Alteriotii

Sunday, 15 January, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Extraterestrii sunt absolut identici cu noi.

Arata la fel, au aceleasi caracteristici fizice, aceeasi inaltime, poarta aceleasi marimi la pantofi. Femeile au sinii in medie ceva mai mici dar sunt ceva mai inalte. Pina si istoria ori geografia e in mare aceeasi, si ei traiesc pe o planeta in mare parte acoperita de ocean, punctat pe ici-colo de continente. Si ei au aparut ca o rasa cu piele neagra pe un continent central frumos si bogat, puternic incalzit de razele soarelui. Si ei s-au disipat in patru zari, si ei au dezvoltat variante albe, rosii si galbene. Si ei au avut doua razboaie mondiale, doar ca ale lor s-au soldat cu anihilarea rasei galbene (negrii erau disparuti deja de secole, rosii de decenii).

Albii invingatori au trecut apoi la un larg program de selectie, reusind sa elimine toate genotipurile alternative, eutanasiind pur si simplu toti copii neconformi. Acum sunt toti albi cu ochi albastri si par auriu, sase miliarde de oameni. Copii bruneti pur si simplu nu se mai nasc, rezervorul "mizeriei" cum ii zic ei s-a epuizat pe acea planeta.

Contactul s-a realizat intimplator, o sonda de-a noastra a gasit o sonda de-a lor. Limbile au pus probleme citeva saptamini pina cind au fost complet descifrate, nu de catre un colectiv de ciberneticieni, semiologi sau criptoanalisti ci pur si simplu de o sesiune reunita a academiilor de stiinte lingvistice din toate tarile. Mesajele extraterestrilor au fost distribuite tuturor, cu rugamintea sa sublinieze ce le pare familiar sau inteligibil, macar vag, oricit de vag. Dupa centralizarea raspunsurilor limba unica a alteriotilor era deja descifrata in proportie de mai bine de o treime. Restul s-a lamurit incetul cu incetul, fiind deja capabili sa formulam intrebari macar la limita inteligibile pentru ei. La scurta vreme s-a descoperit (de catre ei) ca nou nascutii expusi exclusiv unei limbi pamintene o invata spontan si o vorbesc ca limba materna. Numele de alterioti (functionind prin similitudine cu hughenoti etc) a fost impus practic de ei : le-a placut, il folosesc exclusiv pentru a se auto-referi si-atunci asa a ramas.

Intrucit ei si-au jucat al doilea si ultimul razboi mondial intr-un stadiu tehnologic ceva mai primitv, corespunzator aproximativ dezvoltarii noastre in secolul XIX, tehnologia nucleara a fost descoperita civil si este folosita si astazi exclusiv in scopul producerii de energie electrica. S-a sugerat de catre oameni de stiinta de-ai lor ca s-ar putea produce bombe nucleare, dar ideea n-a trecut niciodata de stadiul teoretic, si datorita costurilor uriase si datorita relativei lipse de utilitate practica. Atunci cind au aflat ca noi le-am construit si le-am si folosit au suferit un adevarat soc cultural, vreo doua saptamini televiziunile nu le-au mai rulat altceva decit filmele de epoca cu detonari nucleare, dosare de razboi, explicatii si discutii pe tema, revigorindu-se simtitor o piata altfel marginala si cam pe moarte in spatiul nostru cultural.

Schimburile interplanetare constau teoretic intr-"o larga paleta de bunuri diverse", dar practic vorbind cam o treime din comertul inter specii o reprezinta diverse emisiuni si programe de TV, carti si publicatii stiintifice (in special geografie, istorie, lingvistica scl). Desi initial existau mari sperante de ambele parti s-a dovedit ca mari diferente-n ce priveste patentele nu exista, asa ca n-am avut mare lucru de invatat unii de la altii. Negocierile sunt in curs pentru instituirea unei autoritati a marcilor inregistrate cu jurisdictie in ambele spatii.

