Studii longitudinale pe prosti

Tuesday, 07 June, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Exista pe internetele romanesti un prost notoriu, da' notoriu rau de tot, pe care-l urmaresc de-o vreme. Aproximativ de cu o luna-doua inainte de a-i spune ca-i dobitoc, si ca daca insista cu dobitocia il va trimite nevasta-sa la plimbare, ca pe orice dobitoc de-o teapa cu el. Chestie care se intimpla aproximativ asa o luna-doua inainte sa-l trimita nevasta-sa la plimbare, ca pe orice dobitoc de-o teapa cu el (eveniment complet imprevizibil care l-a luat iarna prin surprindere, pentru ca cine s-ar fi gindit ca teroristii vor folosi un avion ca bomba).

Din aceasta succesiune nefericita (I. Gigel e dobitoc ; II. Nevasta lui Gigel baga divort) Gigel a tras niste concluzii foarte intemeiate, aproape stiintifice, precum urmeaza :

  • Ca toate femeile is proaste, curve, numa' dupa bani, alea. Practic el traieste intr-o lume imaginara, populata exclusiv de clone dupa Nedeflorena. Si nici nu stie.
  • Ca Romania e de cacat, Anglia e de cacat, Lumea e de cacat, politicienii e de cacat, Blizzard e de cacat, prietenii sunt de cacat, masinile sunt de cacat, si-n general, Totul, totul este de cacat. Nu ma intrebati ce legatura au astea toate intre ele, ca ar trebui sa se vada cu ochiul liber : toate au avut ghinionul sa intre in contact cu un putoi anonim de pe internete, plin de reusite cam ca brinza de pureci. Putoi care fiind el facut din cacat, unde merge acolo-i pute. Logic. Sigur, s-ar putea prinde ca el ii problema, da' materie cenusie din fecale inca nu s-o inventat, asa ca face si el ce poate. Si anume, da in paranoia, sa vedeti numa' cum il citeste pe el MAE si eventual tetanii. Stiti undeva niste folie de aluminiu mai ieftina, la oferta ? Ca baiatu-i si umpic somer, asa, de control.
  • Ca fi-su, copchil de tita, nu merita efortu'. Ce efort nu merita ? Pai orice efort, asa in general si teoretic vorbind, ca practic nu e clar cam de ce efort ar fi capabil homunculu' de cacat. Da' sa pastram totusi discutia in plan teoretic, sa nu ne murdarim prea mult, ca am ca o suspiciune ca nu v-ati adus manusi pina la cot : fi-su nu merita efortu' si gata.

Mnoa, precum puteti lesne constata, material bugat. Mie imi convine de minune, exact din motivul explicat in titlu. Stiti cum fac oamenii de stiinta studii longitudinale pe diverse categorii, in general bolnavi genetic, sa vada cum evolueaza problema ? Ei, exact la fel si eu, doar ca pe mine concluziile ma si distreaza ceva nespus. Ba inca, bonus nesperat, tipul atrage o intreaga pleiada de defecti asemanatori, tot soiul de roacheri si alti neadaptati si neintelesi. Practic construieste neobosit un soi de rezervatie de hipstari cu semn schimbat. La fel de prosti, la fel de emo, doar ca agresivi in loc de vaitati in limbaj. Da-n rest identici.

Ei, acum ca ne-am inteles cu problema generala, sa venim la particular, alegind o gogorita mai recenta. Deci, cu citate :

Asa cum spuneam, am divortat. Yup. Gata. Sunt om “liber”. As dori sa multumesc pentru rasete tampitilor care postau pe-aici ca am venit in Romania sa ma impac cu nevasta-mea, ca mi-am facut nu stiu ce calcule. Da, da, desigur, doar ca nu.

Deci, tipul a divortat. Si s-a intors in Romania. Astea-s faptele. Cit ce priveste interpretarile : anumite persoane rauvoitoare au afirmat ca el s-ar fi intors in Romania sperind intr-o impacare cu fosta nevasta, si fiind dispus la o anumita cantitate de tirit in genunchi pentru asta. Ei bine, aceasta interpretare a persoanelor rauvoitoare este la rindul ei rauvoitoare, si de asemenea falsa. Atit de falsa incit provoaca mari cantitati de risete prostului subiect al studiilor noastre.

In primul rand, eu o rugasem pe nevasta-mea sa amane treaba cu depunerea actelor pana ajung in Romania. Aiurea, te pui cu mintea odihnita? N-a mai asteptat. Nu ca ar fi vreo diferenta, la final, da’ mentionez asta ca introducere pentru alt capitol. Mie mi-era indiferent. Cu cat mai rapid, cu atat mai bine, da, dar as fi preferat sa discutam niste … aspecte inainte.

