Vesti bune relativ proaste : MACEL.

Saturday, 22 October, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Mdeci, azi am fost ocupat. Cind am ajuns mai pe seara sa citesc pe fain, pleazna. 17 pagini de comentarii din urma, deci de pe la 9 dimineata pina pe la 5 seara 540 de comentarii ?! Pai voi aveti limbarita sau ceva ?

Asa ca am tinut o mica discutie ad hoc cu mai multi specialisti in probleme care-au venit cu o solutie de-a dreptul simpla : Daca pina acum karma pentru comentarii se socotea pe formula nr_comentarii * bonus (fix) per comentariu, acum se socoteste dupa o formula mult imbunatatita : cine are sub 150 de comentarii ca si pina acum, cine are peste 150 de comentarii, nr_comentarii * - bonus (fix) per comentariu. Conform teoriei ca vorba multa ie saracia omului si oricum nu e ce chestii inteligente sa spui mai des de cinci pe zi.

Sistemul cel nou e evident in teste, da' in principiu afectati sunt cam 10-15 cetateni din cei ~2500 inregistrati sau 2-300 activi. Eu fiind de departe cel mai afectat, sau daca sunteti curiosi de un top dupa numarul de comentarii in ultimele 30 de zile e cam asa : 2984, 1864, 1144, 1036, 901, 706, 641, 639, 611, 518, 385, 378, 373, 372, 366, 364, 346, 291, 277, 245, 232, 186, 168, 154, 142, 139, 136, 121, 114, 112.

Intrucit solutia corecta a fost propusa de cel pe care-l stiti, il cunoasteti si-l iubiti sub numele de dAImon, adica Alex Chirila, am decis de asemenea ca intrucit karma totala a variat dela 216634.15 la 160387.05 sa primeasca el o zeciuiala din diferenta, adica 5624,71 karme. Initial eram sa i-o dau pe toata, da' sa nu exageram acuma, 56 mii dintr-un foc e cam mult, isi mai cumpara masina sau ceva.

Cetatenii nemultumiti de aceste modificari sunt invitati cordial sa discute cu Alex, care evident el este de vina, cu care ocazie va semnalez si un foarte reusit articol de-al lui pe care sa mergeti si sa lasati un surplus de 17,000 sau cam asa de comentarii, din care de preferinta nu mai mult de jumatate despre mine. De asemenea, ca solutii alternative pentru invitatii la bere si alte chestiuni la subiect sau cum se zice in blogosfera oftopic se poate folosi cu incredere serviciul de mesagerie directa din fain, precum si diverse alte servicii de mesagerie (eu de exemplu folosesc pigdin da' nu-s deloc multumit, daca doriti sa-mi faceti ceva sugestii pentru ubuntu primesc cu placere).

Si-n rest, spor la bloging, ca-i mai tare decit toate.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

60 Responses

  1. HUA, CE ASTA-I MAI SPECIAL?

    CE ESTI MA, SECURIST, FIU DE POLICIAN?

    HUA. VREM SI NOI CIOCOLATA SI BLUGI.

    MUE.

  2. Trolalelelealelela`s avatar
    2
    Trolalelelealelelainsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Saturday, 22 October 2011

    deci ce metoda interesanta de a-mi inchide gura pe fain. deci muie.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Saturday, 22 October 2011

    Vezi ca s-a sugerat aceeasi masura si pentru Trilema, da' ti-or luat fetele apararea ca le esti drag.

  4. Meh in orice caz, dat fiind ca mentalitatiile se construiesc pe ganduri luate si re-procesate de alti indivizi si colective, ies cei care ma citesc pe pierdere.

  5. oamadetinichea`s avatar
    5
    oamadetinichea 
    Saturday, 22 October 2011

    Mirciucule, nu te poți consulta cu experții tăi să puiască apariția unui buton „ștergere profil” pe Fain? Îl tot caut din momentul în care am terminat să votez tot ce-mi pica în mână să cresc la carme, până să văz ce-ai scris mneata aici adică.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Saturday, 22 October 2011

    @Freud Deci cum ?!

    @oamadetinichea Nu prea cred ca se va intimpla aia.

  7. sustin oama.

  8. Hai că tot răul spre bine. Dacă nu-mi scădea atunci karma așa de tare probabil că nu mă axam la fel de tare pe alt mediu de comunicare. Trăiască deci canalul Dunărea - Marea Neagră de care am și zis la mine pe blog odată.

