Prostalaii cu pretentii de formatori de opinie, mincinosii cu pretentii de arbitrii ai moralitatii si irelevantii cu pretentii la relevanta.

Tuesday, 13 December, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ii stiti, ii cunoasteti, Perfu, Amuitcea, Bombalau, eProstin, Pizdafu, o lista lunga si nesfirsita amplu documentata pe-aici pe foaia normalitatii-n online. Asta va fi un articol de sinteza, probabil ca trecem de-o mie de semne si-o suta de link-uri (adica dovezi, daca nu cunoasteti limbajul de specialitate), asa ca luati o cafea, un suc, un ceva si savurati in liniste.

Pentru convenienta, vom inventaria faptele cu cifre romane si persoanele cu cifre arabe, dupa care puteti urmari in voie tot paienjenisul. Tot pentru convenienta faptele sunt ordonate de la particular la general, in timp ce persoanele (irelevante si anonime fiind) sunt ordonate alfabetic.

I. Standout, o asa-zisa agentie prezinta niste statistici nu doar false (asa cum sunt adica in general statisticile) ci de-a dreptul gresite, matematic. Confruntat cu problema patronul si beneficiarul pun capul in pamint si merg pe burta. Fara scuze, fara corectii. Asta este.

II. Standout e o chestie care se doreste agentie care se lanseaza prin urmatoarea frauda : niste blogeri sunt imbirligati sa ofere pe gratis expunere unei cauze nobile care va fi aleasa printr-o licitatie trucata de organizator. Care organizator transforma la jumatatea drumului cauza nobila in lansarea agentiei proprii. Haha, ce v-o fraierit.

III. Mircea Popescu scrie in 2010 despre Microblogosfera, circuitul de circlejerk al tipilor in discutie aici. Pentru ca Mircea Popescu este un irelevant, respectivii trec de la asta in 2009 la asta in 2011. Aparent aia cu "nu conteaza ca ma injuri atita timp cit ma imiti tot eu sunt tatal tau" respectiv cealalta cu "degeaba iti dai aere de independenta cit timp esti un umil executant al planurilor altora" n-au percolat chiar pina-n constientul tuturor. Mai este vreme, de altfel.

IV. Un bloger anonim dar irelevant (sau invers era ?) fura niste continut de pe Trilema. Dupa care prins asupra faptei... capul jos si mers pe burta. Fara scuze, fara corectii. Atita poate.

V. O firma abonata la contracte pe ochi frumosi produce o chestie care s-ar dori top al blogosferei. Ea nu functioneaza. Li se atrage atentia. Ei nu repara. Li se atrage atentia din nou. Ei tot nu repara. Lumea trage concluzia ca ei nu urmaresc de fapt sa descopere ierarhia reala, ci pur si simplu sa convinga cit mai multi fraieri de realitatea unei ierarhii imaginare.

VI. Ies la iveala dovezi ca Orlando Nicoara (care nu are nici o legatura cu grupul MediaPro, si nici nu-i omul lor pe online) se comporta exact ca toti ceilalti mirlani. Evident, el tace si mers pe burta, dar locotenentii intra in actiune, la lins cadavre. Ca pe vremuri exact, chit ca putoii astia nu miscau pe vremea cind Iliescu lingea la ceausesc.

VII. Loredana Visa mai fura un pic. Nu conteaza, ca-i de la turci, se poate considera patriotism. Sau prostie. Da' parca mai bine patriotism. Nu-i totuna ?

VIII. Marta Usurelu minte un pic pe tema unei alte campanii in care s-au cam fraudat clientii. Nu-i ca si cum ar fi incurcata cu unu' dintre magarii despre care discutam (si nu, nu-i vorba de ceva sexual, Pizdafu fiind gheu). Nu-i ca si cum ar fi oarecum interesant de aflat cam cu ce bani cumpara ea actiuni la firme si alte chestii. Si mai ales, nu-i ca si cum exista blogeri capabili de investigatie online, nu-i asa ?

IX. Un dubios pe numele lui Liviu Alexa injura o clienta, dupa care pretinde ca "totul a fost pentru publicitate", dupa care de fapt nu, dupa care de fapt halimais tipic Sectorului Agricol Ilfov (cunoscut in texte mai vechi drept "Bucuresti"). Un numar de blogari scriu un numar de mizerii "de sustinere" pe tema, pentru care-si iau palme de la comentatori (da' e ok, ca ei sterg comentariile).

X. Un blogar spune o prostie, din specia celor gindite sa-i acorde imaginara importanta pe care desi n-o merita si-o doreste. Chit ca n-ar avea ce face cu ea si dac-ar fi sa fie. Labarii din cerc o propaga. Bula se sparge, toata lumea ride. Nici macar nu e prima oara.

XI. In Mai, Perfu il lauda pe Perfu. Perfu face misto de el (devine confuz ? Va cred, si pe mine ma confuzeaza astia). Perfu se supara. In noiembrie, Perfu il lauda pe Coloja. Coloja saracu' e de pe alta lume. Lumea ride.

