Despre ce-am facut ieri

Thursday, 26 July, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Sedeam in pat, dupa, si dind sa ma intind dupa ciocolatii constat ca... bre deci, mi-am luxat incheietura. Ca faceam determinari post factum la ala cu pozitiile secsualeii si am pus-o pe fata intinsa pe burta si io stateam asa cumva ca un fel de exponentiala sau logaritmica proptit cu punctu' de inflexiune-n nedeterminarea ei. Adica ridicat pe miini asa, ca o marmota gen. Da' sa stiti ca tot nu-i o pozitie diferita, adica-i ca celelalte sub aspectul care conteaza. Exact la fel.

Noa si cre' ca mi-am luxat incheietura miiniiiii. Ristu'. Da' chiar, nu merge ? Risturile si gleznele. Sau poate am scrintit-o. Mina, zic, ca prezervativu' n-o crapat (desi mi s-o intimplat si de-alea, asa ca de-atunci cind se apropie jumatatea de ora sau ceva dau jos si pun unu' nou, ca o ora intreaga nu rezista da-le-n fras de cacaturi). Sau poate am sclintit-o. Chiar, este difereta intre a scrinti si-a sclinti ? Sau a luxa ? Ca-n engleza sunt tot felu', sprained, spranked, sprinkled, dracu' le mai stie da' numeroaseiv.

Da-n fine, ii zic fetei, ca mi-am scrintit mina. Adica ristu'. Si ea foarte uimita ca "cum ti-ai sprained wristu'" ? Adica ristu'. Bai, zic, cum, uite o dadeam aici la laba (si-i arat asa cu mina cum ar veni) si cre' c-am tras prea tare. Ilaritate generala.

Noa si pe urma am discutat de literatura, ca fata aspira sa se faca sau daca nu se face macar sa fie scriitoare. Da' nu scrie. Ca-i haterita (pe sine insasi) si disdainful adica tot haterita, pe ce-o scris. Si nu se poate apuca sa scrie pentru ca nu vede cum ar sfirsi ce-o inceput si chiar dac-ar sfirsi nu vede cine-ar citi sau de ce i-ar placea sau alea alea. Deci si control freak, va dati voi seama sclava control freak ce chestii ies de-aici ?v

Mnoa si m-am apucat sa-i explica ca uite tu, scrisu' nu-i despre puletii care citesc, ei chiar nu intereseaza pe nimenivi. Scrisu' este despre el insusi, de-aia ii o activitate umana respectabila, ca nu depinde de exterior. Asa ca te apuci si urmaresti niste personaje, da' cu onestitate, sa vezi ce fac ele.

Gen, un tip urca scarile enervat si-i cam gras plus ca si-o scrintit o glezna si ajuns la usa nu gaseste cheia! Ceea ce-l enerveaza si mai tare, pastele cailor, el nu-i femeie sa nu-si gaseasca cheia ce rahat e asta, si-i mai cresc si titele, azi nu-si gaseste cheia miine ii vine ciclu' ce facem aici! Asa ca-si promite ca odata intrat isi va face un sandwich de-ala bun, moment la care gaseste cheia, intra si constata ca n-are sos cu hrean asa ca si mai suparat porneste pina la butic sa ia sos cu hrean si pe drum mai cumpara si niste peanut butter ca ramasese fara. Si cum trece el pe linga un laundromat pe calea de intoarcerevii constata ca o masina are chepengul ala deschis, asa ca intra s-o inchida.

Moment la care navaleste o blonda atoasa si cam ingalata pe tocuri ca de ce ii fura hainele, isi agata un toc la intrare, zboara la asta-n brate, se opreste-n sinul lui. Tipul ii explica biiguit ca numa' intrase sa inchida chepengu', ea incepe sa-si scoata rufele si se constata ca-s exclusiv bikini de diverse culori, in total 50 sau ceva. Ea-i explica ca-i pocaita la cine stie ce biserica ciudata din imprejurimi si-l descoase daca l-o gasit pe gizas si s-o renascut in viata, il tot invita sa vina la ei la biserica ciudatilor acolo, asta merge din lipsa de activitati in ceva zi cind constata ca toate femeile poarta fuste foarte scurte si bikini sub ele, devine suspicios...

Bre si actiunea poa' continua la nesfirsit, am creat niste personaje care functioneaza ca mici automatoane, le dam probleme de rezolvat. Ce probleme dorim noi, cade un acoperis, navalesc extraterestrii, iese Juan Armando presedinte-n Elvetia, sunt ca niste bile de otel in care tragem cu gloante si ricoseele sunt scrisul. Putem sa-i dezvoltam daca dorim, in sus sau in jos, se apuca de scoala, se apuca de droguri, putem s-o facem catastrofic, ii moare unuia pisica si asta-l transforma din el intr-un alt el foarte vag asemanator, putem sa-i tinem ficsi, putem sa-i variem usor intre niste limite, orice dorim si orice avem chef.

Scrisul e o indeletnicire fiziologic banala, nu se poate pune problema de-un talent de "a scrie". Se poate pune problema de un talent de a scrie bine, da' astea sunt strict problemele cititorilor, din punctul de vedere al atletului fuga e la fel de fuga, obositoare, placuta, ce doriti dumneavoastra si daca el ii jamaicanu' care cistiga olimpiada an de an si daca el ii grasu' abject care scoate limba dupa cinci metri parcursi la pas sustinut.

