Veniti sa luati canoane - partea aIII-a

Saturday, 06 August, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

CANONUL 9
Iar amestecarea cea cu alţii, ca una ce îndoită face pe malahie, până la 80 de zile primeşte pe arătata canonisire.

    TÂLCUIRE
    Amestecare aici canonul zice, nu pe păcatul desăvârşit sodomicesc, ci când doi oarecare, unul altuia fac pe malahie (Unii însă mestecare au înţeles pe acea frecare a mădularelor unul cu altul; şi nu pe păcatul cel desăvârşit sodomicesc, ori bărbat cu bărbat, ori muiere cu muiere, ori bărbat cu muiere. Şi este aceasta amestecare după greutatea păcatului, între malahie şi curvie, decât malahia mai mare, iar decât curvia mai mică). Pe care păcat îndoit îl canoniseşte sfântul, fiindcă cel ce face, nu numai pe sineşi se vatămă, ci şi pe fratele său, şi face îndoit păcatul.

Talmacirea este remarcabila prin aceea ca citind-o raminem cu mai multe intrebari decit aveam citind canonul. La lectura acestuia-i destul de clar cam ce se doreste : masturbarea-i rea de 40 de unitati ca viciu solitar si de 80 de unitati ca viciu comun. La lectura talmacirii, raminem suspendati, ca vrem sa stim :
laba-n-doi

  1. Cum se consuma pacatul cel sodomicesc in mod desavirsit intre muiere si muiere ? O pula roz din fier cu luminite ?
  2. De unde stiu cinstitii parinti de "acea" frecare a madularelor impreuna ilustrata pentru convenienta-n partea dreapta ?
  3. Cam cit timp au rupt de la gura rugaciunii catre Iamuie pentru a se gindi care-i raportul de gravitate intre acea frecare (ilustrata pentru convenienta-n partea dreapta) si simpla laba-n cerc ?

In fine, toata chestia-i asa un fel de gay drama cum ii zice englezu'. Problemele lor, bag seama ca si le-or rezolva ei singuri intre ei, iara daca nu eu sigur n-am sa ma apuc sa li le rezolv.

CANONUL 10
Iar dacă vreunul din cei ai clerului, mai înainte de a se sfinţi a căzut în patima malahiei, nesocotind poate că pentru singurul acesta păcat va fi oprit de hirotonie, mai înainte primind potrivită canonisire, aşa să vină spre hirotonie. Iar dacă s-a prins cu acest păcat după hirotonie, întru un an de lucrarea (ieraticească) oprindu-se, şi înţelpţindu-se cu obişnuitele canonisiri, să se întoarcă la preoţie. Iar dacă şi după cunoştinţa păcatului, a doua oară sau a treia oară o ar face aceasta, încetând despre preoţie, să vină în rânduiala anagnoştilor.

Hopa, deci popii n-au voie sa se masturbeze. Sau mai propriu spus, n-au voie sa se fi masturbat. Chestie amuzanta, pentru ca eu cunosc cel putin doi tipi de-au ajuns intre timp hirotoniti care-o frecau la greu prin gimnaziu. Da' la greu, frate, nu asa.

Oare din efectivul de o suta de mii sau pe-acolo de popi in scumpa noastra patrie (ceva mai numerosi decit categorii sociale defavorizate precum de exemplu cercetatorii, sau profesorii) citi au luat-o la laba pin' ce-am scris eu articolul asta ?

CANONUL 11
Dar şi din muieri, ceea ce a venit întru sărutări de bărbat, şi întru pipăiri, nestricându-se însă, primeşte certarea malahiei.

Ati stiut ? N-ati stiut. Pai notati : e interzis fetelor sa se apuce de treburi pe care nu le duc pina la capat. Tre' sa recunosc ca-i buna regula asta, si multa intelepciune zace intr-adevar netescuita-n boasele bisericii.

CANONUL 12, 15, 16
Tot monahului sau mireanului ce a curvit, îi punem timp de doi ani a nu se împărtăşi, dacă se va sârgui a întrebuinţa mâncare uscată după ceasul al 9-lea şi a face câte 250 de metanii. Iar de se va lenevi, plinească timpul cel hotărât de Părinţi.

