Adio PayPal. Trecem pe bitcoini

Friday, 07 September, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ahh, n-aveti idee precit nici nu va puteti inchipui ce placere-mi umfla sufletu' la gindu' ca voi scrie in sfirsit si voi publica iata fraza urmatoare.

Polimedia renunta la serviciile PayPal.

Vai, vai, vai ce bine-o fost. Dar de cind imi doresc! Nu cred sa fi existat serviciu mai jegos, tembel si enervant in viata mea de cind ma stiu decit PayPal. Sunt atit de fericit ca in sfirsit exista o alternativa care imi ingaduie sa ma scap de ei cum nu se poate povesti.

Concret, trecerea se va petrece in doua faze.

Faza I. Karma trece pe Bitcoin. Incepind de la acest moment retragerile cit si cumpararile de karma se fac via Bitcoin. Pentru a retrage karma aveti a trimite un email ca si pina acum, doar ca-n locul contului de PayPal veti include adresa de Bitcoin la care se face plata. Asta-i tot.

Pentru a cumpara karma va trebui sa trimiteti intii un email, care sa contina cantitatea cumparata si contul unde se adauga. Veti primi drept raspuns o adresa la care sa trimiteti Bitcoinii necesari (transferul se realizeaza la cursul mediu pe ultimele 24 de ore).

Pentru a simplifica lucrurile (dat fiind ca Bitcoin are cotatie mai precisa pe USD decit pe EUR), valoarea karmei va fi ancorata de-acum in dolari, 1 karma = 1 cent. Am modificat bazele de calcul asa fel incit cantitatea de karma sa reflecte aceasta noua situatie (practic veti primi o idee mai multa karma pentru toate actiunile decit pina acum).

Daca nu vi-e clar cam ce-s Bitcoin astia puteti incepe documentarea de exemplu de la articolul "Ce este Bitcoin". Pe scurt, si dintr-o perspectiva practica : va puteti fie descarca programul care genereaza adrese etc, fie folosi un portofel pe web (ca de exemplu cel oferit de blockchain.info). Bitcoinii ii puteti vinde fie pe MtGox (primiti plata fie prin transfer bancar fie alte variante ce mai au ei acolo) fie direct catre alti utilizatori. Bitcoin are un numar insemnat de avantaje asupra oricaror alternative, ca de exemplu faptul ca nu pot fi confiscati de nici o autoritate, oricare ar fi (sau mai degraba s-ar crede) ea, oricine isi poate face cont (singur), costurile de transfer sunt infime (sub 0.01%, in general e gratis) si asa mai departe.i

Aceasta noua regula modifica bineinteles aranjamentul precedent, in vigoare de la 3 Iulie 2010.

Faza II. Creditele Trilema trec pe Bitcoin. Cindva in cursul acestei luni va deveni imposibil sa mai cumparati credite Trilema cu PayPal, asa ca daca aceasta imprejurare va inoportuneaza poftiti de va faceti provizii din timp. De la acel moment incolo creditele se vor cumpara fie prin Bitcoin (minim cinci sute = 0.5 USDii) fie prin plata bancara (minim cincizeci de mii = 50 USD). In ambele situatii trimiteti un email, veti primi detaliile necesare astfel. Cumpararea de credite Trilema direct in schimbul karmei de pe fain ramine in continuare valabila ca si pina acum.

Eu va recomand cu toata seriozitatea sa va documentati pe tema Bitcoin, se intimpla ca-i cel mai important lucru care se intimpla la ora actuala, si probabil va fi cel mai important lucru care se va intimpla in cursul vietilor noastre. Un razboi mondial cu siguranta nu ar fi suficient pentru a invalida aceasta realitate, tre' ceva de la invazie extraterestra in sus. Iar daca sunteti proprietar de magazin online ceva mai rasarit decit timpiteii astialalti ati face bine sa luati notite : iata ca se poate si fara PayPal, iata ca se poate si fara chargebacks, iata ca se poate si fara toate cacaturile care va distrug la ora actuala afacerea.

