بابا غنوج si literatura de calitate.

Tuesday, 07 August, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

When the devil finished, Johnny said:
Well you're pretty good ol' son.
But sit down in that chair, right there,
and let me show you how its done.

Fire on the mountain, run boys, run.
The devil's in the house of the risin' sun.
Chicken in the bread pan, pickin' out dough.
Granny, does your dog bite?
No, child, no.

The devil bowed his head
because he knew that he'd been beat.

بابا غنوج ala din titlu s-ar scrie omeneste baba ghanoush, daca n-as fi un naspet inenarabil caruia-i place sa chinuie cititorul.

Mnoa, si ce-i cu el ? Pai, mi-am facuti! Si l-am mincat. O fost foarte bun.

Voi (ca o alta deosebire dintre noi) daca va apucati sa va faceti si sa mincati salata de vinete ziceati simplu ca salata de vinete, si nu va trecea prin cap sa scrieti articol pe blog despre ceva asa de banal (cu care cauza iata a doua deosebire intre noi, ca io scriu deliberat numa' chestii banale si iese un blog interesant in timp ce voi incercati sa scrieti numa' chestii interesante si de-aia va iese un blog banal).

Pe-aici pe undeva urma sa observ ca aceasta mincare traditionala romaneascaii e de fapt inca si mai traditional levantina, sa zicem astfel. Se prepara intotdeauna din vinete si ulei de maslineiii la care se adauga ori ceapa ori usturoi precum si diverse alte condimente functie de loc, si se serveste de preferinta linga rosii. Daca sunteti perversi o puteti servi in maioneza (galbenus + ulei de masline!) dar mie mi se pare cam prea mult asa ceva.

Da' lasind toate astea la o parte, sedeam io asa si ma gindeam, cum se face dom'le ca nu exista literatura de calitate ?

Adica sa luam de exemplu Faust. Vine dracu' la doctoru' Faust, despre care suspectam ca nu si-o fi plagiat teza de doctorat, si deci ii om cu doxa si pricepere, si ce-i cere dinsul ? Ceva de futut ?! Bani ?! Nustiuce cacaturi gen sclave ? Bai frate!!!

Trebuie sa fii cel putin timpit pentru asa ceva, care-i marea chestie ? Iti ia juma' de ceas sa gasesti ceva de futut, admitind ca nu te afli deja in centrul orasului si dureaza ~20 de minute drumu'. Literalmente nimic nu-i mai usor de facut decit bani, nu-i nevoie decit de-o fantezie bogata. Nu tre' s-astepti nici noua luni sa ti-i fete careva, e mai usor sa faci bani decit sa faci copii (si judecind dupa faptu' ca copii poate face orice prost...)

Uite io de exemplu daca ar veni dracu' in vizita nu i-as cere cacaturi de-astea pe care mi le pot face sisingur fara nici un fel de probleme. I-as cere de exemplu sa extermine tintarii, da' definitiv si irevocabil. O exterminare conceptuala, sa nu mai fie posibil sa poata exista tintari, veci pururi, sa devina o lege a fiziciiiv. Tot asa cum nu pot exista insecte de sase tone (stiti de ce, apropo ?) sa nu poata exista tintari. In schimbul carei chestii i-as da sufletu' lol, daca el chiar crede ca asa ceva exista si are vre-o valoare, da' daca nu i-as da sa zic mina dreapta. Voi intra in istorie drept ciungul ala care-o exterminat in esenta tintarii.

Da' nu, puletii astia sed intr-o camera cum sed io si se uita afara pe geam la maru' cu mere-n el cum ma uit io, trei metri distanta, si-i cer lu' biet Mefisto sa le aduca un mar. BAI FRATE!!! Asa ceva nu-i literatura, imi pare rau, e idiotenie.

De ce nu se poate face literatura de calitate ?!

