Cum se fac banii in Diablo III ?

Thursday, 28 June, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Daca tot am studiat problema, sa dam mai departe.

Exista doua moduri muncitoresti de-a face bani in Diablo III (al treilea fiind bineinteles ala evreiescu' : sa cumperi si sa vinzi pe Auction House). Fie va burdusiti de obiecte cu bonus mfi (13 locuri * 30% maximum + 75% Nephalem Valor aiaii vine binisor spre 465% ceea ce inseamna ca "de cinci ori si ceva") fie va burdusiti de gf (aceeasi socoteala).

Daca alegeti prima varianta logica impune sa mergeti in Actul II sau III pe Infernoiii si sa va incercati acolo norocul. Eu nu am prea multe a va spune dat fiind ca n-am ales-o pe asta, am ales-o pe cealalta (din motive care se explica in articolele despre Auction House).

Daca va alegeti a doua varianta cel mai eficient este sa faceti Actul I pe Inferno (daca sunteti prapaditi rau si pui de gostat cit sa nu va descurcati pe Inferno deloc chinuiti-va pe Hell pina stringeti echipamente de-un minim acceptabil). Ideea de baza si de departe cea mai importanta este ca tre' sa 1hitiv majoritatea inamicilor pe-acolo, asa ca alegeti-va dintre variantele de mai jos aceea care vi se potriveste.

Varianta dintii - fara Nephalem Valor.

Varianta asta se recomanda daca nu va prea tin bracinarii, ori ca nu va pricepeti la jucat ori ca n-aveti echipamente (nu-i ca si cum in ambele cazuri tot ca n-aveti echipamente o sa sustineti). Ea se desfasoara precum urmeaza :

  1. Selectati quest-ul I.2. The Legacy of Cain.
  2. Vorbiti cu Leah.
  3. Duceti-o sa deschida portita (este un mort acolo in pozitie fixa lootabil).
  4. Mergeti tinta la pivnita lu' Adria, nu trageti in zombie daca-s prin zona ca oricum n-au ce va face.
  5. Omoriti-l pe locotenentu' lu' peste. Mie cu WD mi-e necesar un cast de Fetish Sycophants si-atit, il indoaie aia.
  6. Uneori in pivnita apare un chest, cam 50-50. In tot cazul atingeti ceaunul mare din centru sa luati potiunea.
  7. Vorbiti cu Leah, apoi teleport in oras.
  8. Luati portalu' pina inapoi unde-ati dus-o pe Leah si porniti inapoi spre New Tristam. Wretched Mother aia smechera nu exista ca n-aveti questu', da' uneori pivnita din stinga e deschisa. Investigati.
  9. Urmati drumu' inapoi spre New Tristam. Cam in zona unde-i intrarea-n Whimsyshire doar ca deasupra drumului e o pivnita. Daca-i deschisa intrati, e acolo mereu un boss. Moare repede (eu il omor dintr-un Wall of Zombies / Pile On si-atit) si da aur la greu.
  10. Continuati spre New Tristam. Daca stiti unde apare uneori fintina mergeti acolo, daca nu priviti dinjos pe harta. Daca exista fintina intrati, e plin de aur pe-acolo.
  11. Optional puteti atinge si celelalte doua obiective vizibile pe harta. Cel dinsus are uneori un boss (rar) si uneori un chest (cam 50-50 din cazuri). Chest-ul respectiv are doua pozitii in care apare, central sau stinga sus.
  12. Town Portal, Leave Game, continuati cu pasul 1.

diablo-3-fintina

Rezultatele mele pe chestia asta sunt asa : 48 de minute (cre' ca l-am facut de fo' 20 de ori in 48 de minute), 82.7k gold => 1.722k gold/minut. Onorabil, da' cam pe-acolo fac oricum, deci nu merita (pentru mine) stressu' si agitatia de-a tot repeta.

Varianta a doua - cu Nephalem Valor.

  1. Selectati quest-ul I.4. Reign of the Black King.
  2. Portal la Cathedral, vedeti daca-i chestu' (50-50).
  3. Portal la Cemetery of the Forsaken, luati cele trei cripte pe rind. Nu intrati la nivelu' doi. Dupa ce le-ati golit reincepeti de la punctu' 1 dinsus.