XII. Un veleitar se apuca de investigatii. Vorba cu "jurnalismul cetatenesc nu-i mult diferita de stomatologia cetateneasca" se confirma. In mod amuzant, la prostia facaletului de opinii se adauga un alt prost din clubul lor in timp ce de partea adversa se aliniaza vreo duzina sau cam asa de blogartie, demonstrindu-se astfel inadvertent si teza cu irelevanta cacanarilor astora. Faptul ca te citesc toti ceilalti o suta de mincinosi ca tine n-are nici un fel de relevanta intr-o tara de douazeci de milioane. Banalitati, din 2009.

XIII. Niste "experti online" fura de la niste clienti naivi. Sistematic, de ani de zile, sute de mii de dolari cu vedere spre milioane. Totul este in regula, nu stim, n-am vazut nu cunoastem.

XIV. Emag fura, pe de-o parte. Adica, degeaba le trimiti trafic, ca ei nu il contorizeaza. Emag comite si-un pic de frauda, pe de cealalta parte, adica daca tot tre' sa fie niste cistigatori la jocul de alba-neagra pe care-l practica el atunci platesc ceva blogarasi de casa.

XV. Niste "experti online" fura (hai ca asta are sanse sa ajunga laitmotiv). Si anume, citeva milioane de dolari de la publisheri. "Industria" nu vede nici o problema aici.

XVI. Internetcorp mai fraudeaza un pic eventualii clienti naivi. Cum nu prea [mai] exista asa ceva, am putea privi chestia asta drept "victimless crime". Tot mi se pare ca merita mentionata.

XVII. Iulian Toma descopera ca Internetics e o minareala irelevanta. Soc si groaza, chiar nu ne-am fi gindit la asa ceva.

XVIII. Se organizeaza si se tot organizeaza "evenimente", adica adunari de onlineri de-astia. Si degeaba.

XIX. Stenogramele inregistrarilor mai mult sau mai putin legale a convorbirilor lui Sorin Ovidiu Vintu aduc niste detalii amuzante.

XX. Un expert in biblioteconomie se face putin de ris. Chestia-i in mare irelevanta, ca n-om sta acuma sa catalogam prostiile fiecarui anonim, da' totusi parca ar fi amuzanta.

XXI. Un blogar neutru de la PSD sustine un proiect online cu ceva licitatii inverse. Le atrag atentia ca-s plini de gauri, pe care le repara. Primesc o masinuta. Proiectul nu duce nicaieri. Asta este soarta proiectelor online ale baietilor astora.

XXII. Un putoi o face pe desteptul si-o incaseaza. Un alt putoi face pe desteptul. Si el o incaseaza. Concluzia ar putea fi ca-i periculos pentru putoi s-o faca pe desteptii. Vezi sa nu impiedice asta pe careva...

Participantii la distractia de azi :

Chestia asta nu-i nici intr-un caz o lista exhaustiva, nici in ce priveste persoanele, nici in ce priveste faptele lor - e pur si simplu o felie de pizza, ca sa va formati o idee cam ce inseamna aia "pizza". Nici n-am de gind sa public tot, din motive strategice evidente : pe de-o parte fix din asta traieste consultantul, din vindut informatii si daca ma apuc sa public tot nu mai am pe ce taia facturi, pe de cealalta parte pentru ca nu-i de dorit sa stie infractorii ce stie despre ei politia. De fapt, in conformitate cu acest ultim considerent, puteti privi lipsa oricaror incercari de restabilire a unui adevar alternativ mai convenabil pe calea justitiei drept o confirmare a validitatii celor spuse, cit si-a intinderii placintei. Adica-i mai ieftin pentru baietii astia sa mi-o inghita fara fasoane ori de cite ori am chef s-o scot din pantaloni, si sa se prefaca pe urma ca totu-i ok si au un pic de sos de saorma in coltul gurii dacit sa chiar iasa la lupta cu mine.

Ps. Poate va intereseaza ce-am zis in 2010 pe tema "de ce-a ratat Petcu", dat fiind ca toti incolo trageti. Zic si eu.

Category: 3 ani experienta
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

24 Responses

  1. SRI curat monser

  2. Si ramane vesnica intrebare.....de ce popescu nu-i cel mai tare??????

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 December 2011

    Sora buna cu vesnica intrebare "dece ceru' nu-i albastru ???????".

  4. Tu pornesti gresit.
    Daca ai privi putin statisticile vizitatorilor ai vedea ca ti-au trecut pragu o groaza de unici, dar de revenit ...pula.
    Sa fie taxa, nu cred.
    Ei is multi, tu esti unu.....cine pula mea vrei sa se adapteze....tu la multi, sau aia multi la tine. Raspunsul tau e gresit.
    Si nu, nu scrii bine decat din an in pasti, adica mai rar ca multi din aia din lista de mai sus. Daca ti-ar disparea din minte: seo, google, monetizare, hatereala ieftina si Alist, poate am vedea si ceva articole. Si ca bonus nici freud nici eu si inca vre-o 2-3 nu te-am mai vizita. e, ce zici de asta.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 December 2011

    Ca sa vezi chestie, ca-i de fapt tocmai invers...

