Expertiza-n .ro face victime

Tuesday, 31 January, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Pe pasi. Pasul unu :

expertiza-loveste-1

Deci in conformitate cu numaratoarea Netbridge, referat.ro e pe locul 34 in online.ro cu 449`581 vizitatori unici intr-o saptamina (ceva mai mult decit Trilema).

Pasul doi :

expertiza-loveste-2

Deci specialistii referate.ro mai poseda chestii precum colinde si piese auto, carora s-au gasit sa le dea un link bun si relevant de pe site-ul de referate, unde se aduna multi oameni cu masini care au nevoie de-o piesa auto ceva eftin. C-asa-i la noi in online, industrie de talcioc.

Pasul a pardon. Si mai au si imparte.ro, o initiativa Vel Pitar. Unde li se livreaza clientilor fraieri (in cazul asta Vel Pitar) niste unici si niste clickuri exact la fel de reale ca si cei patru sute de mii ai referate.ro, doar ca mai bine targetati. Ginditi-va logic : daca un tip intrat alaturi de alte citeva mii de click-uri cumparate la kil pe pop-undere-n Brazilia nu e interesat de colinde sau de piese auto si nici de referate logic ca are nevoie de niste piine calda. Ca altceva ce mai poti cumpara intr-un talcioc oriental ? Minore, semeringuri, iconite sfintite sau piine calda. Asta e tot ce poate fi nevoie, si deci traficul de unici e targetat prin excludere. A, unicu' nu vorbeste limba romana ? Ma, voi tineti cu Activesot sau sunteti hateri ?

Ce-mi veni cu Activesoft ? A, pai... pasul trei :)

expertiza-loveste-3

Deci mail-ul catre adresa de contact indicata mergea de fapt la Miha Nastase, careia i-a fost sters contul de mail, Activesoft style. Ca nu mai lucreaza acolo. Da' stiti de cind ? Pai hai sa ne riscam si sa lansam un zvon neverificat ca de vreo sase luni azi miine un an, de pe la inceputul verii asa.

Deci, o jumatate de an tipii n-au mai primit nici un fel de email de la clientii doritori de publicitate si nu au remarcat asta. Noa din ce cauza credeti voi ? Din trei incercari si primele doua nu se pun (iar a treia-i din oficiu "pentru ca nu exista nici un fel de clienti doritori de publicitate", ca publicitatea se vinde pe frauda in .ro nu pe bune).

Pasul patru. Ce, credeati ca am terminat ? Heh. Ia sa vedem putin, cine-s Activesoft astia ?

Pai pe de-o parte detin o caruta de domenii :

  1. E-Transport.ro 36`000 unici/saptamana la inceput de Februarie in 2007, 53`643 azi ;
  2. Sfatulmedicului.ro – 75`000 / 614`799 ;
  3. Prieteni.ro – 44`000 / 14`967 ;
  4. Copilul.ro – 71`000 / 220`730 ;
  5. Clopotel.ro – 264`000 / 335`806 ;
  6. Calificativ.ro – 40`000 / 190`437 ;
  7. Referat.ro – 300`000 / 447`750 ;
  8. Jurnale.ro – 18`000 / 13`913 ;
  9. Crestinortodox.roi – 27`000 / 175`096 ;
  10. Studentie.roii – 200`000 / 164`346 ;
  11. Bursaasigurarilor.ro – 12`000 / 0 ;
  12. askmen.roiii – 34`000 / 19`464 ;
  13. vedeta.ro – 15`000 / 13.639 ;
  14. ziare.comiv – 166`000 / 797`359 ;
  15. colegiimei.ro – 17`000 / 58`834 ;
  16. bestmusic.ro – 48`000 / 129`177 ;
  17. e-referate.ro – 180`000 / 204`745 ;
  18. Clasa.ro – 3`000 / 0 ;
  19. 220.ro - 80`000 / 602`778.

Ce se observa din lista asta ? Pai s-ar putea observa citeva chestii. In primul rind ca relativ putine domenii dispar in cinci ani. Am vazut ceva portofolii de IP la viata mea, destule cu mii de titluri. Nu am vazut portofolii care sa mentina 17 titluri din 19 dupa cinci ani batuti pe muchie. Pur si simplu, nu exista asa ceva, evolutia naturala este ca-n cinci ani ramii cam cu unul hai maxim doua din zece. Nu cu saptesprezece din nouasprazece.

