Cine se casatoreste...

Thursday, 03 May, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Deci exemplu concret : au chinezii ceva dizident, n-am prea inteles exact ca nu pricep limba, n-am incredere in traduceri si n-am rabdare sa citesc, da' ceva dizident, pricep conceptu'. Ca se preocupa el de avorturile fortate la care supunea guvernu' chinez diverse muieri insarcinate. Gen cum ar fi de exemplu asta a noastra, timisoreanca din Banatu' de Frunte, care-o taiat un mos ca ea era curva si el era client si s-o gindit ea asa sa taie porcu' sa puna ceva pe iarna. Noa, si-acuma-i insarcinata, ca s-o insarcinat in inchisoare prin lucrarea sfintului duh, si deci cere sa fie eliberata un an ca sa poata naste-n liniste in Austria sau pe undeva pe drum spre Indonezia ca acolo-i patria ideala a tiganetilor astora, caldura, jeg si coruptie.

Deci dizidentu' era de parere ca ce le tot baga guvernu' sirma zimtata-n pizda la astea, in loc sa le lase sa fete pardon, miracolul si asa mai departe, toti suntem egali, copiii exista ca atare inca de la momentu' la care incep sa se usuce pe faianta-n baie, chestii de-astea fine cum numa' o minte de dobitoc poate concepe. A, pardon, am zis concepe ?

Noa, si chinejii i-or dat fo' doua peste bot, nu mi-e clar cum exact da' la rigoare-mi cam imaginez. Iara asta, dizidentu', s-o dus plingind la mami ambasada SUA, ca vorba ceea, de cind exista ambasade pot fi dizidenti toti labarii, ce simplu e, stai acolo la ambasada si dizidezi. Proasta aia de Rizea si tantalaii aia de ceceni, si asa mai departe, ati vazut ce fraieri or fost ei ? In loc sa se duca sa stea-n ambasada cum era normal si firesc daca esti un pampalau inutil. Ca Mircea Badea aka Dinescu asa.

Bun, si cum statea dizidentu' asa si dizidea el in ambasada SUA numa' ce brusc s-o hotarit sa plece. Deci el, bun ? S-o hotarit el sa plece. Pentru caci de aia. Au anuntat americanii, ca ei chiar aveau mare chef de-un mucos de-asta sa le manince pe-acolo somonu' fume si vulvele de chinezoaica virgina la gratar sau ce mai au ei de-ale gurii prin ambasada ceea. Deci au anuntat ca tipu' pleaca la ceva spital chinezesc sa fie acolo in siguranta si bunastare. Ca Iulia Timosenco asa, cum ar veni.

Iar eu i-am crezut, ca am acest obicei de om prost, sa cred ce mint americanii. Ca m-am nascut noaptea si aparent se ia negreala de-aia de pe noapte direct pe creieru' tau. Mbon. Acum mai recent a iesit o poveste ca ala de fapt o plecat din ambasata cachinezutii s-or incordat si-or zis ca daca nu iese in pizda ma-sii ii fac trei-patru avorturi lu' nevasta-sa si daca-i insarcinata si daca nu-i. Chestie evident dezmintita de toata lumea prin care sintagma intelegem partea americana, dat fiind ca le strica toata povestea lor fantezista de idioti privitori la desene animate.

Moment la care eu deja m-am enervat, pentru ca futa-i sa-i fut de imbecili care nu se pot hotari ce vor. Americanii nu stiu chiar exact care-i politica lor apropo de China si nu reusesc sa se decida. Chinezutii nu is chiar hotariti daca incoace sau incolo, se tot fonfaie. Asta "dizidentu'" de somon fume ca nu stie trage cu pusca-n militian nu se poate decide odata, merge dom'le la ambasada, sta acasa, numa-ncurca lumea pe-acolo. Practic e un prost care sta-n usa, avem si pe-aici prin Banatu' de Frunce de-astia, merg merg merg, deschid o usa, jbaNG. Ramin acolo trazniti dom'le, ca paralizati. Li s-o oprit creierasu' motorasu'. Pina nu le dai un reset cu sut in cur nu mai realizeaza cine-s, ce faceau, cit e ora, cine-i presedinte, de-astea. Uluitii pulii mele.

Si daca tot m-am enervat, sa facem si o regula : cine se casatoreste nu mai are dreptul sa fie dizident. Dizidenta e pentru barbati, nu pentru pulalai inscrisi in registru' reproductiv al neamului. Odata ce te-ai casatorit cu una ai terminat-o cu pretentiile si nemultumirile apropo de "orinduirea sociala". Nu mai ai ce sa comentezi, te inscrii acolo in ordine asa cum este ea si iti vezi de sters cacatu' de pe bec sau de pe unde mai ajunge el intr-o gospodarie normala cu copii mici.

Cre' ca-i limpede, da' ce nu inteleg eu e de ce nu-i evident ? Adica sigur, daca te insori cu ceva Natasa a Padurii, gen cum avea Lenin nevasta (si parca si Stalin, pe vremuri, cind era inca spargator de banci si borfas, ca orice comunist de soi in tinerete) poti s-o arzi dizident in continuare, ca sunteti pe-o minte. Da' in momentu' in care-ti iei o proasta de-asta pe care-o tot rapesc dusmanii... bai frate. Ce te vezi, Mario ? Ori invata-te sa-ti tot iei altele pe masura ce le aresteaza astia, le faci copii, daca ti-o iau mai iei una mai faci copii, in care caz au un disincentivei de-ala sa nu ti le mai tot aresteze, ori daca nu mumu si treci la coada la ajutor de somaj.

Pai ce facem aici!

———
  1. Hai ca limba romana are vocabular, se stie exprima, e racordata la nevoile de comunicare ale secolului. Deci cum zici disincentive ? []
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

87 Responses

  1. Dizidentule!

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 3 May 2012

    Nu ca io numa' zic bun ?

  3. Deci cum zici disincentive ?

    Factor disuasiv.

  4. pletzalcoatl`s avatar
    4
    pletzalcoatlinsigna de criptograf 
    Thursday, 3 May 2012

    He prolly wants one word

  5. Unrelated dar pe tema cu puleti si guverne opresive:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ahmed_al-Gizawi

    he had filed a lawsuit in a South Cairo court against Saudi monarch King Abdullah Bin Abdel Aziz Al-Saud on behalf of Egyptian citizens held without charge in Saudi prisons.

