De vise

Saturday, 12 May, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Daca tot ne cere-un cetatean (asa in modul stingaci in care cer barbatii chestii) sa dam obolul critic pe tema cu legionarii, pai hai dara sa vorbim despre vise, ce ne costa ? Oricum alta treaba n-avem cum nici alta ocupatie nu se poate.

De la inceput sa ne punem sub pavaza unui jidan, ca nu cumva sa ne duca ghiavolu' antisemitismului si horticulturalienilori astora in ceva desert de ignoranta (cu care ocazie hai sa ne pisam putin si pe asa-zisele legi ale chestiei asteia care se crede stat roman : n-a existat bai nici un holocaust, jet de-aici cu ordonanta 31 a lu' peste prajit. 卐 卐 卐 ftw etc). Da' revenind, zice jidovu' precum urmeaza :

It is forbidden to have a course in nonsense. But the history of nonsense, that is scholarship.

Lieberman il chema, l-am mai mentionat pe-aici, baiat destept. Deci sa fie clar din capu' locului ca in acesti termeni discutam problema cu legionarii-n Romania : ca istorie a timpeniei. Nu ca timpenie indesine, ca asa ceva-i interzis. E interzis nu in sensul ca de vre-o lege anumita - nici nu se pot da legi care sa interzica asa ceva, si cine-si inchipuie ca ba da e un imbecil cu ma-sa cu tot - ci de insasi functionarea ratiunii, e interzis in sensu' ca nu-i posibil.

Bun si-acum, hai sa vedem visele, frumos anumarat ca la scholarship de-ala de care noi n-avem in limba romana.

Visul nr 1 :

O definitie a dat-o Ernest Maftei, Dumnezeu Sa-l ierte, dupa multi ani de reflexie asupra fenomenului este una mult mai clara . Lauin Interviu cu Eugenia Voda aceasta a intrebat daca mai sunt legionari in Romania:

«Sunt. Cred ca vreun milion sunt sigur». «Cum? Unde?». «Pai la dealuri, zac, asa…».
Noi, sa va mai spun sheva, nu aveam doctrini. Doctrina noastri era credinta in neamul romanesc. Daci, acum, pi la dealurile noastre mai vez tarani vrednishi, aia sunt legionari! Orsi roman dintr-o bucati, cari nu furi, nu ucidi, nu minti, cari mai ari credinti in Dumnezau si in neam, i legionar! »”

Asta era ideea de legionar. Practic incercarea de oferi romanilor o platforma prin care ei sa devina ceea ce s-au vrut de la inceputuri: oameni buni, demni si puternici.

Chestia asta-i cam asa : orice grup care-o aspirat la puterea totalitara (subliniem ca-i important) s-a prins mai devreme sau mai tirziu in istoria sa ca e o idee buna sa incerce sa se identifice cu insasi esentele. Biserica, ortodoxa, neortodoxa, verde galbena sau albastra, si-aici ca si-n toate locurile a ridicat aceasta pretentie perfect nefundamentata si absolut ridicola. Comunistii nostri neaosi confiscasera "patria", "patriotismul", romanitatea, progresul, dezvoltarea, propasirea, sporirea&cresterea si tot restul. Comunistii teoretici ai lui Huxley Gamwell Orford ala exact idem si la fel. Nu ma mira atunci ca si prapaditii astia ridica aceeasi aiureala. Ma amuza oarecum faptu' ca nu le-a picat fisa atunci din timp, ca vorba ceea, doi-trei batrinei venind acum, un secol azi-miine de la ziua faptei sa explice ei ce-ar fi trebuit sa zica... esprit d'escalier ii zice-n franceza chit ca n-am idee daca mai supravietuiesc legionari vorbitori de-asa minune.

Altfel, se pisa taranii aia ramasi pe dealuri, oamenii de bine si-asa mai departe pe prostia asta cum se pisa pe toate celelalte, de la facerea lumii ne-ncetat incoace. Mereu se vor gasi muste la arat care sa se aseze pe plug, sa gifiie vizibil pentru camera si sa explice cum ii cu dificultatile foncirii. De ce se vor gasi mereu ? Pai pentru ca strategia nulitatii draga : oricum n-au nimic de pierdut. Musca maninca din gunoi si infuleca cu placere cacat, ce-o s-o rusineze acuma, faptu' ca din cinci milioane de plugari unu' poate ca-i pe-aici dinainte de inventarea plugului si-a ride de ea ? Ete fis, musca rusinata o sa vedeti acuma.

Visul nr 2 :

Legiunea e oarba la tot in afara de sufletul omului, caci daca acesta este curat, orice atac asupra lui este un atac impotriva lui Dumnezeu si legiunea nu va sta deoparte.