Iata ca din nou Trilema e liderul absolut la tot ce conteaza. Ca si pina acum.

———
  1. Da, nu am nici un fel de indoieli ca un numar de utilizatori vor refuza pur si simplu sa faca o chestie buna doar asa, ca sa fie ei mai deosebiti si sa-si afirme astfel gaunoasa individualitate proprie. Exact asa s-a intimplat si cind am banat mizeria de yahoo : oamenii normali la cap s-au mutat pe servicii care chiar functioneaza, citiva timpitei (da ba, sunteti timpitei) au ramas pe yahoo. Ca rezultat nu mai pot discuta cu mine via email. Stiti ce bine ma simt c-am mai reusit sa filtrez niste timpitei din viata mea ? Noa exact asa. []
  2. Da, asta inseamna ca am trecut si creditele Trilema pe baza USD, si deci se vor ieftini putin. []
Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

14 Responses

  1. fie prim plata bancara

    Primarul.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Friday, 7 September 2012

    Dar mersi.

  3. Schimbari mari sau cum apar noi tendinte in online...

  4. Influencere care esti influencer

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Saturday, 8 September 2012

    Noi sa fim sanatosi.

  6. si va avea succes noua masura? sau ca pana acuma?

    mircea nu mai are bani sa plateasca postacii pe fain, asa ca trece pe bitcoin. :d

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Saturday, 8 September 2012

    Loaded question is loaded. Stupid person is stupid. Life is life.

  8. Meri ma in Croatia, auzi la el ca trollema ii liderul absolut la tot ce conteaza! Poate vrei sa spui ca Trilemma S.R.L Brasov, da' si atunci ar trebui sa te limitezi numa' la domeniul termopanelor. Reformuleaza, uracios.
    In rest, pune bilanturile cu vanzarile de karme si proiecte speciale la vedere, sa se faca lumina!

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Saturday, 8 September 2012

    Bre, am facut io continut web platit, de m-or copiat pe urma New York Times, dupa 6-8 luni ? Am.

    Am facut comert in bitcoini, de m-or copia in luni sau ani diversi puleti, si de-aici si din alte parti ? Am.

    Ce te roade acuma ?

  10. Meri ma iar in Croatia, lasand la o parte "m-or copiat pe urma New York Times", sunt destule lucruri mai importante decat "continut web platit", bitcoin si alte rahatele de gen. Ti-am spus, reformuleaza, declara-te si tu capu' la web, lucruri d'astea care conteaza in onlain si pe linterneti, da nu la TAT (tat-huc, da, pricepi?) ce conteaza.

    Baga acolo situatia cu cata karma si cate proiecte speciale ai vandut, ca sa nu mai carcoteasca carcotitorii (si sa muoare dujmanii de ciuda).

    Imi pare mie sau odata ce ti-ai stabilit niste criterii, le iei ca fiind drept adevarul absolut si raportezi totul ca atare? Asta pentru ca, daca bine tin minte, declarai ca onlainu si linternetii sunt un supraset al ceea ce se intampla IRL, caz in care, ajungi sa te crezi pe tine cu totul ala.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Saturday, 8 September 2012

    Apai aia ca cum ti se pare tie ca ce ii important ie foarte interesant, fara indoiala, pentru tine.

    Da' realitatea ie dincoace.

  12. Pai atunci povesteste-ne cum tu esti primul si unicul din lume care o venit cu ideea de continut web platit, dupa care, primim lumina inspre felul in care s-ar ofili tot ce conteaza pe lumea asta daca trilemma n-ar mai exista.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Saturday, 8 September 2012

    Bre, te certi cu niste fapte, noa. Timpul curge intr-o ordine anumita, cine face ceva la data anterioara e inaintea alora care fac ceva la data ulterioara. Ce-i asa de greu de inteles ?

  1. Adio PayPal- Trecem pe bitcoini pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Anunt important, mai ales daca vindeti/cumparati karme....

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.