    Saudi officials said that al-Gizawi had been arrested at the King Abdulaziz International Airport near Jeddah on 17 April for possession of 21,000 Xanax anti-anxiety pills, which are banned in the country.[2] They expressed doubt that he intended to go on a pilgrimage (Umrah), as he was not wearing the typical white pilgrim dress (Ihram).[1]

    Noa deci intelegeti voi ce natie de putoi prosti socialisti?

    Deci merge asta asa avocatel la costum in Arabia ca gata domnule ii salveaza pe egipteni. Il prinde politia si nevastasa proasta a zis ca nu domnule, ca el merjea la Mecca.

    Pe de alta parte astia s-au dat la fund arabii, auzi bai, deci 21000 pastile! Fix numarate!

    A venit ala cu container pe vapor plm in arabia.

  6. o masea ametita...

  7. Faza cu avortul e apropo de discuţia de pe fain? http://polimedia.us/fain/societate/avort-doar-cu-voie-de-la-stat-bto-pr-blog/

    Permite-mi o întrebare, care este momentul în care copilul ia fiinţă? Da, am înţeles, cei care-l identifică cu concepţia sunt dobitoci. Dar e cam lăsată în aer aşa chestiunea...

    Sigur, e uşor să-i numeşti pe alţii dobitoci la adăpostul blogului tău, pe bază că cred X. Problema e că s-ar cere să mai prezinţi o alternativă la X, precum şi o argumentaţie că de ce-i mai bună ca X. Asta pe lângă, dacă nu chiar în locul injuriilor. Măcar aici, dacă nu pe fain. Gen.

  8. Ce-i aia fiinta? Pai la nastere. Autonomie asa de sine, fiinta, oum sau cum ii zice e pe la vreo 25 cand are suficienta maturitate si ceva experienta de vaga cat sa gandeasca singur.

    Hai zi ca ti-e frica sa nu iei iar muie cu footer pe trilema si vrei pe fain ca ai impresia ca faci tu show-ul pulii cu fetele, plus ca lol deci faci apel la majoritate ca vai ce prost e popescu si pe fain acolo o sa-i spuna cutotii adevarul crestin.

    :>

    Bai deci idea caco pilul conteaza doar dupa nastere dateaza de cand e omenirea, niciun moment al conceptiei sau in timpul conceptiei pana la nastere.

    Cand se nasteau copii oamenii bogati chemau astrologi, care faceau astrograme doar in momentul nasterii, ca lol sa vada la ce alinieri de planeta a iesit din pizda ca individ unic; pe langa asti diversi ..experti care se ocupau cu craniometrie si daca nu era capatanos i se reteza gatul.

  9. *alti

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Thursday, 3 May 2012

    @Alex Element cu feedback negativ, de ce nu.

    @Lotus Nu e neaparat apropo de discutia de pe fain.

    Constructia cea mai favorabila pozitiei tale care se poate aplica chestiunii apartine englejilor, ca adica fatu-i protejat de la quickening. Eu nu subscriu la aceasta abordare. Constructia de departe mai comuna, si istoric si momentan este ca individul exista de la nastere. Eu nu subscriu nici la aceasta abordare, da' pot concede ca nu ma supara cu nimic daca altii gindesc asa. In ce priveste diferenta practica pe care cele doua o aduc cu privire la avort putem zice ca-i neglijabila, dat fiind ca avorturile mai tirzii de luna a treia oricum pun in pericol semnificativ sanatatea mamei, si-n general nu se practica de multa vreme in virtutea juramintului Hipocratic. In fine, cit ce priveste abordarea mea, individul exista de indata ce-mi satisface mie asteptarile pentru a-l recunoaste ca individ, ceea ce poa' foarte bine sa nu se intimple absolut niciodata.

    E "usor" sa fii idiot si s-o arzi anonim, aia-i tot ce-i usor. Tu n-ai loc sa discuti de "usor". E imposibil sa ceri, afara de cazu' ca esti in genunchi, ceri o pula-n bot si te adresezi vre-unuia care fute prosti. Eu nu-s ala, ia cu jet.

  11. @Freud

    "Fiinţa" vine de la a fi. Zici că-n momentul naşterii, deci înainte nu există nimic? Apare aşa din neant copilul? Scrii că "pe la vreo 25 cand are suficienta maturitate" - deci aia e o fază. Eu zic că şi naşterea e la fel, o fază. Căsătoria e la fel o fază. Atingerea majoratului o alta, deşi cumva artificială, şamd.

    @Mircea Popescu

    Pe mine nu mă interesează aici calitatea de om a respectivului ci momentul în care el începe să existe fizic, biologic. Să trăiască.

    Să înţeleg că în opinia ta este ok să curmi viaţa cuiva chiar şi după ce el s-a născut, dacă încă nu şi-a atins potenţialul de om? Apropo de care chestie, ce părere ai despre compasiune, toleranţă, iubire, limbaj decent ca aspecte integrante ale statutului de om?

    Mersi totuşi că mi-ai răspuns. Ţi-a mai zis cineva că ai un limbaj sub cel de mahala? În fine, problema ta. Nu înţeleg unde speri să ajungi cu această abordare, mă poţi numi idiot până oboseşti că din comentarii se vede dacă sunt sau nu. Dincolo de asta de aici rezultă caracterul tău. Înainte de a-i caracteriza pe alţii, cuvintele ne conturează propriul portret.

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Friday, 4 May 2012

    Da' dejeaba te agati de imaginare dexologii. Incepe sa existe "fizic" cind se naste. Si teologic, si teleologic, si metempsihotic, si asa mai departe. Tot atunci cind se naste. Vezi acolo pe la fiinta vine de la a fi ce zice apropo de nastere.

  13. Îmi răspunzi că mă agăţ de "imaginare dexologii" în timp ce tu scrii că începe să existe şi din punct de vedere teologic, şi teleologic, şi metempsihotic şamd? Existenţa e existenţă, o plantă din ce punct de vedere există? Eu mă refer la seva care curge prin ea, tu vii cu planta filosofală scriindu-mi în acelaşi timp că mă agăţ de dexologie? E adevărat, imaginară. Nu-i ca dexologia ta.

    În afară de tăierea ombilicului, respiraţia pulmonară şi faptul că acum este afară, care ar fi diferenţele majore între copilul de o zi şi copilul de minus o zi, adică la o zi înainte de naştere? Se materializează din neant copilul ăla când se naşte?

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Friday, 4 May 2012

    Diferenta dintre copilul care nu exista si copilul care exista este ca primul exista spre deosebire de ultimul care nu exista.

    Intre mortu' la secunda mortii + 1 si mortu' la secunda mortii -1 ce diferente exista ?

