CAPITOLUL I. În care profesorul FAD, invitat de două studente la „Roata Norocului“, descoperă biftecul tartar. Subcapitolul I.8.

Friday, 14 September, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Mai tirziu se despartisera asa cum se despart amorurile adolescentine si Zoe deveni iubita oficială din România a şeicului Abdalah bin Khaled al Ibrishini. Povestea pare implauzibilă dar e perfect adevărată si poate chiar necesara în epoca noastră, de globalizare accelerată, rizomatică. Descendent al unei familii muced de bogate din Golf, Abdalah a fost întrebat de către teribila-i mamă Aziza Jafarzadeh al Khaled ce cadou îşi doreşte la împlinirea vîrstei de 18 ani. Adolescentul a răspuns fara ezitare & ca un adevărat şeic în devenire:

– Cîte-o femeie în fiecare ţară din lume!
– Iubite fiu şi-n curind stăpîn, i-a răspuns teribila Aziza, urmaşă a Profetului şi nepoată de emiri, ce înţelegi prin cîte o femeie în fiecare ţară din lume?
– Exact ce am spus, preaiubită şi slăvită mamă.
– Dar nu ai deja cele 4 neveste legiuite, plus alte 16 concubine, de toate rasele, culorile şi texturile ca un Lego asa ? Nu uita ca desi aduse cu drag din tot Islamul ba chiar şi de la ghiauri de venerabilul şi slăvitul tău tată, şeicul Khaled totusi procesul a implicat şi insemnate cheltuieli. Au nu stii tu ca-s copii muritori de foame in Africa ? Palatul nostru e mare, avem vile în Elveţia, la Los Angeles, Shanghai şi Kuala Lumpur, la Londra şi pe Coasta de Azur, dar unde să-ncapă 140 de femei ?
– 140 ar fi o aproximatie grosiera, mai exact e vorba de 168, plus 27 de teritorii autonome sau state membre ONU. In total fix 195, i-a răspuns cu ferma blîndeţe în glas tînărul şeic Abdalah, care era slab la matematică şi la cunoaşterea Coranului dar tare la geografie si glosolalie.
– Şi din Taiwan, nu numai din China? se uimi terifianta Aziza, o femeie cultă şi umblată, cu un masterat în Economie aplicată direct pe piele la Harvard şi un doctorat în Politici globale la Staines-upon-Thames.
– Normal: Taiwanul e Republica Chineza şi China e Republica Populara.
– Da, dar dacă se unifică, iubite fiu şi stăpîn?
– Pînă atunci mai e, preaiubită mamă... Iar eu vreau cîte o femeie şi din Taiwan, şi din China.
– Şi din Kosovo?
– Mai ales din Kosovo. Ştii prea bine că de sute de ani Kosovo e un tărîm al Islamului si iubirii, în timp ce Serbia e cu totul altceva: un tărîm al razboiului cit si corectiilor corporale binemeritate aplicate curvelor alora.
– Ascult şi mă supun, iubite fiu şi stăpîn, a spus Aziza, umed impresionată de cunoştinţele de geopolitică islamică ale lui Abdalah.

Aşa se face că în primăvara lui 2004, pe cînd Zoe era elevă în clasa a XII-a şi se pregătea de bacalaureat aparu în Libertatea o ştire, anunţ, ceva de genul acesta: „Şeic din Golf, caută iubită din România“. Pe prima pagină, fotografia lui Abdalah, un brunet grăsun, în tradiţionalele haine albe, cu un fel de năframă cu pătrăţele albe şi negre pe cap, fixată cu un cerc de aur. În interior, la pagina 3, explicatia : „Celebrul şeic din Golf, Abdalah bin Khaled al Ibrishini, dintr-o familie de miliardari, cu afaceri în petrol, imobiliare şi bănci, vrea să aibă cîte o iubită în fiecare ţară din lume, pentru a intra în Cartea Recordurilor. Între primele ţări în care stimata dumisale mama, Aziza, doctor în Politici globale al Universităţii Staines-upon-Thames a început explorările este şi România, renumită pentru frumuseţea femeilor sale. «Păcat că Nadia Comăneci s-a măritat, mi-aş fi dorit mult să fie iubita mea oficială», ar fi declarat şeicul Abdalah“. Şi, în continuare: „Selecţia va avea loc la Hotelul Sofitel, etajul 6, pe 15 şi 16 Mai. Doritoarele sînt rugate să sune la telefonul nr. 073516066“.

Asistentele Danei citeau Libertatea cu sfintenie "sa afle ce mai fac curvele astea" si iata cum un grup de patru fete, doua cam hlizite, o a treia zimbind triumfator si-o a patra parca plutind se aflau intr-o simbata de Mai la etajul sase intr-un hotel cu aspiratii la lumea civilizata. Ca si ele. Spre uimirea angajatilor doar bruneta participa la interviu, zimbareata refuza ferm si cele doua hlizite cam timp. Nuda in fata camerei de filmat Zoe fu intrebata diverse si raspunse cum ii dictase Dana din timp, intre altele ca ce asteapta ea de la relatia cu seicul e ca acesta s-o bata ca s-o puna la locul ei si mai apoi intra fara jena in detalii amanuntite ale diverselor practici jihadiste in raport cu trupul femeiesc (care toate le-ndura...) de lesinau barbatii pe-acolo. Trufasa Aziza ar fi refuzat-o sa poata, nu din motiv de incompetenta ca pe legiunile nesfirsite de copile confuze din 168 de tari plus 27 de teritorii autonome sau state membre ONU, ci tocmai pe motiv de excesiva competenta care-i ameninta cu toata seriozitatea pozitia ei de teribila-n seraiul bin Khaled. Atita fu norocul Zoei (daca-i putem spune astfel, si in fond de ce sa nu putem, asta sau orice altceva) ca zvonurile despre prestatia ei ajunsera la urechile seicului insusi, care porunci alegerea fetei si deci Azizei nu-i mai ramase decit sa asculte si sa se supuna, ceea ce ea chiar asculta si se supuse. Insa'allah.

(Acest text e o prelucrare, vedeti pentru alte discutii articolul introductiv).

Category: Cuvinte Sfiinte
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.
Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.