Dobitoci de afaceri.

Thursday, 31 May, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Stiti cum toata lumea e "om de afaceri" dat fiind ca-i relativ dificil sa faci diferenta intre unu' care chiar este si dobitocu' mediu (pina cind se ajunge la poze sau ceva) si-atunci pula mea, de ce nu ? Orice pulete intrebat zice ca el ii "antreprenor" si gata inghetata. A, cum unde ? Online.

Noa, pe ideea asta sa va citez dintr-un blog de cacat tinut de-un anonim si abandonat de-acum patru ani. Nu-i dau link ca n-are rost si oricum nu conteaza plus ca deja o expirat, dar in principal pentru ca nu respecta regulile obligatorii pentru oricine exista online. Zice asa :

iulie 14, 2009
Jocul la bursă poate fi lozul caştigător
Filed under: 1 — afacereala @ 11:25 pm
Tags: afaceri, Afaceri pe timp de criza, bursa, bursa 2009 investitie, joaca la bursa, jocul la bursa 2009

Deci, jocul, bursa si lozul cistigator. Trei concepte care n-au treaba impreuna toate trei. Bursa poate fi un joc, da' atunci sensul termenului "joc" nu mai este compatibil cu sensul implicit in sintagma "joc de noroc". Bursa poate fi o chestie cu lozuri cistigatoare, da' atunci nu mai e joc. In scurt, trei chestii care nu merg impreuna decit daca esti retardat mintal si oricum nu ai criterii, orice se amesteca oricum oricind.

Din ce în ce mai mulţi români încep să îşi investească economiile pe piaţa de acţiuni, la bursă.

Asta este fals din mai multe motive. In primul rind pentru ca romanii nu faceau economii pe-atunci, ci luau credite. In al doilea rind pentru ca dimpotriva, din ce in ce mai putini. In fine, pentru ca ce-i aia "investeasca" ?! Romanii "investeau" intr-o casa, aia care nu "investeau" intr-o pitipoanca pe care s-o futa (un caz fericit) sau in niste papitoi obositi, ca doara "numa' un copil am, sa-i iau masina sa aiba succes la fete" (un caz nefercit da' mult mai comun).

Obiceiul nici macar nu s-a sfirsit odata cu boom-ul economic (sustinut, sa repetam ca e important, nu de economisire, ci de indatorare). Nu mai departe de saptamina trecuta aud un tip vorbind la telefon. Deci, tipul are ceva mica fabricuta de nu conteaza ce, si la celalalt capat al firului era un furnizor de servicii/reparator/ajutor de oameni cu mici fabricute. Si al meu ii explica ca "ba, sa fie cumva mai ieftin, fa tu cumva acolo".

Pe scurt, omul meu avea o problema la chestia care-i dadea de mincare si voia s-o repare cit mai ieftin cu putinta, de preferinta gratis. Sa i-o repare ala cu niste sirma ceva legata acolo si sa nu-i ceara bani (eventual il plateste el mai tirziu, sau cel mai bine il recomanda si altora si-atunci e ok). Sa-i bage ceva ulei uzat pe care l-o gasit in drum. Uite asa bine, ce mare chestie, mergi cu o punga, aduni ulei ce-or aruncat oamenii la marginea drumului, amestecat cu balega, praf, paie, ce se mai gaseste si-l bagi ala. Ce-i problema ?

Deci, fa tu cumva acolo. Asta in conditiile in care cu cinci minute inainte mi se laudase ca a) cit de multi bani o primit el de la un beneficiar si b) cit de multi bani o cheltuit pe o pizda care pe bune acuma, nici nu-i asa de frumoasa. Ce cap sa ai tu ca sa primesti o mie de euro, sa cheltui noua sute pe cercei la curva si din suta aia de euro ramasa sa incerci sa traiesti cu salam cit mai ieftin in timp ce instalatia care ti-a produs mia de euro e acolo, pe butuci, "repar-o tu cu niste sirma cumva sa fie ieftin" ? Mnoa, minde de "om de afaceri" de-asta "investitor la bursa".