  15. Nici una, deşi "mortu’ la secunda mortii -1" o fi ceva concept paradoxal.

    Totuşi, exemplul oferit de tine este bun. Căci ce altceva este moartea dacă nu sistarea vieţii? Ori a exista înseamnă a avea viaţă, nu? Şi este destul de evident că fetusul este viu, nu mort.

    Sigur, putem merge în timp şi spune că şi spermatozoidul este viu şi deci putem pretinde că acel copil se naşte încă din momentul ejaculării sau chiar al producerii de spermă. Ceea ce este eronat deoarece ejacularea prin ea însăşi nu poate rezulta într-un copil. Nici ovulaţia.

    Scânteia, momentul când viaţa apare se identifică în opinia mea cu cel al concepţiei. Atunci când spermatozoidul fecundează ovulul. Aici îşi are sursa procesul creator care se va finaliza cu acel bebeluş. În lipsa ovulului avem un spermatozoid viu dar nu vom avea nici un copil. În lipsa spermatozoidului avem un ovul viu dar nu vom avea nici un copil. Fecundaţia, dacă nu apar complicaţii, se finalizează cu un copil, deci acolo trebuie căutat punctul lui de intrare în viaţă.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Friday, 4 May 2012

    Bai, io am inteles foarte bine care-i opinia ta. Ce n-am inteles este ce te face pe tine sa crezi ca ea are vre-o validitate, vre-o importanta sau vre-o relevanta.

    Sa nu-mi spui acuma ca din moment ce s-o nimerit vre-un spermatozoid peste-un ovul si aia-i tot.

  17. Validitate - raţionamentul meu de mai sus, la care nu ai adus nici o obiecţie. Importanţă sau relevanţă ca opinie a mea nu ştiu dacă are şi nici nu mă interesează. Ce te face pe tine să crezi că dacă cineva emite o opinie este pentru a afirma că uite dom'le ce relevantă e ea, fiind a lui?

    Ţie o pictură îţi trezeşte stări estetice diferite în funcţie de numele care se semnează în colţul ei?

  18. Freud`s avatar
    18
    Freudinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Friday, 4 May 2012

    “Fiinţa” vine de la a fi.

    Si ce-i omul intru el insusi? Omu' lu Dumnezeu insuflat sau ce? E un animal si cam atata.

    În afară de tăierea ombilicului, respiraţia pulmonară şi faptul că acum este afară, care ar fi diferenţele majore între copilul de o zi şi copilul de minus o zi, adică la o zi înainte de naştere? Se materializează din neant copilul ăla când se naşte?

    Pai nu inafara ma tampitule, tu nu intelegi niste chestii.

    Cat timp puradelul e acolo inauntru mama controleaza functiile vitale, astfel fatul e pur si simplu o 'mera' extensie care consuma resurse si nu da nimic la schimb.

    Atunci cand ese e pe cont propiu si trece de la o extensie la un organism oarecum autosuficient, cel putin dpdv al functiilor vitale.

    Cu exceptia ca daca respira si se caca nu inseamna ca si gandeste, deci si odata fatat e tot inutil, dat fiind ca trebuie asistat iar cu mancare si astea ca tot nu si le poate procura singur.

    Nici una, deşi “mortu’ la secunda mortii -1″ o fi ceva concept paradoxal.

    Totuşi, exemplul oferit de tine este bun. Căci ce altceva este moartea dacă nu sistarea vieţii? Ori a exista înseamnă a avea viaţă, nu? Şi este destul de evident că fetusul este viu, nu mort.

    Sigur, putem merge în timp şi spune că şi spermatozoidul este viu şi deci putem pretinde că acel copil se naşte încă din momentul ejaculării sau chiar al producerii de spermă. Ceea ce este eronat deoarece ejacularea prin ea însăşi nu poate rezulta într-un copil. Nici ovulaţia.

    Scânteia, momentul când viaţa apare se identifică în opinia mea cu cel al concepţiei. Atunci când spermatozoidul fecundează ovulul. Aici îşi are sursa procesul creator care se va finaliza cu acel bebeluş. În lipsa ovulului avem un spermatozoid viu dar nu vom avea nici un copil. În lipsa spermatozoidului avem un ovul viu dar nu vom avea nici un copil. Fecundaţia, dacă nu apar complicaţii, se finalizează cu un copil, deci acolo trebuie căutat punctul lui de intrare în viaţă.

    Mbine lol hai ca am ras.

    Bai deci nici ovul, nici spermatozoidul si nici ce rezulta dintre ei nu are vreo valoare ca organism.

    Sunt pur si simplu niste celule care cara o informatie si o unesc, dand nastere la o celula cu ceva informatie oarecum unica, sau cel putin combinatie unica.

    Problema e ca nu rezulta nimic din ele din pricina faptului ca dau nastere la un proces si nu la un produs finit.

    Astfel daca pana la nastere puradelul crapa valoare lui e egala cu zero, ca nu s-a putut dezvolta procesul.

    La nastere obtii un produs finit biologic, finit intre ghilimele ca-i finit pentru gazda dar intru el insusi se mai dezvolta pana la vreo 20 de ani.

    Dpdv social un individ e om si e folositor pe la vreo 20-30 cand se poate intretine singur, are de munca, isi permite o familie, etc.

    Chiar nu e nicio tragedie ca a crapat un puradel calcat de masina pe la vreo 15 ani dat fiind ca era un consumator, nu producator de vreun venit si nici nu era dezvoltat deplin ca adult.

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Friday, 4 May 2012

    @Lotus

    Validitate - raţionamentul meu de mai sus, la care nu ai adus nici o obiecţie.

    Asta din ciclul "dar nu ai demonstrat ca mosul barbos din cer care baseste curcubee nu exista!!!"... e bine. As fi folosit ceainicu' lu' Russel, da' esti pur si simplu prea prost ca sa stric bunatate de cultura lumii pe de-astia ca tine.

    @Freud Chestia incredibila este ca noi suntem de acord foarte profund pe tema asta chit cacriticu' din pozitia socialistoida ar observa ca mie mi-e "usor" da' tie ti-e "greu" sa gindesti asa. Cum cind si de ce ti-ai format opiniile astea ?

  20. Freud`s avatar
    20
    Freudinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Friday, 4 May 2012

    M-o fi schimbat trilema-n bine, cine stie.

    Pai asa pare mai logic. Toate astea se leaga de 'nu toti ie egali pentru ca nu toti merita pentru ca nu toti au demonstrat ca merita pentru ca n-au luptat casa merite' unde copii sunt un fel de protégé al parintilor, care lupta pentru el, adica n-a luptat deci nu merita.

