Ai nostri ca prostii, cu mucii pe piept

Friday, 06 January, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Sub egida "Nu-s de vina eu ca ma-ta o ramas gravida cu un prost si n-o avut bani de avort", va prezint o chestie spicuita din vastele colectii de timpiti online imortalizati pe dtngi :

ai-nostri-ca-prostii-cu-mucii-pe-piept

Ca sa sumarizam, pe puncte :

  • Nu-s de vina eu ca zmeul de Internet era prea zmeu. Nu te obliga nimeni sa te bagi in seama cu aia mai destepti decit tine, mai puternici decit tine, mai bine informati decit tine, mai alea-alea. Poti sa stai la locul tau si-n banca ta si sa-ti faci treaba atita cit poti. Iar cind unul mai destept decit tine, mai puternic decit tine, mai bine informat decit tine si-asa mai departe iti spune ce faci gresit, poti sa corectezi fara probleme, si poti sa-i multumesti fara probleme. Ca de-aia e mai destept decit tine : ca esti tu mai prost decit el. Si-asa inveti, si-asa te dezvolti, aplicind ce ti se spune si multumind frumos pentru ca te-o mai dezprostit.
  • Nu-s de vina eu ca stiu dinainte viitorul prostilor. Asa-i tocmita lumea asta, ca daca ai mai multa experienta decit grebla sa iti poti inchipui cam ce iese din orice incercare de-a calca pe grebla. Si daca se intimpla ca unu-ti face observatie ca-i strici grebla cu capul tau de prost, nimic nu te impiedica sa-ti ceri scuze si sa nu mai faci alta data. Nu e chiar asa de greu.
  • Nu-s de vina eu ca se vede ca te-o violat tac-tu in copilarie, la betie. Se vede, nu-i vina mea, e vina naturii, sau a lu' tac-tu, cum preferi. Poti sa te superi cit poftesti ca-mi permit sa observ evidenta, da' asta nu schimba faptu' ca in gaozul tau incape un pantof inca de cind aveai doispce anisori. Marimea 44. Cit purta tac-tu.

As mai putea continua, da' mi-i absolut lene. Morala e una simpla de tot : faptul ca tu locuiesti intr-o casa de sticla nu ma face pe mine trol. Te face pe tine inadecvat spatiului public, nu doar in incarnarea lui mai recenta (Internetul) ci-n general. Mergi si-ti cauta o piatra sub care sa te ascunzi cu problemele si suferintele tale, ca altfel piata publica nu va deveni niciodata o rezerva ignifugata pe care ning din ceruri baloti imensi de vata.

———
  1. Pentru curiosi, exista si o editie mai veche a aceluiasi fir, aici. []
Category: Rautati si Mizerii
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

35 Responses

  1. sa speram ca grasanu' are palme noduroase, ca nevasata-sa nu cred ca il mai ajuta.

    cand il vad pe asta, imi vine sa cer granita intre ardeal si sud. e unul dintre motive, ca de citit nu-l mai citesc de ohohohou. o data acum cativa ani am facut imprundenta de a face incercarea. :D

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Friday, 6 January 2012

    Ar fi suficienta o membrana semipermeabila...

  3. Mai, o nedumerire am si eu, fara sa nominalizez persoane. Dar cand un procent destul de mare de oameni te insulta/au o problema cu ce zici/nu sunt de acord cu tine si procentul ala destul mare de oameni nu-si exprima opiniile tocmai monosilabic si fara vreo urma de rationament...nu te apuci sa-ti pui niste intrebari referitor la ce gandesti, felul in care te porti, etc ?

    Sau automat toti sunt hateri frustrati?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Friday, 6 January 2012

    Da' mei, da' tu exemplu concret de unde n-am luat eu in considerare oaresce argumentatii de-ale vre-unui cetatean de-asta nenominalizabil.

    Si altminteri, da eventual exemplu de unde-am zis io ca-s hateri frustrati respectivii (si sper sincer ca nu te referi la tolomacii care nu stiu altceva decit sa-i numeasca pe aia care le scot prostia in evidenta "hateri frustrati", dintre care am putea nominaliza un Vali Perfu, un Cetin Amuitcea si-asa mai departe).

    Baga mare.

  5. Nu faceam referire la tine, faceam la respectivul din imagine si pornirea lui pe cei care-l critica/contesta/insulta. N-am vrut sa nominalizez ca poate ma regasesc si eu pe liste negre...si asa la domnul Valentin nu mai am "privilegii" de comentare.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Friday, 6 January 2012

    Lol, persoana a doua impersonala, cre' ca-i prima oara cind m-o luat prin surprindere din directia asta. In general io is ala care zic "ba, daca tu asa si pe dincolo" si preopinentu' ramine siderat ca "io ma ?!" "nu ba, nu tu, in general, bine ? romana n-are on si-atunci e tu".