Naivitatea asta ne-o demonteaza cu generozitate un tip traitor acum niste ani, mult inainte sa se nasca astia pe care-i propavaduieste cetateanul, mult dupa mine. Zice el asa :

the thought of man shall not be tried for the devil himself knoweth not the thought of man

Il chema Brian, si-o fost judecator la curtea suprema valeat 1477. Stiti voi, pe cind ii invatau dacii pe saxoni cum sa sufle-n cur la oaie.

Nu exista, mai draga, povestea asta. Sufletul omului e-nchis discutiei publice, si a incerca sa intemeiezi o doctrina politica pe "suflet" e aproape la fel de absurd ca si orice alta incercare de socialism (ca despre asta vorbim pina la urma, nazi vine de la nationalsozialismus si legionarii nostri erau un fel de socialisti exact la fel de tembeli ca si ceilalti - cum is de exemplu socialistii de ambe extreme din Grecia azi). Sa-ti inchipui tu ca de-aia c-o murit Zelea Mesia s-o imputit lucrurile la constructia ta defecta e semn de grava inocenta mentala - cam la nivelu' la care de te fute careva nu-i clar de n-o fi fost viol ca tu nu prea ai imperium sa iei decizii de-astea.

N-are legatura nici cu faptu' c-o murit prostu' ala (si fara discutie posibila Zelea Codreanu era un putoi cordit - sau mai pe larg un individ de o inteligenta medie iara nu stralucitoare, cu o educatie mai mult lipsa, da' cu niste figuri in cap complet nejustificate si precum s-a vadit absolut periculoase, in primul rind pentru el insusi) cum n-are legatura nici cu "agenturili straine", ca remarc cu maxim amuzament ca-ncolo bate, si Ceausescu credea ca de la agenturile straine nu merg ideile lui economice. Cum de altfel idem credeau si probabil inca mai cred daca n-or fi murit toti prostii din toate locurile. Ca sa-l citam pe un necetatean (cum au stabilit contemporanii lui, patrioti de-astia neaos de imbecili de-ai nostri, cum le sta de altfel si bine) :

Ca baba chioară punînd tingirea pe pirostria șchioapă; cînd se răstoarnă tingirea’n foc, se crucește baba, și scuipă și caută’n spuză urmele Necuratului - care i-a răsturnat hiertura.

Dracu' v-o rasturnat hiertura de pe pirostria schioapa, mai mereti si cintati la alta masa.

Sper c-o fost clar si lamurit, iara daca n-o fi fost nu-i nici un fel de problema : timpul le lamureste pe toate.

———
  1. Sau cum se numea, Lolocaust ? Chestia aia de s-o allegedly intimplat, zic. []
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

33 Responses

  1. Chestia asta-i cam asa : orice grup care-o aspirat la puterea totalitara (subliniem ca-i important) s-a prins mai devreme sau mai tirziu in istoria sa ca e o idee buna sa incerce sa se identifice cu insasi esentele.

    Şi asta ce dovedeşte, apropo de "visul nr 1"? Păi... nimic.

    E ca şi cum Maria ar declara că-l iubeşte de numa' pe-al ei Ionel Columbeanu iar tu-i spui că orice profitoare ar declara asta. Bun, dar de aici nu rezultă că Maria-i profitoare. Mai trebuie să arăţi şi că nu-i posibil să iubeşti pe cineva cu bani, altfel enunţul tău precedent e tendenţios.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 12 May 2012

    N-am retinut ca am sarcina sa "dovedesc", eventual la un nivel de complexitate arbitrar setat de oricare se nimereste prin zona.

  3. revin cacuma nam credite si nu vad nimic

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Sunday, 13 May 2012

    Aici te-asteapta.

  5. Pai bine eu sunt un visator, am ales doar ce mi-a placut si aia am pus in fata iar chestiile nasoale le-am bagat in decorul cel mai indepartat. Nu ti se pare normal? Nu am vazut pe liberali sa vina prima data si sa-si ceara scuze pentru ce a facut PNL interbelic si apoi sa-si exprime programul cum nu am vazut pe nimeni.
    Am putea spune ca o echipa de mercenari este cu mult inferioara unei echipe de militari angajat cu contract in cazul unui conflict iar amandoua sunt superioare unei echipe de conscripti.
    Si cam asta e ideea de baza, ca sistem sa zicem. Legiunea nu a pornit ca partid politic domnu.... popescu. Totul Pentru Tara a fost infiintat ca expresie politica a legiunii si pentru a-i apara drepturile. Ca la legionari scrie ca legile tarii se respecta si evolutia este una grassroots nu una prin revolutie.