    Si baremul de varsta nu sparge statutul asta de protégé. Multi au impresia ca gata am facut 18 ani, lumea mi se cuvine; ceea ce-i o premiza falsa plus ipocrizie sa pretinzi ca esti cineva sugand talpa lu' tactu' pentru o saorma si camasa aia de armani pentru care n-ai muncit.

  21. @Mircea Popescu

    Aha, acum brusc opinia lui Freud devine şi validă, şi relevantă, şi importantă?

    Nu, nu-i din ciclul respectiv. E din ciclul "asta-i demonstraţia pe baza căreia am obţinut că x = y, poftim de-o invalidează". Dar mi-e că eşti fie incapabil, fie prea duplicitar pentru a înţelege asocierile astea simple pe care le utilizezi totuşi cu nonşalanţă.

    PS Trebuie să fii destul de limitat ca să te gândeşti la Dumnezeu ca la un moş bărbos. Dar poate în articolele despre esenţe i-ai dat alt nume. După cum ne convine, gen.

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Friday, 4 May 2012

    @Freud Noa, bun. Cica progresu' survine odata cu lamurirea reperelor. Cine stie ce mai iese de-aici.

    @Lotus Opinia lui Freud nimereste pe opinia corecta. Ce treaba are cu "brusc" ? Asa e tinaru', mai brusc.

    Demonstratia ? N-ai produs asa ceva. De fapt, nici nu-s convins ca poti produce o demonstratie a ceva, orice. Poti eventual copia ceva demonstratii de-astea mai simple (de prin matematica sau de pe undeva de unde contextu-i inalt formalizat si nu mai ai tu de munca), dar nu cred ca ai abilitatea intelectuala de-a chiar produce o demonstratie. Cel putin din ce-am vazut pina acum.

  23. Opinia lui Freud nimereşte pe opinia ta. Care-i greşită, în treacăt fie scris.

    După cum menţionam, sensul cuvântului "asociere" (sinonim cu analogie, asemănare etc) te eludează. El pe tine, că bănuiesc că tu pe el nu poţi, de vreme ce nu-l cunoşti. Unde am scris eu că am făcut o demonstraţie? Am scris că-i mai curând din ciclul ăla decât din ciclul ce l-ai scris tu.

    În fine, eu nu pot produce demonstraţii greşite. Se pare că tu poţi, de vreme ce ajungi la concluzii false. Prin urmare, dezvaţă-te de ce ai învăţat. Că niciodată nu-i prea târziu.

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Friday, 4 May 2012

    Nu, nu-i din ciclul respectiv. E din ciclul “asta-i demonstraţia pe baza căreia am obţinut că x = y, poftim de-o invalidează”.

    Unde am scris eu că am făcut o demonstraţie?

    Ce rost mai ai pe-aici ? Adica mai de ris de-atit nu cred ca te poti face, pe bune acuma.

  25. Să-ţi mai amintesc că încă nu ai răspuns la întrebarea cu diferenţele dintre copilul la o zi înaintea naşterii şi copilul la o zi după?

    Că răspunsul pe care l-ai dat, că unul există iar celălalt nu, dacă e formulat la modul serios, arată că ai dificultăţi în a înţelege care-i subiectul discuţiei sau sensul vieţii/existenţei.

  26. Prin "e din ciclul" m-am referit că bate în direcţia aia nu că e fix aia. După cum ţi-am precizat deja în două comentarii de mai sus, unde am vorbit de "asociere", "analogie" etc.

    Greu cu unii.

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Friday, 4 May 2012

    Lol bine. Pai meri asa-n directia spre pula mea, ce mai atita agitatie.

  28. Da' mei, tu observi că în ultimele comentarii ai început să răspunzi doar la ce n-are legătură cu subiectul discuţiei? Ca şi pe fain de altfel, unde ai schimbat-o rapid de la avort la atacuri la persoană?

  29. Freud`s avatar
    29
    Freudinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Friday, 4 May 2012

    Ba tu nu intelegi ca n-ai adus argumente serioase pe tema cat sa merite deranjul?

    Deci tu spui niste chestii de prin auzite ca vai am citit eu pe la sacciv sau alti ilustri ca asa e, dumnezeu, herp derp si VAI CE PROST E POPESCU NU RASPUNDE LA ASTA L-AM FACUT CLAR WIN WIN PESTE 9000 OLOLOLO

  30. Voua va e foarte usor sa discutati despre avort. Doar nu va afecteaza pe voi.
    voi va faceti treaba, restu sa se descurce...
    De ce sa iti asumi responsabilitatea cresterii unui copil (care ar putea sa fie si destept si sa atinga culmile stiintei) cand poti sa pui capat si sa te speli pe maini ca si cum n-ar fi fost nimic.
    Pt noi femeile, acesta e un lucru foarte traumatizant.. si aici e si vina voastra. Ca prezervativul va strange (asta in cazul in care il aveti la voi), ca sa iesi in culmea bucuriei... nici vorba ( adica sa nu ejaculezi inauntru). Noi trebuie sa le ducem pe toate...
    Pilula genereaza HTA(hipertensiune arteriala) care duce la insuficienta cardiaca si moarte... (studii clinice Oxford Medical Journal 2010)
    Da asta de ce v-ar interesa? ce daca noi murim.. suntem de inlocuit usor...
    Si in experienta unui avort femeile sunt in cea mai mare parte singure... sau insotite de vre-o prietena... nici macar atat sa fiti alaturi de ele cand au mai mare nevoie...
    Ce stiti voi ce inseamna suferinta... voi aveti o viata usoara
    E atat de usor sa vorbesti... mai bine taci! daca nu stii ce inseamna....

  31. Mircea Popescu`s avatar
    31
    Mircea Popescu 
    Friday, 4 May 2012

    Io zic asa : vezi aici, articolul si discutia.

  32. @lfr: Ce-i socialismul asta cu trebuie sa salvam toata africa/india de la foame? Ca-i fix aceasi chestie si asta cu eliminatul suferintei si anume o utopie.

    Interzicem avortul, obligam femeile sa isi aiba copiii si am rezolvat tot. Implicit o sa fie lumea mai fericita, nu?! Ce sa-ti povestesc.

    @mp: LOL

  33. @Mircea Popescu (& tangential Freud):

    V-as trimite si eu in directia indicata de Mircea lu` Lotus, da` subiectu` mi se pare prea serios.

