Blog about Brett Kimberlin day

Monday, 28 May, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Hai sa facem un mic exercitiu in ceea ce priveste inutilitatea, stupiditatea si debilitatea blogarilor (despre care pe buna dreptate s-a zis ca "citizen journalism is akin to citizen dentistry", adica "jurnalismul cetatenesc e similar cu stomatologia cetateneasca", in sensul ca e stupid si ridicol sa-ti inchipui ca "publicul" ar fi bun de vre-o treaba anumita oarecare).

Anume voi discuta despre timpiti care scriu in limba engleza, ca sa nu pot fi acuzat ca ma mina ceva interese politice : chiar daca vom vorbi tot despre blogosfera mica, vom vorbi despre blogosfera mica de limba engleza, astroturf, alea, si nu de blogosfera mica de limba romana, piscotari, pizdute din piar, puleti de prin televiziune. Ca atare... mi se rupe mie fix in paispce si incolo si incoace, e o chestiune de principiu in discutie si-atit.

Deci : niste puleti s-au apucat sa isi faca hastag, formula aia din titlu cu "Blog about Brett Kimberlin day" e geniala lor inventie. Povestea e cam asa : Kimberlin ala e un fel de Max Goldsteini de-al lor. Militant al stingii revolutionare (da, prostia-n veci nu moare), a fost condamnat pentru un atentat cu bomba, a primit 50 de ani inchisoare, e liber (ca la americani asa functioneaza, folosesc numere mari ca sa se sperie analfabetii si alti negri, da' nu le chiar aplica dat fiind ca-i al naibii de scump sa tii un detinut la inchisoare la ei acolo). Acest tip s-o suparat el pe niste internauti cum ar fi de exemplu John Patrick Frey, un procuror din Los Angeles si s-o apucat sa se injure pe-acolo online. Zisul Frey publica o lunga lacrimatie pe tema, puteti citi originalul direct.

Ce ma intereseaza pe mine insa este urmatoarea ilustratie din articolul citat :

gaped-crusader-3Noa acuma. Imi stie cineva explica din ce cauza si pentru care motiv un iPhone (ca iPhone pare a fi, nu ? sau e chestie de-asta ?) are acolo scris pe el JOI, 22 Decembrie ? Nu contest ca-i perfect posibil sa fi chiar fost 22 Decembrie, si intr-adevar data respectiva cade intr-o Joi, sau Thursday cum ii mai zic englejii. Intelegeti unde bat ? Ca nu cunosc prea multi americani vorbitori de limba rusa care sa-si seteze iPhonu-n limba bulgara. Sau georgiana.

De fapt parca asa era problema, daca bine retin eu, ca incultii astia de americani nici macar nu stiu a carei republici sovietice socialiste e capitala Budapesta. Asta fiind de altfel si dovada pe care-o folosim pentru a demonstra clar ca suntem mai destepti decit oamenii care stiu diverse alte chestii : ca nu stiu unde-i ceva paraginitura de ni se pare noua importanta. Cam ca si copchilu' dobitoc dus prima oara la scoala la zece ani, si enervindu-se el pe profesoara ca prea stie multe o intreaba "Tu pizda, da' unde-si tine mama chilotii stii ? Hahaha". E o gluma, n-are sarmana profesoara de unde sa se prinda ca mama lu' asta n-o purtat chiloti in viata ei (neavind nevoie de-asa ceva, in meseria ei). Deci hahaha, bun ? Sa-si mai vada lungu' nasului si asta, ce pula'. Da' divagam.

gaped-crusader-1Deci de ce scrie Joi pe Iphonu' unui american din Los Angeles ingalat pina-n git in niste dispute politice de mina a treia cu alti puleti cam la fel de importanti ca si el ?

Mnoa dragi prieteni, ca sa citez din istoria noastra culturala comuna, singura sursa a identificarii de grup in lumea postmoderna : vedeti cum cerneala penetreaza aceasta creta ?

Da' pe bune acuma, ca-s curios. Noi avem fabrica de facut iPhone fals de-ala chinezesc la Topoloveni sau ceva ? De-aia o plecat Nokia din Romania, ca venea Pear si n-or mai incaput ?

Si-un link ca sa enervam pe toata lumea : North Hollywood ala nu-i pe linga Los Angeles ?

Incheiem cu o poza.

adu-bunu

———
  1. Primul atentat cu bomba, 1920, Senatul Romaniei. []
Category: SUA care este
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

3 Responses

  1. God bless the Queen.

  2. Şi-n gaped-crusader-1.jpg scrie că "Publicat de Gaped Crusader la 05:33 0 comentarii". What the?

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Monday, 28 May 2012

    @Freud The house of Mountbatten now rules.

    @Alex Mda. The plot. It thickens.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.