    De asemeni dreptul la opinie este garantat. Dupa ce au fost tratati cu cea mai mare cruzime din toate organizatiile politice din Romania EXACT pentru opiniile lor cred ca ei ar fi cei mai in masura sa explice importanta opiniei.
    Ma refeream la faptul ca legiunea apara pe cei ce au nevoie de aparare, indiferent de etnie, religie, culoare, etc.

    Insultele astea gratuite bat a trol si nu ma inereseaza.
    Codreanu a muncit, a luptat si a facut tot ce a putut, a fost martirizat (martir= om ucis pentru credinta sau opiniile lui) Cum aplauda PNT si PNL cand comunistii ii haituiau pe legionari? Ce mai fericire pe ei. Cand le-a venit randul lor s-au trezit.
    Legionarul nu este interesat prea mult in electoratul PSD, PNL, PDL etc. Este interesat de celalalt electorat, ala care nu se duce la vot. Acolo e puterea, si acolo trebuie lucrat.

  6. Ce scuze ma.

    Lasa ca e mai bine ca ne-a scapat Iorga de Zelea si restul de idioti sau la ce te referi tu, cred.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Sunday, 13 May 2012

    @cipslim Pai esti un visator, noa. Nu-i o crima.

    Ceausescu o fost martirizat ?

    Nu retin sa fi protestat legionarii ca de ce si-o alocat comunistii rezultatele taranistilor in alegeri. Ca asta e aici punctul, cu sau fara partid, miscare, cacaturi, taranistii or cistigat alegerile. Nu socialistii de stinga ai lu' Pauker si Bodnaras, nu socialistii de dreapta ai lui Sima. Ce povesti is astea, cadece nu s-or plins liberalii auzi colo.

    Si Nixon teoretiza asta cu majoritatea tacuta. E o fata morgana a politicianului, eterna si inubliabila aparent.

  8. cine ca protesteze? aia morti? Aia din puscarii? hai sa nu mai vb prostii ca nu e frumos.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Sunday, 13 May 2012

    Mai da' are niste proprietati metafizice partidu' asta care nu-i partid de-ti sta ceasu'.

    Deci, cind se imparte cinci litri de ulei la fiecare partid ei is doua partide. Cind se plateste impozit zece lei de fiecare partid ei nu-s partid. Cind vine plata intretinerii ei nu-s acasa, cind se dau ajutoare ei is acasa, cele doua se pot intimpla la rigoare chiar simultan.

    Io zic sa te hotarasti la un capat si sa te tii de el. O fost sau n-o fost partid, o fost sau n-o fost organizatie criminala, o fost sau n-o fost niste politruci tristi fix cum is ai lui dan diaconescu de azi (care apropo, e un zelea codreanu chiar mai reusit) si asa mai departe.

  10. tu cu ce gand ai scris articolul asta? cu hai sa discutam sau cu hai sa va demonstrez ca legionarii is rai, ametiti, ipocriti si criminali?
    ca sa stim cum stam.
    Ca dupa cate vad eu tu ai o opinie formata si nu vre sa mai accepti alte opinii pa sistemul deja am scris cartea de istorie, nu o mai schimbam acuma, dai in pula mea pe arheologi ca ei nor muncit la cartea mea?
    Tu nu intelegi ba in ce stare era organizatia asta? Ca dupa ce io casapit Carol 2, cand au revenit in legalitate nu mai ramasesera decat un comandant legionar pe 4 judete? Ca fizic nu mai erau, erau morti. Au ramas doar cei tineri care ori nu se stia cine sunt ori nu au reusit sa-i prinda.
    Apoi, dupa ce pleaca Carol vine iar legiunea si oamenii au zis: legionarii aveau dreptate, iote ce s-o facut in tara asta cu partidele curului si regele pulii, am pierdut o gramada de teritoriu pe degeaba, rusii omoara tot prin Basarabia, Horty zapaceste prin transilvania si noi ne indignam.
    Si atunci legionarii ramasi in viata au incercat sa-si refaca organizatia si partidul. Dar astia erau ramasitele, ca daca maine ii omoram pe toti din PNL de la varf si maine le zicem sa refaca partidul si sa vina la putere or sa faca rahatul prastie, ca nu au cu cine. Ei ar vrea dar sunt neputinciosi.
    Sima, si asta i se imputa in primul rand, a acceptat inregimentarea en masse in organizatie si au intrat ca la Diaconescu in partid (in pofida regulamentelor care spuneau ca un legionar nu se face peste noapte) Si ala s-a bucurat de puhoiul de oameni si a pierdut controlul, din organizatia stricta si controlata pe care o stia Antonescu si pe care se baza ca sa controleze tara si sa o duca in razboi s-a trezit cu niste tineri inflacarati care nici nu stiau in ce se bagasera la butoane, reprezentantii unei gloate diforme aproape anarhice. Apoi legionarii, inexplicabil se revolta impotriva guvernului (ei erau guvernul) ca asa ii zice: rebeliunea legionara. Cum ar fi in decembrie 89 a fost rebeliune comunista. Antonescu a procedat la o lovitura de stat armata. Si iar legionarii la bulau, prin lagare, prin afara tarii, etc. Dupaia Antonescu le-a zis astora: ba voi vreti sa luptati pentru tara? Evident ca doreau, si i-a trimis pe front. Cati s-au mai intors de acolo au fost arestati si bagati la bulau.
    La alegerile alea de care spui tu, din 1946 nu a mai participat nimeni ca nu mai era cine sa participe, toti erau prn tribunalele boborului. Si cum de nu s-au indignat nesimtitii in presa centrala domle? Trebuia sa scrie la ziar ca ei sunt impotriva domle!

