stat lucrurile.

    Mă obligi să explic apucăturile unui nesăbuit, unui coate goale, unui neîmplinit politic dar mai ales ale unui neterminat la mansardă. Cu ce ţi-am greşit? Ţi se pare că din punct de vedere politic românia a mai luat o decizie sau un şir de decizii coerente şi înţelepte? Nu mai căuta să înţelegi mizeriile lor că te îmbolnăveşti.
    Şi spui foarte bine cum spui că dacă am fi fost o ţară organizată în jurul unor principii frăţeşti asta ar fi fost demisia lui. Din păcate nu sîntem organizaţi aşa ci invers, sîntem porniţi unul împotriva altuia, ne urîm unii pe alţii, sîntem javre unul cu altul. De-asta face o mînă de oameni politici cam ce vrea în ţara asta, că are loc de manevră.

    Cît despre Ardeal, iarăşi deacord cu tine. "Ce a unit Dumnezeu omul să nu despartă"... dar cu o condiţie: căsătoria celor doi să fie bazată pe dragoste şi respect că altfel aia nu e căsnicie. Şi iarăşi revin la problema mea: dezbinarea noastră ca neam nu survine din faptul că sîntem atît de diferiţi ci pentru că alţii ne vor dezbinaţi. Iar noi punem boticul.

    Trebuie lămurită şi aversiunea mea faţă de "intelectualii catolici". Mă refer strict la gunoaiele care au avut scopul clar de a impune dominaţia religioasă şi politică a Vaticanului şi a occidentului aici. Interesele lor meschine mă face să-i dispreţuiesc indiferent că sînt intelectuali sau catolici. Puteau fi creştini că sentimentele mele pentru ei erau idem şi la fel.

    Din cele nouă state despre care vorbeşti cinci dintre ele sînt din punct de vedere politic monarhii constituţionale (Scoţia, Norvegia, Luxemburg, Suedia şi Monaco). Deci pe acestea le putem considera unul singur pentru că, vrem sau nu vrem, ele sînt surori aşa cum ar fi fost şi cu românia dacă aceasta nu-şi punea popoul la bătaie în faţa mădularului bolşevic. Tot prin dezinformare, manipulare dar mai ales prin dezbinare. De aceea sînt un susţinător al Casei Regale.

    Morala ta este în concordanţă cu ceea ce gîndesc şi îmi doresc sincer pentru românia să se construiască în termenii în care este cea mai bună alternativă pentru toate părţile ei componente. Dar asta numai uniţi o putem face că de nu zilele ne sînt numărate, cum bine zici!

  71. kokofifi`s avatar
    71
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Saturday, 4 August 2012

    Nu pot sa nu ma bag, dar mi se deschide brişca-n buzunar când vād scris "Casa Regalā" cu majuscule şi România cu literā micā :\

    Oricum, pentru mine, casa regalā = Duda

  72. Da ce are Duda fai fato?

  73. kokofifi`s avatar
    73
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Saturday, 4 August 2012

    He's just a gigolo ( gigologigolo)

  74. Mircea Popescu`s avatar
    74
    Mircea Popescu 
    Saturday, 4 August 2012

    @Meneopol Apai io am formulat in termeni personali din intentie pur stilitica si retorica, nu vorbeam anume si de-a dreptu' de tine. Da' ma gindesc ca intelegi cam care-i problema acolo.

    Aia cu catolocii io te-am inteles, da' vezi tu, in alte parti catolicismu' o fost exact invers, religia locului in jurul careia s-a organizat rezistenta fata de - exact simetric - anglicani, care-s vazuti in Irlanda fix asa cum vezi tu catolicii. Cum amanuntu' nu prea se stie, mnoa. Ce rost are cuvintul scris, si prin extensie blogul, daca nu a deschide orizonturile cititorilor ?

    @kokofifi Ahahaha deci aia cu mi se deschide brisca-n jeb... bre auzi, iresponsabilo : daca nu v-apucati voi sa descalecati Moldova mai aveam noi toate bataile de cap cu rusii pulii ? A ?

    Toate relele lumii survin din aia ca morosenii nu pot sa nu urmareasca catele.

    @cipslim Are uniforma, creeaza palpit in fragede inimi.

