Casa, masina sau dildau ? Mic exercitiu de rationalitate economica.

Wednesday, 15 February, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ideea mi-a surveniti de la o mica discutie de pe fain apropo de google Adwords care-a curs cam asa :

fsssss...pe mine m-o banat Google zis adsensu, sunt persona non-gratinata. Am plâns şi am suferit mult, dar am jurat să supravieţuiesc! :)))))

Scris de Ironicblonde

vezi dacă umbli cu şmecherii? :)

Scris de Lotus

Păi da. Am făcut schimb de clickuri cu pretinii :)))

Scris de Ironicblonde

Lmao. Si ce ti-ai luat de bani, casa sau masina ? Sau dildau ?

Scris de you

Acum fata nu si-o luat nici masina nici casa nici nimic in exemplu' nostru concret, ca nu i-o iesit nici bani cit sa-si plateasca xeroxarea unui leu. Da' sa construim totusi un model teoretic.

Sa zicem ca o casa costa o suta de mii de euroii, o masina zece mii de euro (ca-i fata modesta si fara pretentii) si-un dildau o suta de euro (pentru ca-n partile moi se cuvine sa te tratezi delicat) si sa mai zicem ca fata cistiga o suta de euro pe zi si n-are alte cheltuieli. Cum de, cum nede, nu ma intrebati pe mine. Presteaza la cam sau treaba ei pina la urma.

Ei si-acum : e clar ca dupa 1`101 zile va avea casa, masina si dildau. Ca asa se string banii, o suta pe zi timp de o mie o suta si una zile se-aduna fix de-o suta zece mii si o suta de euro. Deci la tanc.

Da' intrebarea care ne framinta pe noi este in ce ordine sa si le cumpere ? Adica, sta o mie de zile fara nimic, isi cumpara casa, dupa care masina si la urma dildau ? Sau cumpara dildau din prima, apoi masina si apoi casa ? Cum ie mai bine ?

Hai sa analizam situatiile. Deci, daca isi cumpara casa-masina-dildau va avea, la finalul celor 1`101 zile o casa, o masina, si-un dildau, plus o suta una zile de bucurat in placerea casei si-o zi de bucurat in placerea masinii. Daca isi cumpara dildau-masina-casa va avea, la finalul celor 1`101 zile o casa, o masina si-un dildau, plus 1`100 de orgasmeiii si o mie de zile de bucurat in placerea sofatului.

Si-atunci avem o ecuatie simpla de rezolvat :

    101 × Pc + 1 × Pm 1`100 × Po + 1`000 × Pm.

Acolo in casuta rombica cu un semn de intrebare tre' sa completati functie de valorile subiective ale lui Pc, Pm si Po daca > sau <. De exemplu daca o zi de casa face de zece ori cit un orgasm plus o zi de sofat atunci e probabil >. Daca un orgasm face cam cit o saptamina de casa atunci e probabil <.

Faza haioasa este ca asa cum veti observa fara indoiala din existenta proprie si personala, indiferent cum rezolvati ecuatia asta valorile respective se vor modifica asa incit sa iasa GRESIT.

Ca-n viata.

———
  1. Ca io-s prea special ca sa-mi vina ideile asa pur si simplu, ca plebeilor. Mie-mi survin idei, ba, e clar ? []
  2. Nu rideti ca acolo se va ajunge, populatia a scazut sub 20 de milioane, migratia spre urban s-a inversat, avem excedent de imobile, va explica mai pe larg cetateanu' Mihalcioiu. []
  3. Stiati apropo ca femeile au un numar limitat si fix de orgasme de-alea si deci daca si le consuma aia e ? Am citit io intr-o revista de buna calitate al carei nume imi scapa momentan da' era lucioasa si cu o gagica buna pe coperta acoperita-n text. []
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

8 Responses

  1. Io sugerez depunerea banilor la bancă şi retragerea lor la finalul operaţiunii. Altfel în intervalul dintre începerea operaţiunii de strângere şi final riscăm să descoperim că Inflaţie.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 15 February 2012

    Bine, sau eventual poti sugera ca daca-ti cumperi casa nu mai ai de platit chirie deci faci mai multi bani pe zi sau whatever.

    Da' in cadrul exemplului discutam asa simplificat sa nu ne pierdem.

  3. in alea 1101 de zile traieste prin fotosinteza si daca mai apuca "are di tate" :))

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 15 February 2012

    Ce sa aiba de tite ?

  5. iti plac, mircea, filmele cu dinozauri? :d

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 19 September 2012

    Apai nici nu stiam ca exista.

  7. vezi the dinosaur(s) project. o sa razi la el si sigur vei scrie si un articol despre...

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Thursday, 20 September 2012

    Meh, n-am auzit de nimeni din distributie.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.