Deci nu exista prosti online - exercitiu practic

Friday, 31 August, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Va amintiti prostia aia de-am scris-o eu mai demult ca cica nu exista prosti online, intr-o evidenta negare a evidentei coroborata cu aspru trolaj al cititorului cum ma indeletnicesc eu spre rusinea mea. Plus ca eram beat.

Noa, si va mai amintiti de asemenea bucatica aia cu "Eu sunt un prost. Luati aiurelile pe care le-am scris mai sus ca atare." ? Ca i-o aplicam intr-o vreme in disperare de cauza unui magar care mai comenta pe-aici.

Bun. N-o sa ghiciti niciodata ce-a mai urmat. Adica, v-o amintiti pe pizduta aia increzuta cum aviatoare ? Sau pe pizduta aialalta, idem increzuta si ceva mai vivace, de-mi facea intr-o vreme pizza si-i mai reparam din proza dubioasa ? Ma gindesc ca vi le amintiti. Ce vreau sa zic cu asta e ca pe baza istoriei v-ati astepta pe buna dreptate de altfel la niste reactii tipice de om prost.

Nu putem zice ca ele au lipsit cu desavirsire : cetateanu' si-o petrecut citva timp incercind sa se convinga pe sine (eventual pe cit posibil prin intermediul convingerii altora) ca io is un om rau. Teoretic, asea. Dupa care s-o plictisit de asta si s-o apucat sa-mi demonstreze practic. S-o dus el frumusel pe fain, s-o luptat cu masinaria pe viata si pe moarte, probabil cu gindu' sa-mi dovedeasca cit de fals, gresit si eronat e TOTUL. Tatatat ce-am zis io. Ca la procesele de partaj in provincie si-aici.

Chestia asta l-a scos premiu-ntii cu coronita pe primu' loc fo' luna-doua, atita de suparat o fost. Si-a luat niste bani, a cunoscut niste oameni si-a descoperit o chestie... cum sa va spun io... o chestie oarecum trista. Si anume : atita timp cit sezi si nu faci nimic frustrarea si nefericirea adunate natural in creierii capului ca rezultat al mucezirii abilitatilor tale, atita cit sunt ele, te inclina intr-o anumita directie. Atita timp cit nu lucrezi nu poti fi altceva decit hater, ca n-are cum altfel. De-aia paralizatii in scaun cu rotile devin niste caractere infecte in timp, oricit de simpatici erau ei pina umblau.

Da' odata ce te-ai apucat sa lucrezi, si-aici e buba, odata ce te-ai apucat sa lucrezi nu-ti mai vine sa fii hater. Adica, unele chestii te enerveaza ca si pin-acum, de esti capabil sa dai cu brisca-n zid. Da' alte chestii nu. Si multe chestii iti apar undeva asa, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Odata ce te-ai apucat sa lucrezi ai aplicat deja niste criterii de disjunctie asupra lumii, ca asta-i minunea teoretica la lucru, nu poti lucra fara a deosebi, si pentru a lucra trebuie neaparat sa deosebesti nu intre doua multimi din care una vida si cealalta egala cu totul, ci intre doua multimi in care fiecare contine cite ceva.

Odata ce te-ai apucat sa lucrezi, cu alte cuvinte, ai o investitie-n lume, si nu-i mai esti strain, si cu asta gata s-a dus tineretea ta cit si libertatea ta cit si orice sperante la divinitate pe care pe buna dreptate le nutreai copil fiind (pina pe la fo' sase anisori asa, sa zicem, da' la unii se prelungeste). Odata ce te-ai apucat sa lucrezi esti prins, si de-acum incolo... vei lucra. Cu rezultate in principiu tot mai bune, si sa vezi chestia chestiilor : se tot extinde, ca un cancer.

Initial te apuci sa muncesti ca sa-i demonstrezi unui idiot (subliniati cu rosu!) ca ii un idiot. Si pe urma nu-ti iese, da' nici nu mai poti sa revii de unde-ai plecat. Si-asa incet-incet pe nesimtite te trezesti ca de unde tu n-aveai curaju' sa te arati in fata lumii mai mult decit cu o poza imprumutata de cine stie de pe undei sau vre-un "filmulet funny" iata ca mai nou scrii dom'le. Chestii. Cine ar fi crezut!!!