    Sa-mi ziceti daca vi se pare ca gresesc:

    Embrionul uman (copchilul in burta maica-si, adica, sa nu existe dubii) ar fi echivalentul puiului de gaina inainte de eclozare, daca discutam in termeni evolutivi. Daca puiul nu "exista" inainte de eclozare, cum poate sparge gaoacea, el nefiind viu dupa standardele lu` Popescu.

    @Freud: Tu ai copchii? Daca n-ai iti zic io (care am) ca le "controlezi" functiile vitale pana la majorat, si ei nu dau nimic in schimb. Inseamna ca nu "exista"?

    Intrebarea lui Lotus ramane: cand devin fiinte pruncul si puiul de gaina?

  34. Ce prost esti, faci comparatii intre doua specii complet diferite, cica in termeni evolutivi. Bai, tu esti adi ala prost cu blog de trola si ateii pe facebook sau? Sau esti prostul ala de constantin enache?

    Totusi pe logica ta de cacat:

    Oul e un embrion care trebuie clocit. In momentul in care s-a dezvoltat complet din clocire trebuie sa-si sparga carcasa oului sau moare fara aer, asa cum daca copilul nu e scos afara moare inecat in lichid amniotic. Teoretic exista undeva in momentul nasterii, dar cum gaina n-a iesit din carcasa oului si nici pulete afara cu cordul rupt plus bataia aia pe spate sa respire, ambii nu exista ca au murit tocmai cand trebuiau sa se emancipeze ca entitati unice si separate de gazde.

    Problema e ca gaina nu are constiinta asemenea omului, cum era aia, cogito ergo sum? Deci gaina exista ca ganditor sau nu?

  35. Oricum copiii sunt tabula rasa, deci nici ei nu exista, asemenea gainii. O simpla povara care se caca.

    Daca n-ai iti zic io (care am) ca le “controlezi” functiile vitale pana la majorat, si ei nu dau nimic in schimb. Inseamna ca nu “exista”?

    Esti prost si-mi scoti din context aia cu functiile vitale aiurea, eu folosisem expresia care nu-i o expresie ci termen medical in contextul fatului in dezvoltare in pantece. Nu le tii nicio functie vitala ca de felul lor dorm, caca, digera si respira autonom, doar le furnizezi hrana.

    Si scoti si afara din context chestia cu existenta.

    Ai citit tu dampulea raspunsul cu exista la a fi in replica lui Lotus. Eu am folosit metaforic acolo existenta, ca un individ responsabil care se poate mentine pe sine insusi, care-i unu' care munceste pe la 30 de ani.

    Nu existent ca respira, mananca, caca si astea.

    Poti sa-i trimiti la munca iar scopul educatiei este o investitie ca ei iti vor da inapoi, pe datorie.

    Gen daca ti-ai crescut plodul timp de 20 ani sa te spele de cacat pe tine peste aia 20 de ani.

    Ei nu exista ca indivizi autonomi in societate. Ca un tata. Ca un barbat sau femeie cu servici si cu dispozitii de a-si face o locuinta sau o familie, a se inmulti.

    Nu ca nu-s ei animale(oameni lol) de sine statatoare. Copiii sunt o investitie cu datorie. Datoria o recuperezi tu si societatea. Daca nu dau la schimb acuma, vor da inapoi.

    Problema e ca obligatia e mai mult morala decat legala, singurul regim in care munca era obligatorie a fost totalitarismul si ne intreptam catre o utopie socialista retardata unde se promoveaza statul acasa.

  36. Mircea Popescu`s avatar
    36
    Mircea Popescu 
    Saturday, 5 May 2012

    @adi Bai, mie mi-o spart ploaia un geam. Mergi si inchina-te la ploaie, ca-i vie, si genu' asta de rationament e absolut specific perioadei precrestine. Ca suntem mai dobi asa.

    Intrebarea nu ramine altfel decit ca un pai de care sa se agate aia prea disperati ca sa confrunte realitatea. Altfel, fiintele devin fiinte cind se nasc. Vezi #12 ca se explica acolo. Ca tu nu vrei sa accepti cum ii, si-ai prefera sa fie altfel de cum ii... mnoa. Dreptu' tau, da' sa nu te-astepti sa intereseze pe cineva.

  37. @Freud:

    Oul e un embrion? Si embrionul din ou ce e? Si cum moare embrionul daca nu e viu?

    Cu exprimarea metaforica o fi cum zici, da` daca te-apuci de o chestie asa, riguros-stiintifica, ar trebui sa lasi metaforele pentru noi astia, mai dobi.

    Pe partea filosofica le amesteci rau de tot, cu "tabula rasa" si cu "cogito ergo sum". Intreaba-l pe Mircea, poate te lumineaza el. Sfatul meu e sa-l lasi pe Locke si sa treci macar la Leibniz.

    @Mircea:

    vezi ca te-a facut Froid prost pentru"metafora" cu ploaia. Acuma, hai sa-ti zic o chestie:

    Cica era un profesor universitar de ceva biologie sau d`astea, care nu scapa nici o studenta din alea mai rasarite. Si cum astea erau multe si doritoare, se mai intampla sa-i vina cate una, bortoasa, plangand, pe la usa. Asta o lua parinteste de mana "lasa fato, stiu io un doctor bun " etc. Fata, de la tara: " dom` profesor nu se poate, stiti, ala micu`, cum sa-l omoram?" Profesorul atunci ii tinea un curs de biologie in particular, cu spematozoidul, embrionul toate cele, dupa care treceau iar la partea cu aplicatia practica. La final, amandoi erau satisfacuti si cu constiinta impacata. Ce vrei, te pui cu stiinta lu` dom` profesor? Si uite-asa a aparut pe lume realitatea asta de care zici tu.

  38. Mircea Popescu`s avatar
    38
    Mircea Popescu 
    Saturday, 5 May 2012

    ...

    Io sper cu toata sinceritatea ca tu trolezi.

    Sau ce te astepti exact, sa ma apuc sa scot si io din buric ceva poveste stupizica dupa care s-o dau sfatos-morometian "si uite asa s-au prasit ideile tale" ? Da' mi-i lene bre.

  39. ar trebui sa lasi metaforele pentru noi astia, mai dobi.

    Sau poti sa-mi sugi pula.

    Oul e un embrion? Si embrionul din ou ce e?

    Esti tampit sau te prefaci?

    Si cum moare embrionul daca nu e viu?

    Bine ma domnule dex, Lotus nr. doi, poate incetezi odata sa iei termenii ca un copil de 5 ani.

    Inceteaza functiile vitale iti convine? Sau nu stai, ca nici expresia asta nu o poti procesa.

    Cica era [...] zici tu.