    DAR! ideile si istoria ne-a ramas. Cativa oameni in viata au ramas, si toti cei ramasi au ce sa spuna. Toti sunt exact cei pe care nu poti sa-i inscrii la Vina Batranilor.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Sunday, 13 May 2012

    Da' mei, io n-am o opinie formata ca nu pot sa am ca nu-i inca clar despre ce discutam, adica subiectu' tot cliveaza-n planuri si aluneca-n directii.

    Daca discutam despre icoana din sufletu' tau, ca asa ti-ai ales tu sau ti s-o nimerit tie ca cel mai frumos bloc din lume sa fie A 16 de pe strada nustiucum, din orice motiv de-asta anecdotic de accident istoric aia e ok, da' nu prea avem ce discuta dincolo de trolaj mai simplu sau mai complex.

    Daca discutam de icoana din sufletu' tau, ca asa ti-ai ales tu acuma sa numesti binele din lume sau chestii asta-i deja o discutie de psihologie, nu de istorie, putem face misto fie impreuna fie separat ori de naivitatea ori de aculturalitatea care te-a adus aici.

    Daca discutam de accidentul istoric al labarilor care si-au zis legionari in Romania atunci istoria dara ca-i gata scrisa, dat fiind ca faptele-s in trecut si n-ai cum tu cu interpretari si discutii ulterioare sa modifici ce-or facut aia atunci.

    In fine daca discutam un nivel mai inalt, ceva hegelisme si imanente ale istoriei poa' fi interesant, da' vom avea nevoie de-un aparat critic mult mai rafinat decit ce-i disponibil la ora actuala pe masa.

    Noa, restu' din comentariul tau il introducem ca referinta spre discutie ulterioara odata ce ne alegem in care dintre cele patru registre ne plasam, zi sa stiu ce-ai de gind.

  12. in momentul in care ii califici labari ce cacat de discutie vrei sa am eu cu tine mey ppl?
    Deci optiuni:
    ori esti prost
    ori esti incult
    ori esti fraier
    ori esti psihopat

    Si eu tre sa aleg din ele?

    Eu zic de sistemul pus la cale de Legionari (nu foarte departe de chibutzurile evreiesti par example care mi se pare ca le-au adus ceva beneficii) si care functiona oarecum si a fost impiedicat in a fiunctiona in mod barbar, ilegal si brutal.
    Sistemul de baza era cuibul. Practic o adunatura de oameni care actionau unitar si care cresteau impreuna. In Cuib se crea legionarul. La o treapta superioara se renunta la anumite drepturi in favoarea controlului deoarece nu se considera ca poti sa iei decizii impartiale daca tu ai anumite interese financiare(nu foarte departe de incompatibilitatea unor functii in stat). Sistemul asta trebuia sa se dezvolte natural, faceau munca de caritate in grup,, plantau copaci, ce se putea face in grup na.