  75. kokofifi`s avatar
    75
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Saturday, 4 August 2012

    Dacii liberi, vrei sa zici :p
    Si nu-mi vini cu rusii, ca io n-am vazut moacā pātrata de soviet in Maramu', o trebuit sā strābat jumate ieuropa sa aud un harasho pe stradā :p

  76. Mircea Popescu`s avatar
    76
    Mircea Popescu 
    Saturday, 4 August 2012

    Si era ceva frantuz rahatic care avea impresia ca-l ajuta la agatat.

  77. kokofifi`s avatar
    77
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Saturday, 4 August 2012

    Eta pravda

  78. Mircea Popescu`s avatar
    78
    Mircea Popescu 
    Saturday, 4 August 2012

    http://www.youtube.com/watch?v=k_D422iEi2g

  79. kokofifi`s avatar
    79
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Saturday, 4 August 2012

    Boje moi, unde le tot gāsesti? Gizās pa ruski :))

  80. Luxembourg.

  81. Mircea Popescu`s avatar
    81
    Mircea Popescu 
    Saturday, 4 August 2012

    Omg teh hate.

  82. Viata cu Louie`s avatar
    82
    Viata cu Louie 
    Friday, 7 September 2012

    casa regala = nimic, nu reprezinta nimic pentru mine..

  83. terminator`s avatar
    83
    terminator 
    Friday, 21 September 2012

    Cite -le mai fredonati pe blog ////////////////////.

  1. In sfirsit avem ocazia sa ne scapam de tiganimea din cimpia Dunarii pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    "Deci, pe scurt, ca sa n-o mai tot lungim : daca prin cine stie ce absurditate Curtea revine si accepta referendumu’ vom considera asta semnalul despartirii. Romania ca proiect istoric a esuat, e un stat mort, se reorganizeaza Transilvania independe...

  2. 85
    Deci nu exista prosti online - exercitiu practic pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu. (via Pingback)
    Friday, 31 August 2012

    [...] care mai devreme sau mai tirziu tot vom ajunge (cu regret, ca nu-mi doresc, dar e idem inevitabil) sa ne despartim : n-ai cum dom’le explica ce va sa zica asta cu “cum vezi ca is toate cazanele”. [...]

  3. [...] tras draperiile, am apasat butonu' de izolare fonica, am declarat Stare de Mers pe Virfuri in tata provincia (ca asa mi-o zis un cetitor, sa ne facem cutotii tara din proprietati, da' io cum am mai multe ma [...]

  4. [...] Eu procedind din memorie-am aplicat-o deja pe doua, mai recente : ala cu ideea practica si ala cu tiganimea din cimpia Dunarii. Neindoielnic sunt mai multe, daca gasiti vre-unul indicati la comentarii, sa-l iau in [...]

  5. [...] Ea-i o valuta numar intreg, si acesti satoshii sunt cei mai mici intregi. [↩]Citat din Daniel Bogdan, care pe linga ca e un cetatean patriot participa si pe-un blog destul de bun. [↩]Chestie [...]

  6. [...] pentru ca n-ar sta de-olalta. Cam din acelasi motiv pentru care ne putem trezi ca nu exista nici Romanie de 25 de milioane de oameni, cu cresterea volumului apar noi procese de reorganizare interna si v-ati pus vre-odata problema ca [...]

  7. [...] deja cu o retragere onorabila din partea lui Ioan Rus si care a adus PSD pina aproape de sciziune (exact dupa liniile geografice profetite de-un blog care aparent cu asta se ocupa, da stirile cu citeva zile sau citeva luni [...]

  8. [...] saraciei sudului infundat in praf nu am nici un fel de indoieli : in partile alea asa merge treaba dintotdeauna, onoarea saracilor nu valoreaza mai mult decit femeile lor (si da, cele mai ieftine-s oltencele in [...]

  9. [...] care sa abata atentia de la propriul sau esec financiar si economic (literalmente!) si respectiv rezultatele nefericite ale unei foarte proaste guvernari. Optzeci de ani la fix, este [...]

  10. [...] care mai devreme sau mai tirziu tot vom ajunge (cu regret, ca nu-mi doresc, dar e idem inevitabil) sa ne despartim : n-ai cum dom'le explica ce va sa zica asta cu "cum vezi ca is toate cazanele". Nici macar verbele [...]

  11. [...] business ? [↩]There's a simple trick for killing trees, the grander the better, back in the old country : first, you cut around the trunk, all around, an inch or so deep. This kills the (capilary [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.