Sa admiram vulpoiul, episodul 2

Thursday, 23 June, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Declaratiile foarte inspirate ale presedintelui Traian Basescu au ajuns in presa internationala.

mihai-sluga-rusilor

Am scris deja care-i pozitia mea fata de trupa de saltimbanci de circ cu figuri de "ai Romaniei" in program, nu mai repet, chiar daca rog respectuos persoanele care n-au digerat inca istoria secolului trecut sa se apuce de discutii in contra evidentei acolo, si nu aici, subiectul acestui articol nefiind sa trecem in revista pentru a mia oara de ce Mihai e un las si-un mincinos, si de ce nu se poate pune problema sa fie luat in serios.

Ce merita subliniat, dupa parerea mea, este ca pentru cititorul strain, principala concluzie care se impune in urma lecturii acestui articol este ca "in Romania, the worst thing you can say about someone is that they're working with the Russians", adica "in Romania, cea mai urita chestie ce-o poti spune despre cineva este ca lucreaza cu rusii".

E foarte bine ca stim cum stam, e foarte bine ca se stie cum stam. Rusii sunt inamicii nostri dintotdeauna, rusii vor ramine inamicii nostri pentru totdeauna. Agentii lor de influenta, mai mici sau mai mari sunt angajati, c-o recunosc in public, in privat sau deloc, intr-o activitate antinationala.

E foarte bine ca se stie cum stam si-n limba engleza. Miscarea lui Traian Basescu a fost cam cel mai bun lucru pe care un politician roman il putea aduce-n politica internationala a momentului. Eu unul sunt foarte multumit ca el, asa betiv, pehlivan si cu bube-n cap cum se gaseste, si nu un papitoi a la Mircea Geoana are pozitia de reprezentare a Romaniei in lume. Pentru ca spre deosebire de un papitoi a la Mircea Geoana, Traian Basescu chiar face treaba.

Treaba buna. Bravo lui.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

11 Responses

  1. ce rege? care rege? :))

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 23 June 2011

    Unu' cu ceva sechele din copilarie.

    Daca e sa fim oameni cinstiti, problemele lui Mihai & gang sunt mai degraba psihologice decit politice.

  3. cu tot respectul, problemele lui mihai sunt urechile sale. :))

  4. Să-l admirăm pentru ce? Pentru ca la un moment dat Regele Mihai a fost invitatul său? http://www.realitatea.net/video_66177_receptie-la-cotroceni--dupa-prezentarea-raportului-tismaneanu_31339.html
    Bleah! zic.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Thursday, 23 June 2011

    @Mihai B Ca i-s lungi nu-i neaparat imputabil lui. Ca o preferat sa si le salveze in schimb, este.

    @f Nici o disputa nu incape asupra punctului ca Basescu-i josnic. Este.

    Prefer un politician josnic si eficient unuia infumurat si ineficient (a la Constantinescu).

    Din punctul meu de vedere faptul ca a rasunat mesajul asta clar, rusi = evil e mai valoros decit toata politica externa a CD-e.

  6. Sunt de acord cu tine ca rusii sunt inamicii nostri, dar nu dintotdeauna. Cam de pe vremea lui Petru cel Mare. Si nu stiu daca sunt inamici pentru totdeauna, asta numai Dumnezeu stie :D.

    Cu ce nu prea sunt de acord e faptul ca transmiterea unui mesaj de genul "rusi=evil" ar fi foarte valoros pentru noi, in conditiile in care Germania si Franta (adica UE) si mi se pare mie ca si US, stau bot in bot de ceva vreme cu mama Rusie. Am mai facut noi pe cocosii odata (de capu` nostru) si s-a terminat prost.

    PS. Daca Base chiar vroia sa se ia de rusi, putea s-o faca cu mai multa "legitimitate" in timpul razboiului din Georgia, dar atunci a tacut chitic.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Friday, 24 June 2011

    @adi Pai acuma fara pretentia de-a transa incurcatele fire ale diplomatiei internationale aici pe blog, totusi tre' spus ca sunt momente si momente. Daca tu esti un tiganus mic si istet si urli mata-i curva catre un burtos borit in timp ce-i suparat ala exista riscu' manifest s-o chiar iei. Daca urli asa, nonsequitur, la tine-n curte se stie cum stam, da' e cit de cit safe. Dac-o facea atunci era rau.

    Germania + Franta != UE. Tocmai asta-i punctul cel mai important, dar si cel mai subtil, din toata discutia. Polonia + Romania e un pol la fel de mare, politic vorbind, ca voturile-s pe cap de furajata. Lucrurile astea vor trebui spuse si mai apoi discutate, dar inceputul e bun. Pe bune.

    In fine, garantat, garantat si indubitabil rusii nu vor fi niciodata altceva decit inamicii nostri. Nu au, fiziologic, genetic, fundamental si structural capacitatea de-a fi altceva decit ori sclavi, ori dusmani. Cum sunt prea multi ca sa se poata sa-i luam sclavi (si, de fapt inca si mai important, prea prosti ca sa merite sa-i ia cineva sclavi), alternativa-i clara. Nu se va schimba, ever. Niciodata. Nu ca "nu in cursul vietii noastre", nu se va schimba niciodata, in 10,000 de ani ramine un dat neschimbat.

  8. Romania + Polonia + statele baltice pot fi un pol in UE. Da` adu-ti aminte ca Polonia, Estonia, Letonia si Lituania (si chiar Ucraina!) au facut ceva tam-tam in timpul razboiului. Noi ne-am situat si atunci in partea "gresita". Io am impresia (dar e doar o impresie) ca scandalul facut de polonezi a determinat o oarecare reactie a Vestului in problema respectiva.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Friday, 24 June 2011

    Cam cit a determinat si scandalul facut de noi in problema Serbiei. Pina la urma in politica fiecare-si urmareste interesele si problemele lui in primul rind, asa-i normal si asa-i frumos.

  10. Zau!? De care treaba face...mica sau mare? :)))
    Comparandu-l cu specii asemanatoare poti zice ca ar fi mai bun sau ca gandeste mai bine, dar "ca face treaba" !? No way!!

  1. [...] Sa admiram vulpoiul, episodul 2 [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.