Deci, tipul o rugase pe nevasta-sa sa amine divortul, pina ajunge el in Romania. Pe-un ton asa... parca mai degraba umil. Astea-s tot faptele. Ar fi preferat omul sa... pai sa... discute niste aspecte.

Este ca-i haios ? Ale naibii fapte, cum se contrazic ele cu interpretarile autorului si cum confirma ele interpretarile cele false ale persoanelor celor rauvoitoare. Mai frate, aproape ca iti vine sa zici ca faptele astea-s si ele rauvoitoare. Probabil fac anume. Ca si politicienii, care-s clar rauvoitori, si de fapt de vina pentru neajunsurile si rigorile vietii prostului. Nu singuri, bineinteles, ci impreuna cu alte chestii. Faptele, politicienii, femeile, Romania, Anglia, tineti lista cu grija sa nu se piarda.

Sa mai zic si ca citatele-s literalmente doua paragrafe succesive-n acelasi text ? Da, pe bune, nu-i faza ca prostea si-o uitat ce-o zis ieri pina, sa luam asa un exemplu aleator, azi. Nu. Si-o uitat ce-o zis chiar dinsus, paragraful precedent.

Pe cuvintu' meu daca nu-i mai haios decit Vali Perfu ala.

Category: Rautati si Mizerii
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

35 Responses

  1. lexy229`s avatar
    1
    lexy229 
    Tuesday, 7 June 2011

    Omul e civilizat. Tu esti hater.

    PS

    La tribunal, asa cum am spus, a fost o discutie simpla cu judecatoarea aia. Da, doamna cutare, domnul cutare, ce vreti, da, sunteti de acord, da, bine, pa. That simple. Nu tu cearta, nu tu martori, nu tu nimic. Nimic, zero barat. Sigur, era sa-i iau la bataie avocatul, ca-mi vorbea mie la perpulis, asa, pe hol. De fapt, l-am si invitat sa-mi vorbeasca asa afara, in fata tribunalului, da’ se pare ca nu era doar prost, ci si las…Sarim peste

    Lulzy goldmine.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 7 June 2011

    Pai ce-i drept, mai depinde si-n care realitate paralela masuram.

  3. Tu numesti asta "evolutie" in timp ?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 7 June 2011

    Pai din perspectiva teoretica, cum ziceam. Atita timp cit are timp in grafic numim chestia "evolutie". Ce, o functie liniara cu panta ~0 n-are histograma ?

  5. Ce-i drept, nu va asemanati deloc, da deloc. Nu demult aveai ceva postare la tine pe blog, din care reiesea ca omul ar spune:

    "Daca aveam chef sa ajung sa-mi trimita mama bani sau sloboz mai stie ce, pai, stateam in pula mea in Romania cu burta la soare de la 18 ani, fara nici o grija. Daca aveam chef in pula mea sa stau “temporar” intr-o chestie fara baie, munceam pe-un santier in Romania. Da’ n-am chef."

    Dupa care, stabileai:

    "Mei, e prea complicat ca s-o expun complet, da' este un prostalau care da din el expresii frumoase despre cit de nustiucum is romanii (si respectiv cit de special ii el), s-o dus pina in Anglia, urma sa rupa tot (acu vreo 2 luni), intre timp o venit inapoi pe banii lu' ma-sa si... ma rog, in continuare explica, cit de "muisti" is englezii.

    Deci da, nu s-o intors pe banii lu ma-sa da de fapt s-o intors pe banii lu' ma-sa, iar pe tine, de fapt, nu te agita deloc chestiunea, asta dupa ce i-ai suit mai multe articole pe fain si ai scris trii sau patru articole cu sau despre el pe blogu-ti. Si cand te gandesti ca totul o pornit de la o banala discutie despre fain.

    In rest, ramane asa cum ai stabilit.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 7 June 2011

    Mei, doua probleme. Sa incepem cu cea simpla : Din ce zice el acolo, chiar rezulta ca s-a intors pe banii lui ma-sa.

    Uite, in rezumat structural : X merge la lucru in Anglia. X nu gaseste de lucru in Anglia. X isi pune problema ca "daca avea chef sa ajunga sa-i trimita ma-sa bani" atunci nu mai pleca. X se intoarce in Romania.

    De-aici rezulta ca X a chiar ajuns sa-i trimita ma-sa bani, si cum principala lui cheltuiala fu intoarcerea in Romania, rezulta cu buna probabilitate ca s-a intors pe banii lu' ma-sa. Cam ca orice copchil plecat sa "infrunte lumea" sunind disperat din Lehliu Gara sa vina tati sa-l ia acasa ca niste baieti mai mari i-or luat banii.