    Aici se vorbeste de chestii concrete, nu ce stii tu de la vecinul de la 5 ca a citit el pe sacciv si alti ilustri ca era unu' einstein in scoala care a zis o chestie supermisto de n-are sursa si nu poate fi documentata.

  40. Apropo, tesutul organic e viu sau nu ca n-are suflet? :D

  41. Mircea Popescu`s avatar
    41
    Mircea Popescu 
    Saturday, 5 May 2012

    Atita propun io, sa se interzica tatuajele si mai ales implanturile.

    Pentru ca tesutu' pizdelor este viu si il doare, si trebuie protejat de pizdele carora le apartine. PAI CEI AICI!!!

  42. Nu trolez ca n-am dece.

    Religiile (in general) considera lenea un pacat, iar societatea (in general) o considera un defect major. Numa` zic.

    Ti-as mai explica odata, mai pe intelesu` tau, da`si mie mi-i lene. Da` totusi, io cred c-ai inteles, da` te faci chinez.

  43. Mircea Popescu`s avatar
    43
    Mircea Popescu 
    Saturday, 5 May 2012

    Stii cine mai avea teorii de-astea in program dupa ce nu-i iesea "demonstratia" ?

  44. Religiile (in general) considera lenea un pacat, iar societatea (in general) o considera un defect major. Numa` zic.

    Citation needed.

  45. Din principiu*, fiindca considerentele astea conduc spre concluzia ca de ce nu si trasul prezervativului pe scula e pruncucidere, s-a convenit sa investim fetusul cu drepturi doar dupa nastere. Asta e doar o conventie dar drepturile in afara conventiilor nu exista.

    *cand se stabileste o limita e imperios necesar ca ea sa poata fi corect determinata. Pentru asta argumentele care o sustin nu trebuie odata invocate sa ne puna in imposibilitatea de a o defini precis.

  46. @Dr.A

    fiindca considerentele astea conduc spre concluzia ca de ce nu si trasul prezervativului pe scula e pruncucidere

    Ca să încetezi o acţiune trebuie să o porneşti prima dată. Dacă eu mâine mă trezesc la ora 8 dimineaţa şi încep să fac duş, după care la un minut ies din baie că sună telefonul, înseamnă că am întrerupt duşul. Dacă însă nu intru în baie până la 9, aia nu mai înseamnă că am întrerupt duşul, căci duşul nu există, nefiind iniţiat... Spermatozoidul singur nu produce un copil, şi nici ovulul, prin urmare momentul de început al vieţii acelui copil nu poate preceda fecundaţia. Faptul că foloseşti prezervativul nu înseamnă că curmi o viaţă ci că o eviţi.

    Altfel sunt de acord cu tine. Dar eu nu discutam din punct de vedere normativ sau legal ci din punct de vedere moral. Dacă mâine se schimbă legea şi îţi dă voie să omori bebeluşii cu malformaţii, cum făceau spartanii, aia nu înseamnă că gata - e moral să faci asta. Legea nu poate stabili ce-i moral şi ce nu ci poate trasa doar nişte, cum zici tu, convenţii. Invers în schimb e valabil, putem ajusta sau adapta mai bine legi oarecum strâmbe.

  47. Da' cine regleaza morala, Dumnezeu? :)

    De fapt legea reflecta morala elitei intelectuale iar cu nu toti taranii si prostii, intre care gen lotusi, nu gandesc la fel evident ca n-au aceleasi legi, ci niste prosteli rudimentare care-i tot duc la nefericiri si neintelegeri.

  48. *cum nu

  49. Păi legea o reflectă dar într-o anumită măsură. Că nu poate la perfecţie. Adică încearcă să o reflecte.

    Să îşi dau un exemplu. Copilul e considerat pe deplin răspunzător pentru faptele sale odată cu vârsta majoratulu, da? Deci la 18 ani. Ei, este asta o pliere exactă pe situaţiile concrete care pot să apară? Păi nu prea este. Că sunt unii care-s mai imaturi şi la 20, sunt alţii care întreţin familii de pe la 15. Sau adică dacă la 18 ani e major şi responsabil, la o zi înainte nu? E aşa mare diferenţa asta de o zi, se produce un declick brusc odată ce el atinge 18 ani? Răspunsul este evident nu, dar e necesară o anumită convenţie, că legea lucrează pe numere exacte. Nu poţi formula cu aproximaţii.

    Însă poate că poţi stabili convenţii mai bune. Că sunt legi care în decursul timpului şi-au modificat forma... Dacă ar fi adoptat toată lumea atitudinea ta, adio progres. Alte legi nu existau acum 100 de ani (cum sunt cele legate de pirateria online) şi au fost adăugate pe parcurs. Şamd.

  50. @lotus
    Un spermatozoid si un ovul impreuna nu produc un copil in mai mare masura decat spermatozoidul sau ovulul individual sau daca vrei toate astea sunt incadrabile la conditii necesare dar nu suficiente.
    Oricine o avut curiozitatea sa urmareasca timp de 9 luni procesul iti poate confirma chestia asta (in caz ca nu te-au convins publicatiile stiintifice).
    Faptul ca sperma nu produce copii nu a impiedicat morala de exemplu la evrei sa interzica "risipirea samantei" sau pe intelesul tuturor facut laba pe motiv de pruncucidere.

  51. @Dr.A

    Scuză-mi incultura dar atunci cum apare acel copil? Sigur că e o condiţie necesară. La fel e şi cu duşul. Trebuie să curgă apa şi să fii în cada de baie. Dacă numai curge apa sau numai eşti în cadă, nu ai început duşul.

    Eu nu discut de detaliile legate de fecundare. Dar odată ce avem un embrion care se dezvoltă în uterul mamei e clar că viaţa a început. Că adică embrionul ăla nu-i mort sau ceva noţiune abstractă. Fiinţa vie începe ca embrion, continuă ca bebeluş, apoi copil mic, apoi puber, apoi adult şamd... E aceeaşi fiinţă, chiar dacă prin convenţie îi măsurăm vârsta de la momentul naşterii. Că ar fi şi dificil altfel.

  52. Eu nu discut de detaliile legate de fecundare.

    Te cred.

  53. Mircea Popescu`s avatar
    53
    Mircea Popescu 
    Sunday, 6 May 2012

    Deci caconcluzii :

    1. Lotus nu discuta. Asta se intimpla pentru ca el nu-i capabil de discutie, ca o discutie presupune abilitatea intelectuala de a-ti corecta prostia, care lui ii lipseste din capul locului.

