Furtuna de ziua blondelor

Sunday, 29 July, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

M-am dus ca mic burghezu' sa maninc in oras astazi. Ma rog, oras... vorba vine. Un fel de satuc cu o bodega mai rasarita-n centru si doua-trei dughene de chivutariei.

Cum am intrat si m-am asezat la una dintre putinele mese libere (dat fiind ca saraci si inutili cum se gasesc totusi satenii-s foarte lenesi si deosebit de fuduli, asa ca-n loc sa isi asume cu onestitate postura subumana si sa iasa la munca pamintului ei freaca o cola cite doua ore asezati la o masa-n bodega centrala, pai cine mai e la fel de prost ca ei ?!) am remarcat o domnita frematinda si tremuloasa, care parea ca ma astepta pe mine sau asa ceva. Dragutica, inca tinara, destul de ingalata si prost crescutaii, imbracata in ceva tricou si o fusta scurta si uzata de bluji, per total douazeci de lei. Tunsa scurt, vopsita blondiii si platinat in virf, da' altfel ochi vioi, sprincene frumos desenate (cu creionul)... mnoa.

Pin-am comandat si-am mai sporovait si ne-o adus mincarea ea s-o tot foit si privit si vorbit foarte incet si discret la telefon de mai numeroase ori asa, ca doara daca are telefon... Si-o chiar si comandat o cola, posibil sa fi fost A DOUA. Deci va dati seama. Am intrebat daca doreste cineva s-o invitam la noi masa, n-o dorit nimeni, asta este.

Moment la care apare... o a doua blonda. Pe ast-o stiu, cam de-aceeasi talie, cam la fel de saraca, cu mult mai multa vechime, face si ea ce poate. Tot tunsa scurt, tot blonda. Nu sedea (nu mai erau locuri la mese) da' statea in picioare linga usa si cu tot dinadinsul astepta pe cineva. Moment la care pe mine ma cam ia chefu' de mishteau, intreb chelnerita (o fata mai noua si speriata de bombe, uscata ca o scoverga) ca oare ambele fete l-or fi asteptind pe-acelasi tip ? Ilaritate la noi la masa, vai da' sa stii ca o fi trecut de cinci ori deja pe-aici (ca astea asteptau deja de-o juma' de ora buna in medie) da' nu-ndrazneste sa se-apropie, eu ma manifest uimit cadece sa nu indrazneasca, mi se precizeaza ca nu toata lumea-i eu, moment la care cineva observa un pulete sfrijit si ogirjit, in pantaloni scurti albastri si ceva tricou indistinct care pazea un cos de cunoi mai la cinci metri catre ceas. Inca si mai ilaritate generala, dupa care...

Pai dupa care vin persoanele asteptate. Adica, o gagica scunda si brunetica la masa primei fete, pe care am impresia c-am mai vazut-o pe vre-undeva, imbracata si ea cam in ton. Iar la masa noii venite (care intre timp apucase si ea in locul unor nemti care dejunasera, platisera si plecasera in treaba lor, maxim sacrilegiu sa se manince la bodega de servit ocola) o bruneta frumoasa si deosebit de vulgaraiv pe care iara am impresia c-am mai vazut-o.

Deci cele doua blonde nu asteptau ambele acelasi tip. Si nici macar nu asteptau un tip. Ci astepta fiecare cite o bruneta.

Dupa care o fost furtuna, s-o mai rasturnat una-alta, cre' c-o rupt un pom in fata la CEC, or cazut niste tigle...

Eu unul cre' c-o murit un drac. Ceea ce-nseamna ca-n Timisoara au mai ramas cel mult citi, vreo doi ?

PS. Ca tot vorbeam de vulgaritate, sa dam un exemplu ceva mai putin meschin :

vulgaritate

———
  1. Chivuta e tiganca care se ocupa cu negotul de haine vechi si vechituri in general. Stiti voi, second hand, adica toate chestiile pe care le purtati si nu-s "handmeid". Ca-s "vintage". []
  2. Dupa gestul stupid cit si extraordinar de vulgar de-a va verifica mereu sa nu va fi cazut noada o buna indicatie de proasta crestere cu milu' sub unghii e sprijinirea pantofilor cu toc pe partea din spate a tocului, o chestie la care orice tarancuta asezata se deda cu aceeasi placere cu care storceste paduchi, indiferent de sursa, ca-s ai ei ca-s ai iubitului. []
  3. E la moda acuma coafura scurta intre curvetul ieftin dat fiind ca vopseaua proasta strica parul, se despica la capete si tre' taiat. Moment la care putem chiar cita din clasici, ceva cu "De cite ori ti-am spus eu draga mea ca ai s-ajungi sa porti peruca alteia ?". Identificati autorul. []
  4. Dupa gestu' de a-si trage cheptu' rochiei peste tite, e un ce acolo, nu mai intru in detalii. []
Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

3 Responses

  1. Pah si continuarea?

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 31 July 2012

    Cam ce continuare mai doresti ?

  3. Mai sa fie ce studios esti.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.