Test de cultura textuala 1 (cred)

Wednesday, 09 March, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Vom povesti astazi despre un homalau ras in cap care a fost pedepsit de Dumnezeu pentru curvia si desfrinarea lui cea rusinoasa sa moara de SIDA, lucru care de altfel s-a si intimplat.

Inainte de a-si primi zisa pedeapsa, s-a alaturat comunistilor, da' mai mult ca sa dea bine printre prieteni, pentru ca de activat n-a prea activat, spre deosebire de restul de vite cu pretentii de ginditori ai generatiei lui. Si-ai generatiei anterioare. Si-ai generatiei ulterioare. Uneori ai impresia ca-n Franta nu este destula SIDA pentru nevoile punitive ale divinitatii.

Dupa ce s-a alaturat comunistilor, dar inainte de-a o lua de la Domnul Nostru Isus Cristos in forma virilologica, zisul a participat la revolutia din Iran, unde i-a tot laudat pe islamistii aia de-au intors toata regiunea cu fundul in sus. Redam un citat reprezentativ, tradus la redactie :

O miscare islamista ar putea aprinde intreaga regiune, rasturna regimurile mai instabile si zgudui regimurile cele mai stabile. Islamul, care nu-i pur si simplu o religie, ci un intreg mod de viata, o aderenta la o istorie si la o civilizatie are o sansa serioasa sa devina un urias butoi cu pulbere, la nivelul a sute de milioane de barbati... Intr-adevar, e foarte important a recunoaste ca cererile pentru "drepturile legitime ale poporului palestinian" nu ii impresionau cine stie ce pe arabi. Daca aceasta cauza ar inclue dinamismul unei miscari islamiste, care-i mult mai puternica decit cele marxiste, leniniste ori maoiste ?

Dupa cum vedeti, lumea in care traim astazi este construita din visele febrile ale homalailor rasi in cap de-acum niste ani. Toate astea pentru ca, spre deosebire de taranul din bancul cu samovarul, nu i-am calcat in picioare de cind erau copii, si-am asteptat sa vina Isus sub forma de virus sa ne rezolve problemele. Dragilor, Dumnezeu iti da da-n colon nu-ti baga, ca sa ma exprim astfel.

Mai departe, acelasi a grait cum ca "autorul este figura ideologica prin care ne insemnam modul in care ne temem de proliferarea intelesului", chestie din care eu abstrag ideea mai generala ca individuatia este in gindirea pervertita a acestui element declasat un inamic, si nu o temelie a ratiunii. Judecind dupa rezultatele practice ale acestei abordari scelerate a realitatii, e destul de clar (pentru toti cititorii care nu-s homalai) cam cit de indreptatita e ea.

In fine, confruntat cu "tensiunea", sa numim astfel contradictia dintre afirmatiile din tinerete si convingerile de mai apoi, acelasi a explicat ca scopul vietii nu poate fi raminerea, ci modificarea, intr-un marcat contrast cu abordarea conservatoare a evolutiei (care este limpezire, si nu pereginare, ca nu suntem tigani, si nici homalai), si iluminindu-ne astfel problema dezradacinarii la homalaii rasi in cap in speranta ca-i va calari Stalin.

Acelasi a explicat si ca el scrie "pentru utilizatori, nu pentru cititori", si ca opera este pentru el o colectie de unelte, din care fiecare se poate servi in vederea aplicarii intr-un domeniu de interes propriu, o opinie de altfel destul de raspindita si la care si eu subscriu (mentionez in cazul in care asa anecdota va poate servi la evaluarea corectitudinii ori utilitatii ei).

Va ramine, daca ati supravietuit pina aici, sarcina oarecum imunda de-a identifica concret homalaul necrofil ras in cap despre care am vorbit.

PS. "Suntem retele conectate la o lume de retele". Asta inainte sa ajungem furtuni.

PPS, ca mi-am amintit o curiozitate mai veche : oare citi romani or fi citit Les aveux de la chair ? Zece ? O suta ? O mie ?

Category: Trilenciclopedia
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

4 Responses

  1. Daca iti fute Michel una de la spate cu o caramida de bere peste ochi faci ca Dennis Pizdau ala cand ii baga Denisa pumnul in cur.

  2. Eu sunt descumpanirea lui Mircea Popescu :(((

  3. ejt' h8r

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 9 March 2011

    Cine, io ?!?!

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.