In care facem misto de teoreticienii "traficului"

Wednesday, 16 May, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Tocmai ce mi-am pus statistici pe #trilema, canalul dedicat institutiei culturale Trilema. Rezultatele nu au intirziat sa apara : in ultimele 19 ore, 2405 de linii. Asta inseamna cam 125 de linii pe ora, asa estimativ.

In tot acest timp (precum si inca mult dinainte), #sourceforge se indeletnicea cu a fi tot un canal, dar dedicat unui director de programe si dezvoltatori open source. Tot un soi de institutie culturala, cum ar veni. Daca te iei dupa ce declara ei pe site, cel mai mare. Numero uno pe primul loc din lume, alea.

Avem statistici si pentru ei, si tot din aceeasi sursa : in ultima saptamina (deci 168 de ore), 1351 de linii. Asta inseamna cam 8 linii pe ora, tot asa estimativ.

De aproape 16 ori mai putin decit #trilema.

De unde rezulta, nu-i asa, ca Trilema este o institutie culturala de 16 ori mai importanta in lume decit este Sourceforge, si daca luam in considerare faptul ca vorbitorii de limba romana sunt douazeci spre treizeci de milioane in timp ce vorbitorii de limba engleza bat lejer miliardul, importanta relativa ponderata a celor doua este de 800 : 1 in favoarea Trilemei. Caritasul e mic copil pe linga asta, nu-i asa ?

Ba inca gindindu-ne ca Sourceforge atinge asa estimativ ceva intre o zecime si un sfert dintre cetatenii preocupati de programare scl rezulta atunci ca Trilema atinge probabil intre 0.1 x 800 = 8`000% si 0.25 x 800 = 20`000% din populatia Romaniei.

Da, ati inteles corect : intre de optzeci de ori si de doua sute de ori populatia Romaniei. Restul fiind martieni sau cine stie de pe unde vin ei.

Morala e destul de simpla : daca ne apucam de aruncat cu numere rezultatele vor fi neaparat absurde. Daca ne apucam de primit bani pe rezultatele noastre absurde chestia se numeste frauda.

Frauda, asa cum face de exemplu Ionut Oprea la Standout. Frauda, asa cum face de exemplu toata trupa de la ad20/realitatea.net. Asa cum face de exemplu toanta de Marta Usurelu cu trupa ei de lacheti diversi din "blogosfera" (blogosfera mica, bien sur). Asa cum face Corina Vintan la Linksassociates.

Asa cum face toata lumea, dintotdeauna.

Ps. Copiii sunt besini, dragii mei "oameni de online", da' voi sunteti gunoaie.

Sunteti gunoaie.

Category: 3 ani experienta
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

3 Responses

  1. Articol de luat in consideratie!

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 November 2012

    Mei frate, tre' sa studiezi cum e cu articolu' hotarit in -i ca-i dezastru cu porumbei tai acolo-sa.

  3. Adica dapa vremea cand tastam io.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.