Rezultatele mele au fost asa : 62 de minute (am facut-o de trei ori, deci cam 20 pe tura), 121k gold => 1.951k gold/minut. E onorabil, mai bine decit media productiei mele in tot cazul. Suma include banii obtinuti din vinzarea chestiilor pe care le-am vindut (pentru ca nu le-am pastrat si nici n-aveau nivelu' 60) da' nu include contravaloarea Exquisite Essence produsa din chestiile de lvl 60v care ar cam veni un 70-80k acolo. De asemenea nu include costu' reparatiilor pentru ca nu am murit. Daca muriti mai des de stiu si eu, o data pe tura sa zic probabil ca fortati nota si mai bine reveniti la sistemu' intii dinsus dat fiind ca n-aveti cum avea eficienta asa.

Ca sa fiu sincer eu in general joc Act I cap coada, imi ia cam 5-6 ore ceea ce-i convenabil. Din ce-am vazut cam 1600-1700 gold pe minut fac, deci cam o idee peste juma' de milion pe o repriza (din nou, fara a socoti 1-200k de la esente si bineinteles ce iteme mai culeg cit de cit vandabile). Pe socoteala asta scorurile de la licitatii de zece-douazeci hai treizeci de milioane nu-s atit de irationale precit par la prima vedere, adica vorba ceea, muncesti o luna-doua de nebun da' macar stai in fata. Am vazut insa si chestii cu o suta de milioane, ceea ce-mi pare cam exagerat.

Succes!

———
  1. Better chance to find magic items. []
  2. Excelenta ideea, deci auzi ce le-o tunat prin cap : ori de cite ori omori ceva elite primesti 15% extra mf/gf si cica si ceva sanse mai bune de loot la bosi. Poti avea cel mult 5 de-astea, deci in total +75% mf/gf ceea ce nu-i de colea, dar! daca iesi din joc sau daca iti schimbi skill-urile pierzi bonusu'. Asta inseamna ca jucatu' din bucatele de cate 2-3 minute cum se facea in Diablo 2 nu mai prea merita, si nici nu-i posibil sa-ti tot schimbi skill-urile dupa ce monstri intilnesti, compensind faptu' ca iti poti schimba totusi skill-urile. O solutie foarte eleganta au gasit baietii. []
  3. Pentru ca obiectele valoroase sunt alea de lvl 63, si ele pica 2% pe Actul I si 4% pe Actul II deci clar. []
  4. Adica sa omoriti dintr-o singura lovitura. []
  5. E mai lucrativ sa descompuneti si sa vindeti esenta dat fiind ca pretu-i pe la 1800 la ora actuala, mai mult decit primiti pe orice obiect la miner. []
Category: Trolloludens
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

23 Responses

  1. Mircea Popescu`s avatar
    1
    Mircea Popescu 
    Thursday, 28 June 2012

    A, ca mi-am uitat, ps : jocu' zice ca am jucat 141 de ore si 15 minute, in care interval as fi ridicat 4`905k gold. Asta inseamna ca pe viata am strins cam 578 gold/minut, ceea ce-i destul de trist. Va dati seama ce grea-i viata de nub...

  2. pai fiind primul din cele trei articole pe zi, de ce nu pot citi?

  3. Cand ai citit pe-aici ultima oara? Ziua curge subiectiv, in functie de accesari, nu de la o ora fixa (din cate retin eu).

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Thursday, 28 June 2012

    @floungureanu La cererea unui vechi troll am modificat sistemul, in sensul ca nu mai sunt trei pe zi, sunt cinci pe saptamina. Am facut si update la articolu' despre continut platit, acolo dinjos. Altfel, ce spune Alex este de asemenea corect.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Friday, 29 June 2012

    145:52, 5`371. 1.682k/min. O tura de Act I.

    Cea mai buna piesa a zilei,

    Urgent Jab (Rare Fist Weapon, lvl 62)
    685.3 dps, 301-678 dmg +208-462 holy
    +239 dex +48 int +43% chd.

  6. mihai b`s avatar
    6
    mihai binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 1 July 2012

    ti-am urmat sfatul. 1 e cam sugere de pula. foarte boring. ala cu cemetery of forsaken e bun. crapi intre minim 3 si maxim 5 eliti lejer pe tura. pe urma poti face 1-ul cu bufful nephalemic. sau un butcher run. sau araneae. btw, pica jafuri de iteme de 63. nimic util.

    tu ce vinzi la ah? ca eu incep sa nu mai vand nimic. patchul asta nou e dat naibii, a stricat echilibrul la gros. si cica pe net se plange lumea ca blizzard a facut modificari neanuntate ieri si ca crescut difcultatea pe inf la elite.

    eu pe act 2 imi iau cocsul la greu si te distrug reparatiile la vreo 20 de morti. abia am ajuns la questul ala in care tre sa iesi spre dalghur oasis. cred ca o sa ma axez pe magdha runuri ca-s scurte, desi cam grele. apropo, ca si chestie, pe ultima gagica cu care tot ies, o cheama magda. :))

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Sunday, 1 July 2012

    Io am avut 7 eliti o data. 2 + 2 + 3. Da' in general cam 4-5 este media.

