Ce ma enerveaza in noaptea asta

Thursday, 21 June, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Stiti ca toate cuvintele au sens propriu si sens figurat. Iara daca n-au sens figurat le fac eu unul oricum, sa aiba pentru viitor.

Tot asa cum cuvintele au sensurile lor proprii si respectiv diverse sensuri figurate, subtexte si alte balarii, femeile au copiii lor proprii in caz ca le-or facut ele insele cu ovopozitoru' din dotare (iar daca n-au eu oricum nu le fac, nu va uitati ca am alte treburii trebuiro trololo treburi).

Sa revenim.

Propriii lor copii (ati prins smenu' ? Nu da' pe bune, hai mai bine abandonam restul articolului si ne focalizam doar pe paranteza asta, pe care de altfel in mod simbolic si-n semn de protest nici n-o mai inchidem, ci ne-o infigem direct in git, ca un soi de plagiat in efigie si cu minime sanse de-a ne face vre-un rau dat fiind ca nici diabetici nu suntem nici nu-i prima oara cind ne stau cuvinte-n git provocind o usoara iritatie.

Deci cum pastele ma-sii propriii ? Trei de i ? Pai de unde atitia i, ce limba autist-agitata mai e si asta ? Cum pronuntati voi, ia sa v-aud, propriu, proprii, propriii ? Asa ziceti, propriii copii sau de fapt ziceti proprii copii da' notati cu trei de i ca "asa se scrie", si anume "singura limba care se scrie cum se citeste" sau cum era.

Hai sa mai vedem si altele. De exemplu puriu, stiti ce-nseamna ? Asa, mai trecut, cum e Antonescu Crin, ofilit si obosit fara vre-un rezultat sau efect, pur si simplu puhav de la inactivitate prelungita pina peste orice limite. Deci : Propriii copii si niste geamgii purii de fapt nu, stati ca pot mai bine de-atit.

Sa ne tragem un rind vocea...

Sa clipim un rind din ochi...

Sa purcedem la asalt!!!

Propriii-i copii, fiii de geamgii purii, rosiii albastrii calareau doi bidivii mii si mii de kilometri.

Propriii-i, adica propriu, proprii ca-s mai multi, propriii ca-s articulati si propriii-i ca-s ai unei imaginare "ei" altfel neexprimate. Fiii ca de la fiu, fiica, fii ca-s mai multi deci sa fie si-n final fiii ca iara articulat. O tita-n frunte, de ce nu... Iara rosiii idem pentru ca rosii la plural si deci rosiii la articulat, nu ? Albastrii ca albastru, albastri mnu. Albastrii ca-i albastrui ca nuanta si deci fiind doi sunt albastrii. Si bidivii si mii si mii de cacaturi infecte si imunde.

De fapt ce nevoie concreta avem noi de trei i plus eventual al patrulea cu linioara ? Am scris o fraza de 17 cuvinte si-o suta sapte caractere din care 27 is i-uri finale fratii mei albi. 30 cu toate. O LITERA DIN TREI ESTE I!

Voua vi se pare sanatos asa ceva ? Va intreb cu toata seriozitatea. Lasind la o parte observatia banala ca i-ul final din kilometri il cititi exact la fel ca si trei i-uri finale-n propriii, sa ne concentram pe problema strict grafica. CITE PULA MEA DE TASTATURI SA TOT SCHIMB PENTRU CA NIMENI NU FACE TASTATURI SPECIALE PENTRU LIMBI IDIOATE CU LITERA I IN TRIPLU EXEMPLAR RANFORSATA CU OTEL INALT ALIAT ???

Bai frate, o litera din trei sa fie i ? VO SUNTET NORMAL LA CAP ???

M BAG PCOARELE. SCRU FARA!!!

PS. Propriii-i copii (fiii de geamgii purii) rosiii-i dragi si durdulii, calaretiii albastrii minau ambiiii bidivii mii si mii de kilometri.

———
 1. Ca un ambu la singular, doi ambii la plural, ambiii la articulat, nem ? Sau ambii nu se articuleaza asa cum se articuleaza proprii ? Aud ? N-o sa-mi ziceti acuma ca-i ambu-ambi si articulat ambii ca io n-am vazut ambi nicaieri. []
Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

13 Responses

 1. Și cu toate astea i-ul este abia al doilea ca frecvență în limba română. Acu' io-s curios dacă a găsit cineva numărul mediu de repetări succesive per cuvânt pentru toate literele, că ar fi mai relevant în cazul ăsta.