A, piata romaneasca "e imatura" si "are specificul ei". Sigur ca-l are : din cele 3`998`000 de vizite unice declarate de NCH intr-o saptamina pe portofoliul Activesoft reale sunt cam jumatate din cele de la 220.ro si probabil tot asa de la crestinortodox.ro, cam un sfert de la ziare.com si referat.ro si probabil inca o treime pina la un sfert din sfatulmedicului.ro. Adica vre-un milion asa, maximum maximorum. Restul e luft.

Alta chestie care s-ar putea observa ar mai fi ca exista nenumarate site-uri care pur si simplu stagneaza cinci ani - e-transport.ro, clopotel.ro, vedeta.ro, e-referate.ro, studentie.ro, jurnale.ro etc - vreo 8 in total. In lumea reala nu s-a mai vazut asa ceva, site care sa stagneze cinci ani ? Pisi, ori merge-n sus ori dispare, cine frant crezi tu ca-si aminteste cinci ani de-un site ? Poate ceva magazin online de nisa sa zicem, da' pseudo sm/ugc-uri a la studentie.ro/clopotel.ro ? Laissez. Da, da, stiu, piata romaneasca "e imatura" si "are specificul ei". Sigur ca-l are : luft.

Si-n fine am mai putea observa ca referate.ro, site-ul de la care a pornit investigatia noastra detine un solid 10% din totalul de luft aer impachetat si vindut de NCH. Sau cu alte cuvinte ca ar cam trebui sa se observe daca brusc nu-ti mai bat clientii la usa ca ai dat afara o interna care se ocupa cu vinzarea (pe bune acuma, ce firma de new media angajeaza copile sa faca vinzarea de prima linie ?!) si i-ai sters inboxu' si acum e tot luftu-n aer si aeru-n pom.

De ce le tot zic NCH ? Pai pentru ca aia sunt, puii tatii. Va explica robtex :

Netbridge.ro is delegated to two domain name servers, however one extra name server is listed in the zone. The primary name server is ns1.netbridge.ro. Incoming mail for netbridge.ro is handled by two mail servers at netbridge.ro themselves. Both are on the same IP network. netbridge.ro has one IP number (195.246.242.193) , but the reverse is hosting.netbridge.ro.

Newsletters.ro point to the same IP and also shares both name servers and mail servers. Softure.com point to the same IP and also shares name servers. http://Www.netbridge.ro, http://www.softure.com, hosting.nb.ro, hosting.netbridge.ro and redmine.netbridge.ro point to the same IP. A-arecords.ro, boom.ro, t3.ro, amindoua.com, anunt-auto.ro and at least 145 other hosts share name servers with this domain. Nchadvisors.ro share name servers under another name with this domain. Vodanet.rov share mail servers with this domain. activesoft.netbridge.ro, trafic.netbridge.ro, gw242.netbridge.ro, cr249.netbridge.ro, mx.netbridge.ro and at least 71 other hosts are subdomains to this hostname.

You might also be interested in domains looking similar: netbridge.ru, netbridge.at, netbridge.dk, netbridge.us, netbridge.nl and netbridge.com or the competitors: trafic.rovi and auto.ro. Also check http://www.netbridge.ro.

Netbridge.ro is ranked #1103672 world wide and is hosted on a server in Romania. It has 71 inlinks.

Sunteti edificati ? NCH sunt pur si simplu proprietarii a jumatate din mizeria de pe Internetul romanesc si autorii a vastei majoritati din tot spamul, toata frauda si toate porcariile orientale care se intimpla aici. Si-s facuti de investitori americani, ca sa va faceti o idee.

Ultimul pas :

expertiza-loveste-4

Nu va spune nimic numele de Boom Advertising ? Daca sunteti tineri uite am aici o prezentare mai veche, poate va amuza.

In concluzie ? Pai in concluzie ne intrebam cutotii impreuna oare de ce nu creste piata de online.ro.

