Happy, Happy

Tuesday, 13 March, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Am fost de-am vazut un filmi si la cinema, pentru varietate. Ii zice precum in titlu, Happy, Happy (tradus destul de prost in romaneste, "Cumplit de fericita" - cine pula traduce astea de cind o baut veverita69 furadan, Nede ?).

Ca sa va faceti o idee pe scurt, o familie formata din doi daneji + un copil negru retardat mintal adoptat de ei vin sa petreaca niste timp intr-o casa a unei familii de doi suedeji compusa dintr-o proasta neurotica, un gheu bizar + un copil arian de-al lor propriu. Astia din urma se indeletnicesc cu "hai injur-o pe ma-ta, ma" si alte sporturi de familie specifice pustiurilor pierdute din evidenta civilizatiei, cei dintii sunt ceva familie de-asta moderna, cu figuri si pretentii, gagica-i avocata, ii sta bine-n ochelari, imi aduce aminte de-o gagica de pe cind eram si eu mai tinar (servus pisi) si asa.

Proasta nevrotica-l suge cu disperare pe pampalaul avocatei pentru ca gheul ei n-o fute sustinind public c-ar avea matreata la lindic ceea ce nu-i adevarat (nu in sensul ca n-o avut ci in sensul ca s-o dat cu crema + supozitor si i-o trecut intr-o saptamina - ceea ce-i de altfel absolut firesc ne informeaza binevoitor pampalaul). Dupa care se mai fut astia pe-acolo, la un moment dat se fugaresc in puta goala prin zapada in timp ce plodu' arian vine de la scoala spre disperarea lui, dupa care intr-un final se prinde avocata (care nu-i proasta da' din nefericire se crede mult mai desteapta decit e cazul - boala de feminsta deh, n-ai ce-i face) si drept razbunare ii si spune gheului (care-i un dur de-ala ce vineaza elani da' de fapt se duce la futut sau asa ceva) si il si fute, atita ca ala nu se pricepe si mai mult o juleste (i-o dat de i-o julit-o, sa moara negru' daca va mint). Si ca mi-am amintit de negru : e si el pe-acolo, sa-l bage pustiu' arian in covoare si sa-l biciuie plus ca sa aiba cine se uita la discursuri de-ale lu' prostalau' ala de si l-or ales americanii mai nou drept reprezentativ (si pe buna dreptate, intr-un sens). Cel mai token black guy din istoria token black guy-lor, e si el in plus pe-acolo.

Noa si cam asta, pe urma se parasesc unii pe altii sau ceva, nu e clar. Situatie de-aia ridicola de comedie romantica, personaje schematice, actiuni desenate, un ansamblu de carton fara de viata. Si apropo de care chestie, incredibil, da' incredibil cit de lipsiti de carnita sunt barbatii in imaginatia virginala a lu' Sewitsky ceea. La acelasi nivel de precizie as putea s-o reprezint drept o linie cu un cerc deasupra, cam astea-s raporturile. Chestiile reprezentate-n filmu' asta sunt barbati in exact aceeasi masura-n care Anne Sewitsky e un bat cu-n cerc deasupra. Sau motoru' din risnita de cafea turbina de avion de vinatoare. Sau asa mai departe.

Pe scurt : nu merita. Pe lung : filmul nu merita privit cum nici nu merita facut, proastele a la Sewitsky nu meritau sa regizeze cum nu meritau nici sa fie admise la scoala de regizori cum nu merita nici macar batute.

Da' eventual poate fi trimis ca ajutoare in Africa. Aia oricum accepta orice, si telefoane uzate si baterii descarcate si 486 si asa mai departe, le-o fi bun si filmu' asta la ceva. Alt rebut al civilizatiei albilor, cum ar veni.

———
  1. Happy, Happy, 2010, de Anne Sewitsky cu Maibritt Saerens precum si diversi alti nordici de care n-am auzit si improbabil sa mai auziti. []
Category: Trilematograf
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

10 Responses

  1. Tarziu cois, regele blogosferei rezolva mistere dastea prin 2011 http://www.zoso.ro/traducerile-romanesti-strica-filmele/

    Sewitsky asta are un nume ciudat pentru o norvegianca.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 March 2012

    O fi evreica.

  3. Stai asa sa inteleg: adica mata tragi filme de pe net si in paralel bagi posturi ca se “fura” pe netul romanesc? De unde ai dispensa de copyright ca vreau si eu!
    http://www.zoso.ro/traducerile-romanesti-strica-filmele/#comment-411912

  4. .. ma ce plm, am futut quota :/

  5. Ai un stil aparte de a comenta - critica personajele feminine! Ai o chestie aparte cu femeile...ceva negativ :P

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 March 2012

    @Garfield Hatere, am fost la cinema!

    @Calivita Zici ?

  7. Mircea are niste sechele din copilarie cu lipsa de sex liber, harem, chestii.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 March 2012

    Pai ori-ori.

  1. [...] si larg folosita, doar ca-i si limitativa. Adica, daca nu-ti convine sa-ti petreci timpul cu femei obosite de atita fericire si tipi limitati si fara aspiratii... mnoa, nu prea [...]

  2. [...] that nevertheless fail to grate -- principally because they're so amusingly reflective of the nonsensical, awkward, oversimplified relations the film's purporting to describe that you suspect deliberate [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.