    Eu in general vind cacaturi, da' ieftin. Trei-patru iteme vindute pe zi de 50-100k bucata iese un ban onest, daca mai fac si doua-trei ture de Act I intr-o saptamina avem sa zicem 1-1.5 milioane in saptamina aia, e ceva.

    Eu am batut-o pe Magda si as putea probabil bate si Belial da' literalmente nu merita efortu' in ochii mei. Plus ca-mi place I.

    Pix.

  8. mihai b`s avatar
    8
    mihai binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 1 July 2012

    nu poti avea mai mult de 4 eliti. mai putin se poate, la aia mai grei le da numar mai mic. in schimb la campionii aia cu adsuri le poate da mai multe chiar 7. am prins in echipa cu unul 7 adsuri la campioni. :-s

    si eu faceam ca tine la ah, dar mai nou nu mi se cumpara nimic. si vand cu maxim 50-100k buyout. e drept ca am si ceva bolti de sageti la un milion puse.

    eu nu ma indoiesc ca iti place 1... si mie imi place, dar a devenit too easy. ca faci bani mai multi? heheh, fa pony pe hell cu 5 neph... faci cam 100k pe ora. dar cred ca totusi, decat bani culesi, mai bine echipamente care sa se vanda la ah. pe act 2 mi-au picat retete de crafting. am mojo cu 5 igrediente.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Sunday, 1 July 2012

    Am facut si pony pe hell, pe linga grafica cretina tot nu faci mult. Plus ca itemele is caca.

    Pai da mojo ala-ncoace, ce ajtepti :D

  10. mihai b`s avatar
    10
    mihai binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 1 July 2012

    nu asta au modificat. cica se plang jucatorii ca mor repede la elite si campioni mai nou. au pulsat dmg si rata la arcane, la molten, poison. in plus is toti mai rapizi si au viata mai multa.

    se plange lumea ca, vand barbar cu dmg, armuea mare, res peste 1000, viata de tank... si-o iau la eliti. pe 2 efectiv am fugit de doua packuri. nu aveam nici o sansa pe melee cu barbarul la: fast, jailer, waller, arcane, shielding. erau pasari din alea ce scuipa pasaruici otravite spre tine. jur, n-aveam nici o sansa sa le fac. si am mai prins ceva imposibila cu fast, extra health, fire chain, shileding, frozen. :-<

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Sunday, 1 July 2012

    Le faci da' de la 100k hps in sus.

  12. mihai b`s avatar
    12
    mihai binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 1 July 2012

    dps, nu hps. barbarul nu e asa damage dealer. adica, poate fi, dar iti trebuie damage bun. si cica se plang astia ca de la modificarile de ieri, reflect damageul a devenit de doua ori mai efectiv. :-s

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Sunday, 1 July 2012

    Apai orice poate fi, sigur ca da, da' costa de te indoaie. Astia h2h nu prea is de farmat, mult mai bine merge wd/dh pentru ca au ranged, si pac pac ii razi pe inamici. Cu barbaru' pina fugi la fiecare mob... naspa. De fapt cre' ca WD e cel mai bun de farmat.

  14. mihai b`s avatar
    14
    mihai binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 1 July 2012

    cu barbarul gearat ca lumea e mai usor sa spargi hoardele de monstrii si mai ales elitii. e hack and slash. cu dh sau wd e hit and run. dar daca iti place asa. :d

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Sunday, 1 July 2012

    O fi mai usor daca zici desi am dubii.

  16. Mihai B`s avatar
    16
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 1 July 2012

    se pare ca utilizatorii fain sunt noobi la diablo 3. :D

  17. Mihai B`s avatar
    17
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 1 July 2012

    am contorizat acuma, cu barbul la gear relativ infect (dagger de 670 dmg), resist all 400, armura 7000 - buffat, il fac pe butcher in cam 20-25 de minute. incep questul, ma duc la cemetery, omor elitele, ma si duc direct pe ele, nu imi pierd vremea sa omor altceva, decat daca nu am incontro sau daca-mi rasare un globin in cale. in medie omor cam 7 packuri de elite pana la butcher. butcherul il fac in mai putin de doua minute - am contorizat si asta, desi prefer sa imi las wotb pe final, cand "devine dramatica" situatia.

    am incercat si in doi butcher, dh plus eu cu barb si era sa il fac, dar tot moare dhul rapid si devine infernal dupa 3 minute... se face totul cu flacari si nu ai cum sa nu mori. dar in cazul in care dhul juca mai bine si statea in spate de tot, cum ii ziceam si dadea numai slow, cred ca fac si in 2 (2= +15% dmg ^ +110% pt monstrii) lejer butcherul. :D

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Sunday, 1 July 2012

    se pare ca utilizatorii fain sunt noobi la diablo 3.

