De ce internetul.ro suge de sub coada vacii

Monday, 02 January, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Voi astia care-o dati in sus si-n jos ca tre' sa-ti iei domeniu .ro frate, doara is bune nu aveti habar, pun pariu cu voi, ca acum NOUAi ani exista o chestie de-i zicea rome.ro. O stiti ? N-o stiti. Deci cite infinitati la zero mai e scoru' nostru personal, mai retine cineva ? Nu mai retine nimeni. Mbine.

Chestia respectiva era site-ul personal (ca nu se inventase inca blogu' in 2003, bun ? Maddox abia avea cinci ani de experienta sau ceva pe-atunci) a unui tip pe care-l chema John Romero. De care daca intuiesc corect n-ati auzit, este ? Mbun.

Acest tip John Romero de care n-ati auzit si care era mai american asa si rockstar de felu' lui s-o insurat cu o romanca, pe numele ei Alexandra Plesca. Nici de asta n-ati auzit, este ? Bai frate, ramin fara mpula mea expresii ardelenesti cu voi. Ce facem aici ?

Si-acum, cu ocazia faptului ca un tip cu domeniu .ro de care voi n-ati auzit s-o insurat cu o romanca de care n-ati auzit in anul 2003 (de care macar sper c-ati fi auzit, ca-i anu' cind v-ati luat buletinu' sau ceva), Something Awful, un forum de care probabil ca veti auzi prin 2013 asa cind se trezeste vre-un trezit de pe internet.ro sa scrie cum cine stie ce site popular ii naspa pentru ca nu face decit sa reimpacheteze SA (tot asa cum ati aflat si de dtng cind cu noua sufocariii) a scris un ditai articolul, pe care vi-l voi traduce dinjos, ca voi nu stiti citi in limbi straine, fiind .ro de-astia neaosii. Zice la buche englezeasca :

Futa-te Noe, John Romero ; Visele internaute pot deveni realitate
de Rich "Lowtax" Kyanka

Voi admite cel dintii ca am ajuns putin sceptic in legatura cu Internetuliii. Ani si ani de expunere non-stop la nesfirsite siroaie de spam scris gresit, virusi scrisi gresit, pagini scrise gresit dedicate fanficurilor scrise gresit m-au lasat gol si uscat pe interior, un cadavru ambulator plin de minciuni trezite si regret. O, si niste pudding de la Dr. Oetker, pentru ca va spun cu toata sinceritatea, nu ma pot satura de cacatul ala. Internetul m-a fascinat si uimit cind m-am logat pentru prima oara acum mai bine de o decadaiv cu nesfirsitele-i bogatii de distractie digitala, si-a continuat sa-mi captiveze interesul de-a lungul anilor. Din nefericire, am devenit blazat si mi-am pierdut sensibilitatea in anii din urma datorita unei prabusiri abrupte a calitatiiv amuzamentelor online de se pot deriva din iubita noastra superautostrada informationalavi. Din fericire, articolul de azi nu este o revarsare fara fund enumerind miliardele de motive pentru care consider ca Internetul m-a nedreptatit pe mine personal si e cumva responsabil de uciderea animalelor de-mi tineau companievii. Nu, azi e o zi fericita plina de speranta si fericire innoita pentru noi toti, pentru ca demonstreaza ca Internetul inca detine potential pentru iubire, pentru fericire si pentru pasiune descatusata. Deoarece faimosul designer de jocuri si hairmodelviii John Romero s-a insurat cu iubita lui din liceul Internet, Raluca Alexandra Plesca!

As dori sa urez felicitari din nimia domnului si recentei doamne Romero cu ocazia emotionantului lor prim pas in minunata lume a sfintului matrimoniu! Prevad o lunga serie de zile sau chiar saptamini de iubire neinfrinata in fata lor, o succesiune de ore in care fiecare zece minute par chiar mai bune decit precedentele, si cu siguranta toata afacerea NU va sfirsi ca si cele trei casnicii precedente dar nereusite ale domnului Romero, din care-au iesit trei copii nereusiti. Aceasta unire a destinelor lor se bazeaza pe iubire reciproca, intelegere si un sentiment adinc al responsabilitatii, elemente care nu se regaseau in zisele casnicii nereusite. Daca exista printre voi persoane nefamiliarizate cu dl John Romero si contributiile lui la lumea jocurilor pe calculator, ingaduiti-mi sa va ofer o scurta recapitulare a implinirilor sale :