    Si de ce sa nu pot eu sa propun astfel de model economic acum, unde statul se constituie in competitie fata de privati pentru a stabiliza preturile si a garanta echilibru economic?
    De ce sa nu fie un Petrom de stat de exemplu? Moare cineva? Fa=ti in pixda ma-tii benzinarie, fa-ti ce vrei tu, dar esti in competitie cu statul.
    De ce sa nu avem si noi un sistem de aprovizionare gen carefour unde produsele sa fie adunate de stat de la producator si puse in raft? Moare carefour? Il impiedica cineva sa faca afaceri? Fa tata, adu din olanda, de unde vrei tu, dar statul stabilizeaza piata. La fel si in cazul constructiilor, energiei, etc.
    Cum e acuma in sanatate: ai spital de stat si privat, invatamant de stat si privat. A ca merge ca curu din cauza coruptiei, pai gatu jos tata, nu te caci in sistemul meu. Cat ai furat? 200 000 000 ? ii dai inapoi sau faci munca in folosul comunitatii pana platesti tot tot tot. Ca vantu, cu cat o delapidat ala oamenii? Sa dea inapoi tot sau sa nu mai iasa de la bulau.
    Ai taiat un copac in padure? cat m cubi de oxigen producea ala? mbun, iei si plantezi atatia copacei cat sa recuperezi ce ai stricat. A, nu ai unde? Iti ia statu averea si iti cumpara tarla unde sa poti pune copaci, sau platesti daunele si prejudiciul adus populatiei generale.
    Sunt radical?
    Se mai poate supravietui ca natie in lumea asta fara a fi radical?
    Mai putem spravietui ca specie fara masuri radicale? Toata lumea fura din taxe si guvernul pune mai multe taxe, si atunci se fura mai mult din taxe. Si tot asa.
    Pai facem taxe minime si crestem pedepsele. Ca la o taxa de 10% nu mai risca nimeni sa fure pentru 10 ani de bulau nu? Da la cat e acuma are de ales intre faliment si furt.
    A, muncesti la patron si la patron nu ii convine? 30 de zile preaviz. La fel si in cazul tau. Ca scopul omului in societate este sa se zbata si sa se dezvolte, nu sa care servieta la munca 40 de ani si sa moara.
    Orice om sa-si faca o cariera pe care sa o dezvolte in afacere proprie, sau sa devina tot mai valoros pe zi ce trece. Nu asa, platesti mai mult ca are vechime, cei panarama asta? Asta tine de politica interna a oricarei companii.

    Sunt prea multe de spus.
    Bottom line este asa: eu cred ca ideologia legionara este functionala si aplicabila. Ca solidaritatea nationala trebuie sa ia forme concrete si ca doar printr-o schimbare profunda si ideologica se poate realiza asa ceva.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Sunday, 13 May 2012

    Pai aici cam asa merge, tu n-ai remarcat ?

    Noa, hai sa citim cu aplicatiune si sa vedem amasurat a raspunde.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Sunday, 13 May 2012

    Mdeci, sa vedem pe bucati :

    Sistemul asta trebuia sa se dezvolte natural, faceau munca de caritate in grup,, plantau copaci, ce se putea face in grup na.

    Chestia asta e o prostie. Am discutat-o teoretic la visul 2, da' o discutam si practic : nu exista nici un motiv rational pentru care io sa fac munca de caritate in grup. Asa ca nu fac. Daca doresti poti sa-mi maturi pe jos si sa-mi speli buda, cind ai obosit de munca de caritate in grup poti trece si tu la capitalism, prinzind astfel din urma restul Romaniei, momentul 1989. Da' tu du-te la cules cartofi cu pionierii, ca nu te tine nimeni.

    Fa=ti in pixda ma-tii benzinarie, fa-ti ce vrei tu, dar esti in competitie cu statul.

    Daca as fi un om rau chiar n-as avea nimic impotriva sa incerce statul. Discutia asta s-a purtat in mare cu Dr.A, e un link prin articol. Ideea e ca statul nu are nici un fel de sansa, il voi face arsice si tu vei face pe urma munca caritabila-n grup ca sa platesti pentru ca n-ai crezut cind ti-am spus ca statul n-are sanse ca agent economic.

    A, nu ai unde? Iti ia statu averea si iti cumpara tarla unde sa poti pune copaci, sau platesti daunele si prejudiciul adus populatiei generale.
    Sunt radical?

    Nu, esti bou, ca nu te prinzi ca aia care strica n-au avere, ca dac-ar avea avere ar avea treaba alta decit sa taie pomi aiurea. Asa ca te vei spala pe cap cu o clasa de hoti carora n-ai ce averi sa le iei, in timp ce aia cu averile au putina treaba in alta parte. Exact experienta lui Ceausescu, tu de ce crezi ca se zice ca i-o invatat comunistii pe romani sa fure ? Pai de-asta, ca aceasta ideologie socialista a ta e falimentara. Adica, nu functioneaza. E pirostria schioapa.

    Nu te mai excita ca esti radical, ca aia-i o problema-n discutia cu alti prosti, pe mine nu ma impresioneaza si nici nu-mi pare la o adica cine stie ce radicalitate, dat fiind ca-s banalitatile cele mai tepide. Te consumi degeaba-n directia ceea cu "radicalitatea".

    Mai putem spravietui ca specie fara masuri radicale?