    +1 pentru posibilitatea de a șterge contul, eventual combinată cu imposibilitatea de a-l recrea în mai puțin de 30 de zile pentru a preveni cazurile de ștergere când karma este negativă pentru a reîncepe de la zero. De altfel au mai cerut și alții posibilitatea ștergerii. Karma oricum nu pot să mi-o vând și nici nu mă interesa, dar lipsa posibilității de a participa la discuții e de groază.

    Tovarăși proletari din toate țările vă invit încă o dată să vă alăturați mișcării noastre de subrezistență.

    @Mircea Popescu: ce nu-ți place la pidgin? Empathy ai încercat?

  9. @oamadetinichea: te poți apuca și să lipești abțibilduri ca să mai câștigi niște karmă.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Saturday, 22 October 2011

    Conturile nu se pot si nu se vor putea niciodata sterge de catre utilizatori din urmatoarele motive, ordonate aleator :

    • Pentru ca discutiile nu pot ramine in aer, avind lipsa cine stie ce si-o fi propus unu' sa isi stearga.
    • Pentru ca voturile nu pot ramine in aer, fiind date de "nimeni", si nici nu pot fi retrase, "depublicind" articole - o notiune care nu poate avea sens
    • Pentru ca tot continutul oricarui cont apartine si este proprietatea SC Polimedia SRL

    E un cal mort, poate fi abandonat fara alte eforturi.

  11. REVOLUTIIEEEEEEEE

  12. Le poți transforma totuși în ceva de genul ștes (NNN).
    Deci toate comentariile mele sunt proprietatea Polimedia SRL? Nu că aș fi plănuit să fac cine știe cu ele, dar așa ca idee.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Saturday, 22 October 2011

    @Freud Haida.

    @Cristian Apai pot, da' pe urma dupa doi-trei ani deja nu se mai cunoaste ce o fost pe bune si ce o fost introdus aiurea. Unul dintre marile avantaje e tocmai aceasta accountability.

    Atita timp cit nu vrei sa fac eu chestii, fa tu ce poftesti.

  14. Anonimosu`s avatar
    14
    Anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Saturday, 22 October 2011

    I love the smell of drama in the morning...

  15. Păi dacă-s proprietatea Polimedia, atunci celor care le-au scris nu prea mai ai ce să le reproșezi, ei „lucrau” pentru Polimedia.

    P.S. Tovarăși (intelectuali) ne vedem la canal. Freud, te-a mai invitat cândva o revoluționară să ni te alături, dar n-ai vrut. Poate că de data asta o să-ți faci și tu curaj.

  16. Pe scurt:

    - postarea de articole: nu;

    - darea de voturi: nu;

    - datul cu vorba: nu.

    Îmi place că-ţi place să-ţi autodistrugi produsul.

  17. @cristian : ce canal ba?
    deah, acusica vin la cenaclu. stai sa-mi i-au insigna cu ceasca si jong-ill.

    Vesti bune, relativ proaste : Mircea e spartan sau se crede Licurg.
    Stiti ca Licurg a fost un baiat care a inventat comunismul cu vreo 2000 ani inainte de marx, ceva armata, soldati egali intre ei, educati la fel, mancati la fel, imbracati la fel, etc.

  18. Ps : cred ca nu i-a placut pizza lui Mircea, ca-i biciclista pe minus.

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Saturday, 22 October 2011

    @Anonimosu Apai nu ma mir.

    @Cristian Apai ce, io le reprosez ceva ?

    Da' revenind : intelectualii fara canal sed si bat din buze. Unde-i multa minte e nevoie mare de bici, altfel sta productia. Parerea mea.

    @Pavel Ei, esti tendentios mei. Postarea de articole la gramada : nu; Postarea de articole pentru autopromovare : limitat; Darea de voturi pe necitite/la gramada : nu; Datul cu vorba aiurea : nu.

    Io zic ca toate aceste autodistrugeri au fost imbunatatiri. Da' pe de cealalta parte, nu pot zice ca am ceva impotriva distrugerii. Eu vad chestia asta cam asa : adminul creeaza un spatiu de posibilitati. Utilizatorii vin si exploreaza (prin aplicatii concrete) acele posibilitati. Sigur ca pe un site arhicitit cum e fainul se vor explora prin distributie statistica normala cam toate posibilitatile. Eu vin, evaluez implementarile concrete si aleg din ele, recreind spatiul posibilitatilor. Utilizatorii reexploreaza. Eu reevaluez. Ei reexploreaza.