 2. Spre deosebire de hateru' din tine, restul lumii nu tine sa scrie fraze in asa hal. Da' de-o curiozitate, fa o statistica pe Fain (orice: articole, titluri, comentarii) si vezi daca-ti iese tot cu "o litera din trei sa fie i".

  Voiai sa scrii "calaretii-i"? pentru ca http://dexonline.ro/definitie/c%C4%83l%C4%83re%C8%9B/paradigma

 3. Mircea Popescu`s avatar
  3
  Mircea Popescu 
  Thursday, 21 June 2012

  @spyked Nuca limba romana n-are litere duble ca fraerii de englezi motiv pentru care tot puletele scrie masa si pentru table si pentru masses. Ca aici nu e grava confuzia cum e in cazul cu ros/ros discutat dinjos.

  @Alex Pai nu, ca aia nu stiu scrie.

  Ps. Calarete, calaretii, calaretiii ca si rosu, rosii, rosiii bun ?

  Nu da' pe bune, deci Stendhal a scris rosu si negru, corect ? Stii de ce nu i-a zis Rosiii si negrii ? Pe bune acuma, deci ambele au la fel de multi nici un i in radacina, da' in timp ce negru face la plural negri rosu face rosii ? Ca sa ce, ca sa evitam omonimia cu ros de la a roade ? Mai da-o-n pizda ma-sii, parca noi flexam fara mila si fara consideratie pentru circumstante. Daca se pot adauga i sa se poata si scoate. Copii cu doi i la toate formele de-acum incolo!

  GENERATII DE OCHII PLINSII LA BAC O CERE SI-O SOLICITA!

 4. da' cum n-avem litere duble? am innebunit, tu mircea? :D

 5. Mircea Popescu`s avatar
  5
  Mircea Popescu 
  Thursday, 21 June 2012

  Numa' m-am innecat putin.

 6. Pe mine cel mai mult in noaptea asta m-au enervat puri-i-i (cu trei de i) :-)

  Si de amarat, m-a amarat si intristat "ca-mi pare rau ca trebuie sa asistati la asa ceva"...adica, vreau sa zic, insusi faptul ca a trebuit sa asistam la asa ceva...chestiune pe care eu am perceput-o cumva mai mult in cheia asta:

  http://www.youtube.com/watch?v=4mX7ugJ5NM8

  Atat de teribil m-a izbit similitudinea, ca am si "secretat" un text pe tema.
  N-am drept sa comentez pe fain acum, ca nu am fost indeajuns de harnica pentru asta, dar as fi vrut sa particip aseara la discutia cu Cosmin Maricari!

 7. Mircea Popescu`s avatar
  7
  Mircea Popescu 
  Thursday, 21 June 2012

  Pai 'ai ca ti-am dat o suta de karme, sa fie.

  Ps. Iote ce se stie Antena3 :

  noiframe="http://polimedia.us/dtng/c/src/134027172277.png" width=520 height=180>

 8. Plin acolo.

 9. Mircea Popescu`s avatar
  9
  Mircea Popescu 
  Thursday, 21 June 2012

  Mda.

 10. @Mircea Popescu:

  Multumesc pentru karme, voi cauta pe mai departe sa mi le muncesc de-a binelea.

  Intre timp, am citit si postarea referitoare la sinucigasii care-s cei mai buni dintre oameni.

  Intamplator sau nu, cam intr-acolo m-a condus si pe mine rationamentul, in divagatia mea pe tema de pe blogul propriu, doar ca tu i-ai zis primadona ori meta-sinucigas, eu mi l-am inchipuit direct pe scena, interpretand "E lucevan..." si imaginea asta m-a zgandarit foarte...

  Cu teza propusa de tine in ce priveste lasitatea sunt de acord, asta nu izbutisem aseara sa spun si eu pe fain, din lipsa de karme.

 11. Mircea Popescu`s avatar
  11
  Mircea Popescu 
  Thursday, 21 June 2012

  Noa deci atunci e bine :)

 12. Calivita`s avatar
  12
  Calivita 
  Wednesday, 27 June 2012

  Asta cu propriii suna exact ca la copiii. Intr-adevar nu cred ca mai exista limba in care sa fie scrisi 4 "i" la rand , gen propriii-i. Dar daca o iei dupa cum suna, pare destul de normal dupa parerea mea. In cazul in care la plural se scrie cu 2 "i" e normal sa fie cu 3 "i" articulat si daca il mai bagi si pe "-i".....
  Ciudat dar logic...

 1. [...] nervoasa a degetelor de maimuta pe tastatura fara simtire ? [↩]V-am zis eu ca se folosesc prea multi i-n limba ? [↩]Asa se naste un nou concept de drept. Ce este acest nou creat "exces de autoritate" ? [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.