    Noa acuma ce ne facem ?

  6. Aha, ma mai minteam si eu singur, dar apoi am intrat in clasa intai. Fiecare dupa posibilitati.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 December 2011

    Bai, e chiar asa de greu ?

  8. Pai sa vedem: angajez vanzator, seo impotriva zoso, seo impotriva opencube si a altor blogeri ( e deja obisnuinta), baner emag ( sufera bugetu).
    O groaza de chestii din care se vede din spatiu suferinta care te macina.
    Ce-i amuzant e ca ai cel putin 10 articole impotriva zoso si tot nu apari pe prima pagina google. Furt de curent e in prima pagina....oare e mai relevant ca tine??
    Comentarii nema, linkuri primite pe neti nema, linkuri imprastiate pe retelele de socializare nema. Cam multe nema, dar hey, cine-s eu sa stiu dastea.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 December 2011

    Intr-adevar, nu stii tu din alea. Problemele tale sunt mai degraba la nivelul

    Deci, situatie de viata : faci o gresala. Spui o prostie. Comiti o iresponsabilitate. Chestia se observa, lumea vorbeste, ti se spune : dom’le, acolo ai gresit. Dincoace ai spus o prostie. Treaba asta-i iresponsabila.

    Ce urmeaza ?

    Is literalmente curios, nu intreb retoric, intreb onest, ca sa aflu. Pentru ca am impresia ca o larga majoritate din populatia Romaniei pur si simplu nu stie ce urmeaza. Deci, ce urmeaza ?

    Sa-ti dau un pont : Nu un vast efort de reinterpretare, transcriere si pe alocuri imaginare a realitatii e ceea ce urmeaza. Ci altceva.

    Ce urmeaza ?

  10. Bun sfat! URMEAZA-L si zi mersi la sfatul meu.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 December 2011

    Problema-i ca nu-i al tau. Ci-ti este adresat tie.

    Te afli aproximativ in situatia tiganusului prins la furat care incearca sa pretinda ca jandarmii-s de fapt angajatii lui, care-l duc pe sus ca sa nu se oboseasca el pasind.

  12. Acu ma prind. tu vrei sa fii erou dupa moarte. Cineva in spatele tau va sterge toate magariile astea si va proclama "sfantul neinteles mircea popescu". poftiti de va muntuiti cu arta pura din cartea de capatai numita trilema.
    Mai conteaza?

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 December 2011

    Tocmai m-am uitat, si

    SELECT count( `comment_ID` ) , YEAR( `comment_date` ) , MONTH( `comment_date` )
    FROM `comments` WHERE `comment_author_email` LIKE '[...]'
    GROUP BY YEAR( `comment_date` ) , MONTH( `comment_date` )

    80 2011 9
    93 2011 10
    64 2011 11
    23 2011 12

    Zic ca dupa trei luni si mai bine de proba putem sa regularizam relatia, si cum eu sunt om de cuvint zic sa aduci la cunostiinta pretentiile salariale. Facem prima negociere salariala publica din istoria scurta si chinuita a tarisoarei asteia.

  14. 10% din saracia numita credite. Ma simt darnic si o sa aduc bani de acasa daca e nevoie.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 December 2011

    Da' nu se intelege concret. Deci cum ?

  16. Actionar Trilema`s avatar
    16
    Actionar Trilemainsigna de trol 
    Wednesday, 14 December 2011

    Citeste invers, de jos in sus si o sa ajungi la unu care se fereste de tropice...mare om, dar nu prea.
    Dai o bere?

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 December 2011

    Dau o bere.

  18. Actionar Trilema`s avatar
    18
    Actionar Trilemainsigna de trol 
    Wednesday, 14 December 2011

    Ups, asta suna naspa. cred ca pregatesti tu ceva diabolic, de esti asa serviabil.
    Nu fi rau, nu uita ca sunt si eu un suflet frustrat si trebe sa ma hranesc si eu cu chestii

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 December 2011

    Noa hat, ce te-ai palizit ase ?

  20. Actionar Trilema`s avatar
    20
    Actionar Trilemainsigna de trol 
    Wednesday, 14 December 2011

    Pai combinatia Mircea Popescu cu Animosu afla si cat a inghitit aia de-am futut-o azi noapte. periculoasa treaba intre voi.
    Imi sun cardiacu sa-mi futa 2 dupa ceafa sa ma calmez.

  21. Anon doth not prosecute haters.

  22. Al doilea actionar trilema`s avatar
    22
    Al doilea actionar trilemainsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Wednesday, 14 December 2011

    Anonimosul = mircea popescu

    Over 9000 internets desu winrar.

  23. Gen http://www.smbc-comics.com/index.php?db=comics&id=2462

  1. [...] tineret cit si pentru nou veniti : puneti mina si conspectati articolul "Prostalaii cu pretentii de formatori de opinie, mincinosii cu pretentii de arbitrii ai moralitatii s...". Dupa care ziceti saru'mina aluia care v-o dat aproape gratis consultanta de mai multi bani decit [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.