    Eu nu cred ca tipul nu intelege ca-i prost. N-am nici un fel de dubii ca da, s-o prins pina la virsta asta ca in calitate de fost vinzator de guma de mestecat nu prea are ce aduce la masa. Da' vezi tu problema cu nulitatile, nu au prea multe optiuni strategice.

    Sau cu alte cuvinte nu prea are incotro. Lis de ce crezi ca mai apare pe la televizor ? Miron Cozma de ce crezi ca mai scria poezii ? Si, ca sa taiem in carne vie, Dinescu de ce crezi ca inca-si mai da aere de "poet" ? Si-asa mai departe.

  7. Pai, atunci ma intreb si eu ca bou', de ce au iesit in fata astfel de personaje? Ma gandeam in naivitatea mea ca internetu-i un mediu liber, nu ca presa sau televiziunea, unde e vorba de politici si bani multi.

    Credeam ca iti platesti un domeniu, un hosting, te apuci si scrii si de acolo mintea te duce in fata sau in spate. Vad cu tristete ca nu e tocmai asa

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Friday, 6 January 2012

    Pe tema asta am propus o explicatie acu' vreo doi ani,

    Data fiind lipsa absolut completa de baza comuna, asigurata de completa naivitate a cat II, relatiile au evoluat in sensul unui fel de Imparatul Mustelor, un mare teren de sport din spatele unui liceu de periferie, spre seara. Tot ce s-ar aplica acolo se vede cu ochiul liber si dincoace.

    Explicatii mai bune n-am auzit inca.

  9. Io tot raman la parerea ca tu si cu Manowar ati forma un cuplu cat se poate de reusit, aveti tare multe in comun.
    In rest, Amuitcea a ramas tot induiosator de prost.
    +1 Mihai B

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Friday, 6 January 2012

    Observa tu, hatere, ca io as forma un cuplu cit se poate de reusit cu aproape oricine, nu mai retin cine-l propunea pe zoso, parca si pe nede etcetera.

    De unde tragem o morala.

  11. 1. Ai personalitai multiple
    2. Esi futabil
    3. Esti futacios
    4. Hater?

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Friday, 6 January 2012

    Da.

  13. lexy229`s avatar
    13
    lexy229 
    Friday, 6 January 2012

    Eu am citit articolul lui dAImon cu furtuna in blogosfera http://polimedia.us/fain/internet/furtuna-in-blogosfera-bombaneala-blogosferica/
    De acolo am mers la expertul China, despre care mi se pare ca te copiaza. Nu da pe bune acuma,

    Știți că am făcut asta constant acilea, adică să vă întreb câte ceva și să discutăm pe tema asta. Din motive pe care eu vi le pot zice până mâine, că unii dintre voi tot ce vreți voi înțelegeți, cum este, de altfel și în diverse stadii de aprehensiune, firesc :D Unul din motive ar fi că știu că nu sunt destul de deștept încât să cred că sunt destul de deștept, așa că prefer să întreb niște lucruri și voi să mă luminați corespunzător. Ca să nu spun că am acel grad de inocență care presupune că atunci când eu lansez astfel de întrebări/provocări, or mai fi câțiva care să se lumineze, măcar parțial color, din ceea ce văd pe acilea :D

    Am zis să îi zic ”Hai să învățăm 2.0 împreună” pentru că exact aia urmăresc, adică să pricepem mai acătări bloggereala asta a noastră și să o facem, cum e plăcut și folositor în viață, împreună. Sigur că puteam să fiu mai creativ și să îi zic mai poezitic, dar să lăsăm așa pe românește și în clar și să îi dăm bice, cum ar veni.

    Episodul pilot de astăzi, pe lângă precizările de mai sus, pe care eu le-am considerat a fi de o cuveneală corespunzătoare, vine și cu un caz practic, aplicat și, firește, real.

    Trilema wannabe & very lame.

    Dupa care m-am uitat la comentarii, si am constatat ca s-au strans 30. De pe 3. Azi e 6. Asa ca m-am gandit sa contribui si eu unul dintre cele 30 de comentarii de pe Trilema de azi.

    E ora pranzului.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Friday, 6 January 2012

    30 ? Poate pina cind se trezeste Freud, dupa care batem suta.

  15. Bai ce hater.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Friday, 6 January 2012

    O hai. Cum mai e prin locul unde se fabrica comentariile ?

