A Conversation With Frank Zappa - II

Sunday, 19 August, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

DR: E asta filosofia ta despre oameni in general ?
FZ: Da.

DR: Ai fost mereu de aceasta parere ?
FZ: Da.

DR: Dar tu insuti ?
FZ: Eu sunt fantastic. Fantastic si onest si minunat.

DR: Si toti ceilalti sunt cacanari ?
FZ: Exact. Pina cind dovedesc ca nu-s. Da' nu-mi tin respiratia.

DR: Poti sa ne povestesti despre noul tau film, Baby Snakes?
FZ: E unul dintre titlurile posibile. Altele sunt Gas Mask si Martian Love Secrets.

DR: De ce tocmai titlurile astea ?
FZ: Sunt titluri bune. Ce mare chestie, un titlu ? Vrei sa-i zici Number One ?

DR: Despre ce-i filmul ?
FZ: E despre... ummm... idei.

DR: Ce idei
FZ: Diverse idei.

DR: Cum s-ar compara cu 200 Motels?
FZ: Nu-i la fel.

DR: Nu poti zice mai mult de-atit ?
FZ: Nu.

DR: E secret ?
FZ: Nu.

DR: Pur si simplu nu vrei sa vorbesti despre asta.
FZ: Corect.

DR: E ceva despre care sa vrei sa vorbesti ?
FZ: Orice doresti.

DR: E adevarat ca un post de radio din L.A. ti-a pus un cintec recent si-au ajuns sa aiba ceva probleme din ceva motive de cenzura in legatura cu obscenitatea ?
FZ: Nu stiu nimic pe tema. Nu vad de ce s-ar lua de materialele mele. Ar trebui sa asculte cite ceva din melodiile disco care-s pe piata.

DR: Urasti muzica disco?
FZ: Nu, deloc. E perfect adecvata scopului in vederea caruia a fost proiectata.

DR: Care este ?
FZ: Sa ofere acompaniament ritmic pentru activitatile oamenilor care doresc sa obtina acces unul la altul in vederea unei potentiale reproduceri viitoare.

DR: Crezi ca cineva a sezut la masa si-a proiectat asta ?
FZ: Cred ca asta-i rezultatul final. N-are mult de-a face cu muzica dar are din belsug de-a face cu sociologia. Ia un climat social care-i atit de restrictiv in legatura cu sexul si orice altceva cit de cit bun precum e cel american, si oamenii se vor vedea siliti sa faca totusi chestiile care lor le par naturale. Muzica disco, si locurile unde se serveste, ofera un fundal si-un loc in care te poti deda la activitatile respective. E ca un fel de nisipar.

DR: Cum difera asta de audienta muzicii rock ?
FZ: Nu cred ca oamenii se duc la concerte intr-un ring de hockey pentru acelasi motiv pentru care se duc prin discoteci. Nu vad manifestari ale acelorasi activitati. E posibil ca oamenii sa se adune si acolo pentru a se intilni cu prietenii si-n final a se razleti ca sa se tavaleasca. Nu cred ca asta se intimpla in mod obisnuit la un concert rock, dar asta-i intereseaza cind se duc la discoteca. Am dificultati in a crede ca motivul real pentru care se duc e sa danseze, mai ales daca urmaresti limbajul nonverbal cuprins in dansul respectiv.

[continuare]

Category: SUA care este
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

3 Responses

  1. [...] [continuare] ——— pp 70-74, 123-128. Vizibil in facsimil pe excelentul afka. [↩]In banii de azi cam un miliard sau ceva. [↩] Category: SUA care este Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback. [...]

  2. [...] ceea ce se poate numi "oil party", o continuare pentru adulti a petrecerilor cu spuma organizate prin discoteci pentru adolescenti. Spre deosebire de adolescenti, care numa' se freaca futil, adultii se chiar [...]

  3. [...] "futu-ti gura ma-tii de rocker" - the expiating final gasp on life of many a feminist-metrosexual-discoheaded fucktards. [↩]The film is far from perfect - for instance, the happenstance that the house of [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.