Stra-bunicu', pe care de altfel l-am prins in viata, om care-o participat in doua razboaie mondiale cit si o petrecut zece ani punind traverse de tren in Statele Unite si lucrind in otelarie sa vina cu bani (in care interval nevasta-sa o murit, fiica-sa mai mare s-o maritat, el cind o revenit si-o luat o pizda de-o virsta cu fi-sa si erau gravide amindoua fatind simultan si astfel creind doua ramuri ale familiei de am eu si pina-n ziua de azi nepoate de-o virsta cu mine si veri de-o virsta cu tata) ne-o tinut pe toti sa asteptam cu masa pina o dat el de mincare la cai & vite. Ca de-aia avea el ce mincare sa ne dea noua, cit om fi fost de veniti de la oras cu masina, pentru ca caii & vitele. Iara puletii astia de "investitori la bursa"... ma rog, sa lasam ca numa' ma enervez.

Mai departe :

Cei mai mulţi aleg această opţiune deoarece, cu ajutorul unui broker bun, îsi pot dubla sau chiar tripla banii de la puşculiţă.

Anul 2008 a creat o adevărată oportunitate pentru cei ce işi permit să investească. Indicii bursieri arată că acţiunile cresc pe zi ce trece, iar cumpărarea unor acţiuni la bursă este o alegere argumentată.

Argumentata ii ma-sa. Vreau sa mi se explice cine le-o zis analfabetilor de compun in mare masura tara asta ca daca tu spui despre X prostie ca "ii argumentata" atunci ea chiar e argumentata sau ceva. Hai sa incercam si noi, poate iese. Crestinismul e o aberatie argumentata. Pfoai tati, ui ce de miracole, tocmai mi s-o transformat Perla Harghitei in Sec de Murfatlar!!!!

Anul 2008 o fo' o adevarata oportunitate si actiunile cresteau pe zi ce trece ?

Ma doare splina.

Category: Actiuni si Optiuni
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

9 Responses

  1. Aproape toti hipsterii la un loc`s avatar
    1
    Aproape toti hipsterii la un locinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Thursday, 31 May 2012

    Ceea ce dovedeste inca o data ca nu-s normal. Io in 2008 si-n anii in care zici ca se luau credite, imi bagam banii in chestii care produc si economiseam, iar acum cheltuiesc (adica imi fac case si-mi cumpar pamant, sau invers).

    Vorba lui Froid, salisedeie, sa joace si sa castige cutotii. Iar cumpararea unor actiuni la bursa (daca-i repetitiva) chiar este o actiune augumentata.
    Bai, deci cata rautate, pnm, rar mi-o fost dat sa vad ashea hater.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 31 May 2012

    Sa ti se ieie.

  3. Aproape toti hipsterii la un loc`s avatar
    3
    Aproape toti hipsterii la un locinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Thursday, 31 May 2012

    Dublu hater, pai ori suntem socialisti ori nu mai suntem, sa nu i se ia nimanui, salisedeie tuturor.
    Iar de luat, vad ca mi s-or luat deja ... sa-mi dai liiiiiiinsiiiiiignele 'napoooooiiiiii, sa mi le daaaaaai acuuuum, si tot ce-a fost intre noi doooooiiiiii, sa se prefaca-n scrum

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Thursday, 31 May 2012

    Da' ce io ti-am luat insigne ? Nu ti-am luat, ti-i fi scris tu rau imeilu'.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Thursday, 31 May 2012

    Noa pula c-am futut insignele. Brb.

  6. Mihai B`s avatar
    6
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Thursday, 31 May 2012

    :))

  7. toti are acelasi avatar?

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Thursday, 31 May 2012

    Da un ochi ici-sa.

  1. [...] Va pupa tati. ———The way these things are born in such situations -- some pre-existing people agree among themselves on a new nominative convention, "you know this thing you did ? we'll call it so and thus from now on". [↩]This, the same boy who showed up at the big deal maturity exam, the bacalaureat, one day early, and the organizing teachers, who all knew him, and his family, whom he all knew, personally, were befuddled. "What are you doing here [you weirdo] ?! Your turn's tomorrow! [Did you forget what day it is ?!?!]" They knew this, what his name is, where he belongs, they knew him. They thought they knew him well -- like mechanics know cars, mostly by the undercarriage .And he knew them, too. "Oh, I'm not here to take the exam" he said. "I'm here to observe". [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.