  17. PROTEXTEZ!

    EU SUNT O PERSOANA UMANA CU IDEI, INSASI CUVANTUL IDEI DENOTA IDEI!!!1111

    CUM PLM FABRICA DE COMENTARII 11!!111 THOSE ARE THRU OPINIONSH

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Friday, 6 January 2012

    Lol asta cu eu sunt o persoana umana cu idei miroase-a mema.

  19. Ma dadeam pe reddit si l-am gasit pe Mircea- varianta suedeza sau norvegiana, ce-o fi.

    http://i.imgur.com/opRrV.jpg

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Friday, 6 January 2012

    Haha, arata bine.

  21. Fiind beutor de vin, am cautat sa vad ce bea ala. Ia uitati-va ce scrie pe eticheta.

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Friday, 6 January 2012

    Ie bere, bwey.

    Si acum sa listam plingerile :

    1. Farfurie de bacon si borcan de nutela ?!
    2. Sticla de bere ?!
    3. Pizdele au chiloti ?!
    4. Gagica cu cizme albe n-are nici un fel de respect.
    5. Tipul ara figura asimetrica de pampalau (sau de pampalau asimetric).
    6. Pizda cu tite faine (si cizme negre) ride ca o proasta.
    7. Hooka aia ieftinache si penibilache.

    Si altele.

  23. Lol, pamampalau. E doar slavomongolic ma europeanule. Unity in diversity and shit.

    Farfurie de bacon si borcan de nutela

    Chiar ce pula mea ma gandeam si eu, dupaia a venit iiluminarea : nutella se unge pe pula, fetele mananca nutela, baiatu' mananca bacon in timp ce fetele se distreaza cu pula.

    Cu rima cu tot :>

    Lol si cu sticla de vin, 'menaje a trois'.

    Fetele au chilotel semn ca nu le-a futut si nici nu le va fute. CE PLM CAUTA PISICA ACOLO.

  24. Iecscuzemoa misspelling, acordare, sens logic, chestii.

  25. Mircea Popescu`s avatar
    25
    Mircea Popescu 
    Friday, 6 January 2012

    Deci e in Iowa toata scena.

  26. Ahahaha, mda. Pai ar cam merge si inafara glumei. Pe nutella aia scrie in engleza "hazelnut spread etc", dos equis e mexicana exportata-n sua, etc. Dar mai sunt si alte regiuni foste franceze.

  27. are si vin, Mirceo ca asa e vorba: Vinu dupa bere e placere, berea dupa vin este chin.
    Vad ca v-ati pus costumul lui Sherlock. sa-mi spuneti la urma daca le-a futut ori ba ca pe mine asta ma intereseaza.

  28. Aici sunt comentariile.. citind pe sarite vad ceva despre Olanda.

    http://www.reddit.com/r/WTF/comments/o53c5/redditjpg_nsfw/

  29. Si ce cauta vin american in olanda?

    http://menageatroiswines.com/location.php

  30. http://www.reddit.com/r/nsfw/comments/o4u22/karma_whoring_i_dont_always_do_it_but_when_i_do_i/
    http://www.reddit.com/user/Agente_Anaranjado

    Grandma was a Swedish Immigrant, no wigs here. There will be sequels.

    Deci american plm.

  31. eu am citit pe-acolo cum citesc eu de obicei, - in zig-zag; mi-a sarit in ochi ceva cu Dutch si cum e el blond, ma gandeam ca o fi olandez. dar prima data am zis ca e suedez sau norvegian. am nimerit eu ceva...

    Cat despre eticheta aia, initial am crezut ca e facuta de el, sa dea bine in poza.

  1. 32
    Cum sa fii dobitoc online. Astazi, Mihai Mateas. pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu. (via Pingback)
    Saturday, 7 January 2012

    [...] care-i chestia, Mateas : nu-s de vina eu ca tu esti prost. Internetul nu-i mediul asta unde tu traduci prost si toata lumea cade-n extaz de vai ce individ [...]

  2. [...] care-i chestia, Mateas : nu-s de vina eu ca tu esti prost. Internetul nu-i mediul asta unde tu traduci prost si toata lumea cade-n extaz de vai ce individ [...]

  3. [...] asta inseamna un limbric. Daca are cineva nevoie de el il gasiti in colonul lu' Amuitcea zilele astea. Luati-va manusi la voi, ca tipul intra adinc. Category: Rautati si Mizerii [...]

  4. [...] n-a mai fost da' a pretins o vreme c-ar fi fara sa fie, dupa care s-a dat batut (alaturindu-se unei liste lungi si-n crestere de putoi cu impresii striviti fara mila sub carimbul cizmei mele) si-a deschis un nou [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.