    Sincer, mi se rupe de specie. Eu voi supravietui ok, ceea ce le doresc si celorlalti. Iara daca ei nu supravietuiesc mie mi se va parea foarte bine : daca or fost degeaba asa tre', sa crape.

    Orice om sa-si faca o cariera pe care sa o dezvolte in afacere proprie, sau sa devina tot mai valoros pe zi ce trece.

    Asta-i inevitabil, se intimpla deja etc. Trenul asta a plecat, vezi clasele sociale din socialismul contemporan.

    Bottom line este asa: eu cred ca ideologia legionara este functionala si aplicabila. Ca solidaritatea nationala trebuie sa ia forme concrete si ca doar printr-o schimbare profunda si ideologica se poate realiza asa ceva.

    Poti sa crezi ce vrei, n-ai decit sa incerci sa aplici daca-ti mai gasesti alti prosti (ca-s prostii ce crezi tu, noa). Alea cu solidaritatea nationala... e simplu de inteles : cei de la care ai lua se pisa pe tine si cei carora le-ai da nu merita efortu' de-a le da ceva. Vezi tara ca un hotel, aia-i directia in care e de mers.

  15. "Ma refeream la faptul ca legiunea apara pe cei ce au nevoie de aparare, indiferent de etnie, religie, culoare, etc."

    Deci cum e cu aia cu moarte tiganilor si fara ghei pentru normalitate de la marsurile putoilor noua dreapta.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Sunday, 13 May 2012

    Nuca noua dreapta nu e adevaratii legionari.

    Pentru ca no true scotsman.

  17. Țiganii n-au nevoie de apărare. De ghei nu comentez.

  18. pai da , considerand ca toata suflarea romaneasca are aceleasi principii meschine ca si tine nu se poate aplica sistemul asta.
    Insa din fericire nu e cazul.
    De exemplu tu esti un produs al noii societati, nu mai reiau aia cu rosia montana si cianura ca am mai discutat odata, societate care se indreapta spre totalitarism din cauza conditiilor climatice si suprapopularii.
    Socialismul national este o necesitate vitala in conditiile de fata, nu mai poti permite capitalism cum vrei tu de ala anarhic ca ramanem in pula goala si ne stergem la cur cu banii cand nu o sa mai avem aer de respirat si apa de baut.
    Legionarii nu au cerut bani de la nimeni, tot au facut prin ei insisi si solidaritate. A planta un copac, a face o fantana sau a indigui un rau nu inseamna ca ma duc sa le lucrez la lenesi, sunt lucruri care le fac pentru comunitate si pentru mine implicit.
    A! ca ar trebui sa faca statul, eu ma consider parte din stat, decat sa-mi ia taxe si sa dea la altul sa faca prefer sa fac eu.
    De ce as lua de la cei care au facut averi in mod corect ca nu inteleg, cu cine ma confunzi tu mai exact? In momentul in care furi platesti daunele. Ai de ales 20 de lei ziua de stat in puscarie si 60 de lei ziua de munca in folosul comunitatii, esti avut platesti si faci puscarie normala, cat a dat judecatorul. Plus sistem cu jurati, ca sa nu mai poata domnu mircea sa-si plateasca superavocat cae sa imbrobodeasca pe toata lumea. Si juratii sa fie legionari.

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Sunday, 13 May 2012

    Noa da' stai putin, cum adica "meschine" ? Vezi ca biologia toata pe ele functioneaza, si fizica idem. Nu te juca cu stiintele ca-s pline cimitirele de de-astia care s-or crezut metafizici.

    Iara aia cu socialismul national o "necesitate vitala" in "conditiile de fata" ? Bai da' in ce conditii n-or cintat la scripca aia ? Si-n 30 tot asa, si-n 60 tot asa, da' nu devine de la o vreme usor rusinos, ca puletii aia prin tramvai cu poezia ?

    Hai, mars la produs ceva util, ca reformele social-politice cit si teoretice nu-s pentru prostalai.

  20. Freud`s avatar
    20
    Freudinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 13 May 2012

    Mircea nu plateste avocat. Se apara-n instanta de cand e major si cere despagubiri de-un leu pentru trolaj.

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Sunday, 13 May 2012

    Da' pe bune acuma, tre' sa fii deosebit de incult ca sa nu stii si deosebit de prost ca sa-ti permiti sa dai opinii pe tema nestiind ca noi am mai incercat o tura asta cu juratii, rezultind asa un hal de coruptie indescriptibila incit s-a sfirsit prin corectionalizarea delictelor tot mai larga pina in final decit sa corectionalizeze si crima au abolit juratii. C-asa-i romanu', legionar de felu' lui.