Rezultatele nu-s neaparat proaste. Vreau sa va citez doua pasaje :

Se uită el mai atent peste poartă (că nu vede bine săracu, mai mult te cunoaşte după casă) şi-mi zice:
- Apoi cu galben îl faci?
- Da ce are?
- N-are nimica, da dai şi în baie?
- În baie nu mai dau că nici n-o trecut anu de când am dat, îi un albastru fain şi oricum n-am vopsea de ajuns.
- A, păi atunci nu mere.
- Cum nu mere?
- Păi cum faci cazanu într-un fel şi baia rămâne într-altu? Îi fain să fie tăte de-o samă, ce-o zice lumea când intră la tine în baie?

- Da să nu zici că ăla-i cazanu din baie pe care-l văruieşti.
- Ba cazanul, da de ce?
- Tiii! exclamă ea şi-şi face o cruce de parc-ar fi văzut fantoma de care povesteşte Sandu din deal. Dapoi unde-ai văzut tu cazan albastru?
- Cum unde? o întreb eu. Păi aşa am şi în baie…
- În baie şi în cameri mere da la cazane? Cine-o mai pomenit cazan albastru?
- Da atunci cum? zic eu oprindu-mă din lucru şi întorcându-mă către ea.
- Apoi să-l faci şi tu o culoare închisă. Un brun ceva, ori un crem, ori ca un maro închis… cum vezi că îs toate cazanele. Ori măcar un roşu întunecat. O culoare care să-ţi placă. Da nu albastru…
- Hmm, fac eu. Tu nu zici rău.
- Păi şi când le cumperi îs aşa. Treaba ta, fă cum vrei, io numa zic… zice ea şi-şi vede de drum.

Voi poate ca sunteti ardeleni sau poate ca nu sunteti, da' eu mi-s si va spun o chestie : dialog mai autentic decit in pasajele astea doua nu ati vazut si nici n-o sa vedeti ca n-aveti unde pentru ca nu se poate. Deci, admirati abilitatea unui Rebreanu ori ala cu Moromete cum pleazna-l cheama de-a reproduce dialogurile taranilor ? Fis fis. Astea sunt, aici dinsus, autentice si adevarate asa cum se gasesc ele, surprinse fin si curat de-o ureche care s-o jucat pina acum mai degraba steril de-a koan-urile si spiritualitate estica.ii

Deci, cind ajunge baba la "cum vezi ca is toate cazanele" nu se transmite acolo o simpla opinie sau o simpla hachita de baba, e o intreaga filosofie data toata in doua vorbe, e motivu' principal pentru care mai devreme sau mai tirziu tot vom ajunge (cu regret, ca nu-mi doresc, dar e idem inevitabil) sa ne despartim : n-ai cum dom'le explica ce va sa zica asta cu "cum vezi ca is toate cazanele". Nici macar verbele auxiliare n-au acelasi sens si-acelasi uz dincoace si dincolo de Carpati.

Da' sa revenim la tema noastra : nu exista prosti online. Exista idioti in diverse stadii de coacere.

———
  1. Ca asta-i problema aici, toti puletii care "ei n-au blog" cica si "n-au ce sa scrie" cica is timorati pina la teroare de exact sfiala virginului in fata pizdei : cum sa dea ei ceva din ei insisi afara la examinarea publica!! Dar daca vor fi inadecvati ?! Daca nu-i bun, daca nu-i suficient, daca nu se recunosc in rezultate, daca ride pizda de ei ?! ?!? ?! []
  2. E steril pentru ca aia-s departe, si atita timp cit nu se-aude-n viersu' sticletelui si sunetu' joagarului n-are cum fi altfel decit steril. Sper ca ma-ntelegeti cum zic. []
Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

2 Responses

  1. Ai exagerat cu aprecierile dar mulţumesc de recomandare.

  1. Deci nu exista prosti online - exercitiu practic pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Noroc cu Hapi pentru ca altfel nu-l vedeam probabil niciodata....

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.