Radu Varia

Thursday, 08 September, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ce nume ridicul. Absurd nume. Nemaiauzit nume, nu-i asa, dragii mei compatrioti care n-auziserati nici de Norman Manea ?

Totusi, exista un critic si istoric al artei roman care conteaza. El nu este Andrei Plesu.

Totusi, exista un Ganymede roman care merita mentionat in istoria culturala a lumii, un ducator de tava bun prieten mult mai tinar al unei mari personalitati culturale. El nu este Gabriel Liiceanu.

dali-oui-roumanie-sDa! Romaniei
Lui Radu Varia

GLORIOASELE TESTICULE ALE IMPARATULUI NOSTRU TRAIAN sunt poate si fara doar si poate cele mai suverane din arta istoriei. In primul rind prin puterea lor, Traian pleaca din Italica la 10 kilometri de Sevillia si trecind prin gara Perpignan* perforeaza o gaura cilindrica-n Dacia creind astfel Romania. Gaura cilindrica din tropaeul lui Traian de la Adamclisi care precum un rect isi expune propria Columna Traiana erecta in Roma. Coloana care este prima banda desenata in basorelief si plina la care au avut loc farsari ale realitatii viselor si legendelor proprii relelor obiceiuri orientale ea umple precum o flansa cu pielea cruda a realitatii istorice intistinfinismul visului imperial, luind in posesiune totala suveranitatea topologica si olografa a civilizatiei noastre asupra barbarilor.

In al doilea rind, deoarece pulamea noi aflam ca noi oamenii ne ducem testiculele pline de ingeri, fiinte neexistind potential decit in statul de energie spirituala pura. Deci capsulele imperiale receptacole genetice pe care le ducea Traian acumuleaza intr-o singura sperma ejaculatul victoriei sale finale, tropaeul sau angelic care suntem cutotii, si cel care-a fost monteaza la Adamclisi.

Sa recapitulam si sa inscriem in mina deschisa a artei istoriei aceasta linie de glorie Sevilliana care ierarhic are doua puncte suverane : primul, gara din Perpignan pe care la momentul formarii golfului Biscaya Gara Europei forta deriva continentelor inspre Polul Nord pivotind in jurul peninsulei Iberice si granitice, si al doilea ca imediat Adamclisi a fost ridicat, tropaeu glorios al scolii Sevilliene si care in efajul bulgar inseamna ca daca Velasquez, cel mai mare suveran al viziunii imperiale care domnea cu privirea-i flegmatica peste tot ce Traian cucerea cu aceste arme nu ar fi putut niciodata exista, pentru ca memecul Traian s-ar fi nascut in Australia, sa zicem spre exemplificare, in timp ce aceste testicule nu i-ar fi servit la mare lucru, la aproape nimic am putea spune, cel mult si-ar fi putut exercita "suveranitatea limitata" pentru arbitrar pe durata a citeva clipe un episodic meci de box intre parasutisti inconstienti si marsupiali care sunt cangurii.

Indepartati-ma, aveti mila, de livida Australie, si ingaduiti-mi sa ma intorc la marginile rosii de primavara ale marismelor Guadalquivirului, inainte de a-mi permite cea mai legitima dintre toate reveriile mele, cea in care mi-l inchipui pe imparatul nostru calare pe cal, omorind un singerind cu lancea asa cum toti cei din Sevillia fac pina si astazi, si asta in timp ce le arata un basorelief pe care il am in fata ochilor. Acest singerind mai necesar decit orice necesitate pentru ca a fost acest nobil animal, si nu un cangur care l-a ucis pe Dionis ranindu-l in ene, si singele lui fu coqvelicotul pe care-l voi numi floare adonistica.

Prin excelenta singelui regal spaniol care vorde de vermeiu Velasquezian florile de gri argintiu ale imperiului de singe, iesea Velasquez, Picasso si Traian. Si toata aceasta lipeala genetica doar pentru a demonstra ca pe caile imperiale ale coquelicotilor adonistici este pe calea regala pe care ma conduc prin Romania inspre Gala** pentru ca urmeaza sa descind din tropaeul de la Adamclisi prin Delta Dunarii pe debarcaderul ei din singele Marii Negre de singele lui Frecher (?!) din care-a iesit Gala din singele Marii Negre de singe la prospetimea de acolo pe care ea Gala o ucide. Si cum structura comunista poate subzista cu structura regala de singe, din placere masochista, unei Gala nascuta barbara am dorit sa-i devin sclav.

Si pentru ca singele patriei e etern si nemuritor, si pentru ca in aceeasi artera regala curge acelasi mars triumfal al lui Traian, si pentru a fi asemeni lui inca si mereu primul din genul uman eu ma proclam Salvador Dali, monarh catolic apostolic roman si roman.

~ * ~

Este cite chestii interesante n-ati stiut ?

---------
* Perpignan (Perpinya in catalana) a fost capitala regatului Mallorcai in secolele XIII si XIV, mai apoi capitala provinciei Rosello (Roussillon) si astazi un orasel de provincie in Pirineii Orientali francezi. Aparent a mai si fost epididimul imparatului Traian, sau asa ceva.

** Nevasta-sa.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

10 Responses

  1. , din singele Marii Negre de singe la prospetimea de acolo pe care ea Gala o ucide.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 8 September 2011

    Ca bine zici!

  3. am ratat ceva?

    bai mircea, apropo de chestie, nu ti-e rusine? te-au dus astia pe stadion si-ai gresit imnul. hua. ce, esti bozgor?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Thursday, 8 September 2011

    Io nu l-am gresit, io l-am cintat bine. Voi l-ati auzit gresit.

    Neam de grebla, nici s-auda corect un imn nu-s in stare.

  5. mitzaabiciclista`s avatar
    5
    mitzaabiciclista 
    Thursday, 8 September 2011

    Aşea Mircea, aşea. Dă-le la oase :D

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Thursday, 8 September 2011

    Asta o fost numa' premiu' de consolare, sa vezi ce mai am in geanta.

  7. anamatiadeleanu`s avatar
    7
    anamatiadeleanu 
    Thursday, 8 September 2011

    am ajuns la oficiosaul Fundatiei Cult Romane?
    : )
    nici in revista, nici in cartile sale nu vom afla despre 'realizarile' /inovatiile, nu rest\aurarile la COLOANA INFINITULUI

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Thursday, 8 September 2011

    Aia chiar ca-i o tema apropo, il injura diverse ziare de prin Gorj de-i merg fulgii.

    Pina la urma ce s-a petrecut acolo de fapt ?

  1. Radu Varia pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Chestii interesante pe care nu le-ati stiut....

  2. [...] diagnosticele in termeni de umori. Asa ceva merge eventual ca o gluma, ca o subversie, e un ce Dali-esc, cu sanse sa functioneze intre oameni suficient de subtiri cit s-o ia ca atare. Altminteri, e [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.