Deci gagica are talent

Sunday, 15 July, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Dupa o zi in care nu mi-a fost ingaduit a sedea si-o noapte in care-am dansat fara drept cu o marioneta ce nu obosea, dupa ce-am mestecat uruiala de peruzea si cuburi de nea am cazut in genunchi, am latrat ca o catea, m-am descusut, despletit, detruit si apoi intr-un final am adormit dusa cu capul pe talpa sa. Si-am visat.

Se facea ca ma abandonasem pe mine, strivita intre cer si pamant, la marginea unui lan de floarea-soarelui, unde cainii infometati ar fi putut sa se indestuleze din mine ca din lesul unei prostituate de care nu-i mai pasa nimanui.

Intinsa acolo la dispozitia oricui, pata de hidrocarburi cazuta din cui, arlechin sui c-o palarie hai-hui auzeam din departari vocea unui vesnic soldat in ureche, soptit : Itak, tebe ne zaplachu ja: no esli ty prostaja bljad', to znaj: za chest' dolzhna schitat' znakomstvo junkerskogo huja!

Ca o maree de metal topit m-am ridicat, m-am aruncat si m-am zdrobit intr-o mie de pasari cu cioc ascutit, cu penele negre, cu croncan gresit. Toate-au zburat intr-un stol elegant, fiecare din zbor si-a ales un amant, toate s-au prabusit alarmant disparind pentru totdeauna, jenant. Luxuriant.

Mai apoi fiecare amant insarcinat, umilit, schingiuit, obidit s-a lasat pe-o parte, pe vine-ori pe spate si-a fatat cite-un singur vierme urit si scirbos, cu ochii-n spinare si sufletul ros care s-a dus, tiriit, spre frumos lasind in urma-i bale si-eros cit vedeai roata cu ochii in sus si in jos.

In frumos toti s-au unit in cocon, un singur cocon helicon adus drept plocon - cum se vadeste-n stravechea bucoavna de-i zice Necronomicon - tocmai conceptului vazut drept dodecahedron si-nteles d-etalon. Defectele lor, instinctele dor, insectele unor istorii de-amor s-au adunat siroind dimprejur, cu o bila imensa infipta in cor si-au explodat percusiv, concluziv, destructiv desenindu-si pe buzele moarte un tiv si-o structura apocaliptica de element normativ.

Dupa care cu toti-au plecat si m-am regasit cind m-am cambrat, daulata si-ngusta si moarta sadea. M-am ridicat, m-am curatat, cocotat in protap si-am strigat : Iata, exist, va asist si sunt Christ!

Atunci imediat m-am trezit si ciupindu-mi un chist m-am inclinat celui pe care am stat, celei pe care voi bea, mamei si fetei de acadea si-oricui alt a mai vrea.

Va salut, draga mea, dintr-un vis, de pe canapea.

Category: Cuvinte Sfiinte
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

One Response

  1. [...] Te salut, drag prieten, eu ce-am scris, (zemuind, hohotind, mistuind, biruind) carnea mea… Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this. This entry was posted in Uncategorized by ioana75. Bookmark the permalink. [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.