    Sa stii.

    il fac pe butcher in cam 20-25 de minute

    Ahahahahaha

    Nu deci... ahahahahaa.

    Bai, nu se poate a pardon, credeam ca lupta insasi, si ma pregateam sa zic ca te ard focurile dupa cinci minute de te fac praf. Da' oricum, e ok, cam pe-acolo bate si la mine, as zice ca-i echilibrat.

    Eu l-am facut si solo si in doi si in patru si asa mai departe. In patru e cel mai usor ca are cine-l distrage. In doi daca celalalt e slab ai supt-o, se poate sa nu-l poti face deoarece ii cresc hp-urile si tu ai o limita de timp cum bine observi, cam 2-3 minute. Deci daca tu in 200 de secunde sa zic nu i-ai facut 5mn sau cit are el deci nu-i dai 25k dps ca o medie constanta esti degeaba, mergi acasa. Io acuma cu 39k dps pot cit de cit compensa un partener ceva mai dubios, da' nu oricit de dubios.

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Monday, 16 July 2012

    Din motive inexplicabile jocul pare sa fi murit, pur si simplu. Lasind la o parte faptu' ca pe auction nu se mai vinde absolut nimic, inainte vreme erau 80-90k jucatori in Public Games cam la orice moment. Ultima oara cind m-am uitat erau 1400, azi tocmai ce-am intrat si erau 1000. Si eu joc pe serverele americanesti. Ce pielea ?!

  20. anonimosu`s avatar
    20
    anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Monday, 16 July 2012

    Blizzard Admits Diablo III End-Game Failure
    http://www.escapistmagazine.com/.../118274-Blizzard-Admits-Diablo-III-E...
    4 Jul 2012 – Blizzard acknowledges that Diablo III does not have "a proper end-game," and says it won't for quite awhile to come.

    So i dont get why Diablo 3 "failed" - Page 3
    http://www.mmo-champion.com/threads/...So-i...Diablo-3...failed.../page3
    20 posts - 19 authors - 5 Jul
    So now that blizzard has openly admitted its lacking endgame ive got to ask the question. What are people expecting out of diablo 3? I just dont

    I'm glad Diablo 3 has failed. - Forums - Diablo III
    us.battle.net/d3/en/forum/topic/5978200959?page=10
    3 posts - 3 authors - 5 Jul
    Except it hasn't failed. Despite their best efforts, the trolls have not succeeded in establishing the media narrative that Diablo 3 is a failure.

    Diablo 3 failure reflects Blizzard as a whole - Forums - Diablo III
    us.battle.net/d3/en/forum/topic/6037346477
    1 post - 1 author - 6 days ago
    We've all read the endless complaints about Diablo 3, Blizzards latest blockbuster franchise release. The failure of Diablo 3, however, is the

    etc

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Monday, 16 July 2012

    Mda, tocmai citeam http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/5978200959?page=1

    Amuzant ce se agita putoimea socialista, "A game built solely around a big company's greed doesn't DESERVE to succeed." "Thankfully, greed NEVER leads to anything good in the long run and Diablo 3 is a great example of that. So, this is why I'm so glad Diablo 3 has failed." si asa mai departe. De parca mai exista altceva decit lacomia pe lume (a, da, vai, nobilele & purele lor sentimente de twu luv vor aduce atitea nenumarate nestemate de indata ce construim altruist-socialism-comunismul si vom fi toti fericiti, vegetarieni, labari si in contact cu sinele feminin dinlauntru).

    Pina in final totusi s-ar parea ca problemele discutate in Macroeconomie si alocarea uneltelor in Diablo 3 / 15%, aceasta imensitate le-au cam venit de hac. Aparent solutiile administrative nu rezolva probleme economice, dar cine-ar fi crezut ca piata va refuza un sistem rigid gindit si enforsat administrativ. Soc.

  1. Cum se fac banii in Diablo III - pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Mai avem alti jucatori pe-aici ? Represent!...

  2. [...] ca n-am mai prea jucat cine stie ce Diablo 3. De la ultima discutie zice contoru' c-am mai bagat 19 ore si cum au trecut ca la douazeci de zile... mnoa, nici o ora pe [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.