Restul balantei de schimburi comerciale rezulta in principal din turism precum si din comertul cu produsele industriei usoare si alimentare, haine extraterestre se cumpara bine pe ambele planete, chiar daca sunt practic vorbind exact acelasi lucru. Idem mincaruri extraterestre se servesc pe la sindrofii cu pretentii, chit ca nu-i clar care-i diferenta intre sarmalele lor si sarmalele noastre, s-au chiar facut experiente si nimeni nu le-a putut deosebi legat la ochi (tot asa cum nimeni nu poate deosebi o extraterestra tacuta de-o paminteanca tacuta, cu lumina stinsa).

Ei inregistreaza un deficit comercial constant in principal in virtutea faptului ca aproximativ doua milioane de fete de etnicitati diverse, de la negrese la asiatice, lucreaza in barurile deocheate de pe planeta lor trimitind o parte din cistiguri inapoi pe Pamint. Intrucit suntem perfect compatibili sexual singurul mod in care o femeie poate primi viza pentru a le vizita planeta este sa accepte legarea tuburilor la sosire, dar chiar si asa dat fiind oceanul de bani cu care miliardele de nemtalai extraterestri asteapta sa arunce in tite de orice culoare cu conditia sa nu fie albul laptos de Holstein se gasesc destule doritoare.

Pe de cealalta parte migratia arata o debalansare in sens contrar, an de an citeva sute de mii de cetateni albi parasesc Pamintul pentru a-si trai viitorul alaturi cu alteriotii, in timp ce relativ putini alterioti se muta pe Pamint, si-n general pentru motive temporare (ca-s ambasadori sau gestioneaza companii de-ale lor sau de-astea).

Teoretic privind un razboi este inevitabil in viitor, nu doar pentru ca destui clerici extremisti de-ai lor au cerut inca de la primul contact si continua inca sa ceara foarte agresiv "curatarea" Pamintului, dar si pentru ca debalansarile economice si de migratie care au cauze fundamentale si de neinlaturat prin politica rareori duc la alta finalitate.

Vom vedea. Si pina atunci, vom participa.

Category: Cuvinte Sfiinte
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

9 Responses

  1. popescule, sunt okute. serios. dar tu n-ai inteles ca atunci cand doua civilizatii diferite se intalnesc factorul cel mai prezent si generator de conflicte e religia.

    daca aveau astia vreo profetie care zicea ca strainii colorati vor lua legatura cu ei si apoi ii vor corupe spre distrugere cum era? :-S

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 15 January 2012

    Bre, Pulea Spataru' mai baga in seama religia de la un nivel tehnologic incolo.

    Care nivel tehnologic e aproximativ descoperirea zborului.

  3. bai heitare, vrei sa te excomunic? x-( Y U NO PRAY?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Sunday, 15 January 2012

    Doing eat&love with all my time.

  5. Nu stiu, cred ca acest articol de ce a fost plasat printre cele 25 care participa la concursul de fictiune?Imi scapa cred un mesaj adanc:e o ironie, mi se verifica spiritul de persp[icacitate?O iau ca pe o gluma si nu notez acesta si inca doua care fac parte din lista afisata de Mircea care trebuie jurizata.Imi explica cineva ce imi scapa?

  1. 6
    Am dat notele « Bordelul Vesel (via Pingback)
    Sunday, 5 February 2012

    [...] http://bordelulvesel.wordpress.com/2012/01/14/evadatii/ http://trilema.com/2012/cutia/ http://trilema.com/2012/alteriotii/ http://bordelulvesel.wordpress.com/2012/01/15/contactul/ [...]

  2. 7
    Concurs de fictiune - evaluare pe oaltaparere.ro (via Pingback)
    Monday, 6 February 2012

    [...] http://bordelulvesel.wordpress.com/2012/01/14/evadatii/ http://trilema.com/2012/cutia/ http://trilema.com/2012/alteriotii/ http://bordelulvesel.wordpress.com/2012/01/15/contactul/ [...]

  3. [...] plasmuita de acelasi autor ca povestirea anterioara, nu-i poate de mirare ca Alteriotii are in esenta cam aceleasi calitati (si defecte) ca si Cutia. La capitolul calitati, e cu siguranta [...]

  4. [...] Alteriotii se bazeaza pe-o idee inca si mai banala (si semnificativ mai simpluta ca profunzime). Respecta cerinta si mai da palme-n politica. [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.