Pe cel ce cu cumnată-sa va păcătui, în doi ani îl scoatem de la împărtăşire, de va mânca bucate uscate după al nouălea ceas, şi de va face în fiecare zi 300 de metanii. Iar de va şerbi lenevirii, plinească anii cei hotărâţi de Părinţi.

Acestoraşi canonisiri se supune şi cel ce se turbează asupra soacrei sale, de muierea lui nedespărţindu-se, după legea ce zice: Cele din început adeverite, de către cele ce se întâmplă nu se strică.

Nu-i cam ieftin ? 250 de genuflexiuni fac bine la sanatate, de mincat dupa ora 9 oricum nu-i o idee buna... nu s-ar putea extinde canonul asta direct grasilor ? Sa zicem ca incepem de-a dreptul cu popii. Toti popii, ca eu inca n-am vazut popa lingav.

CANONUL 13 - 14
Pe preacurvarul după trei ani îl învrednicim a se cumineca cu dumnezeieştile Taine, de nu se va împotrivi mâncării celei uscate după ceasul al 9-lea şi a face şi câte 250 de metanii în fiecare zi, iar cu lenevire petrecând să aştepte încheierea timpului pe care l-au hotărât Părinţii.

Cel ce s-a turbat asupra surorii sale, după trei ani poruncim a se învrednici împărtăşirii, de va primi a posti până seara, şi a mânca bucate uscate, şi a face în fiecare zi cât 500 de metanii.

Acestoraşi canonisiri se supune şi cel ce se turbează asupra soacrei sale, de muierea lui nedespărţindu-se, după legea ce zice: Cele din început adeverite, de către cele ce se întâmplă nu se strică.

Interesant cum au evoluat tabuurile genitive. Sexul in familie e adinc clivat : aproape toata lumea-si fute cumnatele, daca apuca. Aproape nimeni nu-si fute surorile, si de-apuca si de n-apuca, problema nu se prea pune. Aproape nimeni nu-si fute soacra, pentru motivul simplu ca intre timp lumea a devenit foarte sensibila la probleme de virsta, rar ai sa vezi imperecheri peste decade. Pe de cealalta parte, de preacurvit toata lumea curveste (ii oprim pe aceasta cale de la impartasanie cu "lumea" pe aia care stau degeaba - pentru ca nu-s oameni). Probabil ca asta-i importanta si utilitatea timpului : o mie si ceva de ani curata ce-i important de ce-i irelevant.

CANONUL 17
Muierile cele ce au curgerea de sânge cea obişnuită lor, de nimic de cele sfinte să se atingă, până la a şaptea zi, porunceşte canonul al 2-lea al Sfântului Dionisie; dar încă şi cel al 7-lea al lui Timotei. Acestea şi legea cea veche o porunceşte; Ci nici iartă a se împreuna cu bărbaţii. Că se întâmplă din aceasta, a se face slabi şi neîntregi cei ce se seamănă. De aceea şi dumnezeiescul Moise pe tatăl copilului celui lepros l-a ucis. Căci pentru neînfrânarea sa nu a aşteptat curăţirea muierii. Iar ceea ce va defăima în timpul necurăţiei sale, şi se va atinge de dumnezeieştile Taine, 40 de zile ne poruncesc a fi neîmpărtăşită.

Teoretic copiii facuti la ciclu sunt "slabi si neintregi". Teoretico-practic nu ar trebui sa existe asa ceva, dat fiind ca menstra-i momentul la care ovulul e eliminat ca nefertil. Practico-practic e poate posibil (chit ca foarte improbabil) sa apara o sarcina cumva la momentul ala, in care caz e probabil sa fie o sarcina dificila (ectopica, alea).

Chestia-i ca femeile se cam excita la ciclu, asa ca nu-i clar daca merita sa le lasati sa se chinuie de unele singure (cu gravul pacat al malahiei!) Mai ales de cind exista prezervative pe lume. Da-n fine, fiecare cu sadismele cu care-i invatat.

Acest articol este al treilea dintr-o serie. Pe primul il gasiti aici.

Category: Cuvinte Sfiinte
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

One Response

  1. Hipsterilor`s avatar
    1
    Hipsterilor 
    Saturday, 6 August 2011

    asta imi aduce aminte de cantarile lui solomon cand muia si etc chipurile sunt anti-crestine

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.