  • 1982: A lucrat la legendarele "Alien Attack" si "Trashman II". Sunt destul de sigur ca niciuna dintre ele n-a fost lansata niciodata.
  • 1984: A lucrat la legendarele "Krazy Kobra" si "Bongo's Bash". Sunt aproape sigur ca niciuna dintre ele n-a fost lansata niciodata.
  • 1986: A lucrat la legendarele "Zippi Zombi" si "Operation: Obliteration" games. Sunt relativ convins ca niciuna dintre ele n-a fost lansata niciodata.
  • 1989: A lucrat la legendarele "Zappa Roids" si "Magic Boxes" games. Nu am nici un fel de dubii ca s-ar fi lansat vre-una dintre ele vre-odata.
  • 1993: A contribuit intr-o oarecare masura la "DOOM," un joc descris drept "Trashman II al anilor 1990" de o publicatie faimoasa al carei nume nu-mi vine pe loc.
  • 1994: A lucrat la "DOOM II" in principal in calitatea de "tipul care statea pe margine si striga recomandari care erau ignorate de catre oamenii care chiar lucrau la joc".
  • 1995: A lucrat la "The Ultimate DOOM", "Master DOOM", "Final DOOM", Ultimate Final Mega Master DOOM", "This is the Last DOOM For Sure, We Swear", "Mother May I Sleep With DOOM" si "Ultimate Final Mega DOOM II: The Quickening".
  • 1996: I-a crescut o groaza de par in timp ce privea la colegii care programau "Quake". A intrat des pe irc si a facut glume excelente despre tite in timp ce sedea pe linga dozatorul de apa.
  • 2000: Unicul responsabil pentru "Daikatana", jocul care a revolutionat jucarea pe calculator cam in felul in care industria curatarii colonului a fost revolutionata de inventarea batului cu un burete roz lipit la cap.
  • 2001: Inca acoperit de gloria succesului "Daikatana", Romero a lansat "Hyperspace Delivery Boy!" care-a vindut peste un singur exemplar si despre care circula zvonul ca a fost zarita intr-un magazin de jocuri autentic intr-un mallix din Portland.
  • 2002: A regizat varianta pe DVD a "R.S.V.P."x, un film fasinant care se invirte in jurul unei petreceri salbatice din Hollywood, care-i atit de salbatica si atit de hollywoodiana ca unul dintre participanti moare in urma "unei stimulari erotice populare". Puteti cumpara acest film de arta din toate magazinele care vind filme despre stimulari erotice populare.
  • 2004: S-a casatorit cu o adolescenta romanca pe care-a cunoscut-o pe Internet, o fata fara indoiala atrasa de abilitatile lui de-a juca cantar si talentul magic de-a face rezultatele financiare a companii intregi sa dispara pur si simplu.

Articolul original continua si livreaza, da' deja ce-am avut noi de ilustrat am ilustrat.

Internetul.ro suge de sub coada vacii pentru ca-i populat in principiu cu taraneti nespalati, care n-au descoperit inca in 2011 banalitatile din 2003. Si-atunci nu-i de mirare ca tot ce se scrie e aceeasi peltea obosita cu pretentii de "autenticitate" si "revolta"xi de care era satula toata lumea ca de mere padurete-n limba engleza de prin 1996 incolo.

Chiar asa mai, prapaditilor, nu vi se pare bizar ca sunteti toti revoltati in exact acelasi fel si sunteti toti autentici impreuna la comun asa ? Hm ? Oprimatilor de nepasarea lumii care chipurile nu va intelege si s-o fi simtind jignita de faptu' ca voi scrieti pula pe foaie oau mama ce chestie. Sau pizda. Nu contest ca se mai gaseste cite-un taranete inca mai statut ca voi sa se oripileze ca proasta-n metrou ca de ce se clatina, da' aveti idee cit de tristi sunteti cind va inchideti ochii la tot ce-i in jur intr-o disperata vinatoare de tarancute obosite care sa va confirme fictiunile si sa va asigure ca da bre, 1991 n-o venit inca, suntem in 1890 si cacaturile astea sunt mari revelatii literar-culturalo-epice ?

Mi-ar place sa vad in 2012 alte teme, mi-ar place sa vad in 2012 alte forme si formule, alta stilistica, nu neaparat fara pizda si pula da' neaparat nebazata pe pizda si pula cu disperarea unor oagari nefututi, si mai ales si mai presus de toate mi-ar place sa vad in 2012 alti oameni. Pentru ca astia pe bune daca nu s-au terminat.

Hai, care se reinventeaza asa urgent ? Cine apare din neant ? Ca deja ne umplem de matasea broastei pe-aici prin provincia.ro in care toooo-oot baltim.