    2. Lotus stie. Ca de exemplu, legile (date explicit, in scris) nu sunt perfecte, in sensul ca nu respecta intru totul intuitile despre "cum ii" formate aleator in capul lui Lotus (si botezate eventual "morala", da' in tot cazu' propuse drept un ce superior absolut orice si oricui), si care nu exista precum nici nu pot exista explicit. Drept urmare, legile se pot "perfectiona" de catre Lotus, in sensul ca sa le strice. Simtaste el ca asa ar fi mai bine.

    3. Aiureala asta merita continuata, in sensul ca are rost sa vorbesti in directia lui Lotus in timp ce el isi infunda degetele in urechi si urla bugabuga, in loc sa-l oprimi cu mijloacele comune in epoca respectiva (gen, sa-l bati pina in modernitate, sa-l lasi muritor de foame pe-un salariu de mizerie de-atunci incoace). Pentru ca de ce ?

    Raspunsul la trei mai ca m-ar interesa. N-o sa-mi ziceti acuma c-o fi ceva imperativ moral sa-i educi pe toti, chiar si pe aia care-s prosti deliberat. Nu poate fi asa ceva, din considerente logice (care logica bate intotdeauna orice morala).

  54. 1. De la mine se vede invers, şi anume că teza pe care o susţii este o prostie. Este adevărat că îmi dai mai puţin material de criticat, neaducând nici un argument în favoarea ei. Sau atacurile la persoana interlocutorului se pun ca argumente în favoarea avortului?

    2. Ai undeva un articol unde scrii că există fapte rele sau imorale prin ele însele şi fapte rele din punct de vedere legal, adică chestii ilegale. Şi foloseşti aceeaşi analogie cu vârsta majortatului. L-aş căuta da mi-e lene că nu-i mai reţin titlu. Felicitări pentru că tocmai te-ai făcut prost.

    3. Păi nu mai continua (cu injuriile) şi revino la subiect. Nu vezi că şi Dr.A face opinie separată de tine?

  55. Freud`s avatar
    55
    Freudinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 6 May 2012

    Păi nu mai continua (cu injuriile) şi revino la subiect. Nu vezi că şi Dr.A face opinie separată de tine?

    Ad popvlae.

  56. @Lotus
    Am putea continua dar cum n-ai priceput nici ce am zis pana acuma si nici ce ti-o zis MP imi pare futil.
    Totusi daca reusesti sa descrii ceea ce explicam eu mai sus cu cuvintele tale si in mod convingator (i.e. testul ca m-ai inteles) sunt dispus sa continui argumentatia.

  57. Da' ţi-ai pus problema că poate te exprimi tu deficitar?

    Ce-am înţeles este că tu afirmi că momentul de început al acelui copil, în care el ia viaţă, e un proces care se întinde pe durata celor nouă luni de gestaţie. Cu aluzii la faptul că se poate şi să nu-l nască viu.

    Ceea ce, dacă asta-i vrut să spui, mno, şi la 2 ani poate să moară. Sau la 5. Sau la 20. Sau dacă nu, sigur va muri la maturitate sau la bătrâneţe.

    Ce-o zis altceva Popescu decât nimic? Adică că eu sunt prost şi dexul şi teologia.

  58. @Lotus
    Nu e relevant.
    Nu am zis asta.
    Nu am sugerat asta.
    El o zis diverse chestii. Tu ai retinut doar (ce era despre) ceea ce te preocupa: persoana proprie.

    Reciteste cu atentie.

  59. Luka D`s avatar
    59
    Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 6 May 2012

    http://www.youtube.com/watch?v=lFgo9J_MRng&feature=related las si eu asta aici.

  60. Ce anume să recitesc, primul tău comentariu? Că parcă e altcumva faţă de restul.

    Poate eşti bun să detaliezi tu ce anume ai vrut să spui.

  61. Din cauza ca fecundarea nu-i inceputul a nimic ci doar parte a unui proces, ideea ca fecundarea ar fi inceputul "vietii" e o prostie pe care mai o poti auzi azi doar de la semidocti.

    Drepturile pe care ca si om le ai asupra propriului corp presupun ca poti dispune de el in defavoarea oricarui tip de organism gaduit de el si dependent de tine. De exemplu tratandu-te de limbrici si tenie, de paduchi si raie, de capuse etc. Chestia asta ar putea intra in contradictie cu anumite religii (recte budismul) dar e o conventie acceptata in spatiul cultural european. Avantajul in cazul conventiilor e ca daca nu iti convin te poti muta acolo unde sunt contestate, in cazul de fata, probabil prin india.

  62. Freud`s avatar
    62
    Freudinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 6 May 2012

    Adică că eu sunt prost şi dexul şi teologia.

    Wow deci e Mai 2012 si Lotus a aterizat pe trilema(cel putin pe fain) prin Martie anul trecut.

    Deci uitati-va oameni buni cat progres dupa un an: o chestie care se stia deja si bine demonstrata, insusita. Succese.

    Grele grele astea.

  63. Mircea Popescu`s avatar
    63
    Mircea Popescu 
    Sunday, 6 May 2012

    @Luka D Pai da' de ce-n espanol ? Ne faci tigani ?

    :D

    @Dr.A America Latina ar fi de fapt locatia judicios aleasa. De altfel imi pare ca s-a si sugerat din public.

    @Freud La parte cu dexu' iti dau si tie juma' din actiuni.

    Sa aiba ce-ti expropria astia.

  64. @Dr.A

    Din cauza ca fecundarea nu-i inceputul a nimic ci doar parte a unui proces

    Mei, asta e abureală. Şi procesul ăla ţine nouă luni? De ce nu mai mult? De ce nu şi la 2 ani e tot în proces de a lua fiinţă? În momentul în care apare măcar o celulă (dacă nu un organism) vie, diferită decât spermatozoidul şi ovului care existau la început, şi care se va dezvolta apoi în fetus şi copil, deja e clar că avem viaţă.

    De exemplu tratandu-te de limbrici si tenie, de paduchi si raie, de capuse etc.

    Da, lol. Nu-i acelaşi lucru din cel puţin două motive. Primul e că astea sunt organisme animale care niciodată nu vor ajunge să aibă inteligenţă pe când copilul ăla din burta mamei e fiinţă umană. No. Una e să omori un animal, alta să omori un om. Al doilea motiv e că în timp ce teniile şi limbricii te parazitează (şi dacă-i laşi te parazitează în continuare, nu se opresc după nouă luni) copilul ăla rezultă în urma unui act creator care-i total altceva. După nouă luni va ieşi din burtă, nu e un parazit. Sau altfel de ce nu-i omori şi la 5 ani, că te parazitează fiindcă nu produc nimic dar au nevoie de haine, mâncare etc? Să se dea o lege cum că putem omorî şi minorii.