    Sistemul e perfect similar evolutiei, natura creeaza niste nise biologice, viata le umple. Natura alege. Viata reumple. Si tot asa din pas in pas iote ca am ajuns de la bacterii si alge la mine si tine.

    A, ca unii utilizatori dezvolta relationari improprii, in care ei sunt "proprietari" imaginati pe natura... pai sigur ca da. Si-n viata de zi cu zi vezi zaluzi si zalude care cred ca ei au in proprietate ploaia sau cine mai stie ce. A, ca unii utilizatori, mai defecti de felul lor, nu participa ca sa participe, ci ca sa isi umple diverse goluri resimtite subiectiv dominind alti participanti (da' de preferinta adminu') ? Pai foarte bine. Da' acuma nu e cazul sa te astepti sa conteze toate astea. Zic eu.

    @Freud Pai si Sonia e pe minus. Si Diana e pe minus. Mi se pare ca si tu esti pe minus. De fapt si Catalin e pe minus. Ce macel...

  20. al dreacu ce esti mirceo, eu iti fac un favor si tu imi bagi karma in spital? urat..

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Saturday, 22 October 2011

    Ai avut noroc ca ti-o inceput scoala sau ce-i fi patit de n-ai mai aparut ca altfel ajungeai si tu ca astea fete cucuiete pe minus.

    Vorbaretelor!

  22. deci cea mai buna metoda de a face karma e de a vota, a tacea din gura si a nu prea introduce articole. way to expand za biznis, man!

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Saturday, 22 October 2011

    E, ie fals. Cea mai buna metoda de-a face karma e a introduce articole care se publica, de pe domenii nemaivazute.

  24. care ie easy pease lemon squeezy. mai ales ca pe fain se cam practica favoritismul intr-un sens mai restrans. eu una nu sunt de acord cu noile modificari ale sistemului de punctare. pentru in loc sa atragi mai multa lume, sau macar sa creezi un loc de recreere intelectuala sa-i zicem, mai mult lasi un gust amar in gura.. iar mie cel mai mult imi placea la fain ca puteai discuta deschis despre subiectul in cauza, ori puteai divaga (insa referindu-te la subiect intr-o anumita masura). de ce sa fie lumea sanctionata ca isi exprima parerea? si uneori este nevoie de o discutie exhaustiva, nu de 3 vorbe si-un scuipat. parerea mea

  25. Mircea Popescu`s avatar
    25
    Mircea Popescu 
    Saturday, 22 October 2011

    Da' si acuma poti. Doar ca de la o cantitate incolo te costa.

    Uite, hai sa te invat niste chestii pentru cind o sa fii si tu mare admin, ceea ce data fiind virsta ta si societatea in care traim imi pare inevitabil :

    Orice serviciu are niste costuri (sociale, tehnice, ceva tot are) si niste pattern-uri de utilizare. Uneori se ajunge in asa numitul tragedy of the commons, cind adica distributia costurilor si distributia utilizarilor nu se suprapune. In situatia concreta de-aici problema se prezinta cam asa : toti utilizatorii inregistrati beneficiaza de posibilitatea de-a comenta nelimitat. Dintre ei, utilizatorii inactivi nu o folosesc deloc. Deci zero. Dintre utilizatorii activi, 90% o folosesc in anumite limite (aici, sub 150 comentarii pe luna) iar restul o folosesc fara limita. Ca rezultat, din totalul de folosire aia 10% au 90%.

    Aceasta stare de fapt are efectul pervers al creerii unei false majoritati : daca 9 comentarii din 10 pe platforma unde discuta liber si fara limita 300 de oameni apartin acelorasi 3, atunci se va creea impresia ca cei 3 cumva ii reprezinta pe cei 300. Asta are doua efecte, si anume : in mintea celor 3, ii face sa se intinda dind opinii la chestii la care nu au neaparat caderea sa dea opinii, in virtutea faptului ca-si percep o imaginara obligatie morala, in calitatea lor de reprezentativi, si in mintea celor 300, ii face sa-si cenzureze diverse activitati care ies din spatiul de intelegere a celor 3, ca "n-are rost oricum".

    Ambele aceste efecte sunt nocive, pentru ca inlocuie multul cu putin si varietatea cu banalitate. Pricepi tu cum zic ?