———
  1. Prin reprezentanti, ca uite o prima deosebire dintre noi : io cind "imi fac" poruncesc sa mi se faca si sclavele-mi fac, in timp ce voi cind va faceti puneti mina si constatati apoi, plini de sudoare cit si de diverse murdarii si inconveniente ca totusi, nu-i chiar asa de bun ca ala facut de sclave la porunca. Asta e, la tati vi-i greu. []
  2. Pe bune acuma, ce-i peanut butter jelly pentru americani ii sau cel putin o fost cit eram eu copil salata de vinete prin partile Ardealului, am impresia ca-n sud e pita cu magiun ? sau aia e pe la moroseni si spre Oradia-ncolo ? []
  3. Numai, numai si numai ulei de masline, de preferinta extravirgin presat la rece. Motivul este ca vinata si untdelemnul au o sinergie, tot asa cum nu puneti patrunjel in loc de busuioc pe rosii, tot asa cum nu faceti rosii cu ceapa in loc de rosii cu usturoi, tot asa cum nu faceti afumatura cu mazare si ciulama cu fasole tot idem si exact la fel, ulei de masline, neaparat de masline si numai de masline. []
  4. Cu care ocazie el probabil ar beli pula, dat fiind ca nu-i clar ca are intre nesfirsitele-i abilitati si asta, sa satisfaca o dorinta banala cit si evidenta a cetateanului competent, prin care intelegem neretardat mintal. []
Category: AICMF
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

13 Responses

  1. N-au schelet?

  2. nu le-ar rezista sistemul circulator la dimensiunile alea

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 7 August 2012

    @F Pai si daca n-au ce ?

    @Alex Da' lu' elefantu' cum ii rezista ? Mai ales ca insectele nici macar n-au sistem circulator in senu' propriu.

  4. ca sunt probleme de scalare? fizice zic, mecanice... nu rezista structura la o greutate prea mare, de-astea. nu ma pricep io, doar zic.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 7 August 2012

    Lol pai pricepe-te, mei :D

  6. The Heart of an elephant weighs between 20-30 kg

    Un muschi de dimensiunile astea are suficienta forta cat sa pompeze intr-un elefant; la insecte, nefiind pompat direct, ma gandesc c-ar fi probleme mari spre extremitati. Idem cu sistemul respirator, care la dimensiuni mici e fezabil sa pompeze direct aer in corp, insa la o scara mai mare n-as crede.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 7 August 2012

    Sa zicem ca esti aproape destul. Respiratia insectelor nu se realizeaza fortat (cum au mamiferele diafragma). Idem circulatia nu se realizeaza fortat (cum au mamiferele miocard). Ambele se realizeaza prin difuzie, si viteza cu care are ea loc e o functie de cubul volumului. Daca o insecta de volum V are nevoie de 0.1% din V aer proaspat pentru a supravietui si reuseste sa primeasca prin difuzie 0.3% atunci o insecta de volum 3V va primi fix 0.1% si una de volum 5V va primi insuficient. Cam de-aia metabolismul insectelor (masurat de exemplu prin proxy-ul vitezei cu care se misca, masurata-n lungimi de corp) scade cu cit cresc ele, o furnica-i semnificativ mai iute de miscari decit o radasca, si cam toate furnicile se misca cu aceeasi viteza indiferent de dimensiunea lor.

  8. kokofifi`s avatar
    8
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Tuesday, 7 August 2012

    -Achiesez si dublez: sa disparā si mustele!

    -Vinete cu maioneza e ceva foarte bun. Dar numa' un pic de maioneza, cât sa le albeasca un pic. Si usturoi zdrobit, natürlich. Si cu rosii proaspete pe lânga. Yoy!

    -Pitā cu magiun e corect.

    - Când ai inceput cu pestisorul de aur, mi-am amintit de bancul āla cu coasa/ cred ca la tine l-am citit :)))

  9. Frumos pe la voi prin eyalet, musaca mancati?

  10. kokofifi`s avatar
    10
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Tuesday, 7 August 2012

    P.S. pestisorul de aur = dracul :) in my world

  11. https://en.wikipedia.org/wiki/Musakhan

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 7 August 2012

    @kokofifi Nu e dracu'. E soru-sa.

  1. [...] Textul de la care a plecat aceasta forma pasnica de protest e, fara indoiala, numai si numai o prov.... O provocare careia am simtit nevoia sa-i raspund ca atare, caci altfel, daca nu o faceam,  daca nu ma azvarleam, adica, degraba asupra tastelor, sa scriu, aveam impresia ca fac implozie…:-) [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.