  65. Mircea Popescu`s avatar
    65
    Mircea Popescu 
    Sunday, 6 May 2012

    Noa, am ajus si la "intelligent design" deja ?

    Daca iti intra o musca-n nas de ce nu ti-o intrat in ureche ?

  66. Freud`s avatar
    66
    Freudinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 6 May 2012

    Sa aiba ce-ti expropria astia.

    lejinea?

    Pai da’ de ce-n espanol ? Ne faci tigani ?

    :D

    dats racis, nao falar portugues? é património europeu! discriminação, estamos ibérica, latina, cartaginês! património árabes é uma conspiração!

  67. Freud`s avatar
    67
    Freudinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 6 May 2012

    *jiunea sau junea, ca tot aia.

  68. @Lotus
    putem presupune ca procesul dureaza undeva intre 12 si 57 de ani (din ce am auzit pana acum)... avand in vedere ca tu ca si femee te nasti cu ovulele...

  69. Mircea Popescu`s avatar
    69
    Mircea Popescu 
    Sunday, 6 May 2012

    Pai nuca stai!

    Daca sunt implantate ?

  70. Freud`s avatar
    70
    Freudinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 6 May 2012

    E cu codex alimentarius si chip astea implantate?

  71. Mircea Popescu`s avatar
    71
    Mircea Popescu 
    Sunday, 6 May 2012

    Da' chiar, ar fi o faza sa se gaseasca o troala care sa-si implanteze ovlue numa' de la crestine de-astea dupa care sa le avorteze la zece saptamini strict pentru trolism.

  72. Freud`s avatar
    72
    Freudinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 6 May 2012

    Parca poti avorta 1-2 ori, dupaia dai ortu'?

  73. Mircea Popescu`s avatar
    73
    Mircea Popescu 
    Sunday, 6 May 2012

    Eu cunosc o gagica care-a avortat de ~40 de ori, inclusiv lunar pentru o perioada de fo' 2 ani. E vie. Nici macar nu umbla cracanat.

  74. Freud`s avatar
    74
    Freudinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 6 May 2012

    Ba tu glumesti? In principiu sarcina da drumul la niste procese biologice in corp, secretii de hormoni si altele.

    Un fel de cyclic redundancy check, crc error, dastea. Unde plm e ovulul.

    Plus risc hemoragie, chestii.

    Interesant.

  75. Mircea Popescu`s avatar
    75
    Mircea Popescu 
    Sunday, 6 May 2012

    Io vorbesc cit se poate de serios.

  76. @Freud
    Dupa revolutie s-a ajuns la aproape un milion parca intr-un an. In anii 90 in orice caz erau mai dese decat televizoarele color.

    Poti face avorturi pana dai in septicemie. Doar nu-i clar daca mai poti purta o sarcina normala la termen dupa un numar semnificativ. In orice caz se pare ca sunt mai periculoase decat laba.

  77. Freud`s avatar
    77
    Freudinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 7 May 2012

    Poti face avorturi pana dai in septicemie. Doar nu-i clar daca mai poti purta o sarcina normala la termen dupa un numar semnificativ. In orice caz se pare ca sunt mai periculoase decat laba.

    Lol bine, mersi.

    Dupa revolutie s-a ajuns la aproape un milion parca intr-un an.

    Am dubii ca exista vreun studiu serios, pentru chestiile astea se deranjeaza doar reactionarii.

  78. Mircea Popescu`s avatar
    78
    Mircea Popescu 
    Monday, 7 May 2012

    @Dr.A Pot sa confirm ca-mi amintesc c-am citit aceeasi informatie prin anii 90, in Evenimentul Zilei. In ce masura aceasta imprejurare ii adauga sau ii substrage credibilitate...

    Da' la rigoare poti face avorturi chiar si dupa ce dai in septicemie. Si din groapa. Where there's a will...

    @Freud Da-mi exemplu de vre-un studiu serios facut in Romania pe o tema.

  79. Alex`s avatar
    79
    Alexinsigna de prim sositinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 7 May 2012

    ANECDOTAL EVIDENCE TIEM

    Bună-mea o făcut 9 avorturi (zice ea, şi-o cred pân' la proba contrarie). La al 10-lea făt i-o zis doctoru' că ori îl scuipă afară normal ori moare şi ea pe masa de operaţie la avort, nu-mi e clar de ce.

  80. Mircea Popescu`s avatar
    80
    Mircea Popescu 
    Monday, 7 May 2012

    Ca s-o fi plictisit de ea. De asemenea instrumentarul, sterilitatea si restul contextului au progresat cutoatele semnificativ de pe cind era bunica (literalmente) fata.

  81. Freud`s avatar
    81
    Freudinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 7 May 2012

    Era curva lol? Informativ, nu injurios.

    Hai ma ca inainte turnau taranii cite 6 copii.

  82. Mircea Popescu`s avatar
    82
    Mircea Popescu 
    Monday, 7 May 2012

    Lol "inainte cite 6". Bai. Cite 15 ce-are ?

  83. @Freud:

    Toti ai sotului, bre. Ca omu' era ocupat sa futa, nu si sa faca rost de prezervative sau sa-i pese de lamentatiile muierii. Gen.

  84. Mircea Popescu`s avatar
    84
    Mircea Popescu 
    Monday, 7 May 2012

    Daca n-o stiut sa faca bot...

  85. Freud`s avatar
    85
    Freudinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 7 May 2012

    Nu ca atatia fac tiganii si e rasism, toti suntem egali. 0 e o cifra care reprezinta nimic, gol; in consecinta rata 1:10 e de fapt rata 1:1.

    Plus ca inainte barbatii faceau copii pe la vreo 40, cand isi luau muiere si sa aiba puradei sa-l mentina la batranate. Ca inainte omu' mai dadea cu sapa, mai invata sa are, mai o armata, mai ocupatie. Mai ne dadea mama soacra voie sa plecam de acasa, trebuia sa balegar si paie sanefacem, etc.

  1. [...] Dog - The Chosen cycle! [↩]Aging is not necessarily a matter of time ; generally speaking "having found your way in life" is rather equivalent to having found one's path to death, and thereby, old as the very rocks, [...]

  2. [...] of the house" in the very house in question has driven most married subhumans (for men they can never again be) to desperation and beyond. Is this so ? Don't worry, you can tell me, you're perfectly safe as [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.