  26. ma inteleg. cand sunt discutii interminabile intre alte persoane nu ma bag. inteleg cum de altfel altii nu se baga in discutiile mele interminabile. dar asta nu inseamna ca ar trebui sanctionate aceste discutii deoarece faciliteaza o anumita cunoastere a celorlalti utilizatori. inteleg ca nu e retea de socializare, dar cam este. si daca nu iti convine sa te bagi in treaba altora, poti oricand sa ai propria ta discutie interminabila daca iti expui opinia iar altul gaseste de cuviinta sa te contrazica. polemica e sarea si zaharul si piperul si boia si sosul de usturoi al vietii

  27. Huaaaaa Popescu!!!!

    Noi iti facem servicii si tu ne rasplatesti cu deservicii, huaaaaaaaa!!!!!!@

  28. Mircea Popescu`s avatar
    28
    Mircea Popescu 
    Saturday, 22 October 2011

    @Lilly Pai polemica este tot ce zici tu acolo, da' nu polemica de dragul polemicii, si nu discutia interminabila de dragul discutiei interminabile. A aduce oamenii in pozitia de a-si pune problema "oare merita spus ce incerc eu sa spun aici" e probabil cel mai mare vis al educatiei de la nasterile ei acum 3000 de ani si pina azi.

    Is curios sa vad eu care-i ala primul care ajunge in buda pentru ca o sustinut polemici argumentate si productive. Ca sincer acuma, am modelat chestia, nu mi se pare ca se poate.

    @Luka D Tie ti-i un pic drag de Freud mai nou ? Asa in secret ? Te masturbezi cu gindu' la el spune drept ? Cine te-a muscat de piept ?

  29. da nu mai bine faceai si tu un poll ceva? sa-si dea cu parerea omu de rand?
    apropo, pe fain e introdus articolul asta de 12 ore. 12 comentarii doar. nu ti se pare ca se cenzureaza lumea? just sayin'

  30. Mircea Popescu`s avatar
    30
    Mircea Popescu 
    Saturday, 22 October 2011

    Apai ce te face pe tine sa suspectezi ca parerea lu' omu' de rind se poate folosi la ceva util ?

    S-o fi cenzurind, io stiu ? Cum am face sa stabilim ?

  31. sa dai liber la comentarii o zi. vedem ce se intampla:-??

  32. Tu sa nu ma personifici eronat intr-o Marioara. Doar zic ...

    Acuma ma retrag :)

  33. Mircea Popescu`s avatar
    33
    Mircea Popescu 
    Saturday, 22 October 2011

    Pai de exemplu aici ie liber.

  34. nu toata lumea care comenteaza pe fain comenteaza si aici. ie alta mancare de pesti

  35. Mircea Popescu`s avatar
    35
    Mircea Popescu 
    Saturday, 22 October 2011

    Apropo de preocuparea lui Pavel : tocma m-am uitat peste indicii de activitate, aproximativ vorbind suntem la +20%, in conditiile in care ie weekend si weekend insemna un -20%.

  36. ah, nu.. ma omori cu argumente ce contin cifre. daca mai pui si un la suta deja..
    oricum avand in vedere ca tu esti magicianul poti sa te caci cifrele alea

  37. Mircea Popescu`s avatar
    37
    Mircea Popescu 
    Saturday, 22 October 2011

    Apai evident ca pot, doar ca ar fi putin cam absurd, logic vorbind. Impasul e asa : eu sunt deja magicianul. Daca ma apuc sa cac niste cifre ca sa te conving pe tine de-o chestie falsa nu obtin nimic de-aici, ca oricum eram magicianul deja.

    Da' revenind la subiect : fain prefera comentariile gindite si la subiect. Socializarea e un lucru bun, da' ca o chestiune secundara, nu ca o chestiune primara. Exista metode alternative de-a socializa fara a ocupa resursa comentarii, atit pe fain cit si pe mess. Fain nu-si propune sa devina un nou facebook, exista unul. Fain este un salon, unde lumea buna se aduna sa discute (inteligent si elegant) chestiuni importante pentru tara. D'Holbach, vorba Dianei.

  38. oricum faci ce vrei, deci nu prea mai are rost sa-mi irosesc glasul degeaba. oricum ai ingadrit nitel cam mult libertatea oamenilor pe fain. ok, inteleg, e al tau, tu faci regulile..
    trebuie sa spun insa ca nu ma asteptam la asa ceva

  39. ba ce minte asta de-ngheata apele cand e vorba de cantitativ nu calitativ, nr. comentarii karma.

  40. Mircea Popescu`s avatar
    40
    Mircea Popescu 
    Saturday, 22 October 2011

    @Lilly Deci vrei sa zici ca fainu' e o chestie foarte interesanta, dat fiind ca te surprinde ? :D

    @Freud Ce tot borobocacesti tu acolo-sa ?