    Ancilarele la problema asta, ca daca i-am suit sau nu i-am suit, am scris s-au n-am scris : eu scriu, literalmente, mii de articole. Argumentul asta de-l incerci tu ar merge poate la orice alt bloger, da' cu mine are cam aceeasi greutate pe care-o are plingerea lu' Gheorghe Bunea apropo de Viata Brailei. Poate chiar mai mica.

    Problema complicata este ca ne asemanam, si inca foarte mult. Tipul este un fel de anti-eu, cam sub toate aspectele practice. Ar fi fost, poate, acum douazeci de ani capabil sa se compare cu mine la egalitate, copil destept, alea. Poate chiar si acum cincisprezece, desi imi pare ca deja comparatia incepe sa scritiie, da' n-avem cum intra in detalii ca-s clasificate. Da' de-acolo incolo, in timp ce io-mi cladeam imperii, vedeam lumea, citeam carti si gaseam solutii, el o freca la rece.

    Ca rezultat, e mai prost decit prostii de la natura, mai idiot decit idiotii, mai dobitoc decit dobitocii, ca el e acolo activ, prin lucrarea unor mari potentialuri, in timp ce respiracu' pe gura care saracu' asa s-o nascut poate macar zice ca el n-are nici o vina in chestie.

    Poate fi ca io-s printre putinii in masura sa-i cer socoteala pentru ce-o avut si-o izidit, si poate ca ceilalti care-or mai fi n-au nervii sau rabdarea sa abordeze problema, si poate ca privind de jos in sus se vad altfel lucrurile astea. Da' toate astea nu schimba mai nimic din ce conteaza.

    In concluzie, nu suntem la fel. Am fi putut fi. Aia de-o virsta cu tine au scuza, fata de colegii lor din strainatate, ca i-o oprimat regimu', si nu poti fi pilot de avioane la prasila la porumb. El n-are nici o scuza. Pe el l-o oprimat propria lui prostie.

  7. Mircea, {“daca avea chef sa ajunga sa-i trimita ma-sa bani” atunci nu mai pleca}. Poi tocmai, ca o plecat. Aici ii ruptura de logica, plecatul nu-i tot una cu intorsul. Omul o plecat pe banii lui. La fel s-o si intors, tot pe banii lui.
    Lucrurile stau asa : daca X ar fi avut chef sa ajunga sa-i trimita ma-sa bani, nu pleca din Romania. Da nu o avut chef (nici sa ajunga sa-i trimita ma-sa bani).

    Oricum ai incerca sa manipulezi logica (chiar daca ii iei tot articolu' cu intorsul in romania, cap coada), tot rezulta ca nu o avut chef sa primeasca bani de la maica-sa. Ba mai mult, daca m-as duce la articol, zic ca as descoperi ca maica-sa s-o oferit sa-i trimita bani ca sa ramana el acolo, lucru de care nu o avut chef, adica, sa ramana acolo tocmai pe banii lu' maica-sa.

    Chiar daca lasam deoparte articolele lui suite de tine pe fain, tu ai fost cel care s-o dus la el pe blog si-i lasa comentarii, tu te bagasei in gasca "Ba inca, bonus nesperat, tipul atrage o intreaga pleiada de defecti asemanatori, tot soiul de roacheri si alti neadaptati si neintelesi." (amuzant fiind faptul ca parte dintre comentatorii - gasca - lui sunt oameni care cu studii superioare care presteaza pe dincolo)
    Asta pana sa sari la gatul lui pe tema lui fain. Omul o spus ca fain nu are viitor, iar tu ai luat foc. De atunci, s-au schimbat toate lucrurile, iar comentariile tale din "gasca" au disparut, iar el o devenit putoiul redux pentru tine.
    Ca sa-mi confirm, am scris si io un articol d'ampulea despre fain, iar reactia ta o fost pe masura si, daca bine tin minte, Cipslim o comentat in ton cu reactiile tale legate de fain.

    Sincer iti spun ca nici macar nu mi se falfaie daca i-o trimis sau nu maica-sa bani, am dat doar un exemplu din care reiese ca nu-i singurul, asa cum spuneai si tu (in cele din urma), nu poti sa constrangi pe interneti iar footatul in gura nu-si are rostul in cazul asta. Daca tu stabilesti ca omul ii prost, te priveste, n-am nici un interes sa demonstrez ca ar fi sau nu ar fi asa, atat doar ca pana acum ai folosit doo motive neintemeiate (gen se plange ca n-are cinci oiro si s-o intors pe banii lu ma-sa).

