Avanpremiera la discutia cu uniformele de anul asta

Friday, 18 May, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Pentru ca in curind anul scolar urmeaza sa se-ncheie, ceea ce-nseamna nemijlocit ca inca si mai in curind are sa reinceapa - exact acelasi - si deci pe cale de consecinta se vor lua la discutie tot soiu' de diverse probleme - exact aceleasi, cu o regularitate de ceasornic - intre care probleme inevitabil si cea cu uniformele scolare, sa-mi permiteti sa-mi aduc din timp modestul obol pe tema.

Stiti - fara legatura cu discutia de pin-aici - ca la cai exista incetatenit obiceiul asta onomastic de-a li se da nume dupa ani. Deci, daca pe-o iapa se nimereste s-o cheme Anastasia asta ne spune clar cind s-a nascut (si eventual si unde). Ceea ce-i bine, iara daca nu-i neaparat bine atunci e cu siguranta util.

Uite ce propun eu : sa se dea o lege (eventual prin modificarea Constitutiei cit si demiterea presedintelui Basescu) prin care sa se stabileasca clar numele permise de-a fi folosite de catre cetateni la nasterea progeniturii dupa transa de impozit. Deci, daca familia plateste impozite pina intr-o mie de lei anual (aia cu zero si sub zero intra aici), fata se va numi Ana sau Alexandra sau oricum ceva cu A-ncepind. Daca plateste doua mii sa fie Bianca sau Barbarella sau ce-o mai fi. Daca plateste trei mii au dreptu' la Cassandra sau Carmen sau orice alt nume incepind cu C. Si tot asa mai departe, pina la douazeci si sapte de mii. Cine ia mai mult de-atit isi poate boteza fata oricum da' numa' nu cu un nume. Ii poate zice Elysia sau Gangbangela sau oricum, da' n-o poate numi Maria. Si nici Ioana.

Masura sa se aplice dupa impozitele nete (deci, sume platite catre buget minus sume primite de la buget) si sa se aplice strict fetelor. Baietilor nu. Pai ce, ati auzit vre-odata de propunere cu introdus uniforme pentru profesori ? Nu-i ca si cum ei sunt servitorii-n relatia aia, si-ar trebui atunci sa poarte livrea ca orice lachei de treaba, sa nu-si uite cumva pozitia in ierarhia sociala si rolul in propasirea societatii. Hm ?

Ginditi-va numai la cite nenumarate cheltuieli si eforturi inutile s-ar face economie. Pai ce rost mai are sa arunci euroii pe geanta nustiudecare si sa dai banii pe pantofi cu toc, pantaloni albi strinsi pe cur, "bluzite" si mai stiu eu ce minuni daca pe tine te cheama clar cu A si esti fata saraca ?

Toate eforturile (absolut zadarnice de altfel) aruncate-n girla de citeva milioane de fete pentru a parea ceea ce ele nu-s si nici nu vor fi veci pururi ca n-au cum sa fie (recte, elegante, rafinate, stilate, povesti s-impresii de-alea) vor putea fi mult mai productiv folosite. De exemplu punind mina pe-o matura sau un mop ceva si scotind naibii tara din criza.

Nu zic bine ? Ca daca nu zic bine bagati de seama ca aduc exact aceleasi argumente de exact aceeasi tarie ca si dubiosii cu uniformele pentru elevi. Singura diferenta e ca copii-s idioti si nu isi stiu articula pozitia, da-n rest totu-i exact la fel.

uniforme-scolare-o-opinie

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

7 Responses

  1. Mihai B`s avatar
    1
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Saturday, 19 May 2012

    ba, da' lotus mai poti fi! ;)

    sa o luam in ordine:

    1) ce impozite nete pe persoane fizice? :) iti ia si mama si tata in calcul. sau doar mama, ca la evrei? sau doar tatal, ca asa trebuie in sistemul nostru patriarhal? iti ia si afacerea in calcul sau nu o ia? iar daca o ia, iti aplica si impozitele pentru angajati? sau doar alea care le plateste firma... care de fapt nu esti tu, ca-s impozitele firmei. nici n-am inceput si deja avem de a face o gramada de tensiuni in aplicarea legii mirceaprostesciane;

    2) situatia financiara a familiei e variabila in timp involuntar. cata vreme numele nu e variabial in timp, decat voluntar. ce se intampla daca familia anei castiga la loto? dar daca familiei gangbandeliei ii ia foc fabrica si n-au asigurare? o sa vina mircea si o sa implice aparatul birocratic... "salisedea o lege prin care sa fie obligati sa isi schimbe numele dupa situatia financiara a familiei". da, da, birocratie. problemele unei asemenea legi in aplicabilitate ar fi ca prin sustragere s-ar garanta neatingerea tocmai a efectului urmarit de popescian. in sensul ca alea care au fost bogate ar incerca sa para tot bogate. iar alea sarace ar incerca si ele sa para bogate. deci, afara ii vopsit gardul, inauntru-i leopardul. iar daca nu aplici faza cu schimbarea numelor poti garanta in urma legii maxim faptul ca fata respectiva s-a nascut bogata sau saraca (depinde cum privesti pe scara respectiva). ;) si inca ceva... parintii astia care tot platesc mor si ei. ce se intampla daca intr-un accident are loc decesul lor si de atunci nu ii mai plateste nimeni impozit gangbandeliei? in plus, copiii cresc si ei, la nush cati ani se considera a fi de sine statatori (familie cu un membru). ce facem in cazul acesta? iar le schimbam numele ca platesc un impozit minuscul?

    si ar mai fi si 3, 4, 5, 6 doar ca timp nu am.

    ba lotus, am totusi timp sa iti zic ca numele are cu totul alt scop decat sa serveasca ca etalon al etichetarii bogatiei familiei sclavei mipopesciene.

    p.s. conform "regluaritatii de ceasornic" asteptam situatiile financiare polimedia pe anul 2011. cu interes. ;)

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 19 May 2012

    1. Nuca nuntelegi tu.

    2. Nu ci e pentru vesnic. Ce mai atita mobilitate sociala-n pula. Ce, daca la scoala unu' se imbogateste ii schimba uniforma ? Cacunostiinte ma refer nu sari.

    Noa ca s-antelegi si tu : te-ai infierbintat deajaba, afirmatia mea e ca ideea de-a avea uniforme e similara cu ideea descrisa cu impozitele. Vezi daca esti nedus la scoala si nu ai rabdare sa 1. citesti inainte de-a "intelege" si 2. intelege inainte de-a "avea opinii" ? Iti tot da cu ghilimele, intelegeri si opinii-n paranteza.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Saturday, 19 May 2012

    A, ps : vezi daca esti nub si nu citesti.

  4. Mihai B`s avatar
    4
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Saturday, 19 May 2012

    lolz. si sa imi ratez sansa de a trolla? :D be serious, man.

    de notat sa citesc aia cu falimentul polimedia srl. :-S

  5. Mihai B`s avatar
    5
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Saturday, 19 May 2012

    p.s. mnoh, ziceam de situatiile financiare. simplificate in cazul tau. bilant, cpp si note explicative, ca nu am rabdare sa descifrez balanta de verificare. oricum tre sa apara in curand pe mfinante si vedem. o sa revin cu comentarii la articolul acela. oricum e absurd sa zici ca 2011 a fost un an rau pentru ca ti-a mers tie rau. a fost un an chiar foarte bun. :D

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Saturday, 19 May 2012

    Lolz

  1. Avanpremiera la discutia cu uniformele de anul asta pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Ma grabesc sa nu prind aglomeratia....

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.