  41. Sincer imi parea tare rau ca nu mai puteam fi atat de activa pe fain.. pana azi. Azi mi s-a cam acrit.. si e pacat daca cel putin un utilizator simte asta, zic eu

  42. Mircea Popescu`s avatar
    42
    Mircea Popescu 
    Saturday, 22 October 2011

    Apai ce-i drept, este.

  43. @Freud: intră la mine pe sait și-o să te prinzi cum e cu canalul ăsta... sper.

  44. kopete kit k tre sa-ti pui kktul de kde...

  45. Mircea Popescu`s avatar
    45
    Mircea Popescu 
    Saturday, 22 October 2011

    Naspa. Asa ajung cu un fel de windows, instalez tot, gde kde xde plus unity si eventual ii pun si doi clotopei in coada.

    A, si de asemenea : urmarind cu atentie compozitia scorurilor pe surse, am constatat ca bonificatiile pentru link-uri introduse erau chiar prea mici (de fapt cam inadecvat calculate). Am imbunatatit ceea formula.

  46. O mică dedicație muzicală cu ocazia acestul MĂCEL, Markus Schulz - You won't see me cry:

    I turn around I walk away
    There's nothing else that I can say

    I turn around I walk away
    But you won't see me..
    There's nothing else that I can say
    But you won't see me cry

  47. Mircea Popescu`s avatar
    47
    Mircea Popescu 
    Sunday, 23 October 2011

    Lasa ca trece.

  48. Trece în 30 de zile sau cum? Apropo, la peste 21 de zile de îngrijiri medicale se schimbă încadrarea juridică.

  49. Mircea Popescu`s avatar
    49
    Mircea Popescu 
    Sunday, 23 October 2011

    Io propun incadrarea in munca, dat fiind ca din incadrare juridica n-o mincat inca nimeni o piine.

  50. Asta e dupa formula MP e prost de bate campi si nu ma mira ca munceste ca un sclav de dimineata pana seara si nu a scos nici un chior din toata treaba asta. La multi ani stimabile
    Daca tot nu-ti mai permiti factura la host puteai sa scoti inutilitatea aia de dtng. Dar cum dtng este singurul proiect de suflet, nu mere.

  51. Mircea Popescu`s avatar
    51
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 25 October 2011

    Tu esti idiot sau ceva ?

  52. Pai nu-i clar ca sunt

  1. Vesti bune relativ proaste - MACEL- pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Ie cu si despre karme....

  2. 54
    CARMIM CU CARMA SPRE PULA « Bordelul Vesel (via Pingback)
    Tuesday, 27 December 2011

    [...] orgolii, ranchiuna. A adus vreodata altceva? Va rog exemple. Atunci ma gandeam ca am putea vorbi cu Mircea Popescu fie si pentru a-l intreba daca putem dona aceasta karma, cei care am vrea sa facem asta, pentru ca [...]

  3. [...] pentru a ajunge in pozitia de-a discuta o problema de afaceri. Deci, discutam cu un amic apropo de recentele imbunatatiri aduse fain-ului. Amicul e un cetatean cu solide intelegeri teoretice ale realitatii, si deci discutia s-a mentinut [...]

  4. [...] se vede altfel. Si daca necesitatile geometrice ale planurilor imperiale mai cer din cind in cind excavarea cite unui musuroi de furnici... pai chestia se va face fara a se pune macar problema. Furnici ? Dar ce-s [...]

  5. [...] 22 Octombrie 2011, modul de punctare al comentariilor introduse se modifica in sensul ca utilizatorii care depasesc [...]

  6. [...] un avint deosebit. Cite o mie de comentarii la zi minim, in general vreo doua, era macel. Asa ca i-am macelariti printr-o masura de-o cruzime nemaipomenita : cine are de spus cinci chestii pe zi sau mai putine [...]

  7. [...] de proiect, managerul sau cum ii mai spuneti lui tre' s-o aiba in vedere si cumva s-o rezolve. Chiar violent, la nevoie, violenta oricit de desucheata e perfect acceptata-n [...]

  8. [...] a introdus mai putin de 150 de comentarii in ultimele 30 de zile (deci 5 pe zi, in medie). Daca s-au introdus mai mult de 150 in ultimele 30 de zile fiecare scade o valoare fixa per comentariu, tot de natura celor de la I si II. Aceasta este si una [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.