    Din partea mea, daca printr-o minune ati reusi sa ajungeti intr-o alta veata, unul barbat iar celalalt femeie, zic ca ati forma un cuplu destul de reusit.
    P.S "tot soiul de roacheri" ??

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 7 June 2011

    Nici Romania "n-are chef" sa primeasca bani de la femei. Doar zic.

    Io n-am nimic impotriva sa concluzionezi tu cum poftesti apropo de cauze. Despre partea mea, pot sa-ti zic limpede care-s cauzele : momentu' ala cu discutia viitorului divort, aia-i cauza, si-i singura. Ma asteptam sa-si ceara scuze. In locul lui imi ceream scuze. Cineva incapabil sa priceapa realitatea chiar cu demonstratia experimentala-n fata are defecte iremediabile, si va fi tratat ca atare.

    Ca fain, ca nustiuce... ma rog, fiecare isi formeaza propriile opinii, cum considera.

    Apropo de chestia cu roacherii din patrie, voi scrie un articol, sa ma expun pe indelete, ca am niste chestii de zis.

  9. Da sa definesti mai intai ce inseamna 'roacher' in acceptiunea matale :P

  10. Mda, hai sa ma bag si eu la barfa si aruncat cu mizerii. As avea 2 lucruri de zis:

    1) Eu am lucrat o perioada cu Manowar. In timp ce-am lucrat, am fost martor la o discutie intre el si un alt coleg pe care cred ca o sa o tin minte toata viata si inca n-am mai vazut ceva similar. Era vorba de o banalitate dinasta tehnica, gen colegul ala zicea ca ceva se face asa in Linux, Manowar zicea ca nu, ca n-are cum. Si a facut colegul ala exact cum a zis, si a fost exact cum a zis, fara nici o indoiala, QED, dar Manowar efectiv a refuzat sa creada, pur si simplu a ignorat solutia si a facut cum stia el. Daca incercai sa vorbesti cu el despre asta pur si simplu tacea, sau zicea ca nu e asa, desi a fost dovedit experimental ca functioneaza. Si ca bonus, tipul ala era moldovean.

    Deci forta de a ignora realitatea este intr-adevar puternica in el, dar despre telenovela lui cu nevasta-sa n-as putea spune, din moment ce in treburile astea fiecare are realitatea lui.

    2) Chestia asta cu plecatul din tara, imi creeaza un usor discomfort. Deci, sta el ce sta prin romania, "Romania e de cacat", "romanii sunt prosti", etc. si la un moment dat pleaca el in UK, si de-atunci, Romania tot de cacat e, romanii tot prosti sunt, DAR EL NU MAI E, CA EL A PLECAT IN ANGLIA, in momentul cand a aterizat pe aeroport, deja nu mai era prost, ca el are salariu mai mare acolo, deci se subintelege ca a devenit subit mai destept decat ORICE roman care inca mai sta in Romania. La fel si prietenii lui sictiriti si complexati, care-s tot pe-acolo.

    Mbun, dar stai sa vezi, CA ACUM NU MAI E IN ANGLIA, dar inca mai e superior? Pai cum e posibil, din moment ce singurul lucru care se schimbase era solul pe care pasea? Eu ma abtin, ca zice ca face, ca drege, dar astept sa ne anunte cand renunta la idee, ca sa pot sa ii reprosez asta de fiecare data cand am ocazia pana la sfarsitul timpului, de fata cu toata lumea.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 7 June 2011

    Forta asta de-a ignora realitatea e ca focu' : poa' fi un lucru tare bun, da' si cuiu' din sicriu. Dupa noroc, 'au dupa priceperea fiecaruia.

    Problema asta ca nu-si stie exprima adecvat fericirea, si-o exprima in termeni adversativi (haha ce prosti is aia) e destul de comuna intr-un anumit grup social, care poate sa aiba sau poate sa n-aiba (da' de avut are) legatura cu roacherii. Pentru ca orice expresii neadversative sunt nedemne de zeii metalului, si foarte ghei, evident.

  12. Romania e de cacat, Anglia e de cacat, Lumea e de cacat,

    Anglia nu mai e de căcat, încă puțin și îi devine patria mamă.

    Lumea e de căcat pentru că-i spune Dumbocube.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 15 May 2018

    Noa frate, probleme, chestii.

  14. lexy229`s avatar
    14
    lexy229 
    Tuesday, 15 May 2018

    https://archive.is/o562i

    Did he go offline again?

  15. Postul lui zoso e haios de tot, bietul inca publica articole din Trilema de acum 7 ani summarizate cum poate el.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Thursday, 2 April 2020

    Good god, check that shit out, the archive.is link above meanwhile died. Another myth crushed by the unyielding passage of an endless interval of almost ten years.