Si ca un mic bonus : este ce fain sa primesti testimoniale pentru site-ul tau de spam de la ziare.com, site-ul tau de spam ?

expertiza-loveste-5

———
  1. Loller, si voi care credeati ca-i independent sau eventual in ceva legatura cu comunitatea. Ah ah ah, dulce naivitate-a inocentei. []
  2. Am ris deja, da ? E ok, mai ridem o tura. []
  3. Au fara indoiala fransiza in regula pe nume. []
  4. Probabil cel mai genial spamsite din istorie, a inceput ca scraper in cel mai nesimtit mod, lumea n-a stiut sa se apere - experti online, deh - asa ca a crescut pe continutul ziarelor si-acum face interviuri cu personalitati si produce materiale-n exclusivitate, doara-i outlet media mai ceva ca roportal.ro. Sau hotnews. []
  5. Vlad Stan, cit de parfumata-i istoria... []
  6. Da, sunt competitori :) Problem ? []
Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

18 Responses

  1. Anonimosu`s avatar
    1
    Anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Tuesday, 31 January 2012

    Ai uitat metahlead.ro

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 31 January 2012

    Si cinemagia.ro, si diverse, da' nu mi-am propus neaparat sa fac o lista exhaustiva cu sutele lor de rahaturi, era asa de ilustratie.

  3. "Did you Know ?
    The Romanian IT&C industry have a tradition since 1957, being the first country in CEE building computers of the first generation CIFA-1957, MECIPT-1961, DACICC-1962 . A powerful industrial sector was created at the start of the 70s, with licences and west-technologies from CII-France, Friden-Holland, Ampex, Memorex, Control Data – USA, having facilities of research, production, service, commerce, computing centers, where were working around 40.000 people.
    In that period the “made in Romania” computers were sold in Czech Republik, East Germany, Poland, China, Orient. The 70s tehnologies became moral used in 80s, beacause of the non-investing state policy. After 90s started to regenerate."

    Parca era rau comunismul asta.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 31 January 2012

    Ce tara-i Orient asta ? E membra-n EU ?

  5. pletzalcoatl`s avatar
    5
    pletzalcoatlinsigna de criptograf 
    Tuesday, 31 January 2012

    lolol moral used? Wtf?

  6. @mp:

    Mai au si alte talente la lolgleza:

    THE USERS: the Romanian Business User
    Companies own computers at the same level as UE
    Almost 90% companies have computers
    75% of the companies use Internet
    Over 60% use e-mail
    30% have own websites
    7% sell or buy online
    Over 95% of SME have computers and use Inernet services

    Domnu' Gamulescu s-a reprofilat prin Franta.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 31 January 2012

    @pletzalcoatl Center For Internet Businessmen.

    @Freud De ce nu se poate invata marketing la scoala-n Romania ? Pai pentru ca tipi carora le place sa creada ca-s antreprenori au experienta predatului la ASE. Ceea ce este gresit.

  8. Lmao parca erai impotriva la marketing. Acuma e o chestie pe bune da-s prosti aia care o studiaza?

    Srsly.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 31 January 2012

    Chestii complicate.

  10. h8r-e!

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 31 January 2012

    Butt ofcoars.

  12. Marketing e viitorul, mah.

  13. Bai deci ce pula mea fac politia fiscala si restul de baieti cu legea daca-i asa de usori sa-i gasesti pe teparii astia, boom, mxhost, etc?

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 31 January 2012

    @gheorghe Eu credeam ca suptu' pulii e viitoru'.

    Meanwhile in America "we can not create wealth by doing each other's laundry". Services sector deh.

    @A Baietii cu legea nu sunt oameni normali la cap, sa incerce sa aplice legea. Sunt romani muisti si cu "bun simt" care pur si simplu urmeaza proceduri, iar daca n-au proceduri e ok ca au "traditii" care-s tot aia. N-o sa vezi un politai facindu-si treaba pe bune exact asa cum n-o sa vezi elev la Bac rezolvind problemele. Recitind rezolvari preinvatate da, rezolvind ba.

  15. Lol de unde citasi aia-n engleza?

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 31 January 2012

    E "sursa: Internet", literalmente. Pur si simplu un slogan. Vechi.

  1. [...] de unici pe saptamina). Ma gindesc ca va prindeti voi. Daca nu putem eventual observa ca in online se cam fura. User generated content: În faza de teasing au fost lansate peste 10 cauze pe Facebook, având [...]

  2. [...] intimplatoare si inexplicabile despre care nu ne vom apuca sa vorbim "clientilor" pe care-i "consiliem" in cum sa "investeasca" pe "online" ? Mbine, luzarilor. Dar oare de ce nu creste piata ?! ?!?!?! [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.