Sigur, intre niste limite se poate invata a scrie bine, atita ca nu-i clar care ar fi alea, nu-i clar cum si de la cine (sau mai ales de ce). Scriitorii buni nu-s neaparat profesori competenti tot asa cum fotbalistii buni nu-s neaparat antrenori competenti sau sopranele bune profesoare de canto. Venitii din drum nu-s neaparat rai, chit ca mai rar ai sa gasesti profesoara de canto fara ureche muzicala. La scris e insa naspa de tot, cei mai buni profesori de scris sunt in general chestii stupide (in sensul mineral al acestui termen) din realitatea imediata. Scrisul se poate invata de exemplu de la pasari, care nu stiu scrie. Da' cinta, si daca sezi intr-o pajiste si ai rabdare exista posibilitatea sa te prinzi de ce nu se plictisesc in pula sa tot trilaie. Chiar asa, de ce nu se plictisesc ? Voi nu v-ati plictisi ?

Deci, a scrie bine se poate invata, intre niste limite, atita ca o preconditie e a scrie. Adica cine nu respira, ori ca-i mort ori din ce motiv nu poa' invata sa fluiere. Fluieratul e o pricepere rezervata exclusiv pneumatizatilor. Si-atunci bineinteles primu' pas in a invata o fata sa scrie e sa o lamuriti simultan ca scrie degeaba si fiziologic.

Ceea ce... mnoa, aduce-ti-mi excavatoru'.

———
  1. Voi obisnuiti bomboane fine de ciocolata dupa, apropo ? Sau poame sau ce ? []
  2. Ca eu asa fac, sa stiti, intii scriu si pe urma masur, si cu toate astea uite ca nu mi se-ntimpla sa ma faceti de ris (prea des) deci sper ca va doare vena haterului in creierii capului din acest motiv. []
  3. Bai frate, cind introducem si noi ceva gen wrist ? []
  4. Si apropo de care chestie, stiti ca ei nu au conceptu' de "febra musculara" ca atare ? Daca am fost mintiti in scoala de autosuficienta profesorilor de sport ignoranti in cele medico-legale ? A ? []
  5. Nu da' pe bune asta noapte am visat ca o calcam cu un excavator, cu senilele. Ca subconstientu' meu e figurativ si la curent cu viata de zi cu zi, nuca al altora. []
  6. Lecturi suplimentare. []
  7. Inteleg ca toate astea vi-s concepte straine, da' io n-am ce va face, voi v-ati ales sa traiti in Africa unde nu exista nici macar magazine sau orice altceva. []
Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

10 Responses

  1. Lol ce dileme existentiale ai cu pasarile.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 26 July 2012

    Io-s in soc sa constat ca titlul "despre ce-am facut ieri" e unic pe Trilema. Ce plm de blog de cacat e asta frate.

  3. @ Mircea Popescu:

    Ce mama tuturor dracilor din lume?! (care pare sa se fi pripasit aici, pe Trilema), ca abia acum am vazut si eu...ca-mi pare ca-i musai negresit sa ne intersectam in intrebari sau ce?!...

    Ei bine, am si eu o intrebare la care-s datoare un raspuns catre un prieten care m-a chestionat asa, intr-o doara, intr-o noapte indiminetita (ori intr-o dimineata noptateca, asta nici ca mai conteaza) de ce nu merg vrabiutele (ca ele topaie...)?!

    Nah...eu mi-am propus sa incerc sa furnizez cat mai grabnic un raspuns la intrebarea despre triluri, doar-doar gasesc pe cineva sa-mi explice de ce nu merg, ci topaie, vrabiutele?!
    :-)

    @ Freud: Psssssst, vorbeste in soapta, ca mai au si altii dileme existentiale cu pasarile, nu ne deranja, suntem mai multi...:-)))

  4. Incheietura exista doar la mana, deci functioneaza exact ca wristu'. Incheietura piciorului e glezna.

  5. daca faceai tenis de camp invatai ca racheta nu se controleaza din incheietura.

    @ioana
    topaitul e un mod particular de mers.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Thursday, 26 July 2012

    @ioana Vrabiutele nu merg ci topai pentru ca le trece pipi. Ori ele fiind pasari nu pot face ca n-au pe unde.

    @Dr.A Io racheta o controlez din incheietura soldului care neexistind in limba romana ma aflu in incapacitate de impotenta. Trista viata.

  7. Priviţi la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în hambare, şi Tatăl vostru Cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult altceva decât ele?

    Donu

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Thursday, 26 July 2012

    Nu. Pentru ca eu cind imi vine sa ma pis, ma pis.

  9. Ionu Ionescu`s avatar
    9
    Ionu Ionescu 
    Friday, 3 August 2012

    Interesante activitati:)

  1. [...] Doara numai ca, spre a fi vrednic sa primesti incredintarea stapanirii cuiva, e musai sa fii puternic, atat de puternic incat sa-ti poti privi in ochi limitele si sa-ti sti talmaci, indreptatit, visele… [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.