    In fine, astea-s pina la urma probleme pentru alti oameni, ca de-aia unii cu sapa si altii cu mapa. Aia cu sapa is jegosi si strica mapa daca pun mina pe ea.

  22. mars, prostalau, bou, etc.
    atacuri la persoana
    logica pulii

    juratii reprezinta garantia increderii in justitie. la momentul de fata increderea in justitie bate spre zero si considerand ca democratia este dorinta populara de a merge intr-o directie sau alta, oricat te-ai agita tu cu impresile tale de atotstiutor respect my authorita crap, ca asa cred eu ca am asa ceva, nu vei putea niciodata sa treci de bunul simt popular
    si bunul simt spune ca minoritatea se supune majoritatii. iar tu o sa fii o minoritate cat vei fi si vei trai. Sistemul cu jurati se va impune, cel putin in penal, oricat s-ar opune breasla arhiprospera a judecatorilor, avocatilor si in general oligarhia oripilata de ideea de a fi judecat pe drept.
    Faptul ca s-a incercat inainte si nu s-a reusit nu inseamna ca sistemul e disfunctional ci ca a fost aplicat gresit, avem exemple destule care sa ne dovedeasca acest lucru in alte tari.

    Ultracentrismul este singura cale echitabila de a merge inainte. Capitalismul utopic pe care il visezi tu si-a dovedit inutilitatea de mai multe ori la rand. Nu e necesar sa moara oameni din nou pentru a dovedi falsitatea unui concept.
    da tu viseaza acolo ca ulciorul o sa mearga insutit la apa. Lumea nu mai e manipulabila ca mainainte, ci este libera sa se informeze. Vremea speculantilor, a trantorilor si necinstitilor devine din ce in ce mai mica si va dispare, caci nu se mai poate ascunde mare lucru acum.

    muahahahahaaaaa

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Sunday, 13 May 2012

    Mei, problema pe care-o intimpin eu e urmatoarea : tu esti indragostit.

    E imposibil pentru cineva care nu-i indragostit sa-ti explice tie calm si rational ca aia ii o curva care s-o futut cam cu tot orasu', si la momentu' la care tu-i duci bomboane si-o astepti la usa ea suge ceva tiganus cordit din pura placere a curviei ce-o caracterizeaza complet si profund.

    Singura sansa e sa-ti provoace preopinentu' un soc nervos, care sa te puna-n situatia sa-ti reevaluezi evaluarile. Asa ceva nu-i probabil sa aiba succes, mai ales la aia asa ca tine, sfiosi si romantici, cu trairi adinc ingropate scl. Da' am zis sa-ncerc.

    Mai mult de-atit ce putem face noa ? Nimic din chestiile pe care le propui nu sta in picioare, nici o singura axioma nu-i valida, nici un singur silogism nu duce apa. Ce poci face, spune-mi tu ? Sa te las in pace, bien sur, da' aia intelegi si tu ca nu-i mare chestie.

  24. pai nu cred ca e cazul, ca eu nu idolatrizez pe nimeni, nici pe Codreanu nici pe Mota nici pe Gafencu. Au fost oameni cu merite si greseli, ca asa e omul.
    Eu vad toata situatia din alta perspectiva, tu zici de o femeie ca e curva, ca se fute, ca asa ti-au zis tie Gicuta si Morena, tarfele comunale, si ca asa stii tu ca tarfele se cunoaste intre ele. Eu zic: mey e totusi frumoasa, nu prea cred eu ca daca s-a futut cu Andone inseamna ca s-a futut cu tot orasul.

    Eu am avut aceleasi opinii despre fenomenul acesta ca majoritatea pentru foahahaharte mult timp Practic aceleasi impresii: ca a fost un cult mai mult decat organizatie, ca Codreanu s-a folosit de naivitatea oamenilor, ca erau spalati pe creier, ca au fost criminali si ca l-au omorqat pe Duca, soarele democratiei, ca erau de fapt niste lupi in piei de oaie, evrei la abator, antisemiti, hoti, criminali, violatori, aruncau gunoaie pe jos, scuipau seminte, betivi...

    Pana am inceput sa ma informez si sa citesc si versiunea lor despre lucruri si ce doreau ei de fapt.
    Si eu de la premisa asta plec ca majoritatea habar nu au ce a fost cu oamenii astia, ce au vrut si de ce au murit pentru ce au crezut. Atat se stie ca erau antisemiti si ca si hitler era antisemit deci horror, vai ce o sa spuna lumea hurr durr.
    Tu nu poti sa fii un adept al acestei ideologii, nu cer asta, dar cer sa nu se mai dea cu cacat in ventilator.

