Romanii sunt cam fraieri

Saturday, 08 October, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Nu zic eu asta, e atestat istoric. Sa va dovedesc :

romanii-se-aduna-la-janos
sursa (la pagina 12).

Deci : in ospataria Vadaszkurt, tinuta de Lorinczi Janos pe strada Zryni din Aradi este locul de intilnire al romanilor (!). Pentru ca ei is prea tolomaci ca sa-si faca singuri. Ce, exista roman capabil sa tina o prapadita de ospatarie ?

E, pai sa tina o prapadita de ospatarie s-ar gasi, da' fara bere neagra bavareza, fara vin (dar cu otet!) si absolut fara servire punctuala. Sau, ca sa va citez dintr-un clasic (inca) in viata,

Ce se va intampla de fapt va fi, bineinteles, tot ce s-a mai intampalt odata, de mai multe ori. Evreii, armenii, turcii, arabii, chinezii, somalezii, islandezii si extraterestrii vor monopoliza complet comertul in Romania, in 10 ani sau in 30. Dupa care, in 50, romanii se vor plange ca sunt nedreptatiti, si ca astia strainii le sug sangele si le beau sudoarea, si mai facem o garda de fier, si mai facem un comunism, si in 2089 mai facem o revolutie, si in 2110 mai ratam odata trenul de-a invata ceva si in 2140 iara ne “sugruma strainii” si iarasi si iarasi si iarasi. Care credeti ca-i explicatia unui mileniu si jumatate de ani de completa gaura in istoria scrisa a acestei tari ?

Asta este, ce sa-i faci ?

———
  1. Unde cunoasteti Aradi vertanuk, etc. Norocu' lu Trompi ca s-or nimerit ungurii sa-i zica Aradului Arad (chestie care rezulta in principal din faptu' ca am preluat noi numele respectiv asa cum era in limba romana, ca altfel nu se nimerea) ca altfel nu pomeneam nici picior de onomastica romaneasca pe-acolo prin zona, dincolo de numele colectiv "romanii". []
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

15 Responses

  1. hehe

  2. subversiv

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Saturday, 8 October 2011

    Monocuvintilor.

  4. da.

  5. Și ce propui să facem? Să luăm modelul american și să aducem toți străinii la noi în țără? Până și ăla se cam clatină.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Saturday, 8 October 2011

    Apai propuneri inca n-am, doar diagnoze. Ma mai coc si eu la minte, poate-mi vin idei.

  7. Hai că am eu una. Punem abțibilduri cu Trilema în toată țara, oamenii încep să cumpere credite ca să citească Trilema și uite așa economia începe să duduie și oamenii să se deștepte :-)

    Ar mai fi încă o chestie. Ospătăria cu pricina era taman în Arad, deci șansele ca ea să fi fost deținută de un ungur nu erau deloc neglijabile. De altfel cine spune că nu mai erau acolo și alte ospătării deținute de români. Pe lângă asta sunt calități și calități. Ungurii s-or fi pricepând la făcut bere bavareză și punctualitate, iar noi la furat căciula și omorât capra vecinului. Că n-am reușit să facem ceva din ele, e altceva.

  8. apropo de care chestie, eu credeam ca respectiva campanie e inchisa, marea mea surpriza ce constant pe cean.

  9. Zic sa importam chineji si turci.

    O wait, ei fac deja afaceri prospere, mai mult decat multe alte "companii". Ref. Str. Brancoveanu aka Fasia Gaza, Timisoara.

  10. lolz what imma measing in rumeinia?

    needs moar juice to 'free' the market then.

    pai noi importam turci cacalau in disperare. ei sunt cei care conduc toate srl-magazine mici astea de unde cumparam si tot ei ne aduc cam toate legumele de pe piata.

    avem si orezari.

  11. Si curve aduc turcii. Din Moldova.

  12. Mihai B`s avatar
    12
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 9 October 2011

    Cristian pwned Mircea Popescu's head for 100k karma points!

    Cristian is DOMINATING.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Sunday, 9 October 2011

    @Cristian Baga mare, ce astepti ?

    @dAImon Se importa ei si singuri bag seama.

    @Freud Mai mult in Bucuresti, acest Istanbul mai mic si mai jegos da' perfect identic organizat.

    @lexy229 Ai auzit tu de la o prietena ?

    Mihai B has been disconnected.

  1. [...] trista experienta hoteliera pe litoralul Marii Negre, e perfect posibil sa fie imposibil. Cel putin pentru romani. Nu c-ar conta neaparat chestia asta : potrivirea onomastica intre numele hotelului, numele [...]

  2. [...] de nemti pe banii unei generatii de evrei. Situatia in romania nu era tocmai diferita, pentru ca romanii nu se pricep la comert. Pentru toate osanalele care i se ridica lui Carol I el n-a fost in practica [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.