  1. [...] comparatie, manelistii au reusit mult mai mult, cu mult mai putin. Poate fi din cauza ca ei nu-s chiar la fel de idioti. Sau daca nu, e o conspiratie a masonilor la [...]

  2. [...] Nu-i o catastrofa, ca mai avem doua. Deci, daca aveti bune cunostiinte de o limba straina si niste competente in IT va puteti cu minim efort reloca intr-o tara bine aleasa, unde in paralel cu o slujba de zi puteti lucra la un proiect. Intre opt ore la job si zece la proiect nu veti avea nici intr-un caz timp de familie (precum nici de nimic altceva), asa ca ori sunteti in parteneriat cu o femeie inteligenta si care va stie sustine, ori patiti ca tristul asta. [...]

  3. [...] Studii longitudinale pe prosti [...]

  4. [...] o e naspa sa fii un penibil frustrat idiot ciorditor flamind si incapabil sa setezi un prapadit de webserver cit macar sa nu te [...]

  5. [...] sa fii atit de prost. Dupa ce-ai ratat o casnicie prin superficialitatea cea mai tembela (deh, se intimpla si altora) si apoi o cariera politica tot pentru superficialitatea cea mai tembela (in pofida faptului ca si [...]

  6. [...] sau ba putin conteaza, idem putin conteaza unde (unde se nimereste, ce mare chestie). Dupa care o-njura bine si-se, si-se, sa fie sigur ca nu carecumva il iau prietenii de [...]

  7. [...] cuvinte decit e necesar ce-i ala "zmeul de Internet". [↩]Duma asta am mai vazut-o si pe la celalat irelevant cu figuri si impresii in program. Aparent e contagioasa. [↩] Category: Meta psihoza [...]

  8. [...] de vina eu ca stiu dinainte viitorul prostilor. Asa-i tocmita lumea asta, ca daca ai mai multa experienta decit grebla sa iti poti inchipui cam ce [...]

  9. [...] retinut e ca-n toate cazurile "victimele" sunt simpatice trolilor, ca-s ei dispusi sa recunoasca (ca de exemplu) sau nu. A, ca trolii nu realizeaza intotdeauna asta ? Io v-am zis ca Internetul hotaraste, nu [...]

  10. [...] pe blog nu este un motiv suficient. Faptul ca i-ati spus iubitului ca sunteti fidela si de fapt va futeti in cur pe capace de bere cu necunoscuti prin parcuri nu este un motiv suficient. Daca dezvaluirea identitatii dvs nu are ca rezultat cert sau asimilabil [...]

  11. [...] care poate sa sune foarte credibila functie de intelectul care-o secreta (si uneori tine captive intelecte chiar puternice) da' nu este reala indiferent de cantitatea de credibilitate sub care se ascunde - sunt o groaza de [...]

  12. [...] istoria (la doua luni dupa ce povesteam cit de fraieri is aia care nu or venit si ei in Anglia) ca prostalau' asta, stam la treizeci de ani si frecam menta aiurea (tot pe banii lu' parintii) ca prostalau' de isi [...]

  13. [...] dintre paminteni, anume tinerii de sex masculin : iata in sfirsit un univers in care ei nu mai sunt ce erau, ci practic vorbind se gasesc egali cu "aproape oricine". Iata ca nici economia asta nu-i tocmai de [...]

  14. [...] rind, nimic nu-i mai drag prostului decit confirmarea in prostia lui. In caz ca va intrebati de ce prostii de pe Internet se conglomereaza spontan in grupuri de sustinere reciproca intru prostii specifice si anumite, pai [...]

  15. [...] pentru toti ratatii ceva mai inteligenti decit o bota da' ceva mai lenesi decit o vaca (gen asta, sau asta, sau etcetera) in intervalu' ala dintre cind or scapat din mina parintilor si pin-or [...]

  16. [...] tip de care am mai scris pe-aici e framintat de intrebari existentiale. Dar sa-i dam cuvintul : Adica, una e sa te duci intr-o tara [...]

  17. [...] at him in disbelief, "I bought one here last week" he pompously explains (in the familiar style of these idle retards), that blood-curdling sort of pretendingly self-assured and supposedly reassuring if idiotic [...]

  18. [...] turns out that not a single woman I know is as innocent as I am on the topic. Nobody else has to go fishing for them on the Internets, because everyone's been [...]

  19. [...] are more humanely kept. Not substantially different, just, more in the trough. He spent a while very vocally lording it all the remaining rotards, left behind. Then he... well, had some problems, and had to [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.