  25. Mircea Popescu`s avatar
    25
    Mircea Popescu 
    Monday, 14 May 2012

    Mai, io n-am nimic impotriva.

    De unde sed eu ei sunt exact echivalentul comunistilor din '40, doar ca nu papuselele lui Stalin, papuselele lui Hitler. Vai ce mare chestie.

    O observatie banala ar fi ca daca ar fi fost ceva de capu' lor nu-i facea arsice Antonescu in doua zile. Nu gasesti ?

    Mie mi se pare ca mai degraba are Antonescu pe ce sa se intemeieze clamind reprezentativitate pentru Romania perioadei decit are aproape oricine (cu siguranta regele, legionarii, etcetera, da' nu si taranistii).

  26. Antonescu e alta poveste.
    Notatia asta cu extrema dreapta nu stiu de unde vine dar in nici un caz din perspectiva economica. Daca am zice extrema dreapta economic ar fi anarchocapitalism sau oligarhia, cei calificati ca extrema dreapta sunt ultracentristi. Nu e vina mea ca socialistii in tara asta sunt reprezentati de fostii comunisti. De exemplu nici in PNT nu prea erau tarani. Comunistul ii da cu revolutia cu dusmanii de clasa, cu tavalugul economic. In cel mai bun caz socialistii modreni merg pe sistemul luam de la bogati mai multa taxa ca au de unde si dam la saraci ca sa ne voteze.
    Or socialismul national nu umbla cu de acestea.

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Monday, 14 May 2012

    Pai extrema dreapta economica sunt ieu.

    Da' vorba-i, atita timp cit vine cu solutii de grup la probleme individuale e socialismul cel mai pur.

  28. stai ca avem ceva aici, Deci vine cu solutii de grup la probleme individuale. Pai nu vine mai! Vine cu solutii de grup pentru probleme de grup. Nu vine individual sa-ti dea bani ca esti somer si necalificat si nu vrei sa sapi santuri, vrei numai vanzator si functionar. Esti somer, te ajuta, daca nu gasesti iti da statul de munca in industriile controlate de el pe un salar de cacat. Da daca nici acolo nu vrei te duci in pizda matii si nu mai iei ajutor de nici un fel. Ca cu ajutoarele astea ajungem ca grecii: niste lenesi ireparabili si ne umplem de asiatici ca anglia.
    Nu e o gluma asta cu statul asistat social. e chiar foarte reala treaba.
    De ce a ajuns europa unde a ajuns si africa a ramas unde este? Pentru ca in Europa e greu de trait de aia. In Europa daca nu munceai vara mureai iarna de foame sau de frig. In africa de bine de rau se gaseste ceva de mancare, poti sa dormi in aer liber, etc. Deci ei nu au degetul ala in cur de care orice om are nevoie sa progreseze.
    Acum in epoca asta avem insa si alte forme de motivare, mult mai pertinente, unul fiind patriotismul fanatic.

  29. Mircea Popescu`s avatar
    29
    Mircea Popescu 
    Monday, 14 May 2012

    Mnoa... pai atunci tre' sa te apuci sa scrii frumos doctrina partidului astuia imaginar (pentru ca el nu exista ca atare, si nici n-a existat niciodata - lucru pe care de altfel il vei constata rapid si urgent de indata ce ai ceva explicit cu care sa se poata masura oamenii). Io as fi curios sa citesc.

    Altminteri, patriotismu' fanatic merge la putoi in jur de douazeci. E dintotdeauna, nu-i mare chestie. Societatea insa exista prin adulti nu prin tineri. Hai cu un ceva care sa aiba sens pentru masculii alfa si poa' sa conteze. Pina atunci e degeaba.

  30. just, foarte just.

  31. Mircea Popescu`s avatar
    31
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 15 May 2012

    Sa-ti mai zic o chestie apropo de "sa citesc si versiunea lor despre lucruri si ce doreau ei de fapt" : daca te apuci sa citesti versiunea lu' politicienii romani despre ce fac, or facut si doresc ei de fapt e posibil sa ramii cu impresia ca Romania e cam doua clase peste Elvetia. Oamenii mai si mint, lasint la o parte cazurile-n care-s pur si simplu dobitoci.

  1. [...] stuporii mentale. Ce ar putea fi de mirare e apropierea pina la identificare a unora ce se pretind "de dreapta", cu legiunea, cu alea de popime. Uimirea dureaza pina privim putin mai indeaproape si constatam ca "de dreapta" [...]

  2. [...] people think of you when you do, or what you think people think... anything whatsoever, really. The devil himself knoweth not the thought of man, and we have the intelligence to not in the slightest [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.