———
  1. Noua este cantitatea de experienta pe care-o obtinem inmultind trei ani de experienta cu alti trei ani de experienta. []
  2. Fazele astea sunt atit de obscure deja incit pun pariu cu mine insumi ca am sa le uit pina in 2015. Deci in caz ca recitesc aceasta notita de subsol dupa 2015 cu o mutra uimita va fi clar ca am cistigat, haha! Suge-o, eule din viitor. []
  3. In 4 Februarie 2004, vorbim, bine ? E fumata de-acum opt ani, bun ? []
  4. Deci asta vine 2004 - 10 cam 1993, sau poate 1992, sau chiar 1991 prin Septembrie asa, daca e sa fim cinstiti cu nivelul lui Kyanka. Pe cind voi plantati panselute, bai plantelor. []
  5. In 2003 puilor, bine ? Si asta e fumata ceva awful. []
  6. Io v-am zis. []
  7. Adica pets. []
  8. Nu da' pe bune, cum ziceti hairmodel in romaneste, neaosii tatii ? Degitlegau ceva ? []
  9. Sau mai bine sa zicem moara ? "Am fost cu fetele la moara" ? Ce parere au pulifricii din cacademia romana, reusim sa emulam asa dintr-un condei cinci secole de evolutie conceptuala impietrita-n practica lingvistica de-au dat Pall Mall si apoi King of Prussia Mall (am sarit peste Mall of America fiind prea evident) ? Si daca tot ne-am apucat, nu facem ceva si apropo de Circus, Picadilly ~ ? Cacanari jegosi, puneti mina pe carte si lasati figurile ca la ora actuala nu sunteti calificati sa-mi mirositi sosetele si io nici macar nu-s scolarizat in meseria asta. []
  10. Din franceza, ca uite aparent americanii si englejii pot folosi chestii direct din franceza, de la Repondez S'Il Vous Plait. Cumva nu-i AIYW. Ce fraieri americanii si englejii astia, cum sucomba ei tendintelor imperialiste ale cocoselului gaelic. []
  11. Nu, pe bune, 1, 2, 3, 4, 6, 7 etc etc etFUCKINGc. []
Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

8 Responses

  1. CINE IA PERMIS UNUI IMPERIALIST SA INREGISTRIEZIE UN PUNCT RO

    REVOLTATOR, REVOLUTIE, HUA, O JICNIRE LA ADRESA SOCIETATII SOCIALISTE MULTILATERAL DEZVULCANIZATE ROMANESTI

    PROTEXTEZ DOMNULE !!!11

    Iisuse, tu esti maica?!

  2. Stii care-i baiul? Creatorul Something Awful a avut ceva de spus in Internetul anilor 2000, cum si Romero a avut ceva de spus in industria jocurilor anilor 90. Acum ambii sunt la fel de depasiti de evenimente.

    Sa nu uitam de Heretic, Hexen si de mai vechiul Commander Keen. Tot Romero si-a bagat pe-acolo labutele, fie si ca producator la unele titluri. Oricum, cred ca omul a platit suficient pentru aroganta din perioada de glorie.

    P.S: Tot io' am scris primu' despre Romero.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Monday, 2 January 2012

    @krossfire Ai dreptate, pe partea aia. Nu sustin eu ca Kyanka are "dreptate", ce-o fi insemnind asta in context. Nu cred ca el ar sustine, sau chiar credea la momentul ala ca are dreptate. Da' ce se poate sustine si azi cum era clar si evident si-atunci este ca a facut-o bine. Noa despre citi de-ai nostri poti spune azi ca da dom'le, a facut-o bine, indiferent ce-ar fi ea, -o ala. Ca aia-i problema mea.

  4. pletzalcoatl`s avatar
    4
    pletzalcoatlinsigna de criptograf 
    Monday, 2 January 2012

    I wonder how many know 4chan was actually started by a SA goon.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Monday, 2 January 2012

    You and me baby. You and me and now the rest of the world.

  6. mihai b`s avatar
    6
    mihai binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Friday, 4 May 2012

    eu chiar am auzit de el. trebuia sa scoata ceva joc, katana, parca si scria in level mereu ca il amana. da' nu stiam ca-i insurat cu o romanca in tot cazul. :d

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Friday, 4 May 2012

    Apai n-o durat mult iirc.

  1. [...] cam astea ar fi problemele. Ziceam ca vreau chestii pentru 2012. E adevarat, vreau, da' nu-s toate [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.